Tarih: 16.03.2006 - 21:29 Mesaj konusu: Karar anı !!
Haftalardır kaçındığım karar anı geldi dostlar.
Ayırttığım sıfır ER-6F bayiye bugün geldi ama öte yandan 2. el 2000km'de bir FAZER buldum. Yarın bir karar vermek zorundayım aksi halde birinden birini kaçıracağım (
Fiyatlar:
ER-6F Siyah (ABS siz) 11.600 YTL-Pazarlık sonucu anahtar teslim fiyatı bu
FAZER-Gri: 2005 model, 2000km, Givi Topcase, Koruma demiri 12.000YTL'ye indi. (Alım satımı ne kadar tutar dersiniz? 400YTL?)
Bana göre artıları ve eksileri şöyle:
FAZER artıları:
4 silindir (sesi çok güzel olduğu için)
İkinci el olduğu için satarken değerini daha da fazla kaybetmez
Topcase ve koruma demiri ile birlikte iyi bir fiyat olduğunu düşünüyorum
Topcase yakışıyor, (ER-6F ye yakışmayacağı gibi bir düşüncem var)
FAZER eksileri:
Gereğinden fazla güçlü ve bu gücü alabilmek için devirli kullanmak gerekiyor.
Yabancı dergiler testlerde yerin dibine sokuyor
Rüzgar koruması ER-6F kadar iyi değil.
Eveeet, karar anı geldi. Bütün gece düşüneceğim ve yarın bir karar vereceğim. Hadi bi el atın bakalım _________________ Dünya kar?yla?ty?yn fyrtynalarla de?il gemiyi limana sa? salim getirip getirmedi?inle ilgilenir.
Tarih: 16.03.2006 - 21:32 Mesaj konusu:
Valla sonuçta biri 4 diğeri 2 silindir..Ben pek karşılaştıramıyorum bu modellerii.Ama ben olsam fazer ı alırdım..Her ne olursa olsun hayırlısı olsun.. _________________
Tarih: 16.03.2006 - 21:36 Mesaj konusu:
Kardeş eğer uzun süre bineceksen ki bu kadar araştırdığına göre bineceksin ve benim gibi herşeyden kıllanıyorsan sıfır sıdırdır, günahıyla sevabyla senindir er 6.
Yok ben seneye satacam diyorsan, bazı hataları görmezden de gelebilirim diyorsan fazer.
Tarih: 16.03.2006 - 21:39 Mesaj konusu:
fazer cıft sılındırın sesı sana bence 4 u cok arattacak bence fazer ıkıncı el olsa bıle 2000 km nedır kı ben kullandım fazer derım ama en onemlısı hayırlısı olması gerısı sorun deıl
:alkış :alkış
Tarih: 16.03.2006 - 22:15 Mesaj konusu:
Sıfır motoru gidip bayiiden almak,rodajını yapmak yani ilk sahibi olmak bambaşkadır.Tabiki ER-6 diyorum. _________________ Milletine Sahip Çykmayanyn Co?rafyasyny,Ba?kalary Çizer!
Tarih: 16.03.2006 - 22:18 Mesaj konusu:
madem o kadar para verıyosun tabıkı 0 er6 almak cok daha mantıklı. bende senle aynı dusunceler ıcındeyım.buyuk ıhtımalle kararımı verdım sıfır er6n alcam .SIFIR...
er 6 lar çok tutuldu herkez bu motoru alıyor.ikinci elde ne olacak belli değil motor çabuk dağılırmı yoksa çok sağlammıdır.ben olsam fazer alırdım ikinci elide güzel hem daha 2000 km de imiş sıfıra yakın
Tarih: 16.03.2006 - 22:31 Mesaj konusu:
bu iki motorda seni A noktasından B noktasına hızlı, zevkli, ekonomik ve konforlu götürecek aletler. e o zaman bence gönlün hangisine kayıyosa onu al. eğerki içinde en ufak bi aceba bile varsa, sonra bu soru işareti kafanı öle bi kemirirki sorma. insan kendini az çok tanır. ses ve güç istiyosan FAZER... yok ben akıllı uslu gezerim sıfır makinemle, hem daha ekonomik dersen ER6-F :!:
Tarih: 16.03.2006 - 22:47 Mesaj konusu:
Arkadaşlarımız gayet güzel söylemişler. Gönlüne hangisi yatıyorsa, hangisinde kendini daha rahat hissediyorsan doğru seçim odur.
Yine de izin verirsen ben de başka bir iki konuya değinmek istiyorum.
"Ses" denmiş. Ancak sese önem veren biriysen, fazer da alsan er6f de alsan sesi seni tatmin etmeyecek bir süre sonra. Ve heyecanını biraz daha arttırmak için performans egzoz almak isteyeceksin. O zaman da ses problemi hallolmuş olacak.
Ancak fazer'ın 2 egzozu var, yani ses için 400*2 = 800 euro vermen gerekecek. Er6 için ise 400 euro yetecek. Bunu da düşün.
Performans konusuna gelirsek, çoğu arkadaşımız 11000 devirden sonra gelen 20 beygirlik farkın dağları deleceğini onları uçuracağını sanıyor, ancak senin böyle şeyleri düşünmemeni tavsiye ederim. Ayrıca, hadi diyelim dağları deldin, kaç kere 11000 devirin üzerine çıkacaksın onu da merak ediyorum.
Er6f'in eksilerini pek bilmiyorum, ancak Fazer'ın eksilerini ve yabancı dergilerin neden yerin dibine soktuklarını gayet iyi biliyorum.
(Bu arada, ikinci el masrafları dediğin gibi 400ytl civarında tutuyor. )
Bilindiği gibi, ilk 1000 km içinde yapılan rodaj, motosikletler için hayatı önem taşır. Eminim Fazer'ını satan kişi gerekli özeni göstermiştir, ama ya göstermediyse???
Ve, bir motosikletin ikinci elinin piyasada çok fazla olması, iyi birşey mi yoksa kötü birşey mi onu da nedenleriyle iyice düşünmek gerekir.
Evet ikisi de görünüş olarak çok güzel. Bunun yanı sıra bir sürü Fazer kullanıcısı var, ve çoğu da yapılan kötü eleştirilerin aksine motosikletlerinden çok memnun olduklarını söylüyorlar ve Fazer'larına aşıklar.
Son karar senin, ama bence git o Er6f'i al, satarken de zorlanmazsın, sen hiç merak etme. _________________ GSX 1300 R
Kayıt: Nov 25, 2004 Mesajlar: 902 Nereden: Istanbul / Anadolu
Tarih: 16.03.2006 - 23:08 Mesaj konusu:
SentinuS,
Bana fazerın eksilerini yerin dibine sokualacak eksilerini bir sayarmısın allah aşkına. Sabit kanıtlara daynmadan bazı şeyleri söylemeyi ne kadar kolay buluyorsunuz.
Ayrıca daha piyasaya doğru dürüst çıkmamış ER6 için ne kadar rahat övücü konuşuyorsun. Rahat satılacağını nereden biliyorsun acaba. Kaç tane 2.nci elde ER6 var ve kolay satıldı.
Ayrıca 26 bg lik farkı her devirde özellikle düşük devirlerde tork beygir aralığındaki devir farkında öyle bir hissedersin ki sürekli vitesle oynamak zorunda kalırsın. 7000 - 8500 arası tork alır altında hiçbişey alamazsın makinayaı hep bu devirlerde tutman gerek bu devirlerde tutmaz isen o 26 bg lik eksiklik öyle bir gözüne batarki. ama Fazer da 98 bg gücün kerameti işte burada kendini gösterir. _________________ Yolunuz açyk, ?ansynyz bol olsun
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız