hepinize iyi akşamlar öncelikle benim şöyle bir sorunum var şimdi bir arkadaşla honda cbr 125 lik için anlaştık ama sahibi ruhsatı ve plakası başka şehirde kayıtlı ben ise istanbulda oturduğum için ruhsat ve plakayı burdan almak istiyorum acaba ne kadar tutar bilgisi olan var mı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler murat-613@hotmail.com
Tarih: 11.03.2006 - 17:58 Mesaj konusu:
yeni ruhsat çıkaracaksın bunun için en fazla masrafın 100-150 ytl arasında değişir fazlası olmaz çünkü 0 motor için sen yaparsan işlemini 100 ytl tutuyor muameleci yaparsa 200 ytl sen yaparsın kar edersin benzin paran çıkarrr
Tarih: 11.03.2006 - 18:08 Mesaj konusu:
boran_sahan,
keske anlattıgın kadar kolay olsa
alım satım hem malıyetlı hemde baş ağrıtan bır işlem
hele hele istanbulda allah dusurmesın trafık tescıl burosuna..!! _________________ it's my life_1982 __kymco activ110__ 34 DF 9496 - A rh(+)
300 ü geçerse çok tuttuyor demek adamda burda birinin yanında kalıyor gibi göster kendini dedi o zaman satışı burdan alırsın 120 milyon yeni ruhsat parası mı ne varmış onu ödemezsin gibi birşey söyledi birde ruhsat almak için ikametgah istiyorlar mı oda ayrı bir hikaye ben burda öğrenci olduğum için oda ayrı bir şehirde
boran_sahan,
keske anlattıgın kadar kolay olsa
alım satım hem malıyetlı hemde baş ağrıtan bır işlem
hele hele istanbulda allah dusurmesın trafık tescıl burosuna..!!
katılıyorum sana bende elimden motorumu çıkaramıyorum bu yüzden
Tarih: 11.03.2006 - 20:26 Mesaj konusu:
CrazY_DriveR_18, haksızmıyım
kısmetse bır ay sonra motorun alım satımını yapıyorum
ama ınanın muamelecıye yaptırıyorum çünki
ne trafık tescılde memurlarla ugrasmaya nede orada sıraya gırmeye HİÇÇ niyetım yok ıstanbulda
trafik tescil=işkence en azından benım için böyle
belkı 30-40 fazla vereceğim ama muameleciye şimdiden helal olsun.!!
ve unutmadan noter suan 150ytl tutuyor.!!
ruhsat devri+trafik polıcesı
bence en azından 300ytl tutar.! _________________ it's my life_1982 __kymco activ110__ 34 DF 9496 - A rh(+)
sadece ruhsatı yenilemek 120 ytl tutuyor dediler ben kafadan 300 hazır bulundurayım bari yanımda bir soru daha ikametgah istiyorlar mı
batuhan kusura bakma yemek yiyordum msn mesajını geç gördüm
Kayıt: Jan 11, 2005 Mesajlar: 588 Nereden: Istanbul - Maltepe
Tarih: 11.03.2006 - 20:49 Mesaj konusu:
Ben motorumun islemlerini kendim halletmistim. Eylul 2005'te ki durum aynen asagidaki gibiydi.
Arkadaslar, bir vatandas olarak, tescil islemi en dogal hakkinizdir. Ne olursa olsun, bu islemi kendiniz yapiniz, firsatci insanlara 2-3 kat fazla para odemeye gerek olmadigi dusuncesindeyim.
-------------------
Iste prosedur ve kalem kalem maliyetler :
- Motoru aldigim yerden gerekli evraklari aldim. (Fatura, uygunluk belgesi, yetki belgesi, OTVF odendi makbuzu, vs) Motoru alacaginiz yer bu evraklari zaten hazirlayip size vermekle yukumlu.
- Tescil isleminden 1 gun once bir Trafik Musavirligi burosuna elimdeki evraklarla gittim. Soforler odasindan alinip, doldurulmasi gereken Ek-1 formunu 10 YTL karsiliginda doldurttum. Ayni yerde Mali sorumluluk sigortasini yaptirdim. (21,28 YTL)
- Ertesi sabah erkenden Maltepe Trafik Tescil mudurlugune gittim. Evraklarimi kontrol ettiler. Tescil Belgesi (27 YTL) ve Trafik Belgesi (22 YTL) icin 49 YTL odedikten sonra, bana bir plaka numarasi verdiler. Bir tane de plaka basim fisi. Maltepede Soforler Cemiyeti olmadigi icin (Plakalar Soforler Cemiyeti'nde basiliyor) Bostanci Emniyet'e gittim. Plaka basim isini 5 dakikada hallettim (8 YTL)
- Tekrar Maltepe Emniyet'e dondum. Ruhsatimi aldim, plaka'mi muhurlettim. Ve hepsi bu. Toplam 3 saatte, 90 YTL masrafla hersey dahil islerimi hallettim. _________________ Kendim içer, kendim çekerim...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız