15 Nisan Cumartesi günü,motorumu güzelce temizlemiş güzel bahar havasnda küçük bir şehir turu atmak için gezinirken Karaağaç ta her zamanki yerimiz Fazlı nın kahvesinde Teomana rastladım,
bir iki çay derken “ben denize bakmaya ibrice limanına gidicem kimse gelmiyor,sen gelirmisin “dedi. Aslında hiç mi hiç niyetim yoktu,Ama değerli arkadaşımı yalnız göndermemek adına bu kısa il içi turu yapalım bari dedim. Başta rota yoktu ,canımız nerden isterse ordan gidecektik.Yakıtımızı aldık.
Edirne yi çıkalı daha 10 km olmuştuki Teoman sınır tarafından gidelim diye işret edince,hemen kafamda rotayı çizdim,aşağıdaki gibi Türk Yunan sınırına paralel ilerleyecektik,hem uzun zamandır geçmediğim yolları geçecektim,hem de kış aylarında sipariş edilen MERİÇ-İPSALA gezisini yapmış olacaktım.
Bereketli Ergene ovasına bakış.
Arkamızda uzaklarda Uzunköprü;
Meriç ilçesine vardık,girişteki Petrol Ofisinde biraz mola.
Mola bitti Meriç caddelerinden görüntüler,
Meriç nehrine paralel ilerliyoruz,nehrin hemen ardından Yunanistan topraklarında Rodop dağları başlıyor.
Issız yollar.
Ergene nehrinin Meriç nehri ile birleştiği yer;
İpsala ya vardık,İpsala Caddelerinden görüntüler.
İpsala sınır kapısı Yunanistana açılan gümrük kapımız.
Buraya kadar 170 km oldu,yakıt tazelerken Keşana bir bakış,
Aşağıdaki resimleri Koru dağlarının sakin orman yollarında hareket halinde iken çektim,ben yaptım ama siz yapmayın derim,(sosyal mesajımızı da verelim dimi?)
Hareket halindeyken kendimi de çekeyim.
Saroz körfezinde İbrice limanına vardık,lokanta kapalı olsun bizde çay kahve içer Mecidiye köyündeki sevdiğim balıkçı arkadaşım Recep in SÖZBİR lokantasına gideriz,ama önce limandan görüntüler.
Bu limana özellikle İstanbul dalış kuluplerinden rağbet çok hemen yakında başlayan derin su dalış eğitimi için mükemmelmiş, temiz deniz de cabası.
Mecidiye köyünün içindeki yeni yapılmakta olan camii nin karşısındaki balıkçı lokantası Sözbir restaurant a geldik Recep burayı eşi ve oğlu ile birlikte çalıştırıyor,günlük taze balık ve deniz mahsullerini çok uygun fiyatlarla değişik lezzetlerde müşterilerine sunuyor,zaten bir iden müdavimi oluyor örneğin ben 15 yıllık müşterisiyim,yaz kış açık olduğundan fırsat buldukça uğrarım.
Teoman ın vasıtası ile tanıştığımız, Güngör de yeni aldğı cbr 125 lik motoru ile bize mecidiyede yetişti,henüz çok yeni daha 400 km de.hayırlısı ile kazasız belasız iyi günlerde kullanmasını dilerim,öğretmen güngörün motorunu.
Recep ,oğlu,Teoman,Güngör.
Receb in mekanında Saroz körfezinden çıkan, taze deniz mahsullerinden bir demet,elinde tuttuğu istakoz hala canlıydı,
Recep beni bugünde şaşırttı,gördüğünüz balık fener balığının tereyağda kavurmasıymış “olurdu”olmazdı muhabbetinden sonra denemeye karar verdim hakkatten nefis oluyormuş,ellerine sağlık Recep.
Dönüşe geçtik biraz yoldan çıkalım dedim koru dağlarında,daldık kır, bayıra.
Daha bu sabah temizlediğim motorumu bu dereyi görünce dayanamayıp kirlettim,tatlı su motorcuları BMW F 650 kullanan Teoman ve cbr 125 kullanan Güngör mobiletin bile geçebileceği bu dereden geçmeyi göze almayınca,tekrar geri dönüp efendi motorcular gibi yoldan gittik,ah bi devam etselerdi ben daha onları nerelere götürecektim Koru dağlarında;
Keşan da mola verdik zincirleri yağlayacağız yanımız almamışız,benzinliklerde buluruz dedik bulamadık,(yanınızdan yağ eksik etmeyni-sosyal mesajlara devam )Keşan içine girip aramak ta istemedi canımız kuru zincirle 120 km yolu yüksek süratte basarak geldik.
Öğretmen Güngör bizi buradan uğurladı.Hocam cbr iyi hoş ta değiştir sen o motoru senin kalıba ufak o alet 1.50 boyunda 50 kg ağırlığında adamlar için o alet, kanuni 150 cc cbr 125 e göre çok daha ergonomik.
Akşam olurken Edirne ye sağlimen vardık sadece öğleden sonra,400 km den fazla yol yapmış iyi gezmiş,ve eğlenmiştik,aslında bu resmin arkasında bizim Akıncı grubunun tamamı var neredeyse ama, onları tatlı su motorcusu ilan ettiğimizden Teoman ile foto karesine bile almadık.
Fotoların devamı Teomanın makinasında olduğundan daha sonra yayınlanacaktır.
Kayıt: Jun 16, 2005 Mesajlar: 1138 Nereden: frankfurt / almanya
Tarih: 15.04.2006 - 23:09 Mesaj konusu:
bunu bana yapmayin yaaaa ben baba tarafindan kesanli (cocuklugum erikli,mecidiye ve vakifta gecmistir) anne tarafindan kirklareliliyim burada cildirmak ve neredeyse aglamak üzereyim bu resimlerden sonra.cok güzel bir gezi olmus gercekten.hepiniz türkiye gibi bir ülkede hayatinizi sürdürdügünüz icin gercekten cok sanslisiniz.gezi icin bravoooooo :alkış :alkış :alkış _________________ suyuna,havasina canim kurban topragina...
ne mutlu Türk`üm diyene
T-ROCK-YA varmi daha ötesi??!!..
Tarih: 15.04.2006 - 23:56 Mesaj konusu:
ne guzel yaa, sizlere o kadar cok imreniyorum ki...ben de edirnede ogrenciyim, 2 haftadir 2. el cbx 250 twister arastiriyorum ama ne yazikki hala bulamadim bi tane insallah bir tane bulup alirsam ben de sizlere katilmayi cok istiyorum...sevgiler... _________________ ***NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE***
Kayıt: May 23, 2004 Mesajlar: 333 Nereden: ...::__TEKIRDAG__::...
Tarih: 16.04.2006 - 21:01 Mesaj konusu:
Baba nasıl bi gezi aşkıdır bu sizdeki, :alkış sizin yüzünüden bitane de enduro alacam en sonunda _________________ Murat PEHLIVANOGLU
GSX1300R Hayabusa 07
- THE POWER OF EVOLUTION -
Kayıt: Dec 10, 2005 Mesajlar: 2115 Nereden: Abd - FL / Izmir - Ksk
Tarih: 16.04.2006 - 23:07 Mesaj konusu:
artık Akıncılar Yazan Hiç BiR topic'e Bakmıcam.. Yahu insanın Canı cekmesinde ne yapsın yahu.. delircem _________________ 07' ßws Kırmızı "MD SCOOTER TEAM eksi 120 Km/h"
Tarih: 17.04.2006 - 00:19 Mesaj konusu:
Ah be Trakya, nasıl canım çekti şimdi o yolları, Saros kıyılarını. Yok, böyle olmayacak, kalkmak lazım, gitmek lazım... _________________ RESISTANCE IS FUTILE
30 yıldır her yazını orada geçiren biri olarak beni bile özendirdiniz. Mayıs gelse de yavaş yavaş sezonu açsak _________________ --------------------------------------------------------------------------
"Çaly?mak iyi bir?ey olsaydy üzerine para vermezlerdi."
--------------------------------------------------------------------------
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız