Tarih: 02.09.2004 - 15:19 Mesaj konusu: fazer DAN GELEN SES
ARKADASLAR ,
BENIM FAZER(2004 180KM DE) 1NCI VITESTE GIDERKEN ANI GAZ KESINCE YERINI TAM KESTIREMEDIGIM ALTTAN KLANK DIYE BIR SES YAPIYOR.YETKILI SERVISI BUNUN NORMAL OLDUGUNU VE BUTUN YUKSEK DEVIRLI MOTORLARIN YAPTIGINI SOYLUYOR(BANA PEK INANDIRICI GELMEDI) TAVSIYE OLARAK TA GAZ KESERKEN DEBRIYAJI SIKMALIYMISIM(NEDENSE?)BU KONUDA BILGISI,TAVSIYESI OLAN VARMI ACABA?
Zincirin birden gücünü kaybedip zincir rayina yada korumaya deydigi ses olmasin bu ses...
Zincirin ayari nasil bir baksana.... ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Tarih: 03.09.2004 - 01:50 Mesaj konusu:
sino nun dedigi olma igtimali yüksek, sesi iyi dinle ve nerden geldigini önce bulmaya calis, şlakkkk gibi bi sesse büyük igtimalle zincirin korumalara carpmasindan olur. zincirin gevseklik ayarini kontrol et.
ve suda olabilir ki , ses sanziman dan geliyorsa,
mesala 2. vitesde gider ken, ani bi fren + debriyaj yapinca, vites dislileri öne dogru kendi hariket ediyor, sanki isteksiz vites deyistirme gibi. ve ses yapiyor.
bunu tüm viteslerde yasiyabilirsiniz, isterseniz deneyin, fark edeceksiniz.
gaz keserken debriyaj sikinca gecer felan anlamsiz. _________________ Gurbetten Selam
Savas Poyraz
www.gurbetmotorculari.com
Tarih: 03.09.2004 - 02:47 Mesaj konusu:
Sakın bu motor freni (motoru yığdırma) ile birlikte piston kollarının krank miline uyguladığı bhasınç sonucu oluşan bir ses olmasın ?? _________________ ||||| Somethings are beyond verbal understanding..Sensations that defy words... |||||
Sakın bu motor freni (motoru yığdırma) ile birlikte piston kollarının krank miline uyguladığı bhasınç sonucu oluşan bir ses olmasın ??
Piston kollari ve krank mili arasindaki yataklarin arasi 100 deliklerle ölcülür arasinda böyle güclü bir sesi cikaracak kadar yer olsa motor zaten calismaz...Yani olanaksiz dedigin.... ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
mmotorcu, bende de aynı motordan var fakat böyle bir ses duymadım.Sadece 1 den 2'ye geçerken bir ses geliyor. Aynı sesten mi bahsediyorsun? Eğer değilse arkadaşların söylediğinden başka bir şey olamaz(yani zincir korumaya çarpıyordur.) _________________ FAZERANT
VFR 800 V-TEC 2007
VESPA LX150 2006
http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2491
Aynı topic ıkı kere açılmış.Bunu kilitliyorum _________________ Anlayamadılar anlattıklarımda mana var,içlerinde mağaralar,haklısın birazcık dar.Annem ağzı bozuk olandan haz etmez.Anne bu kez affet ama bunların hepsi ayni ....
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız