Tarih: 24.03.2006 - 01:38 Mesaj konusu: ybr 125 için arka dişli
merhaba arkadaşlar bende 2005 model ybr 125 var ve ben arka dişlisini küçültmek istiyorum.
herzaman tek kişi binecegim için motor zorlanmaz diye düşünüyorum ama size de danışayım dedim.
sizce küçültmelimiyim ? küçültürsem kaç diş alayım ve ankarada nereden alabilirim?
Tarih: 24.03.2006 - 01:43 Mesaj konusu:
kingburak, şehir içi kullanım içinse gerek yok bence... hatta büyüt
sadece arka dişli olarak düşünme , ön dişli de değişebilir
max hız denemeleri yapmıcaksan eğer, ön dişliyi 1 diş küçültmen, yada arka dişliyi bikaç diş büyütmen sana viteslerde manyak akselerasyon sağlıcaktır :!:
En son canerdemir79 tarafından 24.03.2006 - 01:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
ben diger ybr lerden biraz daha hızlı gitsin istiyorum ama aşırı hız istemiyorum 140 ı geçmesin. hem önü büyütüp hem arkayı küçültsem nasıl olur? yakıt konusu önemli degil?
Tarih: 24.03.2006 - 01:50 Mesaj konusu:
az önce uyku sersemi yanlış yazmışım, düzelttim.
ön diş 15 ise 14 yap yeter.
14 ise 13 varmı bilmiyom...
ön olmazsa arka dişliyi 1,2,3 diş büyütebilirsin.
bu sana ara hızlanmalarda avantaj sağlar.max hızın düşer.
ama şehir içinde kafasına vermediğin ybr kalmaz
çook tşk ettim veridingin bilgiler için ayrıca yanlış yere açmışı dogru söylüyorsun moto servis e açmam gerekiyordu sağolasın.
son bir soru ben dişlşleri değiştirdikten sonra 5. viteste motor bayılmaz dimi?
YBR2lerde benim bildiğim en çok yapılan ön dişliyi büyütmek. Bunun motorun seriliğine eksi yönde etkisi olurken son hızında bir iyileşme olmuyor sadece uzun yolda benzin tüketimi 0,2-0,3 düşüyor(muş).
Tarih: 24.03.2006 - 14:13 Mesaj konusu:
her şeyin orjinalı güzel bence ama sen ybr lerin tebesine vurmak istiyorsan motoru antebe getir ybr lerin içinde 1 numara olsun.+ sadece motor yönünden değil her tarafını güzel bir nikalaj ve döşeme yapalım.
arka dişli ufaltacaksan öndede dehişiklik yaparsan iyi olur ama hiç gerek yok fazlabi dehişiklik olmaz ama arkayı büyütürsen çekiş konusunda yardımcı olur
selamlar .bendede ybr 2006 var. ve düz yolda 120 civarında rampa aşşa 130 gördümm.. ve ben servisine sordum dişli olayını dedikleri gibi fazla bişey farketmiyormuş.düz yolda en fazla 5 km hız arttırıyomuş ve yokuş lar için idaal olmadığını çok fazla çekişten düşürdüğünü soledilerr..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız