Tarih: 21.01.2006 - 23:58 Mesaj konusu: yakıt sorunu
sizce kymco ck 125 in km de 100 bin lira yakması normalmi bana hiç normal gelmedi gecen ay 35 ytl benzin attım tam olarak 350 gitti sizce nasıl fazlamı yakıyor yakıyorsa ne yapmam gerek ?
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6136 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 22.01.2006 - 22:28 Mesaj konusu:
1litre ile 25km gidiyor demek bencede normal 60km yi geçme ve kelkışlarda sert gazlama 30km gider 1litre ile.50cc honda today var kız arkadaşımda 40km giyor 1litre ile.kendine göre tam gaz gidiyor ama 55km yapıyor max.hızı!
Tarih: 23.01.2006 - 00:14 Mesaj konusu:
Arkadaşlar, şu hesaplamaları kuruş/km cinsinden yapmayın artık!
Doldurun deponuzu ve sıfırlayın kilometrenizi... Daha sonra yine doldurun deponuzu ve bakın; kaç litre benzinle kaç kilometre gezmişsiniz? Ve bu hesabı bir sefere mahsus yapmayın; her defasında kilometrenizi sıfırlayarak (sıfırlama imkanı yoksa, mevcut kilometreyi not alarak) en az üç sefer bu ölçümü yapınız! Bu şekilde elde edeceğiniz bilgilerin ortalamalarını alarak bir sonuca ulaşabilirsiniz.
Her seferinde çok farklı sonuçlar çıkacaktır çünkü motorlarınızda (özellikle tek silindirli olanlarda) kullanım karakteriniz yakıt sarfiyatınızı fazlası ile etkiler! Şukadar ki; Sürekli yüksek devirlerde ve limit hızlarda geziniyorsanız, yakıt sarfiyatınız da aynı oranda yüksek olacaktır.
4 zamanlı 125 cc lik standart motosikletlerin ortalama yakıt harcamaları 100 kilometrede 2,5 litre civarındadır. Yalnız, bu hesabı tutturabilmek için ortalama hızınız 70 km civarlarında bulunmalıdır. Siz buna uymaz ve sürekli yüksek devirlerde yüksek hızlarla kullanırsanız, yakıt harcama oranlarınız 100 kilometrede 4 litre civarına kadar çıkabilir. Bu normaldir! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
bende ramzey cıft sılındır var km/ ortalama 120 yakıo tabı genelde 100_120km lik hızla buda 12000 ile 13000 devıre denk gelıyo cıft sılındır oldugu ıcın kafama takmıyorum tabı bıraz fazla yakması noramal demi!! hem motor ufak oldugu için ve hızlı gıdebılmek ıcın yuksek devırde kullanmak gerekio sonucta 125cc ne kadar basarsan bas 130 u gecmıo!
cc düşük olması, yakıtı az yakması anlamına gelmiyor. motorun kaç devirle çalıştığı çok önemli. ne kadar yakıt, o kadar güç, _________________ TIRTIL
2003 F 650GS
Kar?yyaka YZMYR
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız