Tarih: 04.04.2006 - 10:48 Mesaj konusu: İkinci el fiyatlara bir etkisi var mı?
2. el alım-satım masraflarında bir değişiklik oldu mu? Yani 2. el almak ya da satmak için acele etmeye gerek var mı? (ÖTV artışından dolayı ikinci ellerde de oluşabilecek fiyat artışını kastetmiyorum).
ÖTV zammı sıfır motosikleti etkiliyor diye biliyorum ama???? _________________ Dünya kar?yla?ty?yn fyrtynalarla de?il gemiyi limana sa? salim getirip getirmedi?inle ilgilenir.
şu an ikinci el alım-satımında bir değşiklik yok ama bu topiği okuyup uyanırlarsa ona da bi güzellik yapar sevgili hükümetim. _________________ Honda 600F -
Kayıt: Mar 29, 2005 Mesajlar: 4568 Nereden: Asagi Saksonya
Tarih: 04.04.2006 - 11:08 Mesaj konusu:
Knock-out, 2.el dolaylı yoldan etkılenır, mesela ben satmayı dusundugum fıyattan daha yukarıya satarım cunku almak ıstedıgım motor da pahallılandı, mıllet sıfırdan 2.el'e yogunlasacak ve talep artınca 2,el'de deger kazanacak. _________________
Anladım, o kısmını tahmin ediyorum zaten. Sonuçta sıfırı pahalanınca ikinci ele gün doğuyor.
Alım satım masraflarında artış yoksa problem yok. _________________ Dünya kar?yla?ty?yn fyrtynalarla de?il gemiyi limana sa? salim getirip getirmedi?inle ilgilenir.
Tarih: 04.04.2006 - 12:15 Mesaj konusu:
Yaa arkadaslar bir malin 2.el degeri nedir?
Sifir fiyatindan ilk yil icin %20 dusersin , sonraki yillar icin de %7-10 arasi dusersin. En son buldugun fiyata motorun durumuna gore %10 eklersin yada dusersin. Eger almayi dusundugum motora hesapladigin fiyattan fazla isteniyorsa almazsin . O zaman da 2 secenegin var ya baskan hesabina uygun 2.el ararsin yada kredi alip sifirini alirsin.
Tabi sifir fiyatlari zamlaninca otomatikman 2.ellerde zamlaniyor. Ayrica piyasada sifir motor bulunamamasi gibi bazi durumlardan bahsediliyor eger bu soylentiler dogru ise hayatini bir yazini motorsuz gecirmek istemeyenler %5-10 fazla verir ve motorunu alir. Yada piyasada sifir motor bulunursa yuksek fiyat cekenlere insanlar yuh ceker.
Ben kendime yuh cektirmek istemiyorum , diger taraftan motorlarimi 10 gun once istedigim fiyata satip da yarin tabana kalmak istemiyorum. Onun icin 10 gun filan bi bekliycem.
Ama su 1 aylik donem cok belirsiz bir donem kor tuttugunu topal yakaladigini donemi. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
Tarih: 06.04.2006 - 09:38 Mesaj konusu:
Knock-out demiş ki:
Millet dolu tabi, ben kaçmaya çalışıyorum ama konu ikinci el fiyatlarına dönüyor durmadan ))
Masraflar diyorum.... Artış var mı diyorum ))
(Cevabımı aldım tabi o başka)
Senin masraflardan kastın noter harcı ve trafik tescildeki masraflar;
noter alım satım harcını kasko değeri üzerinden alır kasko değerleri de bildiğim kadarıyla her yıl başında belirleniyor bu sebeple etkilenmez keza tescil harçları da etkilenmez _________________ GSXR 1000 K6 en mavisinden
www.istanbulracingteam.org
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız