Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Acemiden fazer izlenimleri :)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Acemiden fazer izlenimleri :)

Acemiden fazer izlenimleri :)
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
casibart
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 26.02.2006 - 22:41    Mesaj konusu: Acemiden fazer izlenimleri :) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Fazer hakkinda bir cok yazi var aslinda, ama bugun ilk defa duzgun bir sekilde binebildim sonunda motoruma, biraz anlatmak istiyorum.

Bazi arkadaslar hatirlar belki, istanbuldan alip, ankara'da sabahin 6'sinda -8C sogukta binmistim ilk defa ve ellerimin donmasi disinda birsey anlayamamistim. Bugun Ankara'da sicaklik 13C civarindaydi ve gunesliydi. Ehliyetimi de sonunda almis biri olarak ben de biraz dolanayim etrafta dedim Gülümsüyorum

ilk baslarda dur - kalk calistim 20dk kadar. Vites arttirdim, dusurdum. Saga sola donusler yaptim. Motora agırlığına ısındım bir süre. Ani hiç bir hareket yapmamaya dikkat ettim, çok yavaş kaldırmaya çalışırken de bir kaç kere stop ettirdim ama olsun. Sonra biraz trafiğe çıktım. Trafikte tahminimden çok daha rahattı. Aynalar güzel, herkesin dedigi gibi 6000 devir civarinda herhangi bir titreşim falan da hissetmedim. Acemilikten dolayı sanırım, belki ilerde titreşim hissedebilirim. Hissedersem yazarim Gülümsüyorum

Motorun performansını oldukça beğendim, sağ taraftan tin tin giderim diyordum ama çok kolay 130 a çıkıverdi, rodaj süresinde olduğu için hemen yavaşladım. Baktım alet 100 gibi hızlarda çok rahat, trafiği kontrol ederek gidilebiliyor, ben de trafiğin aktığı hızlarda devam ettim.
( Ideali trafikten %10 daha hızlı, degil mi Gülümsüyorum )

3-4 bin devirler civardında dolaşmama rağmen hızlanmada herhangi bir problem göremedim. Sanırım fazer'a dÜşük devirlerde güçsüz diyen arkadaşlar "yarışırken yetersiz" demek istiyorlar.

Arka tekerlek çok çabuk kilitlenebiliyor, düşük hızlarda çalışırken farkettim, tüm motorlarda böyle mi? Sanırım arka fren sadece çok düşük hızlarda sakin kullanmak için.

Oturus pozisyonu oldukca guzel, hic bir rahatsizligim falan olmadi.

Bir de bir süre "acemiye fazer" muhabbeti yapmıştık Gülümsüyorum
Sağolsun bir çok arkadaş ilgilendi, alma dedi Gülümsüyorum
Bazi arkadaslar bir kac yillik motosiklet tecrubesi olduklari halde ilk bindiklerinde doktukleri terleri anlatip beni korkuttular Gülümsüyorum
Ben de korkmustum tabi haliyle. Ama arkadaslar bugun sehir içinde 60km yaptim ve en kucuk problem olmadi. Şu an kendimi geliştirmem gereken konu, trafikteki ani gelismeler karsisinda gosterecegim tepkiler. Bunlari da calisarak edinmeye çalışacağım.

Kursa gitmemin faydasi oldugu kesin. Yoksa scooter'dan sonra ilk vitesli motor olarak binilecek bir alet degil bu. Duzgun bir kursa gitmesem yapamazdim. Bu kesin.

Baya bi gittikten sonra (adam gibi), egsozlari kontrollü bir şekilde elleyince ılık olmaları beni oldukça etkiledi. Z750s 'te sagini solunu yakan insanlari dusununce bunun bir avantaj oldugunu dusundum.

2 saatin sonrasinda kapanan hava ve yagmur ihtimalini dusunerek sehir ici gezintimi tamamladim. Acemiyim ya, cesitli durumlarda harcadigim dikkat miktari daha fazla, ilk baslarda sureyi cok uzun tutmamak lazim diye dusundum.

Sürüşe başlamadan önce depo tam dolu gösteriyordu, 60km sonrasında da tam doluydu? Sanırım çok uslu gittim Gülümsüyorum

Simdilik bu kadar arkadaslar.

Bu arada hem motorumu hem de ehliyetimi almis olduguma hala inanamiyorum. Gecen yaz sonundan beri motor+ehliyet icin ugrasiyordum cunku Gülümsüyorum Darısı bunları henüz halledememiş olan arkadaşara..
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 26.02.2006 - 22:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

darısı daha büyük güzel gezilere Dil çıkarıyorum
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
erdemgurkan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 26.02.2006 - 22:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

casibart, öncelikle motorun ve ehliyetin hayırlı olsun. Gülümsüyorum güzel bir yazı olmuş.Özellikle Fazer almayı düşünenler için.Değindiğin tecrübe eksikliğini de kazasız belasız giderirsin umarım.
Başa dön
erdemgurkan Çevrimdışı erdemgurkan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NaSta
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Abd - FL / Izmir - Ksk

MesajTarih: 26.02.2006 - 22:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Bazi arkadaslar hatirlar belki,

Ben Hatırlıyorum.. Çok gülüyorum Hatta Başlığı Görünce Tren'e girdiniz Sandım demiştim Çok gülüyorum

Yaza Doğru İzmir'e Yolun Düşerse Bende Yeni Motorumla Sana Gezilerinde Eşlik Ederim.
NaSta Çevrimdışı NaSta Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
alk22
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Edirne

MesajTarih: 26.02.2006 - 23:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

casibart,
Hayırlısı olsun arkadaşım güle gül kazasız belasız iyi günlerde kullanmanı dilerim.
Selamlar.
mupe
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...::__TEKIRDAG__::...

MesajTarih: 26.02.2006 - 23:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Deponun 60 Km sonra dolu göstermesi uslu gitmenizden değil Çok gülüyorum eskiden bende bir dönem fazer kullandım depo yakıt göstergesinin ilk aralığı daha uzun sürede aşağı iniyor, alt kademeler daha kısa sürede. Ancak devirli dajhi kullansanız bir depo ortalama 350 km civarı gider, tabi rodajda bu 320 lere falan düşebilir. Hayırlı olsun :alkış İyi seçim. Dil çıkarıyorum
Başa dön
mupe Çevrimdışı mupe Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
casibart
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 26.02.2006 - 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Teşekkürler alptoker, erdemgurkan, alk22
Ayrıca sevgili NaSta,
Hatırladım, haklısın "trene bindirdim" diyince insanın aklına kötü şeyler geliyor Gülümsüyorum

İzmire gelmeyi seninle turlamayı isterim tabi. Açıkçası bugün fazer'la uzun yolu rahat yapabileceğimi düşündüm. Ama şu anki tecrübem ile değil Gülümsüyorum

Mupe, sagol, bilgi icin de tesekkurler
teoman28
Üye
Üye

Nereden: İstanbul-Edirne-Giresun

MesajTarih: 26.02.2006 - 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayırlı olsun ,güle güle kullan Dil çıkarıyorum
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Motoristan Cumhuriyeti

MesajTarih: 27.02.2006 - 08:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

casibart, hayılı olsun yeni makinan allah kaza bela vermesin.. Adam gibi işi bilinciyle hakkıyla yapana sınır yoktur... Sende bunu fazer'de hemen hemen hiç zorlanmayarak çok güzel kanıtlamış bulunmaktasın... İnsanın kendini bilmesi en önemli şey... Güle güle kullan makinanı Dil çıkarıyorum

Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:

casibart, hayılı olsun yeni makinan allah kaza bela vermesin.. Adam gibi işi bilinciyle hakkıyla yapana sınır yoktur... Sende bunu fazer'de hemen hemen hiç zorlanmayarak çok güzel kanıtlamış bulunmaktasın... İnsanın kendini bilmesi en önemli şey... Güle güle kullan makinanı Dil çıkarıyorum
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 27.02.2006 - 14:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arka frenin kitlemesi normal lastik ve frenler ilk 100-150km de tehlikeli olabilir.
Başa dön
ryangt Çevrimdışı ryangt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Capital1
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.02.2006 - 18:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayırlı olsu casibart.. haftaya Ankara'ya geliyorum motorla.. İstanbul-Ankara tur yani. Görüşelim..
Başa dön
Capital1 Çevrimdışı Capital1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
titrettin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 27.02.2006 - 19:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet akıllı şöför olmak çok önemli kimisi kullaıken kendni kaybediyo beynimize sö geçirmeliyiz hep içimziden dur oğlun sakin boşver sen güzel güzel gez demliyz Gülümsüyorum
Başa dön
titrettin Çevrimdışı titrettin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
RaMSeN
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.02.2006 - 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayrılı olsun.. Kazasız belasız kullan inşallah..

Allah bize de motor yükseltmeyi nasip etsin inşallah...
Başa dön
RaMSeN Çevrimdışı RaMSeN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
turboburak
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sinopayancık

MesajTarih: 27.02.2006 - 19:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yaza Doğru İzmir'e Yolun Düşerse Bende Yeni Motorumla Sana Gezilerinde Eşlik Ederim.[/quote]

yeni motor aldın heralde hayırlı olsun Göz kırpıyorum bende 3 gün önce aldım
Başa dön
turboburak Çevrimdışı turboburak Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
narcosis
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 27.02.2006 - 20:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fazer için hala şüphelerim var... bazıları süper makina hiç bir şeye değişmem diyor, bir de yabancı dergilerde ki test sürücüleri var, onlarda bi halta yaramaz diyor. kime inanacağız. çünkü şekil olarak bence de çok şık bir makina, ancak performans olarak tarafsız bir değerlendirmeyi kim yapabilir....
Başa dön
narcosis Çevrimdışı narcosis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.66 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal