Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklette tarz değişikliğinin riskleri

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklette tarz değişikliğinin riskleri

Motosiklette tarz değişikliğinin riskleri
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 17.01.2006 - 10:34    Mesaj konusu: Motosiklette tarz değişikliğinin riskleri Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bazı kazaların sürücünün alışık olduğu tarzı değiştirdikten sonra ki motorla tecrübesinde, teknik hatasından yanlış hareketler sonucu ufak veya ölümcül kazaların oluştuğu/oluşabileceği yargısına vardım.

Şöyle ki Race kullanan bir motorcu scootera geçtiğinde viraj alırken, frenleme yaparken,yüksek süratlere çıkmaya çalışırken ve yol tutuşundan da kaynaklanan problemler neticesinde kaza yapabiliyor.Aynı mantıkta enduro kullanan birisi de engebeli, çukurlu yollara rahatça girebilirken, süspansiyonları sert olan Race veya benzeri türevdeki motorlarda bu yollara aynı güvende girdiği zaman aynı sorunu yaşayabiliyor. Bu da bende sürücü tekniğinden öte olarak araç güvenliği ve donanım hakkında da bilgi sahibi olunmayı ve eğitim alınmalı görüşünü ortaya çıkartıyor..

Çoğu motosiklete yeni başlamış olan genç sürücülerimiz de bunun farkında olmayıp, bu hatalara düşüyorlar. Her tarzda motor kullanmak mümkün olmayabilir ama en azından motosiklette tarz seçiminin çok önemli olması gerekiyor,ve bu başlangıç olarak önerdiğimiz motorların esasında tarz için başlangıç olması gerektiği mantığıyla bütünleşiyor. Yani cruiser kullanıcısı, "ben 1100cc kullanıyorum, R1'i race'i çok rahat kullanabilirim" demesi gibi yanlışlıları ortaya çıkarıyor. Bu noktada tarz değişikliğinden dolayı, tarz tecrübesi kavramı ortaya çıkıyor. Bunun farkında olmayıp hataya düşenlerin oranı yüksek boyutlarda..

Demek istediğim kendi limitlerimizden öte motorun limitlerinin daha önemli olduğu.. Cruiser tarzı bir motorun viraj alışı farklı, Race tarzı bir motorun viraj alışı farklı olur..Alışık olduğunuz tekniğinizi motor tarzı üzerine, motorun tarzını dikkate alıp uygulamanızı ve zorlanıyorsanız gerekli eğitimi almanızı tavsiye ediyorum..

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Vulcan_Lionheart
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bagdat caddesi

MesajTarih: 17.01.2006 - 10:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet kesinlikle katılıyorum çok güzel bir konuya değinmişsin dostum tebrikler :alkış diyecek birşey kalmamış :alkış

F.Volkan Mutlu (0RH+) YAMAHA R1
Başa dön
Vulcan_Lionheart Çevrimdışı Vulcan_Lionheart Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 17.01.2006 - 10:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok doğru sölemişin kıvanç.ama bu kadar da sazan motorcu yoktur sanırım.yani farklı motora binerken insan zaten otomatikman tedirgin oluyor.ama alışageldiği sürüş tekniklerinden de bir anda vazgeçemiyordur kuvvetle muhtemel.işte bu alışma süreci içinde de olan oluyor zaten Şok oldum
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 17.01.2006 - 13:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

canerdemir79 demiş ki:
çok doğru sölemişin kıvanç.ama bu kadar da sazan motorcu yoktur sanırım.yani farklı motora binerken insan zaten otomatikman tedirgin oluyor.ama alışageldiği sürüş tekniklerinden de bir anda vazgeçemiyordur kuvvetle muhtemel.işte bu alışma süreci içinde de olan oluyor zaten Şok oldum

Caner ben de alışma sürecinden bahsediyorum esasında..Olabilecek kazalar bu esnada oluyor zaten.. Sazan motorcu demeyelim bu arada, çünkü hayatını kaybetmiş arkadaşlarımız oldu bu şekilde..

[/url]
Başa dön
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 17.01.2006 - 14:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tarz degısıklıgı sırasında yenı motoru tanıyıncaya kadar ve alısıncaya kadar kı ,bence bu bayagı uzun bır sure, maxımum dıkkat mınımum zorlama yapılmalıdır. Kıvanc bence de cok onemlı bır konu bu Dil çıkarıyorum
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.01.2006 - 14:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kıvanc bende katılıyorum motordan motora sürüş tarzı değişir buna alışana kadar cok dikkatli olmak gerekir :alkış :alkış
Başa dön
Sercat 46 Çevrimdışı Sercat 46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

MesajTarih: 17.01.2006 - 14:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mesela benım analamdıgım bır konu da su:

Her ne kadar tarzım olmasa da race tıpı motorlara bınmeyı dusunsem kırk kez dusunurum ama bakıyorum arkadaslarımızın cogu anadan dogma ss'cı gıbıler daha ılk makına olarak buyuk cc'lı race kullanan arkadaslarımız var ve bun bunu anlayamıyorum Şok oldum
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 17.01.2006 - 17:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kişisel olarak Race kullanmanın, diğer motor tarzları arasında en zoru olarak düşünüyorum..O yüzdendir ki büyük cc'li bir Race motoru gerçekten çok iyi bir geçmiş ve tecrübe ister sürücüsünden..Ve bu motorlar kendi kategorisi içinde değerlendirilmeli; motoru büyültürken de daha düşük cc'li race motoru veya en azından Race'e yakın tarzdaki motorlarda kademesel olarak tecrübe yapılmalıdır..

Üzücü olan haberlerin bir çoğunu da bu şekilde alıyoruz..İlk motoru race ve yüksek cc'li olanlar arasına şanslı olamayanlar da var..

Evet, race motorlar görünüş ve tasarım olarak inanılmaz güzeller ama sadece amaç olarak sağa - sola hava atmak için kullanılmayacak derecede de ciddi ve güçlü makinalar..

Forumlarda okuyorum ve bu gibi arkadaşları uyarmışlığım da var..125cc'lik scooter kullanıyor daha önce bir-kaç kez vitesli kullanmış ve yaza doğru ısrarla R1'i çekeceğim altıma diyenler var..Yapmayın arkadaşlar gösteriş herşey demek değil..İyi bir motorcu scooter'ı dahi olsa onca race motoru arasına gururla motorunu koyabilendir..

Her şeyin bir yolu - yordamı var..Race veya bu diğer tarzlarda da geçerli yüksek cc'li motor kullanmak istiyorsanız..Gene aynı tarzda veya yakın tarzda kademesel olarak tecrübe yapmanız gerekir..Ve ileride de farklı tarzda motor kullanıcak olursanız lütfen o motorun özelliklerini ön plana alarak mümkün olduğunca kontrollü gitmeye çalışın..

[/url]
Başa dön
devil_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.01.2006 - 17:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben zx6 ya biniyom başka bi zx 6 ya bindihim saman bile kendimi hissettirmem gerekiyo motora çok haklısınız ve uygulanması gerekli
Başa dön
devil_ Çevrimdışı devil_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
lawbreaker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: B.Ba?y-Yst.

MesajTarih: 17.01.2006 - 17:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arabada bile farkediyor,belli süre tedirgin kullanıyorsun ki motorda hayli hayli
volkanR6
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kusadası

MesajTarih: 17.01.2006 - 18:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

söylediklerinize katılıyorum mutlaka her araca bir alışma süresi vardır.tabi race bencede en zoru ama sonucta en usata sürücü bile kaza yapabiliyor.benimde tanıdığım arkadaslar var babası 1000 lik makine biniyordu oğlunada 600 lük alıverdi hemen ehliyet alıca ve cocuk sehir içinde stop ettire ettire öğrendi biliyormusunuz.böyle babalarda var ve arkadas su an 1000 lik biniyor öğrendi gitti işte nekadar yanlış olsada biraz kendine hakim olmayla da race öğrenilebiliyor...
volkanR6 Çevrimdışı volkanR6 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
DarkBlue
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 17.01.2006 - 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben ilk 125 innova ya bindim arkasından 250 lik twister ve hemen sonra 650 lik transalp ve nihayet hayabusa ayrıca son olarak da gsx r1000 bu motorların her birinde bir takım zorluklar elbette yaşadım fakat motor kullanmayı bilince bu tür tarz değişikliklerini kısa bir süre de aşabildim.Tabii bu birazda insanın motora binme kabiliyeti ile ilgili olduğunu sanıyorum biraz bu konuda kabiliyet varsa kullanacak arkadaşların çok fazla zorlanacağını zannetmiyorum yinede maksimum dikkat edilmesi gereken bir durum bununda bilincindeyim.Yeni başlayan arkadaşların her şeyden evvel kendilerine çok fazla güvenip ve sonunda telafisi mümkün olmayan hatalar yapmamalılar yavaş yavaş ve sabırlı bir şekilde bu işi ilerletmeleri gerek.Hiç bir zaman, ben artık bu işi öğrendim tamam artık dememeliler çünkü çoğu kazaların asıl sebebi bu bence yani kendine çok fazla güven.Ben bunca zamandır şunu öğrendim, motosiklet kullanmayı, hiç bir zaman bitmeyen bir süreç olarak görüyorum eminim bir çok arkadaşımızda benim gibi düşünmekte.Herkese iyi ve güvenli sürüşler diliyorum ve maksimum dikkat diyorum Dil çıkarıyorum
Suzuki Hayabusa 1300
Başa dön
DarkBlue Çevrimdışı DarkBlue Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

MesajTarih: 17.01.2006 - 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

DarkBlue, aman abi sen dur senden bahsetmiyoruz sen dur Gülümsüyorum
Üye
Üye

MesajTarih: 17.01.2006 - 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

"Tecrübe, limitlerini bilmektir."
Rauf Gerz
batuhanata
Üye
Üye

Nereden: fethiye

MesajTarih: 17.01.2006 - 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kivanckaplan demiş ki:
Kişisel olarak Race kullanmanın, diğer motor tarzları arasında en zoru olarak düşünüyorum..O yüzdendir ki büyük cc'li bir Race motoru gerçekten çok iyi bir geçmiş ve tecrübe ister sürücüsünden..Ve bu motorlar kendi kategorisi içinde değerlendirilmeli; motoru büyültürken de daha düşük cc'li race motoru veya en azından Race'e yakın tarzdaki motorlarda kademesel olarak tecrübe yapılmalıdır..

..

bu konuda haklı olduğun kesin bende r6 ve yamahanın 100 cc lik bir motoru var bazen bir hafta ara veriyorum tekrar r6 ya bindiğimde dönüş ve sollamalarda zorluk çekiyorum buda doğal olarak riski doğuruyor tabiki dikkatli olunmazsa onun için bazen 10 günlük arayla bile motor değiştirmek insanı zorluyor ............
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.26 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal