Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Direksiyon.... Sapıtma

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Direksiyon.... Sapıtma

Direksiyon.... Sapıtma
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
proxxs
Üye
Üye

Nereden: istanbul / edirne / çanakkale / izmir

MesajTarih: 04.01.2006 - 18:58    Mesaj konusu: Direksiyon.... Sapıtma Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yıl 2003 kış
yer istanbul sefaköy
kaza: suzuki srad 750
1 ölü nedeni sapıtma (murat allahtan rahmet eylesin)

yıl 2004 yazı yer saros
yer çanakkale yolu
kaza: yamaha r-1
2 ölü nedeni direksiyon (mutlu-eylem allah rahmet eylesin)

yıl 1995 kış
yer keşan istanbul yolu
kaza: suzuki gsxr 1100
2 ölü yunanlı olduklarını biliyorum (tekerden sonra sapıtma)

sapıtma yada dagılma öntekerin ve arka tekerin birden dagılması direksiyonun hakimiyetini kaybetmesi..

yukarıdaki kazalar gibi daha kafamda çok örnek var, gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla.. sizlere kaza olayıyla başlamak istemezdim ama
yeni kullanıcılar için çok dikkat edilmesi gereken bir konu..

ÇÖZÜM:direksiyon amartisörü, yoksa bu kaçınılmaz bir olaydır mutlaka başınıza gelebilir,

ÖNERİ:direksiyon amartisörü yoksa sürüş tekniği olarak ben şöyle yapıyorum race motorlarda normaldenm daha fazla agırlığımı öne veriyorum depoyla akraba çıkacağız Çok gülüyorum çünkü arka teker sapıtırsa kontrol elinizde GAZ

FAKAT ÖN TEKER DAĞILIRSA VAY HALİNİZE TOPLAMAK ÇOK ZORDUR
Başa dön
proxxs Çevrimdışı proxxs Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
hyper1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir(kar?yyaka)-antalya

MesajTarih: 04.01.2006 - 22:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dağılma ve sapıtma derken neyi kastettin dostum???
Başa dön
hyper1 Çevrimdışı hyper1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
gceterez
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-ODTÜ

MesajTarih: 04.01.2006 - 22:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben de çözümü anlamadım

Üzgünüm Üzgünüm
Başa dön
gceterez Çevrimdışı gceterez Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
yusufika
Üye
Üye

Nereden: kadiköy

MesajTarih: 04.01.2006 - 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cok fena biseydirr aman dikkat edin motor altında tutunacak yer ararken motor baslıyooo sapıtmayaa ondan sonra hayırlı olsun...
Başa dön
yusufika Çevrimdışı yusufika Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
asterix
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 22:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet suzukilerde dagılma çok fenadır bu dagılma 90 lı yılların srad modellerinde çok oluyordu ,2001 model ve sonrasında gidon amortisoru standart oldu ama yinede yapıyor bazan hafif yoklar ,aslında bu motorun kendini toplamaya çalışması demek dagılmada gidon bi saga bi sola oyle viraja girerken ani gaz açarsın bir bakmışın dagılmış işte bu yuzden millet illede duşuk cc ile başlayın diyor ..dagılma bi atarki eger kurtulursanız durup bi sigara yakarsınız Gülümsüyorum
amortisor şart ozellikle suzukilerde
Başa dön
asterix Çevrimdışı asterix Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 04.01.2006 - 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şok oldum Ne dagilmasi abi ne diyorsunuz hicbirsey anlamadim valla, neyse zaten race motorlar ile ilgiliymis sanirim Bravo
Üye
Üye

Nereden: kadiköy

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

iki tekerlerin hepsi icin gecerli bu olay
Başa dön
yusufika Çevrimdışı yusufika Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
deliemin
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yok yaaa ne alakası var hem öyle olsaydıı bütün motorlara takarlardı direksiyon amortisörünü... gerçi son zamanda standart hale geldi ama

eminatar@hotmail.com
Başa dön
deliemin Çevrimdışı deliemin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
devil_in_disguise
Üye
Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

'sapıtma ve dağılma'nın hız ve kontrolle bir ilgisi var mı?
Başa dön
devil_in_disguise Çevrimdışı devil_in_disguise Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben anladım; Yaşadım, biliyorum da, nasıl izah edeceğimi bilemiyorum!
Bir tür titreşim... Hem de bir kez başladıktan sonra sönümlenemeyen, her tür ivmelenmede (frenelere asılsanız dahi) şiddeti artarak büyüyen bir rezonanstır. Çok yüksek hızlarda yakalanmanız halinde, kurtarma şansınız neredeyse hiç yok gibidir! Motosiklet sizi kesinlikle sırtından atacaktır!

Yalnız, bu olay durup dururken gerçekleşmez. Rezonansın başlangıcı için iki önemli etken gereklidir. Bu etkenlerden biri motosikletin kendisindeki kusurlar. Diğeri ise tabi ki yoldur. Şimdi iki etkenin oluşumu ve bir araya gelmesi halini açıklamaya çalışayım:

Motosikletinizin ön düzeneğini oluşturan amörtisörlerden birinin diğeri ile uyumsuz çalışıyor olması hali; Amörtisörlerden birinin ya da ikisinin birden patlak, bağlantıları bozuk, gevşek, aşınmış olması ve ön mil saplamasının gevşemiş bulunması durumlarında... Yolda ilerleyen ön lastiğinizin ivmelenme yönüne ters açı yaratacak şekilde bir güçle karşılaşması (yolda bir kesik, yarık, çakıl ya da herhangi bir küçücük nesne de olabilir) halinde rezonans başlayabilir.

Rezonans başlangıcını hemen hissedip saliseler içinde bu gücü dizginleyebilirseniz; Direksiyonu sıkıca kavrayıp, salınımın ilerlemesini engelleyebilirseniz titreşimi sönümlendirebilirsiniz. Aksi taktirde hızla güç kazanacak ve sizin başa çıkamayacağınız bir kuvvete dönüşecektir.

Beklenmedik bir anda gerçekleşebilen bu durumdan, tecrübesiz kişi hele de çok yüksek hızlarda ise kolay kolay kendini kurtaramaz! Ancak, şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Motosikletinizin ön düzeneğinde herhangi bir problem yoksa, böyle bir olayla karşılaşma olasılığınız yok denecek kadar düşüktür!

Bu olay, yolda hiç bir kusur yokken de gerçekleşebilir. Mesela, yine motosikletinizin ön düzeneğinde hatalar olduğunu var sayalım! Tam gaz gidiyorsunuz... Bakım ve kontrolünü düzenli olarak yaptırmadığınız için kuru ve yağsız çalışmakta olan ön jant göbek mili rulmanlarından biri aniden bozularak sıkışabilir... Bu bile bir rezonansın başlangıcına sebep olabilir!

Sonuç olarak: Motosikletinizin sağlamlığından emin değilseniz, asla yüksek hızlara çıkmayınız!

En son cumoni tarafından 04.01.2006 - 23:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

saol cumoni, bu aciklayici oldu olayi anladim Dil çıkarıyorum kisacasi yuksek hizlardan her zaman uzak durmak lazim ve periodic bakimlari zamaninda yaptirmak lazim, gerci servisler neye bakiyor neye bakmiyor belli degil ama neyse Öfkeliyim
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

direksiyon amortisörleri 280-290 gibi süratlerde farkını göstermektedir. 1000 rr daki elektroniktir mesela. Scoot ve öhlins bu konularda uzmanlaşmış firmalardır.

Uzay abi senin motorun ihtiyacı yoktur
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende benzer bir olay yaşıyorum. 90km hıza çıktıksan sonra direksiyonda bir titreme geliyor. Sanki ön tekerlek yolda geziyor gibi oluyor.Ben nedenini çukura girdiğimindeki olası bir jant yamulmasına bağlıyordum..Bilgiler için teşekkürler yarın bir servise gidip amortisöre baktırayım belki nedeni budur..

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim de başıma gelmişti; sonuç iki hafta sekerek yürümek + hala sızlama....
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili UZAY,
Servisler, ne yazık ki siz şikayetinizi belirtmedikçe birçok şeye bakmazlar. Garanti süresini yada belli bir kilometreyi dolduran eski motosikletler her zaman risklidir (özellikle sürat için). Eski bir motosiklet alıyorsanız, biraz işi biliyor olmanız ve onu her yönüyle gözden geçirip, tam anlamıyla kontrol ve bakımdan geçirmeniz şarttır. Hareketli tüm aksamların kusursuz olduğundan emin olmak gerekir!

Hele hele uzun süre (yıllarca) yatmış motosikletlerle sürat çok tehlikelidir! O kadar ki, ön fren diskinde oluşacak paslanmalarda, frene dokunmak dahi bir rezonans sebebi olabilir! Aklıma gelmişken şunu da söyleyeyim: Hava basıncı düşük olan ön lastik rezonansı tetikler!
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal