Tarih: 23.02.2006 - 16:35 Mesaj konusu:
Honda Activa ortalama 70km/hızla 8 saatte Çanakkale'ye gittim(300km).2003 modeldi.Daha sonra CGL ile gittim onlada 5 saat sürdü :alkış _________________ hyz+adrenalin=cellat86
Bende Edirne'den Çanakkale'ye Mondial 125 MT scooter ile gittim. Yol boyunca sık sık mola verdim özellikle Keşan'da bir buçuk saat oyalandım, yemek yedim, dolaştım vs.
Yolculuk toplam 7 saat sürdü ama bunun en fazla 4 saati yolda geçti. Ve bunun içinde feribotla karşıya geçiş de var. Ortalama hızım 70 km/s idi.
Böyle işte...
Ancak şunu savunuyorum, bir scooter veya herhangi bir motosiklet ile dünyayı dönebilirsin, bu cesaretine ve tecrübene bağlı. Ancak bir scooterın maksimum faydası şehir içindedir. Bir enduroyu salt asfaltta sürmek gibi scooter ile uzun yol performanssızdır. Motosikleti üretim amacına uygun kullanmak en doğrusu ki şehirler hatta ülkeler arası yolculuk için en rahatı enduro/touring veya sport/touringtir.
BOO_74, sanırım senin uzun yol planların var, altında ne olursa olsun koruman tam olsun, yanında gerekli malzemeler olsun gerisini takma kafana, yola çıktın mı bir kere elbet varırsın gideceğin yere...
arkadaşlar ister inanın ister inan mayın benim bir arkadaşım asya 150t ile tokata gitti ve geldi kaç saatte gittiğini bilmiyorum ama otobüsten iki saat geç gittim demişti ve gerçekti!!!!
emoak ın dediği gibi isteyen herkes scuter veya mopedle eğer cesaretliyse gideceği yere varır..
ben istanbuldan bursaya gittim iki kez ama ikisinde de hile yaptım... izmiti dolanmayıp feribota bindim. o sıralar izmitte çok çevirme var diyordunuz forumda benim de ehliyetim yoktu. bi seferinde dönüşte iyice hile yapıp yalovadan direkt yenikapıya geçtim o uzun yol sayılmaz
bir dahakine hile yapmıcam. hem artı ehliyetim de var. arkama dedemi oturtturdum uludağın zirvesine çıktık 125 mt bi problem yapmadı çok şükür
ortalama 80 ila 90 la gittim. tuzlada ışıklarda yanımda duran arabalarla aynı feribota bindik ancak orhangazi ışıklarda ayrıldık. arabadan çok farkı yok bu bizim ufaklıkların
walla kaşınmıyorum desem yalan olur. bir ortalama hız tahmini yapıp ona göre güzergah ve mola noktaları planlayacağım.150cc, ortalama 70km/h max hızı 110km/h olan bir makine için çok mu iyimser bilemedim... _________________ BOO_74
--------------
önce denge, hayatynyzy dengeleyin!
--------------
Kayıt: Dec 17, 2005 Mesajlar: 75 Nereden: AHYLER DYYARI KIR?EHYR
Tarih: 23.02.2006 - 17:21 Mesaj konusu:
ben kanuni hussar 125 i satmaya kırşehirden tekirdağ ya gittim... ama ne yazık ki sattığım kişi 1 hafta sonra bana telefon açarak bu motor kayış kopardı dedi....
Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:
yalnız toplam yolculugum molalarla birlikte tam 16 saat sürdü 3 kere mola verdim molalarım 1 satt ti
vespa PX200 ile istanbul dan bodrum a kız arkadaşım ile yaklaşık 20 saatte gittik. birkaç saatte bir molalar verdik. tatil dönüşü yorulduğumuz için balıkesir de geceledik. sanılanın aksine vespa ile uzun yol çok rahatsız olmamıştı. çok ta eğlendiğimizi söyliyebilirim.
Kayıt: Aug 27, 2004 Mesajlar: 705 Nereden: İstanbul 4.Levent/Kartal
Tarih: 23.02.2006 - 17:31 Mesaj konusu:
Hussar 125 ile 30-31.07.2005 tarihlerinde Kırklareli - Kıyıköy - İğneada gezisine katılmıştım. İstanbul-Kartaldan gruba katılıp Kıyıköye gidip kamp yapmıştık, ertesi sabah İğneadaya hareket etmiştik. Akşam dönüş çok yorucu olmuştu. 1,5 günde gittiğimiz yolu 8 saatte dönmüştük. Ortalama hızımız 90 km falandı. 2 günde yaptığımız yol yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 700 km falandı heralde. Ama deydimi, bence deydi.
Honda Activa ortalama 70km/hızla 8 saatte Çanakkale'ye gittim(300km).2003 modeldi.Daha sonra CGL ile gittim onlada 5 saat sürdü
hesapta bi eksiklik mi var? 70km/h ortalama hızla 8 saatte, hadi 30 dakikalık iki mola verdin, 7 saatte 7x70= 490km yol gidersin, 300km değil.
bu hesapla CGL ile 1 saat mola hariç, 75km/h hızla gitmiş olman lazım. _________________ BOO_74
--------------
önce denge, hayatynyzy dengeleyin!
--------------
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız