Merhaba arkadaşlar.Size toplumda olan güncel bir problemi anlatmak istedim.Kendi yaptığım gözlemlere dayanarak söylüyorum.Toplumumuzun %60 belki %70 den fazlası ön freni kullanmıyor.Sebebi de ön frenin güvenli olmadığı.Sorduğumda "Hiç ön fren kullanılır mı" diyenler oldu.Bence kullanmasını bildikten sonra bir sorun yok.Sizlerinde düşüncelerini öğrenmak istedim...
Tarih: 12.02.2006 - 17:21 Mesaj konusu:
Yanlış bi görüş.Bende hiç arka freni kullanmam.Hatta kullanmayalı 1 ay olmuştur.Motoru ön fren durdurur ama bu hangi motor olduğuna bağlı mesela scooterların maşa yapısı önfren sıkılmasına pek uygun değil ama konu diğer motorlarsa motoru durduran önfrendir.
ama en doğru olanı gereken yerde ikisini de doğru şekilde kullanmaktır. _________________ Milletine Sahip Çykmayanyn Co?rafyasyny,Ba?kalary Çizer!
Kayıt: Jan 22, 2006 Mesajlar: 4889 Nereden: polislerin aradığı yerden
Tarih: 12.02.2006 - 17:22 Mesaj konusu:
kullanmasını bilen öyle bir kullanıyor ki arkadaşım.motoru asıl durduran ön frendir bence.soruna tecrübeli arkadaşlar daha mantıklı cevap vereceklerdir tabi bu benim kendi görüşüm _________________
Bence yanlış bir gözlem yapmışsınız. Motosiklet kullanıpta Ön Freni kullanmayan birinin pek uzun süreli bir motosiklet yaşamı olmaz.
kendim için.
Ön freni az kullanırım. Bunun nedeni durma ihtiyacı asgari olacak biçimde motorsiklet kullanmam. Bu nedenle sadece durmak için, yokuş aşağı inerken arka fren yetersiz kalıyor ise ve acil durumlarda ön fren kullanıyorum. Kısacası hafif yavaşlamalar için arka fren onun dışında hep ön ve arka birlikte kullanıyorum. _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Tarih: 12.02.2006 - 17:26 Mesaj konusu:
gaz we frenaj... Race makinelerden örnek wermek istiyorum, gazı açarsınız we makine hızlanır, bu durmaktan daha kolaydır, makineyi bir an önce durdurmak ise bence biraz sanat tır, ön freni kullanmadan yapılan frenaj çok fazla etkili olmayacaktır, ani duruş yada yawaşlama gerektiren durumlarda ön fren ( tekerleği kilitlemeyecek kadar ) etkili sıkılır ardından wites ufaltılıp kompresor we arka fren kullanılır. Kullanılan en etkili tekniktir... Yani ön fren esas alınır..Ön fren olmazsa OLMAZ
En son taro tarafından 12.02.2006 - 17:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 12.02.2006 - 17:26 Mesaj konusu:
ön fren yavaşlatırarka fren durdurur benim bildiğim. Yani yüksek hızlarda ön fren daha çok kullanıılması gerekirken,yavaş süratlerde arka fren ağırlıklı olması lazım. Bildiğim bu
Yanlış biliyorsun. Bir motosiklet arka fren olmadan kullanılabilir. Ama ön fren olmadan kullanılamaz. _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
ıkısınınde kullanılacagı yer vardır.sehırcınde ılerlerken veya anı yavaslaman gerekmeyen durumlarda arka fren yeterli.ama asıl hayatını kurtaracak olan ön frendir.ama kullanmasını bılmek lazım.sert ön fren yapacagın zaman ne yap ne et on tekerı düz bi dogrultuya getir ve yerın musaıt olup olmadıgına dıkkat et,yoksa _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 3546 Nereden: Bahçesehir/Istanbul
Tarih: 12.02.2006 - 17:28 Mesaj konusu:
kesinlikle ön frensiz acil durumlarda durmak imkansız _________________ Gilera Runner VXR 200 (pert)
Piaggio Xevo 250
Three little words and a question why. . .
bence arka fren ani frenajda tamamen arkatarafın dagılmasını engelleyerek motoru duz tutmaya yarıyor tabiki bu tamamen bir refleks sizinde dediginiz gibi motoru durduran on fren ama arka fren olmaz sada on fren bence çok fazla bir işe yaramaz tabi ani frenajda yoksa sehir için de trafikte ön fren yeterli oluyor ama ben ce elimizi ve ayagımızı her ikisini aynı anda kullanabilecek bir konumda hazırtumayı ogrenmemız gereklı
Kayıt: Jan 08, 2006 Mesajlar: 252 Nereden: iZMiR-Kar?yyaka
Tarih: 12.02.2006 - 17:37 Mesaj konusu:
allah kazasız belasız sürüşler versin tüm motor severlere, en iyisi acil duruşlara ihtiyaç olmayacak şekilde güvenli sürüş :alkış _________________ motordelisi.com un en genç üyesi Öykü Figen'in babasy Özer
Tarih: 12.02.2006 - 17:48 Mesaj konusu:
rangerover demişki
Alıntı:
bence arka fren ani frenajda tamamen arkatarafın dagılmasını engelleyerek motoru duz tutmaya yarıyor tabiki bu tamamen bir refleks sizinde dediginiz gibi motoru durduran on fren ama arka fren olmaz sada on fren bence çok fazla bir işe yaramaz tabi ani frenajda yoksa sehir için de trafikte ön fren yeterli oluyor ama ben ce elimizi ve ayagımızı her ikisini aynı anda kullanabilecek bir konumda hazırtumayı ogrenmemız gereklı
katılmıyorum aksine arka fren ön fren e oranla daha fazla sıkılırsa arka kaymaya başlar we motor kontrolünüzden çıkar.. Ayrıca arka fren olmazsa elbette duruş mesafesi uzar ama ön frenin yanında arka frenin pek hatırı yoktur..
Tarih: 12.02.2006 - 17:52 Mesaj konusu:
taro,
çok doğru dedin ben önümde giden honda rebel olabilir.250 likbi cruiserin sırf bu yüzden düştüğünü gördüm.özellikle kaymak asfalltta(yani şehiriçi)ve bide yol ıslaksa arka freni sıkmak tehlikeli oluyor. _________________ Milletine Sahip Çykmayanyn Co?rafyasyny,Ba?kalary Çizer!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız