Honda' nın yeni CBR-100RR ile tek bir amacı var,o da 1kg'ya 1 hp oranını gerckeklestirme hayali.Gecen seneki modeli ile (172hp-179kg) bunu gerceklestirememisti.Burda bahsettigimiz motor ureticisinin verdigi nominal bilgilerdir..
İlk olarak yanma alanı kucultuldu.Yeni dizaynı sayesinde kompres oranı 11.9:1 dan 12:2:1 e yukseldi.Degistirilmis ve buyutulmus vakum ve bosaltım kanalların ve bosaltım sisteminin borusunun buyutulmesi ile yakıt karısımının daha guzel yanması bekleniyor.Vakumlama ventilleri de yenilenmis olup dakikadaki deviri 11 650 den 12 200 ye cıkarıp gucun artmasına neden olmakta.Daha dayanıklı olmak adına makina guclendirilmis celikten yapılmıs ve konstruksyonu sayesinde 450 gram daha hafif olmus.Tum elektronigin yeni perfonmansına uygun olarak ayarlandıgını soylemeye gerek yok.Tum bu degisikliklerin sonucu gucun 3.4%,daha dogrusu 177,8 hp ye cıkarılmasıdır.Yeni Honda daha hafif,boylece 1 kg ya dusen 1 hp hayalinin problemsiz gerceklesecegine suphe yok.Bu seneki Honda CBR-100RR' ın nominal gucu 172 hp idi, Belli ki degisiklikler Superbike deki daha buyuk basarı icin de yapılmıs bulunmakta.Bu alanda Vermeulen simdilik ikinci yeri almakta,Supersport ta ise fransız Sébastien Charpentier dunya sampiyonu unvanını tasıyor.Superbike de dizaynın degistirilmesine izin verilmedigi gibi,yeni Hondanın simdi bir de daha aerodinamik bir yapısı var.Yan kapaklar degistirildi ve bu haliyle daha cok Moto GP motorlarını andırmakta.Bu kapaklar sıcak havanın cıkısını da kolaylastırmakta
Degisiklikler motorun geometrisinde de yapılmıs.On UPSD cenesi degistirilmemis te olsa konumu 23°45’ den 23°30’ ye dusurulmus.Boylece kuyrugun on tarafı 102 mm den 100 mm ye kısalmıs.Arka dislinin 40 tan 42 disliye cıkarılması da arka tekerin 5 mm one gelmesine neden olmakta ve boylece tasıyıcıların arasındaki mesafe 10 mm kısalıyor.(1410mm' den 1400 mm'ye).Bu durum motorun uzerinde daha iyi hakimiyeti ongoruyor.
On diskler 310mm den 320mm ye cıkarılmıs olsa da kalınlıgındaki 5mm den 4.5 mm ye dusus onların 300 gram daha hafif olmasına neden olmus.Bunlar yaylı maddeler olmadıgından,ve motorun kotu davranmasına neden olduklarından bu detay gozardı edilmeyecek turden.Arka frene yeni hafif tasarım uygulanmıs.Bosaltım sistemi paslanmaz titanyumdan,makinedeki diger kapaklar ve elektronik parcalar ise magnezyumdan yapılmıs.
Yeni yılda bu motora sahip olmak isteyenler icin bir kac teknik bilgi de verelim:
MOTOR:4 silindirli,4 zamanllı,su sogutmalı,4 ventilli
HACİM:998 ccm
KOMPRESOR ORANI:12,2 : 1
MAX. GUCU:177,8 hp
SANZUMAN:6 vites
CERCEVE:aluminyum
ON:UPSD cene 120mm
ARKA:monoamortisor 134 mm
ON FREN:cift disk 320mm
ARKA FREN:disk 220 mm
ON TEKER:120/70-17, 3.5 x 17»
ARKA TEKER:190/5 23.45° 0-17, 6.0 x 17»
KURU MOTORUN AGIRLIGI:176 KG
DEPO:18 LT
MEVCUT RENKLERİ:KIRMIZI-SİYAH,SİYAH,GUMUS,SARI-MAVİ.Bunlardan hangilerin Avrupaya getirilecegi henuz bilinmiyor.
Kayıt: Mar 29, 2005 Mesajlar: 4568 Nereden: Asagi Saksonya
Tarih: 18.01.2006 - 00:17 Mesaj konusu:
Mustafa ellerine saglik, cok guzel bir bilgilendirme topigi olmus, bu arada 1000rr bu renk seceneginde cok sik olmus, eski modellerde egzost kuyruk altimiydi hatirlamiyorum ama boyle enfes olmus, anlamadigim sey neden 1kg -1bg icin bu kadar ugrasiyorlar? Amaclari motorsikleti rokete falan mi cevirmek? _________________
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 3103 Nereden: istanbul/Kozyata?y
Tarih: 18.01.2006 - 00:37 Mesaj konusu:
Valla çok sağol eline sağlık baya bi uğraşmışsın
Alıntı:
Diger makınalara oranla zayıf kaldı...
Ben yine de şimdi alıcak olsam bunu alırdım sonuçta hem aralarında fazla bir performans farkı yok hemde ben yarışmayacağım için aradaki ufak fark beni etkilemez
Kayıt: May 18, 2005 Mesajlar: 266 Nereden: Ankara/ Y.mahalle
Tarih: 18.01.2006 - 00:41 Mesaj konusu:
Arkadaşlar, ben bu yağ bidonunun burada duruyor olmasına bir türlü anlam veremiyorum...Bu kadar çirkin bir görüntü olabilirmi Allah aşkına ? Bunu gizleyemezlermi sanki ? Honda bayisinde şu motora bir oturayım dedim. Şu bidonla göz göze gelmek o sevinci ve zevki yerle bir etmişti...Ortaya konulan teknolojik bir şahesere hiç yakışmamış.
hidrolik yag seviyesi cok önemli bence böyle göz önünde olması 200 km/h üstü giderken frenlerin tutacagı daha burdan görmek bence güven verici... alenalper cok teşekkürler seni ellerine saglık
Tarih: 18.01.2006 - 13:14 Mesaj konusu:
Alıntı:
Ben yine de şimdi alıcak olsam bunu alırdım sonuçta hem aralarında fazla bir performans farkı yok hemde ben yarışmayacağım için aradaki ufak fark beni etkilemez
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 18.01.2006 - 13:51 Mesaj konusu:
repsol yok busene dostum sadece 1yıl icin yapılmış..
Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:
bir honda binicisi olarak yan grenajlardan hoslanmadım fazla açık.ayrıca kagıt üstünde biraz zayıf olsada 2005 modeller.bu az farkıda torkunu ve gücünü erken vererek kapatıyordu gurup gezilerimizde benin repsolüm beni hiç mahçup etmedi R1e,10R A karşı... :alkış
Bu sene tehlikeli geliyor demiştim 1000rr için..Güzel motor yapmış ama zx ve srad'ın yanında hala silik..Fiyatı ön plana çıkarıcak yine Gerçi biz super bike'da yarışmıyoruz pek farkeden bişey yok.. _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız