Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???)

Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???)
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Biker_BoyzZ
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa

MesajTarih: 24.02.2006 - 00:31    Mesaj konusu: Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bugun ınceledıgım kawasaki kle 1000 modelıne bakarken bısı dıkkatımı cektı sasenın uzerındekı etıkette SUZUKI MOTOR COMPONY yazıyodu sahıbı gelınce bu durumu sordugumda suzukının kawasakiyi aldıgını soyledı ve soyle motora bıraz dıkkatlı bakınca aynı suzukı V-strom a benzedgını egzos ve sasenın ona aıt oldugunu fark ettım bu konuda sız neler dusunuyosunuz yanı suzukının kawasakıyı aldıgı dogrumu ??
Başa dön
Biker_BoyzZ Çevrimdışı Biker_BoyzZ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 24.02.2006 - 00:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayır doğru değil Suzuki ve Kawasaki firması bazı modellerde müşterek çalışıyorlar.
Başa dön
ryangt Çevrimdışı ryangt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 24.02.2006 - 00:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eee ne demişler...
japonun japondan başka dostu olmazmış.....yanlış oldu galiba Çok gülüyorum
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
GSX_R_1000
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR/BERGAMA

MesajTarih: 24.02.2006 - 00:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayır arkadaşım yanlış biliyorsun bazı firmalar kendi aralarında böyle şeyler yapıyor ama doğrudur yani suzuki yazması... Göz kırpıyorum
SpArK
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Yzmir-Kar?yyaka

MesajTarih: 24.02.2006 - 00:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vay canına suzuki kawasakiyi almış hmm.koskoca ağır sanayi devini otomotivci suzuki alıyor.ikisinin de birbirini alması pek mümkün değil gibi ancak ortaklaşa bişiler yapabilir.suzuki kanuniyi alsa anlarım gerçi almaz ama Çok gülüyorum

Başa dön
SpArK Çevrimdışı SpArK Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
PowerXante
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kastamonu

MesajTarih: 24.02.2006 - 01:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Orak üretimdir belki... Bravo
37 PK 028.
Başa dön
PowerXante Çevrimdışı PowerXante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
voxodoo
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: New York

MesajTarih: 24.02.2006 - 01:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bazı modellerinde ortak üretim yapmayı böylece maliyetleri düşürüp race motorlarına daha fazla bütçe ayırmayı planladılar.Yani endru veya naked motorları beraber yapıyorlar ve iki firmada bunların satışını yapıyor. Ancak racelerde hodri meydan.Ortada satın almak yok :!:
Başa dön
voxodoo Çevrimdışı voxodoo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
erhan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 24.02.2006 - 01:52    Mesaj konusu: Re: Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Biker_BoyzZ demiş ki:
bugun ınceledıgım kawasaki kle 1000 modelıne bakarken bısı dıkkatımı cektı sasenın uzerındekı etıkette SUZUKI MOTOR COMPONY yazıyodu sahıbı gelınce bu durumu sordugumda suzukının kawasakiyi aldıgını soyledı ve soyle motora bıraz dıkkatlı bakınca aynı suzukı V-strom a benzedgını egzos ve sasenın ona aıt oldugunu fark ettım bu konuda sız neler dusunuyosunuz yanı suzukının kawasakıyı aldıgı dogrumu ??

Dostum böyle bir durum yok. Gördüğün motosiklet kle 1000 değil KLV1000 olmalı. Rengi de turuncudur. Bu motosiklet V-Strom' un birebir aynısı ve Suzuki fabrikalarında üretilip üzerine Kawasaki yazılıyor. (Artık üretilmiyor bu arada)Tabi sadece KLV1000 le bitmiyor mesele. Bu iki firma ortak tasarım ve üretim yapıyorlar. Bildiğim ürünleri ve bilgileri yazıyorum.

Bu ortaklık Super Sport ve Street Bike modellerde geçerli değil. Bu modellerde her firma bağımsız.
Ortak geliştirme ve üretim Cruiser, Enduro ve ATV ürünlerde geçerli.

Kawasaki' nin aldığı modeller.
Kawasaki KLV1000 (Suzuki DL1000 V-Strom)
KFX50 - ATV (çocuklar için)
KFX400 - ATV

Suzuki' nin aldığı modeller
VL1600 (Kawasaki VN1600 Mean Streak)
Kawasaki KLX110 veriliyor.(Suzuki karşılığını hatırlamıyorum)

Ortak Ar-Ge ürünlari
Kawasaki KX250F - Suzuki RM-Z250 (Kawasaki fabrikasında üretiliyor)

Benim bildiğim modeller bunlar.

Bu ortaklık iki firma tarafından stratejik bir karar olarak tanımlandı. Ancak Kawasaki' nin Avrupa bayileri bu duruma çok tepkiliydiler. Kawasaki' nin model üretmek için Suzuki' ye ihtiyacı olmadığını ve çok gereksiz bir ortaklık olduğunu söylemişler. Bu tepkiler sonuç vermiş ki, KLV1000 iptal olmuş. Sonuçta bu iki firma Super Sport ürünlerde çok ciddi bir rekabet içindeler.

Bana göre bu beraberliğin Kawasaki açısından sebebi; 1990 lı yıllardaki başarılar sonucu uykuya dalan, sonrada uykudan uyandığında elinde işe yarayan pek model bulamayan Kawasaki bir anda tüm modelleri yenileyemezdi. Özellikle 10-15 yıldır yeni Enduro model yok. Street modeller eski kaldılar. ZZR1100 iyiydi ama bir yerde gelip geçildi tabiki. Sonuçta önce Street modelleri yenilediler. Racing modellerde sürekli yenileme ve sınıf değişikliği yaptılar. Cruiserlar yenilendi. Bu arada Enduro konusunda hala tık yok. Özellikle 1000 cc sınıfında KLV1000 ile satış yapmak istediler. Ama yanlış hesap geri döndü. Şimdi sıra Enduro' da. Eşşek gibi yeni Enduro tasarlayacaklar, ben de alıp binecem. Çok gülüyorum Örneğin çıkacak ilk Enduroyu söyleyim; KLE650. ER-6 motorunu kullanan yepyeni tasarım bir enduro bizi bekliyor. 1000 sınıfta ne olacak onu bilemem.

R1150ADV
Başa dön
erhan Çevrimdışı erhan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Biker_BoyzZ
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.02.2006 - 13:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ok saolun mıllet ben duydugumu sıze sormak ıcın buraya yazdım suzukının kawasakiyi satın aldıgını soylemedım motor adını yanlıs yazmıs olabılırım cunku o tıp motorlar hıc hosıma gıtmıyor bılgılerını sunan herkese tesekkurler
Başa dön
Biker_BoyzZ Çevrimdışı Biker_BoyzZ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
flame
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 24.02.2006 - 19:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt demiş ki:
hayır doğru değil Suzuki ve Kawasaki firması bazı modellerde müşterek çalışıyorlar.

+1000 bazı modellerde anlaşmaları var..Böyle bişey söz konusu olamaz 2side büyük bir marka.Anca birleşebilirler(ki öyle bi olasılık yok olursada diğer markalar batar)

Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Başa dön
flame Çevrimdışı flame Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
yilmazelektrik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.02.2006 - 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

citroen ve peugeot un ticari arçları aynı değilmi yada opel ve renault'un ticari araçları aynı değillermi yani müsterek fikir ve anlaşmalar ortak projeler doğurur.
Başa dön
yilmazelektrik Çevrimdışı yilmazelektrik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
GSX_R_1000
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR/BERGAMA

MesajTarih: 25.02.2006 - 01:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

suzuki best arkadaşım bir de modenas motoru kawasaki üretimi Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
ZX14
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KASABALI

MesajTarih: 25.02.2006 - 10:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kawasaki suzukıyı almıs desen bır derece mantıklı gelebılırde suzukı alamaz kawayı buyuk gelır kawa. Çok gülüyorum
Başa dön
ZX14 Çevrimdışı ZX14 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Biker_BoyzZ
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.02.2006 - 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben sıze duydugumu aktardım onaylatmak ıstedım oyle bır ıddam olmadı
(kawasaki suzukıyı almıs desen bır derece mantıklı gelebılırde suzukı alamaz kawayı buyuk gelır kawa)
Başa dön
SpArK
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Yzmir-Kar?yyaka

MesajTarih: 26.02.2006 - 15:37    Mesaj konusu: Re: Suzuki Kawasaki yi satın almıs (dogrumu???) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

erhan demiş ki:
Biker_BoyzZ demiş ki:

Dostum böyle bir durum yok. Gördüğün motosiklet kle 1000 değil KLV1000 olmalı. Rengi de turuncudur. Bu motosiklet V-Strom' un birebir aynısı ve Suzuki fabrikalarında üretilip üzerine Kawasaki yazılıyor. (Artık üretilmiyor bu arada)Tabi sadece KLV1000 le bitmiyor mesele. Bu iki firma ortak tasarım ve üretim yapıyorlar. Bildiğim ürünleri ve bilgileri yazıyorum.

Bu ortaklık Super Sport ve Street Bike modellerde geçerli değil. Bu modellerde her firma bağımsız.
Ortak geliştirme ve üretim Cruiser, Enduro ve ATV ürünlerde geçerli.

Kawasaki' nin aldığı modeller.
Kawasaki KLV1000 (Suzuki DL1000 V-Strom)
KFX50 - ATV (çocuklar için)
KFX400 - ATV

Suzuki' nin aldığı modeller
VL1600 (Kawasaki VN1600 Mean Streak)

Ortak Ar-Ge ürünlari
Kawasaki KX250F - Suzuki RM-Z250 (Kawasaki fabrikasında üretiliyor)

Benim bildiğim modeller bunlar.

Bu ortaklık iki firma tarafından stratejik bir karar olarak tanımlandı. Ancak Kawasaki' nin Avrupa bayileri bu duruma çok tepkiliydiler. Kawasaki' nin model üretmek için Suzuki' ye ihtiyacı olmadığını ve çok gereksiz bir ortaklık olduğunu söylemişler. Bu tepkiler sonuç vermiş ki, KLV1000 iptal olmuş. Sonuçta bu iki firma Super Sport ürünlerde çok ciddi bir rekabet içindeler.

Bana göre bu beraberliğin Kawasaki açısından sebebi; 1990 lı yıllardaki başarılar sonucu uykuya dalan, sonrada uykudan uyandığında elinde işe yarayan pek model bulamayan Kawasaki bir anda tüm modelleri yenileyemezdi. Özellikle 10-15 yıldır yeni Enduro model yok. Street modeller eski kaldılar. ZZR1100 iyiydi ama bir yerde gelip geçildi tabiki. Sonuçta önce Street modelleri yenilediler. Racing modellerde sürekli yenileme ve sınıf değişikliği yaptılar. Cruiserlar yenilendi. Bu arada Enduro konusunda hala tık yok. Özellikle 1000 cc sınıfında KLV1000 ile satış yapmak istediler. Ama yanlış hesap geri döndü. Şimdi sıra Enduro' da. Eşşek gibi yeni Enduro tasarlayacaklar, ben de alıp binecem. Çok gülüyorum Örneğin çıkacak ilk Enduroyu söyleyim; KLE650. ER-6 motorunu kullanan yepyeni tasarım bir enduro bizi bekliyor. 1000 sınıfta ne olacak onu bilemem.

erhan, şahsen araştırmadan soruşturulmadan açıldığını düşündüğüm başlıklarda bile senin bu ciddiyetle ve sorumlulukla yazmış olduğun yazılar gerçekten beni ihya ediyor. :alkış Gülümsüyorum

Başa dön
SpArK Çevrimdışı SpArK Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal