Bu sabah arkadaşımın telefonuyla uyandım..İşine giderken polis durdurmuş ve ehliyeti olmadığından motoru (scooter) bağlamış..Beşiktaş'ta yakalanmış.Kendisi gibi 24 motorcuyu da polis bağlamış..Gayrettepe'ye gittiğinde her yer motorcu ana baba günü gibiymiş..
Çevirmelerin çıkış noktası ise emniyet müdürünün aracına bir çocuk çarpmış ve kaçmış..Hem bunun araştırması, hem de motosiklet ehliyetsizlerinin çoğunluğu sebebiyle muhtemel yerlere çevirmeler koyulmuş.Uygulama 2 hafta gibi sürecekmiş..
Cezası 660 YTL..Bunun yanında mahkeme kararı da var..Benim bildiğim hapis cezasının paraya çevrilmiş cezası bu..
Bu yüzden dikkatli olun, çok işlek yerleri tercih etmeyin, mümkünse ara ve arka sokaklardan gidin..Ve en önemlisi ehliyetinizi bir an önce alın.. _________________
[/url]
Ohhh hadi burdan buyur, korkacak birşeyimiz yok ama yok dur ehliyet, ruhsat falan uğraş. Ama bir nevi iyi yapıyorlar aslında, motosiklet türü gözetmeksizin çevirseler bari. Hırsızlar varsa yakalansın en azından... _________________
sadece motorlara kontrol yapıldıgında ıstemeden uyuz oluyorum ama....gerekli tabiiiii..... _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Tarih: 19.04.2006 - 14:42 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bu yüzden dikkatli olun, çok işlek yerleri tercih etmeyin, mümkünse ara ve arka sokaklardan gidin..
Nasıl yani kivanckaplan? Sen şimdi, illegal motorculuğa evet mi diyorsun Yok arkadaş, yok öyle bolluk... Hemen söyleyeyim emniyet müdürüne; ara ve arka sokaklarla özellikle ilgilensinler... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 19.04.2006 - 14:44 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bu yüzden dikkatli olun, çok işlek yerleri tercih etmeyin,
koko naaptın yahu klavyen sürçtü her halde .........kıvanç kesinlikle ehliyetsiz kullanmayın arkadaşlar demek istiyor aslında _________________ Always Innovate , Never Imitate
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 19.04.2006 - 14:44 Mesaj konusu:
cumoni, bence 660 ytl cezada vermesinler.. Direk ağır hapis cezasına çarptırılsın ehliyetsiz kullanan.. Hatta iki tanesini Taksimde motorla meydana bağlasınlar gelen geçen çürük yumurta atsın bak bakalım bir daha ehliyetsiz kullanıyorlarmı.. _________________
walla dostum çok geçmis olsun da benim bi sözüm wardır polislerle öğretmenlerin gözüne bakmıycan polise bak çewirir hocaya bak tahtaya kaldırır olay buduur baba dur dedimi kaç kaça bilirsen kaçamadın geçmis olsun
Tarih: 19.04.2006 - 14:56 Mesaj konusu:
SinanATASOY, istersen birkaçınıda motorlara bağlayıp yerlerde sürükleyelim mi...? sen hiç ehliyetsiz kullanmadın mı..?
ceza mutlaka olmalı ama şiddet....!düşünmek lazım (AĞIR HAPİSCEZASINA ÇARPTIRMAK,BAĞLAMAK....) _________________ Bildiğini anlat,ama aklı vermeye kalkma, anlatılanları dinle, ama hepsini doğru sanma. Sessiz kalmak,bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmak çok şey bildiğini göstermez. Herkesi eşit gör,
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 19.04.2006 - 15:07 Mesaj konusu:
Arkadaşlar tabikide cezai yaptırımlarda ciddi değilim.. Tabikide kullandım bende ehliyetsiz.. Ama amaç burda herkesi ehliyet sahibi yapmak herşeyi yasalara uygun hale getirmek.. Amaç burda bilinçli bir sürücü kesimi oluşturmak.. Amaç alnımıza yapışmış serseri motorcu damgasını silmek.. _________________
Kayıt: Mar 14, 2005 Mesajlar: 814 Nereden: İstanbul / Bostancİ
Tarih: 19.04.2006 - 15:10 Mesaj konusu:
Yapsınlar ben uygulamalardan cok memnunum,gecen gün bir tanesiyle
kaza yapıyorduk,ehliyet yok kask yok,canımı yakacak vicdan azabı
cektirecek.Yok öyle dava,uygun olmıyan herkesi baglasınlar cezada
yazsınlar geride motorunu vermesinler.Herseyi tam olanların günahı ne
ben cok memnunum uygulamalardan. _________________ Sevgi emek,emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmektir...
Kayıt: May 18, 2005 Mesajlar: 266 Nereden: Ankara/ Y.mahalle
Tarih: 19.04.2006 - 15:24 Mesaj konusu:
ilk defa ehliyet kursunda motora binerek hakkiyla motorun egitimini alan ve sokaklarda gezenler el kadirsin...?
Sana katilmamak elde degil Khain...Sanki ehliyeti olanlar olmayanlara tepeden bakiyormus gibi bir hava esiyor. Ehliyeti olmayanlar ancak motor surmekte kararli olanlar er yada gec mutlak ehliyetlerini alirlar zaten. Denildigi gibi, 100 cc lik bir scooter icinde ehliyeti gerekli gormek mantiksiz...Avrupa bu iste bizden cok cok ilerde ve ortada olan uygulamalarda biliniyor. Revami yani bir insana 600 ytl ceza kesmek ?
sagilacak inek misali...kayitli 70000 motor ehliyetli olan 20000...ehliyeti olan ancak motoru olmayan ise tahmini 2000 kisi vardir...50000 motordan ayda bir cevirme yaparak 1000 adedini yakalasan ve 600 ytl ceza kessen sana bir servet yapar...trafik polislerinin eline kocani vererek bunu doldur da gel diyen bir mudurluk var karsinizda...varin gerisini siz dusunun.Niye yasa cikartipta inegi bogazlasinlarki....
Aferin be Kıvanç :alkış Tebrik ederim yani.. ehliyetsiz kullanmayın şu mereti diyeceğine dikkatli olun diyorsun.. Dilerimki ara sokaklardada çevirme yapsınlar
cumoni demiş ki:
Nasıl yani kivanckaplan? Sen şimdi, illegal motorculuğa evet mi diyorsun Yok arkadaş, yok öyle bolluk... Hemen söyleyeyim emniyet müdürüne; ara ve arka sokaklarla özellikle ilgilensinler...
Evet dostlarım haklısınız..Amacım teşvik değil kesinlikle..Benim de ehliyetim var tabii ki.Bu sonuçta sadece çevirme için değil kazalardaki yasal haklar için de geçerli.. Uyarım ehliyeti olmayanlara..Çok yakın bir arkadaşım bağlattı motoru bugün, ehliyete de bu hafta başvuruyordu..Benim için üzülmemek elde değil..Aynı durumda siz de olsanız aynı duyguları yaşardınız eminim..
Ama haklısınız bu şekilde forumda yazmak doğru değildi..Bir uyarı yaptım sadece..En son cümlemi koyu yazmalıymışım..
Ve en önemlisi ehliyetinizi bir an önce alın.. _________________
[/url]
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız