Tarih: 13.03.2006 - 09:44 Mesaj konusu: BUJİ NEDEN KESER????
ARKADAŞLAR BENİM Bİ BAŞIMIN BELASI 1993 GSXR 750 VAR GEÇENLERDE BUJİ KESTİĞİ İÇİN SERVİSE YAPTIRDIM FAKAT ERTESİ GÜN TEKRAR BUJİLER KESTİ.BUNUN NEDENİ NE OLDUĞUNU TAM OLARAK BİLEN VAR MI?ARABALARDAKİ GİBİ BUJİLERE GELEN VOLTAJI DENGELEMEK GİBİ BİR ÇÖZÜMÜ VARMI BUNUN?
YASQ, Bujiye ne oluyor ? Eriyor mu ? yoksa kurum mu bağlıyor. Yoksa yağlanıyor mu ? Birçok servis kurum yapan bujileri değiştirip atıyor. Senin bujinde nasıl bir problem var
Bujilerin eriyorsa iki sebep vardır; 1- Yüksek hararet, ( bunun birçok sebebi olabilir ) 2-) Yüksek voltaj ( ya konjektör ya da bobin arızasından kaynaklanır ) Konjektör arızalı ise, buji eritmenin yanı sıra bol bol ampul patlatırsın hatta beyni ve bobinleri de yakabilirsin. Bobin arızan varsa ve bobin yüksek voltaj veriyorsa (ki bu bence biraz zor ihtimal ) iki bujinin erimesi diğer iki bujinin ise sağlam kalması gerekir. Çünkü GSX R da iki bobin ikişer bujiye bağlıdır. İki bobinin de aynı anda aynı arızayı yapmış olması çok zayıf bir ihtimal ...
Bir de tamamen boşalmış aküler, konjektörün şarj tutmayan aküyü doldurabilmek ve motorun diğer elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için devamlı yüksek voltaj göndermesine sebep olabilir ve elektrikle çalışan elemanların zarar görmesine neden olabilir .
Bujinerin siyah kurumlu çıkıyorsa, motorda "zengin yakıt karışımı" var demektir , motorun ya yeterince hava alamıyor, ( hava filitreni kontrol et) ya da silindire fazla benzin alıyordur ( karbüratörlerin elden geçmesi ve ayarlanması gerekir) Bu durumda egzosunun da simsiyah kurum yapmış olması muhtemeldir.
Bujilerin yağlanıyorsa O zaman motor da daha ciddi sorun var demektir. Ya sibop lastiklerinden içeri yağ çekiyorsun ya da motorun aşındığı için yağ yakmaya başladın . Yağ yakan motor egzosundan beyaz dduman atar .. İlk akla gelenler bunlar daha deyaylı ahkam kesmek için motoru bir gözden geçirmek gerekli..
İstersen havalar biraz düzelsin, pm at bir hafta sonu buluşup, düşünelim .
selam ve sevgiler
Şu durumda önce bujilerin kurum mu yapıyor, yağlanıyor mu , eriyor mu onu bir tespi et de ona göre düşünelim _________________ O RH +
*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
Tarih: 13.03.2006 - 15:19 Mesaj konusu:
WHİSKEY öncelikle bu kadar detaylı anlatımın için sana çok teşekkür ederim.motorum 1993 gsxr 750.yağ yakma olayı var.ben motorumu 1 hafta önce bahçelievlerde Suzuki servisi BERKAY'a götürdüm.buji, yağ değişimi ve yağ filitresine 350 ytl'ye kazıkladılar beni.bununla da kalmadı motorumu eve kadar bile zor götürdüm.ertesi gün ise yeni bujilerin de gitmiş olduğunu anladım.zaten çalışırken çiğ benzin atmayı bırak resmen bezini tükürüyordu.bunu da yolda farkettim.şu anda motor çalışmıyor.ben de hurda fiyatına satmak gibi bişeye kalkışıcam.yoksa bu piyasada bana 1 motor parası fiyat çıkarıp motoru yine yapmadan elime verecekler.şu an MOTORSİKLET ALEMİNE BÜYÜK BİR KIRGINLIĞIM VAR.Kimse dürüst çalışmıyor.
YASQ, Acele etme, sen Istanbulda hangi semttesin öncelikle onu bir söyle bakalım.
İkinci olarak, kırgınlığını gayet iyi anlıyorum bu piyasada adamı biçerler. Şöyle yaparız, bu piyasada benim güvendiğim bir Ünal terzi var bir de Beşir usta. En azından onlara bir danışırız. Baktık çok fazla maliyet çıkıyor, o zaman düşünürüz. Hemen satmaya kalkışma çünkü 3 bile vermeyecekler. Önce motoruna bir bakalım, sonra düşünürüz .Bu piyasada Ünal a gerçekten güvenirim dürüst adamdır. Beşir in de ustalığına laf edeni duymadım bu güne kadar. Biraz ters adamdır ama işini iyi yapar. İkisi de piyasadaki bazı kasalara benzemez Ama o da olmazsa "B planları" var kafamda Şu havalar bir düzelsin
Yaz benim cep telefonumu hafta sonuna doğru bir konuşalım 05326071020
Bu arada Onur, bir fırsat bulup görüşemedik Ankara da yahu _________________ O RH +
*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
Tarih: 13.03.2006 - 16:25 Mesaj konusu:
pardon beyler TEKAY olacak o.
düzelttiğin için saol kadiRR_delisi.
bu arada WHİSSKEY ben istanbul Gaziosmanpaşa dayım.
İsmim Yasin.
Sen nerede oturuyosun.
haftasonu buluşalım o zaman
tabii eğer müsaitsen
Bir de yüksek voltaj bujiye zarar vermez.Zaten binlerce volt üstünden geçiyor,bir kaç bini daha fazladan geçse birşey olmaz.İletkenler voltaja değil akıma direnç gösterir.
bu olay beni perisan etti bende nerdeyse haftada bi takım buji degiştiriyordum atesleme dengesiz geldigi için sürekli buji yakıyordu motor
sadece bu yüzden degil fazla benzil geldigi zamanda buji cabuk yanar sen bi senkron ayarı yaptırmalısın bide ateslemeye baktır
Tarih: 25.03.2006 - 09:44 Mesaj konusu:
LASTROMANTIC, aynen katılıyorum sana.
geçen hafta bujileri servise değiştirttim.
eve kadar zor gittim.
geçtiğimiz pazar kendim söktüm bujileri değiştirdim.
hayvan gibi çalışıyo.
bu servislerin hangisinin güvenilir olduğunu hangisine gidilmemesi gerektiğini aramızda paylaşmalıyız ki kimsenin canı yanmasın.
mesela ben bu aralar nereye danışsam murat şennik diyor.
en güvenilir ustalardan olduğu söyleniyor.
murat ustayla daha tanışamadık ama bi gün gidicem yanına benim uçan tenekeyle.
Son Mesajdan 3 saat 17 dakika sonra eklendi:
garip olan dda bu ya götürdüğüm servis senkron ayarı tutmadığını söyledi.
ben pek inanmadım, başka bi yere götürüp baktıriyim bari.
senkron için cihazım olsa onu da kendim yapardım.
ama ya gerçekten senkron tutmuyorsa!!!
karbüratörü mü değişicez peki!!!!
Son Mesajdan 118 saat 18 dakika sonra eklendi:
akşam çalışır halde sıfır bujilerle birakıyorum motoru sabah çalışmıyor.
bi anlam veremedim.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız