Tarih: 24.02.2006 - 00:31 Mesaj konusu: Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???)
bugun ınceledıgım kawasaki kle 1000 modelıne bakarken bısı dıkkatımı cektı sasenın uzerındekı etıkette SUZUKI MOTOR COMPONY yazıyodu sahıbı gelınce bu durumu sordugumda suzukının kawasakiyi aldıgını soyledı ve soyle motora bıraz dıkkatlı bakınca aynı suzukı V-strom a benzedgını egzos ve sasenın ona aıt oldugunu fark ettım bu konuda sız neler dusunuyosunuz yanı suzukının kawasakıyı aldıgı dogrumu ??
Tarih: 24.02.2006 - 00:47 Mesaj konusu:
Hayır arkadaşım yanlış biliyorsun bazı firmalar kendi aralarında böyle şeyler yapıyor ama doğrudur yani suzuki yazması... _________________ Kalbimizdesin Zagor Abi
vay canına suzuki kawasakiyi almış hmm.koskoca ağır sanayi devini otomotivci suzuki alıyor.ikisinin de birbirini alması pek mümkün değil gibi ancak ortaklaşa bişiler yapabilir.suzuki kanuniyi alsa anlarım gerçi almaz ama _________________ DOCENDO DISCIMUS
Tarih: 24.02.2006 - 01:15 Mesaj konusu:
Bazı modellerinde ortak üretim yapmayı böylece maliyetleri düşürüp race motorlarına daha fazla bütçe ayırmayı planladılar.Yani endru veya naked motorları beraber yapıyorlar ve iki firmada bunların satışını yapıyor. Ancak racelerde hodri meydan.Ortada satın almak yok :!:
Tarih: 24.02.2006 - 01:52 Mesaj konusu: Re: Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???)
Biker_BoyzZ demiş ki:
bugun ınceledıgım kawasaki kle 1000 modelıne bakarken bısı dıkkatımı cektı sasenın uzerındekı etıkette SUZUKI MOTOR COMPONY yazıyodu sahıbı gelınce bu durumu sordugumda suzukının kawasakiyi aldıgını soyledı ve soyle motora bıraz dıkkatlı bakınca aynı suzukı V-strom a benzedgını egzos ve sasenın ona aıt oldugunu fark ettım bu konuda sız neler dusunuyosunuz yanı suzukının kawasakıyı aldıgı dogrumu ??
Dostum böyle bir durum yok. Gördüğün motosiklet kle 1000 değil KLV1000 olmalı. Rengi de turuncudur. Bu motosiklet V-Strom' un birebir aynısı ve Suzuki fabrikalarında üretilip üzerine Kawasaki yazılıyor. (Artık üretilmiyor bu arada)Tabi sadece KLV1000 le bitmiyor mesele. Bu iki firma ortak tasarım ve üretim yapıyorlar. Bildiğim ürünleri ve bilgileri yazıyorum.
Bu ortaklık Super Sport ve Street Bike modellerde geçerli değil. Bu modellerde her firma bağımsız.
Ortak geliştirme ve üretim Cruiser, Enduro ve ATV ürünlerde geçerli.
Kawasaki' nin aldığı modeller.
Kawasaki KLV1000 (Suzuki DL1000 V-Strom)
KFX50 - ATV (çocuklar için)
KFX400 - ATV
Suzuki' nin aldığı modeller
VL1600 (Kawasaki VN1600 Mean Streak)
Kawasaki KLX110 veriliyor.(Suzuki karşılığını hatırlamıyorum)
Bu ortaklık iki firma tarafından stratejik bir karar olarak tanımlandı. Ancak Kawasaki' nin Avrupa bayileri bu duruma çok tepkiliydiler. Kawasaki' nin model üretmek için Suzuki' ye ihtiyacı olmadığını ve çok gereksiz bir ortaklık olduğunu söylemişler. Bu tepkiler sonuç vermiş ki, KLV1000 iptal olmuş. Sonuçta bu iki firma Super Sport ürünlerde çok ciddi bir rekabet içindeler.
Bana göre bu beraberliğin Kawasaki açısından sebebi; 1990 lı yıllardaki başarılar sonucu uykuya dalan, sonrada uykudan uyandığında elinde işe yarayan pek model bulamayan Kawasaki bir anda tüm modelleri yenileyemezdi. Özellikle 10-15 yıldır yeni Enduro model yok. Street modeller eski kaldılar. ZZR1100 iyiydi ama bir yerde gelip geçildi tabiki. Sonuçta önce Street modelleri yenilediler. Racing modellerde sürekli yenileme ve sınıf değişikliği yaptılar. Cruiserlar yenilendi. Bu arada Enduro konusunda hala tık yok. Özellikle 1000 cc sınıfında KLV1000 ile satış yapmak istediler. Ama yanlış hesap geri döndü. Şimdi sıra Enduro' da. Eşşek gibi yeni Enduro tasarlayacaklar, ben de alıp binecem. Örneğin çıkacak ilk Enduroyu söyleyim; KLE650. ER-6 motorunu kullanan yepyeni tasarım bir enduro bizi bekliyor. 1000 sınıfta ne olacak onu bilemem. _________________ http://www.motordelisi.com/ftopict-19797.html
Tarih: 24.02.2006 - 13:02 Mesaj konusu:
ok saolun mıllet ben duydugumu sıze sormak ıcın buraya yazdım suzukının kawasakiyi satın aldıgını soylemedım motor adını yanlıs yazmıs olabılırım cunku o tıp motorlar hıc hosıma gıtmıyor bılgılerını sunan herkese tesekkurler
hayır doğru değil Suzuki ve Kawasaki firması bazı modellerde müşterek çalışıyorlar.
+1000 bazı modellerde anlaşmaları var..Böyle bişey söz konusu olamaz 2side büyük bir marka.Anca birleşebilirler(ki öyle bi olasılık yok olursada diğer markalar batar) _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
citroen ve peugeot un ticari arçları aynı değilmi yada opel ve renault'un ticari araçları aynı değillermi yani müsterek fikir ve anlaşmalar ortak projeler doğurur.
Tarih: 26.02.2006 - 15:37 Mesaj konusu: Re: Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???)
erhan demiş ki:
Biker_BoyzZ demiş ki:
Dostum böyle bir durum yok. Gördüğün motosiklet kle 1000 değil KLV1000 olmalı. Rengi de turuncudur. Bu motosiklet V-Strom' un birebir aynısı ve Suzuki fabrikalarında üretilip üzerine Kawasaki yazılıyor. (Artık üretilmiyor bu arada)Tabi sadece KLV1000 le bitmiyor mesele. Bu iki firma ortak tasarım ve üretim yapıyorlar. Bildiğim ürünleri ve bilgileri yazıyorum.
Bu ortaklık Super Sport ve Street Bike modellerde geçerli değil. Bu modellerde her firma bağımsız.
Ortak geliştirme ve üretim Cruiser, Enduro ve ATV ürünlerde geçerli.
Kawasaki' nin aldığı modeller.
Kawasaki KLV1000 (Suzuki DL1000 V-Strom)
KFX50 - ATV (çocuklar için)
KFX400 - ATV
Suzuki' nin aldığı modeller
VL1600 (Kawasaki VN1600 Mean Streak)
Kawasaki KLX110 veriliyor.(Suzuki karşılığını hatırlamıyorum)
Bu ortaklık iki firma tarafından stratejik bir karar olarak tanımlandı. Ancak Kawasaki' nin Avrupa bayileri bu duruma çok tepkiliydiler. Kawasaki' nin model üretmek için Suzuki' ye ihtiyacı olmadığını ve çok gereksiz bir ortaklık olduğunu söylemişler. Bu tepkiler sonuç vermiş ki, KLV1000 iptal olmuş. Sonuçta bu iki firma Super Sport ürünlerde çok ciddi bir rekabet içindeler.
Bana göre bu beraberliğin Kawasaki açısından sebebi; 1990 lı yıllardaki başarılar sonucu uykuya dalan, sonrada uykudan uyandığında elinde işe yarayan pek model bulamayan Kawasaki bir anda tüm modelleri yenileyemezdi. Özellikle 10-15 yıldır yeni Enduro model yok. Street modeller eski kaldılar. ZZR1100 iyiydi ama bir yerde gelip geçildi tabiki. Sonuçta önce Street modelleri yenilediler. Racing modellerde sürekli yenileme ve sınıf değişikliği yaptılar. Cruiserlar yenilendi. Bu arada Enduro konusunda hala tık yok. Özellikle 1000 cc sınıfında KLV1000 ile satış yapmak istediler. Ama yanlış hesap geri döndü. Şimdi sıra Enduro' da. Eşşek gibi yeni Enduro tasarlayacaklar, ben de alıp binecem. Örneğin çıkacak ilk Enduroyu söyleyim; KLE650. ER-6 motorunu kullanan yepyeni tasarım bir enduro bizi bekliyor. 1000 sınıfta ne olacak onu bilemem.
erhan, şahsen araştırmadan soruşturulmadan açıldığını düşündüğüm başlıklarda bile senin bu ciddiyetle ve sorumlulukla yazmış olduğun yazılar gerçekten beni ihya ediyor. :alkış _________________ DOCENDO DISCIMUS
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız