Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 2 Silindir 125cc olur mu??

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

2 Silindir 125cc olur mu??

2 Silindir 125cc olur mu??
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
CeLLaT86
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 01.02.2006 - 22:11    Mesaj konusu: 2 Silindir 125cc olur mu?? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar bu soru kafama takıldı 2 silindir 125cc motorlar var mı??
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
devil_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.02.2006 - 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

125cc 2 silindiri var 250cc 4 silindiri var
Başa dön
devil_ Çevrimdışı devil_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alfonzo
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 01.02.2006 - 22:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ramzeyin iki silindir 125 liği var
fetiAL
Üye
Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 01.02.2006 - 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar 125 cc olupta 4 silindir olan bile var bilgilerinize Dil çıkarıyorum
Başa dön
fetiAL Çevrimdışı fetiAL Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
eralp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul - Mecidiyek?y

MesajTarih: 01.02.2006 - 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ramzey 125 cc çift silindir var, honda varadero 125 çift silindir, virago 125 çift silindir, hyosung gt 125 çift silindir, sonraaa................... Daha çok var da aklıma gelmiyo başka şu anda.

Ayrıca,

125 cc 4 silindir ve 250 cc 6 silindirliler:

http://www.mikepollitt.com/p12.html

Başa dön
eralp Çevrimdışı eralp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
yilmazelektrik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.02.2006 - 22:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

genelde avrupada çok var 2 silindirli motorlar ramzey başlattı yakında diğer markalarda gelebilir.
Başa dön
yilmazelektrik Çevrimdışı yilmazelektrik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
46CeM46
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/Kozyata?y

MesajTarih: 01.02.2006 - 22:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Vay be eralp abinin verdiği linkte 5 silindir 125cc lik bir honda var Şok oldum
Başa dön
46CeM46 Çevrimdışı 46CeM46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
flame
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.02.2006 - 01:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Amman arkadaşlar ramzeyin bir motoru tek silindir çift buji.yani çift ateşleme ne halta yarıyor bilmiyorum ama öyle Çok gülüyorum görünce şok oldum bayada bi güldüm..onla karıştırmamak lazım..

Tonla var 125cc 2 silindir.Hatta 100cc bile var aprilianın ama unuttum modelini..

Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Başa dön
flame Çevrimdışı flame Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
MuadDib
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Erzurum/Ystanbul

MesajTarih: 02.02.2006 - 01:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

yani çift ateşleme ne halta yarıyor bilmiyorum ama öyle

Ne işe yaradığını ben de tam bilmiyorum ama sanırım bir şekilde yararlı olabiliyor; BMW de silindir başına çift buji kullanıyor.

Yalnız ben de Ramzey'in 125'liği çift silindir diye biliyorum...

XT660R ---> R1200GS
Sabancy Üniversitesi
Başa dön
MuadDib Çevrimdışı MuadDib Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rmznedim
Üye
Üye

Nereden: BaRTyN

MesajTarih: 03.02.2006 - 21:26    Mesaj konusu: ramzey cıft sılındır Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaslar bende ramzey cıft sılındır var !! tek sılındırınden tek farkı daha fazla yakıt tuketımı + iyi tarafıda motor bıraz buyuk gorunuo!! devırlenmesı fln cok yavas sakın elınızı surmeyın!! Dil çıkarıyorum
Başa dön
rmznedim Çevrimdışı rmznedim Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
flame
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.02.2006 - 01:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MuadDib, var çift silinidiri biliyorumda.Bi modelide tek silindir çift ateşleme Çok gülüyorum tamirci bi arkadaş açınca görüp şok oldum..

Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Başa dön
flame Çevrimdışı flame Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
CeLLaT86
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 22.02.2006 - 03:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

46CeM46 demiş ki:
Vay be eralp abinin verdiği linkte 5 silindir 125cc lik bir honda var Şok oldum

Arkadaşlar bu doğru olabilirmi?? 125cc 5 silindir.Bu çok abartı olmuş bence.Gerçekten böle bir motor varsa rica ediyorum resimlerini topiğe koyalımda herkez öğrenmiş olsun Gülümsüyorum
iyigun
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 22.02.2006 - 12:10    Mesaj konusu: Re: ramzey cıft sılındır Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rmznedim demiş ki:
arkadaslar bende ramzey cıft sılındır var !! tek sılındırınden tek farkı daha fazla yakıt tuketımı + iyi tarafıda motor bıraz buyuk gorunuo!! devırlenmesı fln cok yavas sakın elınızı surmeyın!! Dil çıkarıyorum

Arkadaşlar motorda yapı hakkında birkaç not:

Bildiğim silindir çapı ne kadar büyükse verim de o kadar artıyor.
(aynı sıkıştırma oranı ve karışım ve ateşleme sistemi için)
yani 2 silindir toplam 250 cc motorla
tek silindir 250 cc motorun güçleri,
tek silindir olan daha güçlü şeklinde.

Bunu soyle acıklamak mumkun:
patlama anında kuvvet motor bloğuna, subaplara, piston koluna iletiliyor. Kabaca, piston alanı diğer alana oranı ölçüsünde bu kuvvetten pay alıyor.

Cok silindirde piston alanı yerine, motor bloğunda daha çok kuvvet boşa harcanıyor.

Lakin 2 ve daha çoklu silindirler daha sarsıntısız, dengeli ve konforlu ve uzun ömürlü çalışıyorlar.
Başa dön
iyigun Çevrimdışı iyigun Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ktm620supermoto
Üye
Üye

MesajTarih: 22.02.2006 - 14:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İTALJET 125 İKİ ZAMANLI ÇİFT SİLİNDİRLİ SCOTER
Başa dön
ktm620supermoto Çevrimdışı ktm620supermoto Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cbr125_r
Üye
Üye

Nereden: Aydyn/KSK

MesajTarih: 22.02.2006 - 14:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

flame hocam, bu tek silindire çift buji olayı okadarda komik değil şayet öyle olsa bu twin spark olayını alfa'cı mühendislerde pek kaale almazlardı. Göz kırpıyorum Ayrıca Honda'da bu teknolojiyi otomobillerinde kullanmakta. (jazz,city)

Alfa Romeo
http://www.alfaromeo.com.tr/teknoloji01b.htm

Sonra birisi kalkmış bu konu hakkında tez hazırlamış.
http://www.fbe.ktu.edu.tr/tezler/makine/yukseklisans/99-/t1503.html

Peki motorlarda böyle bi sistem uygulanıyorsa bu x2 maaliyet anlamına gelmiş olmuyormu!

Motor Delisi her halinden belli olur..

Başa dön
cbr125_r Çevrimdışı cbr125_r Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal