Evet arkadaşlar Yamaha'nın yeni Fazer1000i . Benim çok hoşuma gitti, eminim sizde beğenirsiniz .. (ya burada 106bg limit varmış onuda yeni öğrendim.. düşünsenize 180bg lik 1000cc makina alıyorsunuz ama elinizin altında 'sadece' 106bg.. )
Ya ben onu açtırırım motoru alınca. Türke yasamı dayanırmış _________________ Honda CBR125R _-?imdi uzaklarda-_ Mayys-Haziran gibi satylacaktyr haberiniz olsun...
Neden yere d??eriz?? Tekrar kalkabilmeyi ??renmek i?in.
DoMiNaToR, Nasıl bi yasa bu ?benim bundan haberim yok..Motorum son eklemeler yapılmadan önce 189hp'di.Anlamayamadım demek istediğini. _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 10.01.2006 - 19:05 Mesaj konusu:
ben o limit işine takıldım türkiyedeki makinalar japon versiyonu amerikan yada kanada versiyonlarda bu sınır var.ancak çok daha kuvvetli makinalar girerken yurda bu nie sınırlı oluyor?
Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:
yanlış biliyorsanm düzeltin arkadaşlar bide şunu sorcam makinaya modifiye yapıpta sonra benim makina (ATIYORUM)186HP OLDU diyosunuz bunu hangi makinayla yada sistemle tespit ediyosunuz bukadar net rakam veriyosunuz.bunu sanırım istanbulda 1.2yerde tespit eden var die duydum izmirde yok.şunu kabul ederim mesela 180-185hp arasında filan net rakam nasıl oluyor.
Tarih: 10.01.2006 - 19:16 Mesaj konusu:
bu işi dinamometre ile ölçüyolar dostum.hem de her dinamometre farklı sonuç verir aynı motor için yaa.
onun için kesin rakam verilmez, verilemez
üstelik karşıdan büyük fanlar çalışırki motor sıcak hava çekmesin
bir de ram air kullanılamaz ki bu değer motorun gerçek performansını dinamometrede göstermesini engeller
Tarih: 10.01.2006 - 19:47 Mesaj konusu:
ok. tam net sonuçmu veriyor bu makina. ve nerelerde var..otomobiller için kullanılan aparat daha farklı motor için soruyorum
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
yazıyolar çünkü şunu yaptım bunu yaptım eee makina oldu 167,5hp valla bravoo :alkış bukadar nasıl tespit edilir bu ya.bence biraz hayal gücüde ilave edip yazılıyor bunlar
Tarih: 10.01.2006 - 20:04 Mesaj konusu:
walla sanayiden başka yerde olmasını beklemem dinamometrenin.
her ölçü aleti gibi bu cihaz da %0-1 hata payına sahiptir.aslında bu ortam şartların da bağlı(nem,sıcaklık...)
bak yüzde 1 farklı ölçse 170 beygir motor için 17 beygir yapar yaaa
tabiki gerçekte o kadar olmaz en fazla 5 hp farkeder.ben modifiye yapsam en az 3 dinamodan çıkmadan tam net emin olamam benim makine şu beygir oldu diyemem.ki diyenlerin de ölçtürdüğünü hiç tahmin etmiyorum doğrusu.
modifiye hikaye bence biyerden alıp biyere koymaktan başka bişi değil.
aslında bunun adı tuning dir.nedemek bu ayar çekmek demektir.
yani alt devir bana yaramaz ben üst devirde güç istiyom dersen ona göre motoru tuning edersin.(aslında yabancı terimleri kullanmayı sevmem)
esas modifiye aşırı beslemedir.her devirde hem tork hem beygir gücün artar.düşünsene altında 600f var.ve greajın altında yatan ekstra 100hp turbonla hangi 1000lik 1200lük motoru geçemezsin ki????
Tarih: 10.01.2006 - 20:15 Mesaj konusu:
bence de öyle adam bi tüp takıp 5hp aldım diyor.neyse teşekkür ederim. işin aslı ne biliyormusun sadece ego tatmini yoksa 180 hp nin daha nesi yetmiyorki ve 180 hp nin tamamını hakkını verek kaç kişi gaz çekiyorki sayılıdır bence.1,5tonluk arabalarda 150hp 200hp oldumu GTI gibi ünvanlar alıp performanslı araç oluyorlar.ama 170 kglık bi makinada 180 hp yetmiyor bunu söyleyen kişi ya 1hp güç nedir onu bilmiyor yada kaf olsun die konuşuyor.bilgi olsun die yazıyorum 1HP GÜÇ 75KG BİR YÜKÜ 1SN DE YERDEN 1METRE YUKARI ÇEKEN GÜÇTÜR.YANİ 3HP 1RACİNG MAKİNAYI hareket ettirmeye yeter.geri kalan 177hp ekstra...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız