Tarih: 20.04.2006 - 08:57 Mesaj konusu: yamaha ybr için yardım lütfen..
selam millet. ben yamaha ybr kullanıyorum bi konuda yardım istiyorum. motorum 2005 model ve daha dün motoru açtım fakat 130 dan yukarı çıkamadım sürat arttırmak için yapabileceğim bişey varmı. karburator ayarı , yarış kiti , surat lastiği bu gibi şeyler yani. ve ne kadara kadar çıkarabilirim hızını . görüşleriniz için şimdiden TEŞEKKÜRLER...
benim ilk motosikletim mobilet fliper dı. hurda aldım topladım. antepteki yarışlarda kazanılmış bi motordu ve ole bi topladım ki normalde 100 luk ibresi var onu patlatmıştı acaba bunda da olabilirmi diye bi sorayım dedim
En son bora_41 tarafından 20.04.2006 - 09:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 20.04.2006 - 09:24 Mesaj konusu:
ybr için gayet iyi bir sürat bu..standart olarak bundan daha fazlasını bekleme zaten.125cc 10hp makina hepsi bu.bu hacimde bi makinaya nr yaparsan yap paranın karsılığını alacak bi performans alman çok zor.en ucuz yol olarak arkadaki dişliyi küçült bir iki diş bu son suratı yukseltir ama ku kezde kalkışta bi yavsşlama olur.yani modifiye budur zaten dostum biyere ekler dier yerden alır..kısır döngü..
Bana sorarsan açıp açacağın yere kadar basmışın
son hız YBR için budur, daha yok, bitti yani.
modifiye olayına girip aletin dizayn kriterlerini zorlayıp, dışına çıkacağına, motorunu değiştirmeyi düşünmen daha doğru olur. Sağduyunun sesi böyle der.. _________________ Mehmet
Hayatini iki sekilde yasayabilirsin
olerek ya da yasayarak. Y B R 34 UD 2742
bende ole düşündüm. ama kafama takıldı bi danışmak istedim. benim ilk motosikletim mobilet fliper dı. hurda aldım topladım. antepteki yarışlarda kazanılmış bi motordu ve ole bi topladım ki normalde 100 luk ibresi var onu patlatmıştı acaba bunda da olabilirmi diye bi sorayım dedim
Son Mesajdan 59 saniye:
kardeş ben kocaelideyim bu yur gel:) kuullanan biraz manyak olunca:)
Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 3547 Nereden: Bahçesehir/Istanbul
Tarih: 20.04.2006 - 09:35 Mesaj konusu:
bence 170km/h den yukarı çıkamaman lazımdı ii açamamıssın şaka şaka daha ne istiosun 200 yapmaz bnden sölemesi motorun gayet ii bazı ybr kullanan arkadaslar 100km/h i geçemiorum die yakınıo _________________ Gilera Runner VXR 200 (pert)
Piaggio Xevo 250
Three little words and a question why. . .
benim bildiğim motoru açmadaki zamanlama. geçen sene 8 ayda aldım 3500 km de ve daha yeni atım.. kimi arkadaşlar motoru daha alır almaz basmaya kalkıyo tabi şişiyo motosikllet sonra kaldır at çöpe..
Tarih: 20.04.2006 - 10:26 Mesaj konusu:
50 cc lik mopetle 100 km. üzeri hız yaptıysan, 125 cc lik ybr ile 200 km.nin de üzerine çıkarsın...
Yaparsın sen, yaparsın... Sende şeytan tüyü var...
Yalnız, benim hatırladığım kadarı ile mobilet flipperin km. sayacında son rakam 90 olması lazım (tabi bu 90 yapıyor anlamına gelmez)!
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
50 cc lik mopetle 100 km. üzeri hız yaptıysan, 125 cc lik ybr ile 200 km.nin de üzerine çıkarsın...
Yaparsın sen, yaparsın... Sende şeytan tüyü var...
Yalnız, benim hatırladığım kadarı ile mobilet flipperin km. sayacında son rakam 90 olması lazım (tabi bu 90 yapıyor anlamına gelmez)! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Hımm 130 yaptın demek... çok güzel, 130 yaparken devir saati kaçı gösteriyordu söyler misin? Yok yok sen söyleme ben söyliyim 12bin devir!!!!!! YBR nerede redline'a giriyor? 10bin devir....
Bu hızı gördüysen gördüğün yeri de söyliyim, çok dik yokuş aşağı, rüzgarsız, tümseksiz, bomboş bir yol, ha bir de sen bu hızı yaparken depoya yapışık duruyorsun.... di mi?
dostum inanmayan arkadaş lar gelip kendileri test edebili .. devir saati 11 i vurdu sapanca yolunu bilirmisiniz bilmem o yolda yaptı hafif rampa aşşa olduğu doru onu bişey demem ama dik ni yokuş deyil tahminen 15 20 derecelik nbir eyim söz konusu.. tabi her vites artırdığımda aynı şekilde yüklenerek 11 de artırdım ...kimseye inanın demiyorum isteyen inanır .. ayrıca filiper ler ibreleri 100 luk tur ve 55 cc dir ... gaziantepte yaşayan tanıdığın varsa sor orada sana nasıl yarış yapıldığı anlatsınlar bu mobiletlerrle.. ayrıca ben adapazarı yamaha servisinde çalıcan bi çocuk ta gördüm mobilet le 130 yapıyo ve kendi gözlerimle gördüm olmıyacak şeyler deyill.. bende mobiletimle 100 luk göstergeyi kırmıştım 4 sene önce başka sorun varsa cevaplıyabilirim.
son bişey ben size inanın demedim sadece sizden modifiye olarak ne yapabilirm bunu hakkında bilgi istedimm..
130 yapmışın daha ne istiyosun onu modifiye edeceğin para ya daha hızlı bi motor alabilirsin _________________ Kaskınız Takılı Farınız ve Yolunuz Açık Olsun
Vespa PX 200
06 YVA 04 Arh +
Deve Yavaş Gider Ama Hep Gider
ne tavsiye edersizniz ?? motor olarak bi de bi motor var aslında honda 600 94 model 2500 ytl fiyatı var ama motor daha önce kaza yapmış toplanmı tek sorunu motora belli bi süre binip indikten sonra insanın sağ bacağında uyuşma karıncalanma yapıyo o neden yapar motorun arızasında mı yoksa şaseyle alakalı bi sorunmu
Kayıt: Jan 11, 2005 Mesajlar: 588 Nereden: Istanbul - Maltepe
Tarih: 20.04.2006 - 12:05 Mesaj konusu:
Bence mumkun degil ama...
bora_41 demiş ki:
.. ayrıca ben adapazarı yamaha servisinde çalıcan bi çocuk ta gördüm mobilet le 130 yapıyo ve kendi gözlerimle gördüm olmıyacak şeyler deyill..
Gözlerinle gördün!!! Nasıl yani, 2 kisi mi bindiniz motora, yoksa senin YBR ile 130 yaparken, diger arkadasta senin yaninda ayni hizla yani 130 km/h hizla mi gidiyordu mobiletle...
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız