Tarih: 06.03.2006 - 21:27 Mesaj konusu: Buji ne işe yarar
motor dersi görmüş standart bir ehliyet sahibi olarak saçma olabilir ama
buji motorun ilk çalışma anında görev yapan bir parçamıdır, yoksa
silindirdeki have benzin karışımını her seferde ateşleyen parçamıdır?
ikilimde kaldıkta burda. _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
Tarih: 06.03.2006 - 21:52 Mesaj konusu:
ihtiyardelikanli demiş ki:
motor dersi gördüğün
üz hiç anlaşılmıyor sadece uzaktan baktığınız belli kitaba
bir anlatım eksikliği yaptım sanırım ,bu soruyu sormamın sebebi bujinin ne olduğunu bilmemem değil,"buji hava-benzin karışımını ateşleyen parçadır." şeklinde bir bilgiye sahipken,bir kaç kişi bujinin sadece motorun ilk çalıştığı anda devreye girdiğini motor çalışırken bir işe yaramadığını söyledi,buda beni yanılttı bende size danışayım dedim. _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
ilk çalışma anında devreye giren buji çeşiti yarım dizel araçlarda kullanılan,bujiye benzeyenbir zımbırtıdır.dizeller ilk çalıştırmada sorun çıkardıgı için böyle bi alet takmışlar.adına tamirci lügatında kızdırma bujisi denir.ancak bujiyle ilgisi bile yoktur.tam adını ben de bilmiyorum.benzinli araçlardaki bujiyi ise abilerim tam yerinde açıklamış.Çakar çakmaz çakan çakmak
Tarih: 07.03.2006 - 17:15 Mesaj konusu:
bujı sılındır ıcerısınde sıkısmıs olan yakıt hava karısımına kıvılcım olusturarak karısımın yanmasını saglar motorun ılk calısmasında da bı yanma meydana geldıgınden dolayı ılk calısmadada etkılırdır her zaman motor calıstıgı sure boyunca gorev yapar
Tarih: 07.03.2006 - 17:31 Mesaj konusu:
ilk calışmada silindir ıçini ısıtıp sonra devre dışı kalan buji dizel motorlardaki ısıtma bujıleridir.benzinli araclardaki buji ise devamlı ateşlemeyi saglar _________________ 2008 600RR
Anlatılmaz YaşanıRR
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız