bencede bu karşılaştırmanın galibi fazer ama hondada hoş duruyor.özellikle alt sakal ve renk mukemmel.fazerın motoru ıle şasesi sanki uyumsuz gibi.yanı motor cok emanet duruyor.ayrıca er6 ve ducatı ayrı bi segment,bu 4 silindirlilerle karşılaştırılmasını anlayamadım _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Fazer tarzında bir numara..Hep diyorum..Oraya Hornet 900 ve fazer 1000 koyulmuş olsaydı naked bike adına gider Horneti alırdım _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Tarih: 13.01.2006 - 16:36 Mesaj konusu:
Honda 1 numara, Fazer güzel ama sıralamada 2. seçilen ER-6n ' e dikkat. 2 silindirli motoruyla 4 silindirli honda ve yamaha' ya kafa tutuyor. Honda' nın diğerlerine fark attığı asıl bölüm fren ve lastik. Yani motor performansına bakıldığında Honda çok da iyi değil. Özellikle ER-6n' nin yüksek vites ivmelenmesine dikkat.
Bu karşılaştırma sonucunda ER-6n' yi daha çok sevmeye başladım. Pilotlardan birinin söylediği gibi makinesi gerçekten büyük süpriz yaptı.
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
Bu arada unuttum,
animi_limina bu testi verdiğin için teşekkürler. :alkış
Kayıt: Mar 29, 2005 Mesajlar: 4568 Nereden: Asagi Saksonya
Tarih: 13.01.2006 - 16:40 Mesaj konusu:
abi sonucta boyle bir durumda hangisi alinir ben pek kavrayamadim, bu testler iyi hos da kafa karistirmaya daha cok faydalari oluyor, cunku birinin bir ozelligi digerinin baska bir ozelligi on plana cikiyor _________________
Kayıt: Aug 20, 2005 Mesajlar: 604 Nereden: Ystanbul, Anadolu
Tarih: 13.01.2006 - 17:18 Mesaj konusu:
UZAY demiş ki:
abi sonucta boyle bir durumda hangisi alinir ben pek kavrayamadim, bu testler iyi hos da kafa karistirmaya daha cok faydalari oluyor, cunku birinin bir ozelligi digerinin baska bir ozelligi on plana cikiyor
Testlere bakmaya gerek yok, Ducati alınır elbette
Monster dururken başka çıplaklara bakılır mı hiç _________________
Tarih: 13.01.2006 - 18:39 Mesaj konusu:
Yuh diyorum baska bisey diyemiyorum.
Hadi Ducati Honda birinci de olabilir ona da bisey demiyorum. Ama adamlarin 4'u birden Fazer'i sonuncu gostermisler. Hem de hepsi birden en hizli oldugunu soylemis. E be insaf be yaa er6'dan dami kotu. Evet hepsi birden demiski er6'dan kotu.... _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
bi kere 2 silindir 4 silindir karsilastirmasi bastan sacma olmus
ama herkesin her bir motordan alacagi keyif farkli olucaktir
bu arada fazerin naked olani ile grenajlisi arasinda ciddi rüzgar ve denge farki oldugunu sölemişler,olabilir.
bu konuda başka bir forumda yazılan bir yazıyı aktarayım..
Carrera demiş ki:
Bu sitedeki herkes gibi bende Fazer seviyorum ve sahibiyim. Ancak bazı gerçekleride unutmamak gerekiyor. Ülkemiz gibi motosiklet konusunda henüz çok tecrübesiz ve geriden gelen bir ülkedeki biniciler olarak önümüze sunulan ürünleri yeterince tanımıyoruz. Kağıt üzerindeki teknik özelliklere bakarak kararlar alıyoruz.
Bu siteye üye olan Fazercanlar gibi bende Fazer'ı çok güçlü, konforlu ve sınıfının en iyisi olan bir makina olarak tanıyordum. Taki özellikle Alman ve İngiliz motosiklet dergilerinin (Power Bike, Bike, Mottorad, Dirt Bike vs vs) testlerini, raporlarını okuyana kadar.
Avrupa ve ABD deki yayınları takip ettikçe, orada ki motosiklet medyasından tutun da, sokakta ki biniciye kadar insanların bu işe ne kadar teknik, hazırlıklı, objektif ve profesyonelce yaklaştığına hayret ettim. Örneğin İstanbul'da bir yetkili Yamaha bayiinde iş yeri sahibinin, hayatında ilk defa motosiklet almak isteyen birine Fazer' ı tavsiye ettiğini kendi kulağımla duydum. Halbuki Almanya'da Fazer gibi bir motosiklet için en az 4 yıl motosiklet kullanıp 3 adet kademeli ehliyet almanız gerekiyor. Ve yetkili bir satıcı sizi asla böyle yönlendirmez. Farka bakın.
Neyse. Konu dağılmasın. Olay şu. Kawasaki Z750S, Suzuki GSF 650S Bandit, Honda CBF 600 ABS ve Yamaha FZ6 Fazer.
Bu 4 motorun 2 farklı ülkede 2 farklı derginin test gruplarınca yapılmış 2 ayrı testini okudum. Yazıların ikiside çok uzundu ve gerçekten çok detaylı testlerdi. Her iki testte de dört motosikleti de 4 farklı profesyonel test sürücüsü kullanıyordu. Yani her sürücü her motoru kullanıyor. Tüm motorlar hakkında değerlendirme yapıyor ve rapor yazıyor. Sonra hepsinin ortalamasını alıp test sonucunu açıklıyorlar.
Bizim öve öve bitiremediğimiz Fazer'ımız ne yazık ki her iki testte de sonuncu olmaktan kurtulamadı. Hatta Bike dergisinin Ocak sayısında da FZ6 modeli başka 3 motorla karşılaştırıldı. Diğer 3 naked motora göre yine sonuncu oldu. Şikayet konusu hep aynı. Fazer' ın eski modeli gibi orta devirlerde güçlü bir motoru yok. Motorun gücünü göstermesi için çok yüksek devirlere çıkmak gerekiyor. Buda hem yakıt sarfiyatını arttırıyor, hemde artan titreşim ve gürültü kullanım konforunu bozuyor. Evet Fazer'ın motoru diğer test motosikletlerininkinden daha güçlü. Ama bu hiç bir şeyi değiştirmedi. Zaten Tork ve Beygir eğrilerine (grafiklerine) bakıncada sonuç ortaya çıkıyor. Fazer sanki bir Racing motosiklet miş gibi davranmaya çalışıyor. Gücünü fazla yüksek devirlerde veriyor. Ama kullananlar bilirler. performansı 600 lük bir racing den de hayli uzak. Hatta editörlerden birinin lafı şöyle "it's fast. But so what? Yamaha tries to make an allrounder with a racing bikes performance. But it's non of them."
Bu yazıyı yazmakta ki amacım kesinlikle bu sitedeki benim gibi Fazer sevenlerin canlarını sıkmak değil. Sadece bazı şeylerin bizim zannetiğimiz gibi olmadığını göstermek. Bizim gibi pek çok insanın yere göğe koyamadığı bu motoru test binicilerinden biri "paranızı bir tost makinasına yatırmanız daha mantıklı olur" şeklinde bir sözle yerin dibine sokuyor. Belki Fazer onun dediği kadar kötü performans sergileyen bir motosiklet değil ama dürüst olmak gerekir ki bizim zannetiğimiz kadar harika bir makina da değil. Ama Avrupa daki arkadaşlarımızın aksine bizde kimse 600 lük makina kullanıyorsa en azından bir kaç yıl boyunca farklı 600 lük makinaları denemez. 600' lükten sonraki durağı mutlaka 900 lük veya litrelik bir makina olur. Ben Türkiye'de hiç son 4 5 yılında mesela Er5 ve Bandit kullanmış sonra Fazer almış ama etrafındaki 750 Z leride kullanan ve bunları kıyaslayabilecek birini görmedim. Burda püf noktası tecrübe oluyor. Bizde hem bilinçli, hem tecrübeli hemde işin teknik kısmından anlayan sürücü sayısı son derece az.
Burdan ne sonuç çıkarmat gerekiyor? Demek ki daha çok yol var katetmemiz gereken. Louis diye bir mağaza var. Özellikle Almanyalı veya Avusturyalı gurbetçi motorcular bilirler. Avrupanın en büyük motosiklet aksesuarları zincir mağazası denebilir. Ürün kataloğuna bakınca bazı şeyleri daha iyi anlıyor insan. Satışta olan özel ekipmanlar nerdeyse sınırsız. Akü şarj cihazlarından tutun da, zinciri ve dişlileri değiştirmek için gerekli olan takımlara, amortisör tüplerinin iç parçalarından tutun, elektrik tesisatının elemanlarına kadar her şey var. Hemde marka ve model açısından çok zengin. Siz hiç Türkiye'de motorunuzun arka dişlisini sökmeniz için gerekli anahtarların satıldığı bir son kullanıcı mağazası gördünüz mü? Başka bir soru. Kaçımızın evinde motoru uzun süre kullanmadığımızda koymak için bir arka sehpaha var? Kaçımız fren hidroliği olarak marka ve model tavsiye edebilecek, hatta markaların arasındaki farkı motoruna bindiğinde, freni sıktığında hissedebilecek seviyede? Hangimiz fren balatalarını kendi değiştiriyor. Elbette bunları yapabilecek bilgi ve beceriye sahip arkadaşlarımız vardır. Ama binicileri düşününce bu sayı % e kaça tekabül ediyor. Avusturyalı bir arkadaşım (daha 19 yaşında) arkadaşlarıyla geçtiğimiz hafta sonu yaptıkları pist gününü (track day) anlattı. Biz daha yolda nasıl gideceğimizi tartışırken, oradaki insanlar arada bir toplanıp, ekipmanlarını takıp yarış pisitnde hem motorlarının hemde kendilerinin sınırlarını öğreniyorlar. Bizde ise E5 te nasıl kadran dayadığını anlatıyor yaşıtları.
Olay tabi ki öncelikle kafada bitmeli. Motosiklet kullanmanın ne demek olduğunu, bize ve etrafımıza ne ifade ettiğini anlamamız gerekyor. Bu siteye üye olan ve Fazer sahibi olan herkesin en azndan 10 bin YTL ve üstü parayı motoruna harcadığını biliyoruz di mi? Yani istisnaları saymazsak hepimiz ciddi bir meblayı motorumuza vermeyi göze alabildik maddi açıdan. Şimdi bir can alıcı soru daha. Kaçımızda fiyatı 100 € nun üstünde olan korumalı motosiklet botu var? Ben yollarda 30 milyarlık motorlardan bile bolca görüyorum ama kimsenin ayağında Alpinestar, Sidi, Frank-Thomas botlar görmüyorum. Hangimizin kaskının fiyatı 300 € nun üstünde?
Hangimiz motosiklet konusunda kendini geliştirmek için yerli veya yabancı bir kitabı satın alarak okudu?
Pek çok insanın 600 lük bir yarış makinasının, başlangıç motoru olduğunu zannettiği, kask takmanın gereksiz olduğunu düşündüğü, kırmızı ışıkta beklerken motoru boşa alarak iki ayağıda yerde beklediği, motoru arka frenle durdurmaya çalıştığı, virajlarda dizi yere değidirmenin marifet olduğunu zannettiği bir memlekete yaşıyoruz. Ama bunları değiştirmekte yine bizim elimizde.
Biz ne kadar bilinçli, bilgili ve tecrübeli olursak etrafımızda bizi örnek alarak veya bize imrenere motosiklete başlayanlar da o denli iyi ve tedbirli motorcular olacaklarıdr. Bu konuda da toplumsal bir sorumluluğumuz olduğunu unutmayalım.
Çok gevezelik yaptım yine. Pazartesi sendromundan çıkmak için herhalde. Göürşmek üzere.
_________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Tarih: 19.01.2006 - 13:05 Mesaj konusu:
Vay be Bir Fazer sahibinden bunları duymak önemli. Türkiye' de kendi sınıfında en çok satan motorsiklet ama vaziyet böyle. Ben de bir ek yapayım, geçen yaz derse gelen bir öğrencim bu hafta Fazer alıyorum dedi. Ben de neden Fazer alıyosun, Z750S daha güçlü ve daha ucuz ona da bir baksaydın dedim. Bana "Fazer' ın ikinci eli daha iyi" dedi.
Fazer kötü bir motor değil ama kendi sınıfındaki makinelerle karşılaştırıldığında da geri kalıyor. Tabi asıl soru şu; peki neden peynir ekmek gibi Fazer satıyor. Herkes ikinci eli için almıyordur sanıyorum. Diğer insanları hangi sebepler Fazer' a itiyor acaba? _________________ http://www.motordelisi.com/ftopict-19797.html
olay 2 silindir 4 silindir olayı değil olay klasmanları adamlar naked bikeları araştırmışlar kısacası naked bike da yüksek performans için alınmaz alınma nedeni belli şehir içi rahat oturuş kullanımı vede uzun yolada çıkartılabilme özellikleri.Masrafı az olması az benzin yemesi en önemlisi Türkiyede insanoğlu 2 silindire takılmış kalmış yok efendim kötü kaka 2 sonrada 4 silindirlik 17000 devirlik makinalarla benzinsizlikten cafe önlerinde yatarlar motor binmek içindir ülkemizdede benzin pahalıdır paran da yoksa alırsın 2 silindir sportif görünüşlü gezersin gönlünce hem 2 silindirim bakımıda kolaydır daha az masraflıdırda 4 silindirin bakım ücretleri daha fazladır.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız