ramzey 125 cc çift silindir var, honda varadero 125 çift silindir, virago 125 çift silindir, hyosung gt 125 çift silindir, sonraaa................... Daha çok var da aklıma gelmiyo başka şu anda.
Amman arkadaşlar ramzeyin bir motoru tek silindir çift buji.yani çift ateşleme ne halta yarıyor bilmiyorum ama öyle görünce şok oldum bayada bi güldüm..onla karıştırmamak lazım..
Tonla var 125cc 2 silindir.Hatta 100cc bile var aprilianın ama unuttum modelini.. _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
arkadaslar bende ramzey cıft sılındır var !! tek sılındırınden tek farkı daha fazla yakıt tuketımı + iyi tarafıda motor bıraz buyuk gorunuo!! devırlenmesı fln cok yavas sakın elınızı surmeyın!!
MuadDib, var çift silinidiri biliyorumda.Bi modelide tek silindir çift ateşleme tamirci bi arkadaş açınca görüp şok oldum.. _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Tarih: 22.02.2006 - 03:50 Mesaj konusu:
46CeM46 demiş ki:
Vay be eralp abinin verdiği linkte 5 silindir 125cc lik bir honda var
Arkadaşlar bu doğru olabilirmi?? 125cc 5 silindir.Bu çok abartı olmuş bence.Gerçekten böle bir motor varsa rica ediyorum resimlerini topiğe koyalımda herkez öğrenmiş olsun _________________ hyz+adrenalin=cellat86
arkadaslar bende ramzey cıft sılındır var !! tek sılındırınden tek farkı daha fazla yakıt tuketımı + iyi tarafıda motor bıraz buyuk gorunuo!! devırlenmesı fln cok yavas sakın elınızı surmeyın!!
Arkadaşlar motorda yapı hakkında birkaç not:
Bildiğim silindir çapı ne kadar büyükse verim de o kadar artıyor.
(aynı sıkıştırma oranı ve karışım ve ateşleme sistemi için)
yani 2 silindir toplam 250 cc motorla
tek silindir 250 cc motorun güçleri,
tek silindir olan daha güçlü şeklinde.
Bunu soyle acıklamak mumkun:
patlama anında kuvvet motor bloğuna, subaplara, piston koluna iletiliyor. Kabaca, piston alanı diğer alana oranı ölçüsünde bu kuvvetten pay alıyor.
Cok silindirde piston alanı yerine, motor bloğunda daha çok kuvvet boşa harcanıyor.
Lakin 2 ve daha çoklu silindirler daha sarsıntısız, dengeli ve konforlu ve uzun ömürlü çalışıyorlar. _________________ Mehmet
Hayatini iki sekilde yasayabilirsin
olerek ya da yasayarak. Y B R 34 UD 2742
Tarih: 22.02.2006 - 14:17 Mesaj konusu:
flame hocam, bu tek silindire çift buji olayı okadarda komik değil şayet öyle olsa bu twin spark olayını alfa'cı mühendislerde pek kaale almazlardı. Ayrıca Honda'da bu teknolojiyi otomobillerinde kullanmakta. (jazz,city)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız