Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Lastik rengi

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Lastik rengi

Lastik rengi
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
FireBlade
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Almanya

MesajTarih: 28.09.2003 - 00:23    Mesaj konusu: Lastik rengi Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu gün Fireblade in (beni degil Çok gülüyorum motorumun lastikleri cok zor is gercekten) lastiklerinin üzerindeki yazilari boyuyordum tabi beyaza o an aklima geldi İyi fikir niye bu lastikler hep siyah üretiliyor diye, hadi bilin bakalim neden? bilene imzali bi fotorafimi gönderecem söz :lol:
Başa dön
FireBlade Çevrimdışı FireBlade Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Skydiver
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Beypazarı

MesajTarih: 28.09.2003 - 00:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Petrol ürünü olduğu için doğal rengi siyahtır.
Doğru mu ?
Başa dön
Skydiver Çevrimdışı Skydiver Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 28.09.2003 - 01:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sadece tahmin siyah renk ısıyı diğer renklere ragmen daha fazla tutar ve daha çabuk ısınır ve lastiğin ısınması virajlarda çok önemli bir etkendir...Bunu sadece tahmin ediyorum yani ispatlanmış bir bilgi degil ..Şahsi cevabım.
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 28.09.2003 - 16:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence maliyeti en aza indirmek için siyahtır sonuçta arkadaşın dediği gibi doğal rengi birde boyamaya kalksalar maliyet artacak rekabet gücü azalacak falan filan Çok gülüyorum
Başa dön
pcport Çevrimdışı pcport Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
volkan_727
Üye
Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 28.09.2003 - 17:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

avrupada mavi, pembe Şok oldum fln otomobil lastiği satıldığını duymuştum. bence siyah olmasının sebebi maliyet düşürmek değil. öyle olsaydı mutlaka bir firma pahalıda olsa piyasaya çıkarırdı bi tane, alabilen alsın.
Başa dön
volkan_727 Çevrimdışı volkan_727 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 28.09.2003 - 18:08    Mesaj konusu: Lastik rengi/yasi Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Siyah, kaucuk (kaucuk agacindan elde edilen beyaz elastik madde) ve lastik (petrol urunu olan esas hammadde) harmaninin naturel rengidir, icine katilan renk maddeleri evsafini bozar, omrunu azaltir ve cekis karakteristigini dusurur. Otomobillerde bunu kompanse etmenin yollari var...yani renkli lastigin evsafinin siyaha gore biraz daha kotu olmasina katlanabilirsiniz, ama motorda... Şok oldum

(Bunun istisnalari var, yani renkli motosiklet lastikleri mevcut, ancak bu ciddi suruculerin ragbet ettikleri bir kullanim gormuyor. Sus- gosteris amacli)

Lastikten laf acilmisken lastigin yasindan bahsedeyim. Lastiklerin yanaginda DOT diye baslayan bir takim numaralar goreceksiniz. Bu numaranin icinde lastigin uretildigi tarih yazar (bir sekilde kodlanmistir).

(DOT = Department Of Transportation)

Soyleki "DOT XXX2501XX" (bu "X" lerin sayisi ureticiye gore degisir, tabiiki X degil bir takim rakamlardir, 7563410278 gibi)
Yukardaki orneklerde lastigin uretim tarihi 2001 in 25inci haftasi, ve 2002 nin 41 ci haftasi dir.

Yeni bir lastik alacaksaniz, mumkun olan en tazesini alin.
70-80 kmh i gecmeyen gundelik kullanim icin azami 3,
130-150 kmh leri goren sport-turing / sport kullanim icin azami 2,
Yaris,pist amaci cin azami 1 yasindan buyuk lastik kullanmayin.

(Burada lastigin, asinmis olmasi, catlaklar vb. defolari ihmal ediyoruz. Yani spor bir motor 2 sene yatmissa, lastik yepyeni bile gorunuyor olsa omru bitmistir) Üzgünüm
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
volkan_727
Üye
Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 28.09.2003 - 18:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

peki önerilenden daha geniş tabanlı takarsak ne gibi dezavantajları olur?
Başa dön
volkan_727 Çevrimdışı volkan_727 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 29.09.2003 - 01:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Lasti ureticinin tavsiye ttiginden daha genis tabanli olursa "contact patch" denilen temas yuzeyi buyuyecegi ve dolayisiyla birim alana dusen agirlik azalacagi icin cekis/surtunme azalir ve arac kayar.

Karda - buzda yarisan ralli otomobillerinin incecik lastikler taktiklarina dikkat etmissinizdir...
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
FireBlade
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Almanya

MesajTarih: 29.09.2003 - 01:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Lasti ureticinin tavsiye ttiginden daha genis tabanli olursa "contact patch" denilen temas yuzeyi buyuyecegi ve dolayisiyla birim alana dusen agirlik azalacagi icin cekis/surtunme azalir ve arac kayar.

Cok güzel bir bilgi bence, tamamen aciklayici bir fizik kurali benim icin baya bi aydinlatici oldu,
bu arada sanirim D.D amca adresini almam gerekicek Gülümsüyorum cidden
Başa dön
FireBlade Çevrimdışı FireBlade Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
apoozenc
Üye
Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 29.09.2003 - 11:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Teşekkürler Donald amca. Şok oldum
CBR954RR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Braunschweig / Almanya

MesajTarih: 30.09.2003 - 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence lastikler siyah pisligi göstermesin diye
beyaz olsa araba hep kirli gözükür Gülümsüyorum
NeBu_La
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANKARA/BATIKENT

MesajTarih: 01.10.2003 - 11:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Soyleki "DOT XXX2501XX" (bu "X" lerin sayisi ureticiye gore degisir, tabiiki X degil bir takim rakamlardir, 7563410278 gibi)
Yukardaki orneklerde lastigin uretim tarihi 2001 in 25inci haftasi, ve 2002 nin 41 ci haftasi dir.
ben bundan bişey anlamadım biraz daha açıklarmısın Şok oldum
Başa dön
NeBu_La Çevrimdışı NeBu_La Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 01.10.2003 - 18:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Daha acik nasil anlatayim bilmiyorum ama soyle..
Lastigin yanaginda DOT harfleri ile baslayan birtakim numaralar goreceksin. 8, 10, 12 hane olabilir. Lastigin markasina gore...
Bu sayi dizisi icinde muhakkak
3599
4102
1403
gibi bir dortlu seri vardir. Bunlari anlami, sira ile
1999 un 35. haftasi
2002 nin 41. haftasi
2003 un 14. haftasi demektir, lastigin fabrika cikis tarihi.
Başa dön
iskelet
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: --

MesajTarih: 17.04.2006 - 16:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu forumun güncellenmesinin faydalı olacağını düşündüm Gülümsüyorum
Başa dön
iskelet Çevrimdışı iskelet Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
s_peynirci
Üye
Üye

Nereden: BURSA

MesajTarih: 17.04.2006 - 17:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaslar bos verin ya en güzel renk siyah...
Başa dön
s_peynirci Çevrimdışı s_peynirci Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal