Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Honda CBR 1000 RR model 2006

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Honda CBR 1000 RR model 2006

Honda CBR 1000 RR model 2006
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.01.2006 - 23:59    Mesaj konusu: Honda CBR 1000 RR model 2006 Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Honda' nın yeni CBR-100RR ile tek bir amacı var,o da 1kg'ya 1 hp oranını gerckeklestirme hayali.Gecen seneki modeli ile (172hp-179kg) bunu gerceklestirememisti.Burda bahsettigimiz motor ureticisinin verdigi nominal bilgilerdir..

İlk olarak yanma alanı kucultuldu.Yeni dizaynı sayesinde kompres oranı 11.9:1 dan 12:2:1 e yukseldi.Degistirilmis ve buyutulmus vakum ve bosaltım kanalların ve bosaltım sisteminin borusunun buyutulmesi ile yakıt karısımının daha guzel yanması bekleniyor.Vakumlama ventilleri de yenilenmis olup dakikadaki deviri 11 650 den 12 200 ye cıkarıp gucun artmasına neden olmakta.Daha dayanıklı olmak adına makina guclendirilmis celikten yapılmıs ve konstruksyonu sayesinde 450 gram daha hafif olmus.Tum elektronigin yeni perfonmansına uygun olarak ayarlandıgını soylemeye gerek yok.Tum bu degisikliklerin sonucu gucun 3.4%,daha dogrusu 177,8 hp ye cıkarılmasıdır.Yeni Honda daha hafif,boylece 1 kg ya dusen 1 hp hayalinin problemsiz gerceklesecegine suphe yok.Bu seneki Honda CBR-100RR' ın nominal gucu 172 hp idi, Belli ki degisiklikler Superbike deki daha buyuk basarı icin de yapılmıs bulunmakta.Bu alanda Vermeulen simdilik ikinci yeri almakta,Supersport ta ise fransız Sébastien Charpentier dunya sampiyonu unvanını tasıyor.Superbike de dizaynın degistirilmesine izin verilmedigi gibi,yeni Hondanın simdi bir de daha aerodinamik bir yapısı var.Yan kapaklar degistirildi ve bu haliyle daha cok Moto GP motorlarını andırmakta.Bu kapaklar sıcak havanın cıkısını da kolaylastırmakta

Degisiklikler motorun geometrisinde de yapılmıs.On UPSD cenesi degistirilmemis te olsa konumu 23°45’ den 23°30’ ye dusurulmus.Boylece kuyrugun on tarafı 102 mm den 100 mm ye kısalmıs.Arka dislinin 40 tan 42 disliye cıkarılması da arka tekerin 5 mm one gelmesine neden olmakta ve boylece tasıyıcıların arasındaki mesafe 10 mm kısalıyor.(1410mm' den 1400 mm'ye).Bu durum motorun uzerinde daha iyi hakimiyeti ongoruyor.

On diskler 310mm den 320mm ye cıkarılmıs olsa da kalınlıgındaki 5mm den 4.5 mm ye dusus onların 300 gram daha hafif olmasına neden olmus.Bunlar yaylı maddeler olmadıgından,ve motorun kotu davranmasına neden olduklarından bu detay gozardı edilmeyecek turden.Arka frene yeni hafif tasarım uygulanmıs.Bosaltım sistemi paslanmaz titanyumdan,makinedeki diger kapaklar ve elektronik parcalar ise magnezyumdan yapılmıs.

Yeni yılda bu motora sahip olmak isteyenler icin bir kac teknik bilgi de verelim:

MOTOR:4 silindirli,4 zamanllı,su sogutmalı,4 ventilli
HACİM:998 ccm
KOMPRESOR ORANI:12,2 : 1
MAX. GUCU:177,8 hp
SANZUMAN:6 vites
CERCEVE:aluminyum
ON:UPSD cene 120mm
ARKA:monoamortisor 134 mm
ON FREN:cift disk 320mm
ARKA FREN:disk 220 mm
ON TEKER:120/70-17, 3.5 x 17»
ARKA TEKER:190/5 23.45° 0-17, 6.0 x 17»
KURU MOTORUN AGIRLIGI:176 KG
DEPO:18 LT

MEVCUT RENKLERİ:KIRMIZI-SİYAH,SİYAH,GUMUS,SARI-MAVİ.Bunlardan hangilerin Avrupaya getirilecegi henuz bilinmiyor.

Bir siteden eşimin (DiandRa) bir forum için cevirisi.Bende buraya yazdım..
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 18.01.2006 - 00:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Mustafa ellerine saglik, cok guzel bir bilgilendirme topigi olmus, bu arada 1000rr bu renk seceneginde cok sik olmus, eski modellerde egzost kuyruk altimiydi hatirlamiyorum ama boyle enfes olmus, anlamadigim sey neden 1kg -1bg icin bu kadar ugrasiyorlar? Amaclari motorsikleti rokete falan mi cevirmek?
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 18.01.2006 - 00:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cok saol ..ugrasmıssın :alkış :alkış
Başa dön
2move Çevrimdışı 2move Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.01.2006 - 00:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Diger makınalara oranla zayıf kaldı...Ama 2006 da sanırım acıgı kapatma derdindeler..Ki kapatmışlar gibi duruyor ....Gelsinde görecegiz. Gülümsüyorum
46CeM46
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/Kozyata?y

MesajTarih: 18.01.2006 - 00:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla çok sağol eline sağlık baya bi uğraşmışsın Dil çıkarıyorum

Alıntı:

Diger makınalara oranla zayıf kaldı...

Ben yine de şimdi alıcak olsam bunu alırdım sonuçta hem aralarında fazla bir performans farkı yok hemde ben yarışmayacağım için aradaki ufak fark beni etkilemez
Başa dön
46CeM46 Çevrimdışı 46CeM46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sadi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara/ Y.mahalle

MesajTarih: 18.01.2006 - 00:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar, ben bu yağ bidonunun burada duruyor olmasına bir türlü anlam veremiyorum...Bu kadar çirkin bir görüntü olabilirmi Allah aşkına ? Çok gülüyorum Bunu gizleyemezlermi sanki ? Honda bayisinde şu motora bir oturayım dedim. Şu bidonla göz göze gelmek o sevinci ve zevki yerle bir etmişti...Ortaya konulan teknolojik bir şahesere hiç yakışmamış. Üzgünüm
Başa dön
sadi Çevrimdışı sadi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sercat 46
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.01.2006 - 00:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hidrolik yag seviyesi cok önemli bence böyle göz önünde olması 200 km/h üstü giderken frenlerin tutacagı daha burdan görmek bence güven verici... Gülümsüyorum alenalper cok teşekkürler seni ellerine saglık Dil çıkarıyorum
Başa dön
Sercat 46 Çevrimdışı Sercat 46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
yc_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.01.2006 - 00:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline emeğine sağlık Dil çıkarıyorum
yeni yıldı repsol olucakmı acaba yukarı gösterilen renkler dışında?

Son Mesajdan 28 saniye:

yc_ demiş ki:
eline emeğine sağlık Dil çıkarıyorum
yeni yılda repsol olucakmı acaba yukarı gösterilen renkler dışında?
Başa dön
yc_ Çevrimdışı yc_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
devil_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.01.2006 - 13:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

saool çok tşk eline salık honda honda ho Dil çıkarıyorum nda
Başa dön
devil_ Çevrimdışı devil_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DOUBLE_R_750
Moderatör
Moderatör

Nereden: Rize

MesajTarih: 18.01.2006 - 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok güzel makina .....Canavarlardan bi güzellik daha

LEGENDS ARE NOT DIE...
Başa dön
DOUBLE_R_750 Çevrimdışı DOUBLE_R_750 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
10_uR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANTALYA

MesajTarih: 18.01.2006 - 13:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Ben yine de şimdi alıcak olsam bunu alırdım sonuçta hem aralarında fazla bir performans farkı yok hemde ben yarışmayacağım için aradaki ufak fark beni etkilemez

Cem sende iiki Hondacısın Çok gülüyorum Bedava r1 vercez deseler gider gene parayla 1000RR alırsın Çok gülüyorum
Başa dön
10_uR Çevrimdışı 10_uR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
trendy
Moderatör
Moderatör

Nereden: istanbul

MesajTarih: 18.01.2006 - 13:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Harika bi çalışma.saol alen Çok gülüyorum
trendy Çevrimdışı trendy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
crazy_tekteker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara- istanbul otobany

MesajTarih: 18.01.2006 - 13:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel bi calısma Dil çıkarıyorum sagol bizimle paylastıgın icin alenalper
SRAD-HAN
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 18.01.2006 - 13:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

repsol yok busene dostum sadece 1yıl icin yapılmış..

Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:

bir honda binicisi olarak yan grenajlardan hoslanmadım fazla açık.ayrıca kagıt üstünde biraz zayıf olsada 2005 modeller.bu az farkıda torkunu ve gücünü erken vererek kapatıyordu gurup gezilerimizde benin repsolüm beni hiç mahçup etmedi R1e,10R A karşı... :alkış
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı SRAD-HAN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
flame
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 18.01.2006 - 18:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu sene tehlikeli geliyor demiştim 1000rr için..Güzel motor yapmış ama zx ve srad'ın yanında hala silik..Fiyatı ön plana çıkarıcak yine Çok gülüyorum Gerçi biz super bike'da yarışmıyoruz pek farkeden bişey yok..

Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Başa dön
flame Çevrimdışı flame Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal