Tarih: 18.04.2006 - 16:04 Mesaj konusu: Motor Tavsiyesi
Herkese bolca selam.Ben de sonunda motorlanmaya karar verdim:)Sizden tavsiye istiyorum. Bu benim ilk motorum olacak. Onun için 250'lik bişeyle düşünüyorum. Biliyorumaslında Ybr ile başlamam daha uygun diyeceksiniz ama 1.90 boy ve yaklaşık 95 kiloda(Son 6-7 kilo sigarayı bırakınca alınmıştır) ybr pek de hoş durmuyor açıkcası. Kafam da birkaç seçenek var açıkcası.
Sıfır da olabilir ikinci el de olabilir. Sıfır için Mondial 250 ya da Hyosung 250 (Gt ya da Gv) düşünüyorum. Mondial ya da türevi çin motorlarından alıp kumar oynamak istemiyorum açıkcası. Hyosung konusunda da kararsızım. Bu arada 250 alıp biraz pişince satmak gibi bir düşüncem yok. Birkaç sene elimde duracak belki sonra değiştirebilirim. Bunu bilen bir arkadaşımda ikinci el ER5 önerdi.
Motor için max. 6000 Ytl hadi taş çatlasın 6500 vermeyi düşünüyorum.
Siz ne dersiniz hangisi daha uygun?
Not: Tüm önerilere açığım.Scooter dışında:) Yaş 30'u aştı çünkü.Daha fazla da beklemek istemiyorum. Yeni bir ÖTV dalgasında boğulmayalım
Tarih: 18.04.2006 - 18:00 Mesaj konusu:
r5 oldukca guzel captmoto, sana katiliyorum adam hemen bikiyor. _________________ Salih Sepi 04/10/1986.
Mondial 125mt´05
A RH(+) Kastamonu.
37 PK 028.
dostum bende ybr var çok rahat motor ama sen istemiyosun
Valla 190 ve 95 kilo olunca 125'lik Ybr'nin üstünde komik durdum açıkcası.
PowerXante ve captmoto Er5 konusunda haklısınız sanırım. Çünkü birkez alıp birkaç sene binmek istiyorum. Hemen değiştirme gibi bir niyetim yok.
Peki düşündüğüm miktara(6500 Ytl) temiz bi tane bulabilir miyim?Daha fazla para ayırma imkanım yok çünkü.
Saolun:)
Tarih: 20.04.2006 - 00:12 Mesaj konusu:
bence bi dostunun 125 liginde en az bi 3 5 gun alistirma yap ve ardindan iyi bir makina al inanki bi motoru aliyorsun ilk hafta yeni heves hosuna gidiyor fakat sonra yetmiyor diyecegim bi sefer aliniyor ondan dolayi seni uzun sure memnun kilacak bir makina al yani bu cep telefonu degil ki 2 gun sonra sikildiginda 20 30 ytl fark ile bir baska modelle degistiresin yani diyorum ki 20 sefer olc bir sefer al tecrube konusuyor bende ilk 125 lik makina aldim ilk haftalar cok iyiydi fakat sonradan beni kesmemeye basladi tecrube konusuyor _________________ HER iYiNiN iCiNDE BiR KOTU:
HER KOTUNUN iCiNDE BiR iYi
mutlaka vaardir!!!!
Tarih: 20.04.2006 - 00:28 Mesaj konusu:
Er5 iyi bir makine ancak GS500 de bir alternatif..yaş 30 ü aştı diyorsun crusier seviyorsan yamaha 535 derim ben..!sana keyif verecektir.. _________________ VT 750 C SHADOW
250'likleri defterden tamamen sildik. Sanırım ikinci el 500'lük bi makine alınacak. Naked ya da endura arasında karar verebilmiş değilim tam olarak. Zaten hangisini alacağıma da fiyatını gördükten sonra karar vericeğim. Yeni seçeneklere gelince;
1-ER 5
2-GS 500
3-Aprilia Pegaso (Biliyorum japoncular pek yavsiye etmiyecek ama benim çok beğendiğim bir motor)
Siz ne dersiniz?Hangisi daha uygun olur.
bende er5 var güzel makina ama tavsiye etmiyorum cünkü
1-makina 600 lük racingler kadar yakıyor
2-performansı bir süre sonra yetmiyor
3-cok dengesiz bir makina
4-aerodinamik yetersiz cok rüzgar yiyor
5-180 kilo boyutlarına gore hantal bir makina
6-bir süre sonra racinglere azın acık bakıp imreniyorsun
7-cift silindir oldugu ve egsoz konusunda cok basarılı bir model oldugu için ses beklemeyeceksin.( trafikte farkedilemiyorsun okadar)
8-yazın radyatorden gelen sıcak bacaklarını yakıyor.
9-arkada oturus pozisyonu selenin yapısı yuzunden cok rahatsız.frenlerde arkandaki kişi üzerine yıkılıyor.
10-makinanın performansına göre frenleri yetersiz
ama........................
kawasakinin ürettiği yeri doldurulamaz ikinci eli cok iyi degerde olan kawasakinin ürettiği en başarılı motor bloguna sahip dağ bayır seni gezdirip asfaltta performans makinasına dönusebilir bir alet
ben racing seviyorum eger sende seveceksen cbr 600 f bulabilirsen hiç düşünme al derim alışırsın zamanla
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız