Kayıt: Aug 13, 2005 Mesajlar: 4357 Nereden: LEVENT-İSTANBUL
Tarih: 19.04.2006 - 21:56 Mesaj konusu: 40 Yaş Üstü MD Üyeleri Fahri Trafik Müfettişi Olabilirsiniz
sitemizin delikanlıları düşünürseniz fahri müfettiş olma şartları bunlar...ama MD üyelerine torpil yok tamammı...
Nasıl Fahri Trafik Müfettişi Olabilirim?
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) En az kırk yaşında olmak,
c) En az yüksekokul mezunu olmak,
d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,
e) Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,
f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,
g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,
h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
Bu şartlara haiz kişilerden müfettişliğe istekli olanlar, iki adet vesikalık fotoğraf, ikametgah ve sabıka kaydı belgeleri ile sürücü belgesi ve öğrenim durumunu gösterir belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek ikametinin bulunduğu İl Valiliğine müracaat ederler.
Fahri Trafik Müfettişlerinin Ceza Yazabileceği Maddeler
30/1-a
Servis freni, lastikleri ve dış ışık donanımları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı araçları kullanmak.
30/1-b
Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksiklikleri bulunan araçlarla,görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan ve çevredekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak.
46/2-b
Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte seyreden araçların geçişini beklememek.
46/2-c
Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmek.
46/2-d
Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli işgal etmek.
46/2-e
Motosiklet, otomobil, kamyonet ve otobüs dışındaki araçların dönme ve geçme dışında en sağ şeridi izlememeleri.
47/1-b
Işıklı trafik işaretlerinden kırmızı renkli olanına ve sesli işaretlere uymamak.
47/1-c
Trafik işaret levha, cihaz ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak.
52/1-d
Kol ve gurup halinde araç kullanırken diğer araçların güvenle girebilecekleri bir açıklık bırakmamak.
53/1-a
Sağa dönüş kurallarına riayet etmemek.
53/1-b
Sola dönüş kurallarına riayet etmemek.
53/1-c
Dönel kavşaklarda dönüş kurallarına riayet etmemek.
53/1-d
Dönel kavşaklarda geriye dönüş kurallarına riayet etmemek.
54/1-a
Geçme kurallarına riayet etmemek.
54/1-b
Geçmenin yasak olduğu yerlerden geçmek.
55
Geçilen araçların geçilmekte iken kurallara uymaması.
56/1-a
Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak.
56/1-b
İki yönlü trafiğin kullanıldığı taşıt yollarında geçişi zorlaştıran durumlarda ve dağlık ve dik yokuşlu yollarda karşılaşma hallerinde geçişi zorlaştırmak.
56/1-c
Önde giden bir aracı güvenli ve yeterli mesafeden izlememek.
56/1-e
Trafik işareti bulunmayan dar yollardaki karşılaşmalarda geçiş kolaylığı sağlamamak.
57/1-a
Kavşaklara yaklaşırken yavaşlamamak ve geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermemek.
57/1-b
Trafik zabıtası, trafik işaret levhası veya ışıklı trafik cihazları bulunmayan kavşaklarda geçiş hakkına riayet etmemek.
57/1-c
Kontrolsüz kavşaklarda motorsuz araç sürücülerinin motorlu araçlara, motorlu araçlardan soldakinin sağdan gelen araca geçiş hakkı vermemesi.
57/1-d
Işıklı trafik cihazları izin verse bile trafik akışını engelleyecek bir durum olduğu hallerde kavşağa girmek.
57/1-e
Kavşaklarda gereksiz olarak duraklamak, yavaşlamak, taşıttan inmek veya araçların motorunu durdurmak.
57/1-f
Aksine bir işaret bulunmayan kavşaklarda ray üzerinde hareket eden taşıtlara ilk geçiş hakkını vermemek.
58
İndirme ve bindirme kurallarına riayet etmemek.
59
Yerleşim birimleri dışındaki karayolunda zorunlu haller dışında duraklama ve park etme kural ve yasaklarına riayet etmemek.
60
Taşıt yolu üzerinde ve duraklamanın yasak olduğu yerlerde ve hallerde duraklama yapmak.
61/1-a
Duraklamanın yasaklandığı yerlerde park etmek.
61/1-b
Park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde park etmek.
61/1-c
Geçiş yolları önünde veya üzerinde park etmek.
61/1-d
Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden beş metrelik mesafe içinde park etmek.
61/1-e Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara iki yönden on beş metrelik mesafe içinde park etmek.
61/1-f Üç veya daha fazla ayrı taşıt yolu olan karayolunda ortadaki taşıt yolunda park etmek.
61/1-g Kurallara uygun şekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde park etmek.
61/1-h Geçiş üstünlüğü olan araçların giriş ve çıkışının yapıldığının belirlendiği işaret levhasından on beş metre mesafe içinde park etmek.
61/1-ı İşaret levhalarında park etme izni verilen süre veya zamanın dışında park etmek.
61/1-j Kamunun faydalandığı ve yönetmelikte belirtilen yerlerin giriş ve çıkış kapılarının her iki yönde beş metrelik mesafe içinde park etmek.
61/1-k Park için yer ayrılmamış veya trafik işaretleri ile belirtilmemiş alt geçit, üst geçit ve köprüler üzerinde veya bunlara on metrelik mesafe içinde park etmek.
61/1-l Park etmek için tespit edilen süre ve şeklin dışında park etmek.
61/1-m Belirli kişi, kurum ve kuruluşlara ait araçlara, yönetmelikteki esaslara göre ayrılmış ve bir işaret levhası ile belirlenmiş park yerlerinde park etmek.
61/1-n Ayrıca yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarında park etmek.
61/1-o Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek.
64/1-a/1
Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkları yakmamak.
64/1-a/2
Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken, yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkları yakmamak.
64/1-a/3
Kuyruk ışıklarını, uzağı ve yakını gösteren ışıklar ile birlikte kullanmamak.
64/1-b/1
Sis ışıklarını, sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakmak.
64/1-b/2
Dönüş ışıklarını geç anlamında kullanmak.
64/1-b/3
Karşılaşmalarda ışıkları söndürmek.
64/1-b/4
Öndeki aracı geçişlerde uyarı için kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkları devamlı süratle yakmak.
64/1-b/5
Yönetmelikte belirtilen esaslara aykırı olarak ışık takmak ve kullanmak.
64/1-b/6
Sadece park lambaları ile seyir etmek.
65/1-a
Taşıma sınırı üzerinde yolcu almak.
65/1-f
Gabari dışı yük yüklemek ve yük üzerine veya araç dışına yolcu bindirmek. (Bu maddenin sadece yük üzerine veya araç dışına yolcu bindirmek kısmından yazabileceklerdir.)
65/1-g
Yükü, karayoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, ve akacak, kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yüklemek.
65/1-h
Yükü, her çeşit yolda ve yolun her eğiminde dengeyi bozacak, yoldaki bir şeye takılacak sivri çıkıntılar hasıl edecek şekilde yüklemek.
65/1-ı
Aracı, sürücünün görüşüne engel olacak, sürme güvenliğini bozacak ve tescil plakaları, ayırım işaretleri, dur ve dönüş ışıkları ile yansıtıcıları örtecek şekilde yüklemek.
65/1-j
Gerekli şartlar ve tedbirler yerine getirilmeden araç çekmek.
66
Bisiklet, motorlu bisiklet, ve motosikletleri kurallara uymadan sürmek.
67
Sürücülerin, park yapmış taşıtlar arasında çıkarken, duraklarken veya park yaparken, sağa ve sola dönerken trafik kural ve yasaklarına uymaması.
72
Ses, müzik görüntü ve haberleşme cihazlarının şartlarına uygun olmadan araçlarda bulundurmak ve kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak.
73
Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca kullanmak, araçlardan bir şey atmak ve dökmek, seyir halindeyken telefonla görüşmek.
74
Yaya ve okul geçitlerinde aracı yavaşlatmamak, geçitlerden geçmek isteyenlere ilk geçiş hakkını vermemek.
75
Okul taşıtlarının DUR işaretlerini yakmaları halinde diğer araç sürücülerinin araçlarını durdurmamaları, okul taşıtı sürücülerinin DUR işaretlerini öğrencilerin binme ve inmeleri sırasında yakmamaları veya gereksiz yere yakmaları.
76
Demiryolu geçitlerinde, geçidin durumuna uygun olmayan hızla geçmek, ışıklı veya sesli DUR işaretine riayet etmemek, bariyer varken geçide gitmek, kontrolsüz geçiş yapmak.
77/1-b
Taşıt yolu üzerinde bulunan özel işaret taşıyan gözleri görmeyen kişilere gerekli yardımı yapmamak, yol vermemek, gerekiyorsa durmamak.
77/1-c
Bir yetkili veya görevli yönetimindeki yürüyüş kolları arasından geçmek.
78/1-a
Otomobil ve minibüs cinsi taşıtlarda emniyet kemeri bulundurmamak veya kullanmamak.
78/1-b
Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması.
81/1-a
Kaza mahallinde durmamak ve trafik güvenliği için gerekli tedbirleri almamak.
Tarih: 19.04.2006 - 22:11 Mesaj konusu:
Ya mete_han kardeşim, sen 40'ından sonra bizlere meydan dayağı mı attırmak istiyorsun? Acaba üstüne para verseler yapar mıyım bu işi... Sen yolda gittin, ola ki bir hata yaptın... Hop ensende ben bittim, 116 kg mete_han'a "ehliyet ruhsat" sordum, sen baktın sivil adamın teki, ukala ve gıcık... Koydun bi kafa... Hadi bakalım fahri müfettiş oldu sana gazi müfettiş... Ya git Allahını seversen, 40'ından sonra fahri olanı teneşir paklar... Nedense çok üstüme alındım...
Dayak yemek için o kadar evrak hazırlayacağım, onları ilgili yerlere vereceğim falan filan... Ne gerek var git bu hafta Şükrü Saraçoğlu stadına Fener tribününün kapısında "en büyük cimbom" de... O kadar uğraşmadan 1 ton sopa yersin, nasıl fikir ama... _________________
Tarih: 19.04.2006 - 22:17 Mesaj konusu:
mete_han sen bu başlığı bana inat açtın dimi hazır sitede ihtiyar var çaktırmadan giydirmek istedin ama bak olmadı işte (ulan amma alınganlık yaptım bee) gel çay içelimde affedeyim seni _________________ iki tekerli bir dünya
0 rh(-)
Kayıt: Jun 16, 2005 Mesajlar: 1138 Nereden: frankfurt / almanya
Tarih: 19.04.2006 - 22:21 Mesaj konusu:
mete hic gülcem yoktu bunumu düsündün bunca zaman,,, _________________ suyuna,havasina canim kurban topragina...
ne mutlu Türk`üm diyene
T-ROCK-YA varmi daha ötesi??!!..
guzel bir uygulama ama kimse takmazki sivil bi adamı. HULK 'un dediği gibi dayak yeriz walla _________________ %90 rüzgar, %10 sinek ve kaçma şansın yok. Ne güzel !!
mikrop sen izmire geldiginde bana haber et sana ceza yazdirmam her ne kadar mufettis olmasamda guvenebilirsin kardesim _________________ Selcuk KOCAOGLU/IZMIR
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1987 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 20.04.2006 - 00:40 Mesaj konusu:
Şöyle bi durum daha var.. Fahri Trafik müfettişlerinin yazdıkları cezalarda sürücü imzası bulunmadığından (Gıyabında yazıldığından) danıştay cezanın iptaline karar vermiştir.. Yani dava açtığınızda ceza iptal olmaktadır.. İzmir de Motosikletimi (scooter) kaldırıma park etmekten Fahri kardeş bana ceza yazdı. (Madde 61-1n) Bende gidip ödedim.(45 ytl, erken ödersen 33 ytl) Ama kendisi ve sülalesine iyi dileklerimi sunarak tabi... Kaldırıma park eden scooter a park cezası yazılırmı yahu??
Hulk abi sana yakışır be müfettişlik...çıkarsın yollara Sherlock Holmes ambiansı yaparsın... her mesleğin zorlukları vardır gülün dikeni ambiansı...verdiğin örnek için yazıyom mesele fener için dayak yenmezmi...hehehe....
..........................................................................................................
akınım cemim ulan yaşın daha 22 konuşuyon yav....Erken bunama belirtileri bunlar galiba kanka...daha dur kanka yolun başındasın yaa...askerlik falan var...açıköğretimi bi bitir hayırlısıyla...
.........................................................................................................
kaya31 kanka bugüne kadar açmış olduğum en ciddi topik be...yuh sana yani...olmuşuz maymun valla...sizin Alamanyada böyle şeyler yokmu hırbo kankam...
medeniyet var olüm burada medeniyetin beşiği kundağı bazalı yatağı Türkiyedir...
........................................................................................................
jean48 dostum olur böyle her zaman tepki görmen normal...biz Türklere cez yazmak olabilesi bir yaptırım gücü değildir...Ceza öncesi savunma stratejileri yemezse benim kim olduğumu biliyonmu ambiansı sonra adammı öldürdükki cez yazıyon vs...her numara vardır benim TR Ormanlarımda...
......................................................................................................
mikropa hitaben...
Seyyah Kedi abi sana yazılan ceza doğrudur...kezinlikle arkadaşı tebrik ederim...ama benim sülalem İzmirde onları artık anmazsın birebir ziyaret edersin abicim...kaldırımlarda genelde insanlar hariç her nesne ve vasıtayı görmek ne yazıkki mümkün...senin motorda yaya olmadığı için ceza hususunda niye sinirlendin abiş..
61/1-n Ayrıca yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarında park etmek.
......................................................................................................... _________________ Mete Handro Prodikşın ve Bilumum Ekşın A.Ş. Gururla Sunar..."Gerçekler Acıdır..Acıtır.."Gariban Traktörü Massey Ferguson CBF 150 (27100 km de)..Hor Görme Pandayı...
En son mete_han tarafından 20.04.2006 - 06:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
benim babayı yapmışlar fahri müfettiş, gerçekten gerekenlere hiç acımıyor hatta ben de arada bir plaka bildirdiğim oluyor... malum ortalık canavar dolu _________________ 0 Rh (+) 11/06/1975
ya halbuki ne cok ceza yazicak adam vardiiii ahhh ah
Arkadaşlar ben kesinlikle katılmıyorum Bu düşünce yapısında olan Müfettiş kılığında ezik insanlara.. selko, abim lafım kesinlikle sana değil.. Topu topu bu göreve soyunmuş 2 tane yaşlı adama farklı zamanlarda denk geldim otobüste giderken..
Zaten senelerce çalışmış hiç bir varlık elde edememiş.. Yolda gördüğü BMW, Mercedes vb araçları düşmanı gibi görüyor.. Açıkçası bu adamlara para vereceklerine polisleri düzgün yerlere yerleştirsinler.. Kimse alınmasın... Çingeni Kral yapmışlar ilk babasını kesmiş... Olay bu hesap.. _________________
Tarih: 20.04.2006 - 07:43 Mesaj konusu:
mete_han, çok güzel bir topic; kutlarım! :alkış
HULK, Fahri Trafik Müfettişi suçlu ile muhatap olmaz; işlemi gıyaben yapar ve ilgili makama arz eder! Yani, yok öyle dayak yemek falan...
Yalnız, ne yazık ki bazı angutlar (yetki meraklıları) trafiğin t'sinden habersiz olarak bu görevi üstlenmişlerdir ve gerçekten de gereksiz suçlamalarda bulunmaktadırlar. Ancak, yine de büyük bir çoğunluğunun haklı uygulamalar yaptıkları belirtilmektedir.
Geçenlerde bir mahalli gazetede okumuştum: Trabzonlu bir Fahri Trafik Müfettişi, otoyolda hız sınırını aşmış olduğunu fark ettiğinde hemen otomobilini kenara çekerek, bizzat kendine de ceza yazmış! Sonra cezasını ödemeye gittiğinde... Bakmış ki aynı gün aynı yer ve aynı saatte işlediği başka bir suç için ödemesi gereken bir ceza daha var :!: Haydaaa, bu da nereden çıktı demiş... Meğer başka bir Fahri Trafik Müfettişi, otoyolda duraklama yaptığı için kendisine bir ceza daha kesmişmiş... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız