Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ön Fren

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ön Fren

ön Fren
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Necromanger
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:14    Mesaj konusu: ön Fren Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba arkadaşlar.Size toplumda olan güncel bir problemi anlatmak istedim.Kendi yaptığım gözlemlere dayanarak söylüyorum.Toplumumuzun %60 belki %70 den fazlası ön freni kullanmıyor.Sebebi de ön frenin güvenli olmadığı.Sorduğumda "Hiç ön fren kullanılır mı" diyenler oldu.Bence kullanmasını bildikten sonra bir sorun yok.Sizlerinde düşüncelerini öğrenmak istedim... ?
Başa dön
Necromanger Çevrimdışı Necromanger Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
onurnas
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Söke/aydyn

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yanlış bi görüş.Bende hiç arka freni kullanmam.Hatta kullanmayalı 1 ay olmuştur.Motoru ön fren durdurur ama bu hangi motor olduğuna bağlı mesela scooterların maşa yapısı önfren sıkılmasına pek uygun değil ama konu diğer motorlarsa motoru durduran önfrendir.

ama en doğru olanı gereken yerde ikisini de doğru şekilde kullanmaktır.

97-98 Kinetic honda,98-00 Kymco spanking,00-04 Honda Titan,04-07 Kawa zx6r,07-... Yamaha FZ6

En son onurnas tarafından 12.02.2006 - 17:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
onurnas Çevrimdışı onurnas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
excavator_zx6
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: polislerin aradığı yerden

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kullanmasını bilen öyle bir kullanıyor ki arkadaşım.motoru asıl durduran ön frendir bence.soruna tecrübeli arkadaşlar daha mantıklı cevap vereceklerdir tabi Bravo bu benim kendi görüşüm Dil çıkarıyorum
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence yanlış bir gözlem yapmışsınız. Motosiklet kullanıpta Ön Freni kullanmayan birinin pek uzun süreli bir motosiklet yaşamı olmaz.

kendim için.
Ön freni az kullanırım. Bunun nedeni durma ihtiyacı asgari olacak biçimde motorsiklet kullanmam. Bu nedenle sadece durmak için, yokuş aşağı inerken arka fren yetersiz kalıyor ise ve acil durumlarda ön fren kullanıyorum. Kısacası hafif yavaşlamalar için arka fren onun dışında hep ön ve arka birlikte kullanıyorum.

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
taro
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gaz we frenaj... Race makinelerden örnek wermek istiyorum, gazı açarsınız we makine hızlanır, bu durmaktan daha kolaydır, makineyi bir an önce durdurmak ise bence biraz sanat tır, ön freni kullanmadan yapılan frenaj çok fazla etkili olmayacaktır, ani duruş yada yawaşlama gerektiren durumlarda ön fren ( tekerleği kilitlemeyecek kadar ) etkili sıkılır ardından wites ufaltılıp kompresor we arka fren kullanılır. Kullanılan en etkili tekniktir... Yani ön fren esas alınır..Ön fren olmazsa OLMAZ

En son taro tarafından 12.02.2006 - 17:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
taro Çevrimdışı taro Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ön fren yavaşlatırarka fren durdurur benim bildiğim. Yani yüksek hızlarda ön fren daha çok kullanıılması gerekirken,yavaş süratlerde arka fren ağırlıklı olması lazım. Bildiğim bu
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alptoker,

Yanlış biliyorsun. Bir motosiklet arka fren olmadan kullanılabilir. Ama ön fren olmadan kullanılamaz.

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ıkısınınde kullanılacagı yer vardır.sehırcınde ılerlerken veya anı yavaslaman gerekmeyen durumlarda arka fren yeterli.ama asıl hayatını kurtaracak olan ön frendir.ama kullanmasını bılmek lazım.sert ön fren yapacagın zaman ne yap ne et on tekerı düz bi dogrultuya getir ve yerın musaıt olup olmadıgına dıkkat et,yoksa Şok oldum
banistercaq
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: Bahçesehir/Istanbul

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kesinlikle ön frensiz acil durumlarda durmak imkansız
Başa dön
banistercaq Çevrimdışı banistercaq Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Necromanger
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yorumlarınız için teşekkürler.Bende sizlere katılıyorum...
Başa dön
Necromanger Çevrimdışı Necromanger Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
rangerover
Üye
Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence arka fren ani frenajda tamamen arkatarafın dagılmasını engelleyerek motoru duz tutmaya yarıyor tabiki bu tamamen bir refleks sizinde dediginiz gibi motoru durduran on fren ama arka fren olmaz sada on fren bence çok fazla bir işe yaramaz tabi ani frenajda yoksa sehir için de trafikte ön fren yeterli oluyor ama ben ce elimizi ve ayagımızı her ikisini aynı anda kullanabilecek bir konumda hazırtumayı ogrenmemız gereklı
Başa dön
rangerover Çevrimdışı rangerover Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ozerozturk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: iZMiR-Kar?yyaka

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

allah kazasız belasız sürüşler versin tüm motor severlere, en iyisi acil duruşlara ihtiyaç olmayacak şekilde güvenli sürüş :alkış
alperhas
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Necromanger o motorların maşa yapısıyla ilgili bişey tütmasını bilmekte önemli tabi
Başa dön
alperhas Çevrimdışı alperhas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
taro
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rangerover demişki
Alıntı:

bence arka fren ani frenajda tamamen arkatarafın dagılmasını engelleyerek motoru duz tutmaya yarıyor tabiki bu tamamen bir refleks sizinde dediginiz gibi motoru durduran on fren ama arka fren olmaz sada on fren bence çok fazla bir işe yaramaz tabi ani frenajda yoksa sehir için de trafikte ön fren yeterli oluyor ama ben ce elimizi ve ayagımızı her ikisini aynı anda kullanabilecek bir konumda hazırtumayı ogrenmemız gereklı

katılmıyorum aksine arka fren ön fren e oranla daha fazla sıkılırsa arka kaymaya başlar we motor kontrolünüzden çıkar.. Ayrıca arka fren olmazsa elbette duruş mesafesi uzar ama ön frenin yanında arka frenin pek hatırı yoktur..
Başa dön
taro Çevrimdışı taro Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
onurnas
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Söke/aydyn

MesajTarih: 12.02.2006 - 17:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

taro,
çok doğru dedin ben önümde giden honda rebel olabilir.250 likbi cruiserin sırf bu yüzden düştüğünü gördüm.özellikle kaymak asfalltta(yani şehiriçi)ve bide yol ıslaksa arka freni sıkmak tehlikeli oluyor.

97-98 Kinetic honda,98-00 Kymco spanking,00-04 Honda Titan,04-07 Kawa zx6r,07-... Yamaha FZ6
Başa dön
onurnas Çevrimdışı onurnas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal