evet arkadaşlar merak ettiğim şey honda neden cbr diyo ss lerine cbr
ın anlamı nedir nolur söyleyin kurtarın beni bu meraktan soleyen olursa
yzf ve zx ide soylese hiç fena olmaz benimde merak ettiğim şeye bakar mısın :)sonunda 2 rr ı da anlamdaım ya birinin race old biliyom en azından
Donald_Duck amca bu marka ve modellerin hepsinin açılımını bende çok ama çok merak ediyorum.Hiç bir şeyi uyduramıyorumda...Bi ara açılımı olmadığını bile düşünüp merak etmekten vazgeçmiştim ancak şimdi sizden açılımı olduğunu duyunca şaşırdım
Tarih: 07.04.2006 - 03:05 Mesaj konusu:
Japon motosikletlerinde bu kisaltmalarin ne anlama geldigi mechul. Zaten fabrikalarin kendi siniflamasi tamamen farklidir.
CBR belli bir serinin tanimi
CBR125, CBR150, CBR250
CBR400, CBR400RR,
CBR600F1 Hurricane, CBR600F2, CBR600F3, CBR600F4i, CBR600RR, CBR1000F Hurricane, CBR900RR Fireblade, CBR1000RR Fireblade
CBR1100XX Super Blackbird
Gibi modelleri var. 400cc Japonyada baslangic icin alabileceginiz en ust model. 400 de birkac yil kaldiktan sonra ust modellere gecebiliyorsunuz.
BMW da model taniminin basinda yer alan F tek silindir, R boksor, K sirali dort silindir anlamina geliyor. Sonraki rakamlar ise yaklasik olarak motor hacmi, cc olarak. 650, 1150 vs.
Sona gelen harfler ise genellikle kullanma amacina yonelik.
S: spor
GS: Gelaende Strasse / Arazi ve cadde
RS = ST: Reise-Sport / Sport Turing
GT: Gran-Tourismo
CL : Classic luxury
Gibi anlamlar tasir
Yamaha dan V-Max "azami hiz" anlaminda havacilik ve makine muhendisliginde kullanilan bir tabir...
Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 3547 Nereden: Bahçesehir/Istanbul
Tarih: 07.04.2006 - 06:48 Mesaj konusu:
bilgilerin için saol Donald_Duck :alkış :alkış hehe Nuestra kesinlikle öledir _________________ Gilera Runner VXR 200 (pert)
Piaggio Xevo 250
Three little words and a question why. . .
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız