Tarih: 02.03.2006 - 15:10 Mesaj konusu: slm ilk okulmezunu olanların hali
merhaba arkadaşlar benim ne hayallerim var dı olmadı neden ilk okul mezunu olduğum icin ehliyet alamiyorum kanun cıkmış fakat hala haber bekliyorum gecen sene mayıs ayında bir sürücü kursuna gittim ilk okullara su an veremiyoruz fakat ilk okul mezun ları dava açmışlatr ve kazanılmışta peki neden hala bu kanun yerine getirilmiyor arkadaşlar buna bir çözüm getirmek mümkünmü sesimizi çıkarmazsak benim ve benim gibi niceleri vardır eminim motordelisiolan fakat böyle şartlarla karşılaşınca insan ne yapacağını şaşırıyor lufen akdaşlar hep birlik olalaım ve şu yasayı gerçekleştirelim sizlerden haber bekliyor olcagım teşekkürler
Tarih: 02.03.2006 - 15:18 Mesaj konusu:
mrb. 456 haklısın ,bu konu halen sonuçlanamadı bu yönde çok çalışmalar yapılıyor bakanlığa baskı da bulunuyoruz sürücü kursları olarak istersen bana fax numaranı ver sana dilekçe göndereyim imzalayıp ankara ya faxlıyoruz bunları.sesini duyurmalısın senin durumunda olan arkadaşlar ve bizler Ankara ya baskıyı sürdürüyoruz takipteyiz.artık yakında sonuçlanır ve ehliyetini alırsın umarım.
456 , kendin için yapacağın en iyi şey ortaokulu hatta liseyi dışardan bitirmek olmalı,belli dönemlerde kayıtlar yapılıyor,kaydını yaptırman yeterli,senin konumunda olanlara çok kolaylıklar sağlanıyor.
Kanunların cıkması ve yürürlüğe girmesinden daha çabuk alacağını düşünüyorum.Ayrıca bu diplomalar sana hayatının her döneminde kolaylıklar sağlayacaktır.Bir düşün derim... _________________ amaky hayal
Tarih: 02.03.2006 - 18:20 Mesaj konusu:
hocam artık direk bitirilmiyor orta okul, 3 senede biter, de wallahi trafik bilinçli olan ilkokul mezunu insan üniversite bitirmiş trafik canavarlarıyla karıştırılmamalı, bu yetenk işi, kuralları bildiken sonra ilkokul yeterli olmalı ama =)
Tarih: 02.03.2006 - 18:23 Mesaj konusu:
açık öğretim var ordan lise mezunu Ol. Hem senin için iyi olur. _________________ Salih Sepi 04/10/1986.
Mondial 125mt´05
A RH(+) Kastamonu.
37 PK 028.
şimdi adam üni mezunu ama trafikte yapmadığı pislik kalmıyo kuralları tanımıyo bilinçsizce kullanıyo adama ehliyet veriyolar.adam var adam gibi trafiğe saygılı herşeyiyle düzgün adam ilk okul mezunu diye trafiğe çıkamıyo.yav kardeşim bunun okul okumyla ne alakası var trafik tabelasında üç bilinmeyenli denklemlemi kural okutuyolar.çok saçma bi kanun bence 456 umarım meclistekilerin aklı başına gelir de ehliyetine kavuşursun.
Herkesin gözden kaçırdığı bir nokta var. İlkokul mezunu olma zorunluluğu sanki kafadan atılmış gibi mesajlar yazılmış hatta ünv. mezuniyetiyle falan karşılaştırılmış. Ne ilgisi var? Siz ister misiniz trafik levhalarını, göstergeleri okumasını bilmeyen bir insanın yollarda olmasını. İlkokul zorunluluğu okur yazarlık'la eş anlama geldiği için konulan bir kuraldır. Yoksa insanlık açısından bakarsan ne ünüversite mezunları var adam olamamış ne insanlar var ilkokulu bitirememiş veya zar zor bitirmiş ama hayat görüşü olarak benim diyen üniversiteliye taş çıkarır Ama bu iki konu farklı değerlendirilmeli.
Şimdi ben şunu merak ediyorum siz mecliste olsanız ve ehliyet kimlere verilsin konusunu görüşüyor olsanız ilkokul mezunu olmayana dahi verilsin görüşünü kabul eder misiniz?
Sanırım buradaki sorun artık ilkokul diye bir kavramın kalmaması. İlköğretim denildiğinde artık 8 senelik bir öğretim söz konusu. Eğer buna dayanarak eski 5 yıllık okulu bitirenlere ehliyet vermiyorlarsa kanunların geriye işlemeyeceği kuralını ihlal ediyor demektir. _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
merhaba arkadaşlar benim ne hayallerim var dı olmadı neden ilk okul mezunu olduğum icin ehliyet alamiyorum kanun cıkmış fakat hala haber bekliyorum gecen sene mayıs ayında bir sürücü kursuna gittim ilk okullara su an veremiyoruz fakat ilk okul mezun ları dava açmışlatr ve kazanılmışta peki neden hala bu kanun yerine getirilmiyor arkadaşlar buna bir çözüm getirmek mümkünmü sesimizi çıkarmazsak benim ve benim gibi niceleri vardır eminim motordelisiolan fakat böyle şartlarla karşılaşınca insan ne yapacağını şaşırıyor lufen akdaşlar hep birlik olalaım ve şu yasayı gerçekleştirelim sizlerden haber bekliyor olcagım teşekkürler
bir kaç gün evvel Bursa'da motorlu polis arkadaşlarla muhabbet ediyorduk ilk okul mezunlarına kanun çıkmış fakat henüz resmi gazetede yayınlanmamış sürücü kursu ile irtibatı koparma. O kadar sorun VARKİ İLK OKUL mezunlarına sıra gelmez sıranı bekle.hayellerine kavuşursun fenamı ehliyet derdi ile diplomanı yükseltirsin 50 sinden sonra ünv.s,te okuyanlar var okumanın yaşı yok hoşçakal... _________________ Bana hayaty iki ?ey sevdirir;A?K ve MOTOSYKLET ... A?kym için canymy bile veririm...ama motosikletim için a?kymy da feda ederim!!!
Tarih: 02.03.2006 - 22:17 Mesaj konusu:
abi bu kanunun çıkacağını bas bas bağırdılar neden almadın son şansını kaçırdın yaşın mı tutmadı anlamadım ama şimdi yapacağın tek şey dışardan okulunu bitirmek bence kanun doğru. _________________ 2001 ZX-12 R *****2008 HAYABUSA [SON NOKTA]
****2005 GSX R 600 *** 2006 R1
** 2005 HONDA SHADOW
**** 2006 HAYABUSA (PERT )
zx14 zaten ben ne yazsam sen hemen bana muhalefet oluyosun bütün topiklerde böyle nedir ben le alıp veremediğin kardeşim anlamadım...456 arkadaşın bi an önce ehliyetine kavuşup aramıza katılması dileğiyle.
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1501 Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21
Tarih: 02.03.2006 - 22:57 Mesaj konusu:
Ante, sana %100 hak veriyorum. 456, arkadaşım sen ne yap yap okulunu bitirmeye çalış.. bu sorunla birtek ehliyet alırken değil hayatının tüm noktalarında karşılacağını sende biliyorsun biz de biliyoruz..
en kısa yoldan açık liseden derslere katıl birşeyler yap ve ilköğretim mezunu ol..
ileride çok pişmanlığını çekersin.. valla kız bile vermezler sana ona göre..
(gerçekler acıdır ama gerçektir, elbet karşına çıkacaklardır!) _________________
ANY 21
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız