Tarih: 26.02.2006 - 22:41 Mesaj konusu: Acemiden fazer izlenimleri :)
Fazer hakkinda bir cok yazi var aslinda, ama bugun ilk defa duzgun bir sekilde binebildim sonunda motoruma, biraz anlatmak istiyorum.
Bazi arkadaslar hatirlar belki, istanbuldan alip, ankara'da sabahin 6'sinda -8C sogukta binmistim ilk defa ve ellerimin donmasi disinda birsey anlayamamistim. Bugun Ankara'da sicaklik 13C civarindaydi ve gunesliydi. Ehliyetimi de sonunda almis biri olarak ben de biraz dolanayim etrafta dedim
ilk baslarda dur - kalk calistim 20dk kadar. Vites arttirdim, dusurdum. Saga sola donusler yaptim. Motora agırlığına ısındım bir süre. Ani hiç bir hareket yapmamaya dikkat ettim, çok yavaş kaldırmaya çalışırken de bir kaç kere stop ettirdim ama olsun. Sonra biraz trafiğe çıktım. Trafikte tahminimden çok daha rahattı. Aynalar güzel, herkesin dedigi gibi 6000 devir civarinda herhangi bir titreşim falan da hissetmedim. Acemilikten dolayı sanırım, belki ilerde titreşim hissedebilirim. Hissedersem yazarim
Motorun performansını oldukça beğendim, sağ taraftan tin tin giderim diyordum ama çok kolay 130 a çıkıverdi, rodaj süresinde olduğu için hemen yavaşladım. Baktım alet 100 gibi hızlarda çok rahat, trafiği kontrol ederek gidilebiliyor, ben de trafiğin aktığı hızlarda devam ettim.
( Ideali trafikten %10 daha hızlı, degil mi )
3-4 bin devirler civardında dolaşmama rağmen hızlanmada herhangi bir problem göremedim. Sanırım fazer'a dÜşük devirlerde güçsüz diyen arkadaşlar "yarışırken yetersiz" demek istiyorlar.
Arka tekerlek çok çabuk kilitlenebiliyor, düşük hızlarda çalışırken farkettim, tüm motorlarda böyle mi? Sanırım arka fren sadece çok düşük hızlarda sakin kullanmak için.
Oturus pozisyonu oldukca guzel, hic bir rahatsizligim falan olmadi.
Bir de bir süre "acemiye fazer" muhabbeti yapmıştık
Sağolsun bir çok arkadaş ilgilendi, alma dedi
Bazi arkadaslar bir kac yillik motosiklet tecrubesi olduklari halde ilk bindiklerinde doktukleri terleri anlatip beni korkuttular
Ben de korkmustum tabi haliyle. Ama arkadaslar bugun sehir içinde 60km yaptim ve en kucuk problem olmadi. Şu an kendimi geliştirmem gereken konu, trafikteki ani gelismeler karsisinda gosterecegim tepkiler. Bunlari da calisarak edinmeye çalışacağım.
Kursa gitmemin faydasi oldugu kesin. Yoksa scooter'dan sonra ilk vitesli motor olarak binilecek bir alet degil bu. Duzgun bir kursa gitmesem yapamazdim. Bu kesin.
Baya bi gittikten sonra (adam gibi), egsozlari kontrollü bir şekilde elleyince ılık olmaları beni oldukça etkiledi. Z750s 'te sagini solunu yakan insanlari dusununce bunun bir avantaj oldugunu dusundum.
2 saatin sonrasinda kapanan hava ve yagmur ihtimalini dusunerek sehir ici gezintimi tamamladim. Acemiyim ya, cesitli durumlarda harcadigim dikkat miktari daha fazla, ilk baslarda sureyi cok uzun tutmamak lazim diye dusundum.
Sürüşe başlamadan önce depo tam dolu gösteriyordu, 60km sonrasında da tam doluydu? Sanırım çok uslu gittim
Simdilik bu kadar arkadaslar.
Bu arada hem motorumu hem de ehliyetimi almis olduguma hala inanamiyorum. Gecen yaz sonundan beri motor+ehliyet icin ugrasiyordum cunku Darısı bunları henüz halledememiş olan arkadaşara.. _________________ My First Bike = Fazer
Tarih: 26.02.2006 - 22:50 Mesaj konusu:
casibart, öncelikle motorun ve ehliyetin hayırlı olsun. güzel bir yazı olmuş.Özellikle Fazer almayı düşünenler için.Değindiğin tecrübe eksikliğini de kazasız belasız giderirsin umarım.
Kayıt: May 23, 2004 Mesajlar: 333 Nereden: ...::__TEKIRDAG__::...
Tarih: 26.02.2006 - 23:21 Mesaj konusu:
Deponun 60 Km sonra dolu göstermesi uslu gitmenizden değil eskiden bende bir dönem fazer kullandım depo yakıt göstergesinin ilk aralığı daha uzun sürede aşağı iniyor, alt kademeler daha kısa sürede. Ancak devirli dajhi kullansanız bir depo ortalama 350 km civarı gider, tabi rodajda bu 320 lere falan düşebilir. Hayırlı olsun :alkış İyi seçim. _________________ Murat PEHLIVANOGLU
GSX1300R Hayabusa 07
- THE POWER OF EVOLUTION -
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 27.02.2006 - 08:11 Mesaj konusu:
casibart, hayılı olsun yeni makinan allah kaza bela vermesin.. Adam gibi işi bilinciyle hakkıyla yapana sınır yoktur... Sende bunu fazer'de hemen hemen hiç zorlanmayarak çok güzel kanıtlamış bulunmaktasın... İnsanın kendini bilmesi en önemli şey... Güle güle kullan makinanı
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
casibart, hayılı olsun yeni makinan allah kaza bela vermesin.. Adam gibi işi bilinciyle hakkıyla yapana sınır yoktur... Sende bunu fazer'de hemen hemen hiç zorlanmayarak çok güzel kanıtlamış bulunmaktasın... İnsanın kendini bilmesi en önemli şey... Güle güle kullan makinanı _________________
Tarih: 27.02.2006 - 19:08 Mesaj konusu:
Evet akıllı şöför olmak çok önemli kimisi kullaıken kendni kaybediyo beynimize sö geçirmeliyiz hep içimziden dur oğlun sakin boşver sen güzel güzel gez demliyz
Tarih: 27.02.2006 - 20:04 Mesaj konusu:
fazer için hala şüphelerim var... bazıları süper makina hiç bir şeye değişmem diyor, bir de yabancı dergilerde ki test sürücüleri var, onlarda bi halta yaramaz diyor. kime inanacağız. çünkü şekil olarak bence de çok şık bir makina, ancak performans olarak tarafsız bir değerlendirmeyi kim yapabilir....
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız