6 Mayıs Cumartesi iş güç sebebi ile motora binemeyeli tam tamına 7 motorsuz gün olmuş,motora atlayıp gezinmeden sağa sola bakmadan, sadece ve sadece menzile doğru gitmek ,yolun ve trafik şartlarını maximum zorlamak istiyorum.Anca Edirne mizde bir de misafirimiz var,aslında misafir değil bizden Babadan ekzost Adnan ın eniştesi sitede bilinen adı ile namıdiğer ONLYRİDER
Sevgili Soner Cuma akşamı iş çıkışı atlayıp gelmiş yeni motoru ile,Edirne sanayisi de onu bekliyordu ,tepeden tırnağa bi incelemeden geçti çil çil makine,
Adnan dükkanı kapayamayacağına göre bari biz gezelim Soner ile nereye gidelim diye düşünürken,kışın geldiğinde yarım kalan Kırklareli ziyaretimizi yapalım dedik,ordaki dostlarla ve başkanla da tanışmış olur.Gazladık Kırklareline,
Kırklareli Motor kullanıcıları derneğinin başkanı sevgili Murat ın Eczanesinde yiz,ancak başkanımız da,”öğlen oldu ne gelen var ne giden,kendi başıma bi tur yapayım” diyerekten Babaeski,Lüleburgaz dolaylarına gazlamış.
Hiç gelen giden olmaz mı o mekana;
Motorcular burada başkan nerede…
Siteyi takip edenler bilir Onlyrider son günler de HakanDinçer ile ve Nexus 190 yapar/yapmaz diyenler ile baya bi yazışmıştı,sizin adınıza,ben ağzının payını verdim…
Kırklarelin de çok takılmadık,Babaeski istikametinden otobana çıkıpgaz açmak niyetimiz.
Otoban kenarları el değmemiş bahar bahçesi mübarek,keyif bile yaptık kenarlarda,
Edirne ye döndük,Adnan ın dükkanda sohbetteyiz,hoopp Efe Otel Bülent geldi,Onun da ben gibi bir haftadır işleri başından aşkınmış,”2 saat vaktim var,zor kaçtım,ben gazlamaya gidiyorum,gelen gelsin deyip” nefes bile almadan kontağı çevirdi , ee yalnız bırakırmıyım sevgili Bülent seni,bu sefer araziye de dalacağımıza Soner gelmedi,Emoak Önder ve Beytullah-Transalp hocamız siz baya hızlanacaksınız gibi size engel olmayalım deyip gelmediler,
Bu seferde Kuzeye Balkan lara teker çevirdik Bülent ile,
Cumartesi bitti geldik 7 Mayıs Pazar sabahına erkenden çamlık parkında buluştuk. Teoman,Önder,Metin Abi,Beytullah Hoca,Soner,Adnan,Bülent,Aykut ve Ben olarak 9 motorcu yola çıktık.
Benzin alıpKıyıköy e hızlı bir şekilde gitmek için otobana daldık.
Saray dan otobandan çıkıp tekrar benzinleri fulledik.
Saray dan Kıyıköy e giderken sevgili Aykut bir S viraja biraz fazla hızlı girince viraja yatamadı ve aşağıda kırmızı çizgili yerlerden geçerek virajı aldı ve durabildi,Allah korudu da vijda düşmedi,paha biçilmez bir tecrübe,ve yine Allah korudu da viraj çıkışında araç çıkmadı.eğer motoru enduro değil de ne olursa olsun o virajda kesin yerde idi,enduro bazı hataları iyi tolore ediyor.
Kıyıköy e vardık bir şehir turu ve bu restaurantta karar kıldık.bu manzaralar eşliğinde.
İstanbul un hengamesinden kaçan motorcular da kıyıköy de idi,Durusu buluşmasının yolu kısa gelmiş,Kıyıköy e gelmişler,bizimkilerin yanlarına çektiler motorlarını Hakan beyler.
Yeni tanıştığımız dostlarımızla vedalaşıp,biraz eğlenmeye kıyıya indik.
Bülent tam balıklar gelecekken fırladı foto çekmeye gitti,tabi aç kaldı,ona bir kase yoğurt du çok görmeyelim,
Yayıldık çimene,
Birde çay kahve içelim dedik falezlerde o da ne ,Kırklarelinden dostlar gelmişler diş hekimi Ilgaz ve arkadaşları,katılmayan Kırklareli li dostlara ibret olsun (siteye üye olmasanızda okuduğunuzu biliyorum)
Kıyıköy çıkışında sevgili Soner ile vedalaştık o İstanbula doğru yola koyulurken bizlerde Beytullah Hocamızın Kırklareli Dupnisa mağarası için yapacağı ve mağaranın açılışına izin verilip verilmeyeceğinin gözlemi için Kıyıköy-Demirköy arasını Istranca dağlarının ardındaki ormanlardan dolaşacaktık.
Ancak,sevgili Önder her zamanki gibi yine 40 km dolaylarında bir hızla seyretmeye başlayınca diğerleri kopup giderken ben ve Teoman Önder i beklemek için mecburen geride kaldık.
Önder,bir kez daha söylüyoruz,ya DD nin kitabını okuma,yada okuduklarını uygula.EĞER SADECE KİTAP OKUYARAK MOTORCU OLUNSAYDI,AFRİKADAKİ AÇLAR İÇİN DE YEMEK KİTABI GÖNDERMEK YETERLİ OLURDU.
Istranca ormanlarında dura kalka,Demirköy e ulaşmaya çalışıyoruz,Önderi geride bırakmayı düşünüyoruz ancak ciddi zor bir parkur kah asfat,kah mıcır ,kah stablize derin vadi iniş çıkışları ve karışık orman yolları,motor büyüklüğünde köpekler,ve Önder bu yolları hiç bilmiyor.bırakamadık.AMA BİR DAHAKİ SEFERE SENİ BIRAKMAK İÇİN ARAMIZDA SÖZLEŞTİK TEOMANLA BİLESİN.
Demirköye ulaşarak yakıt ikmali yaptık diğerleri bizden 30 km çok bozuk yol ileri durumdalar bende Önder ve Teomanı mahyatepe istikametinden direkt Kırklareli yoluna çıkarmaya karar verdim.
Diğwer yol ciddi zor bir parkur,sevgili Adnan orada birkaç foto çekmiş eminim diğerlerleride çekmiştir ve daha sonra buraya eklerler.
Istarancaları yağmura yakalnmadan geçtik,Poyaralı köyünde bir çay içerek,Önderi teomana bırakarak ben edirneye doğru gazladım 30-40 km sürat ana yolda beni gerer.
Edirne il sınırına girince kenara çekerek diğerlerini beklemeye başladım,sıra ile hepsi geldiler.
Sağ salim kaza bela olmadan Edirne ye vardık,yorulanlar hemen evlerine dağılırken bizler de oturup günün kritiğini yaptık,sohbet ettik.Sonuç olarak Önder için ciddi zor ve uzun soluklu bir parkurdu 370 km yol yapmışız.
Dupnisamağarasının yolunu tamamen bozuk sanmayın lütfen,Kırklareli istikametinden çok güzel ve keyifli bir yolu vardır.
Selamlar & Saygılar… _________________ KaWaSaKi KLE 500
Arkadaşlar tebrikler, bir gezi bu kadar güzel anlatılır :alkış resimler de harika, ben bu teknelerin bulunduğu koyu çok sevdim, oraya motorla gidip görmek farz oldu, yol uzak olmasa hemen bu haftasonu giderdim yemin ederim
Not: Bu topikte herşey çok iyi güzel de şu Nexus top speed topiğini burada da görmem pes dedirtti, ne bela topikmiş, ortalığı karıştırdı gerdi ama amacına ulaşmadı yinede. Soner arkadaşımıza buradan not bırakayım ben de. Biz de bu pazar Çeşme otobanında gaz açtık, Nexus'un 190 yapmasını bırak tam 203 km/s gördü. Bu yol bilgisayarında kayıtlı. Benim digicam Sacit arkadaşımızın kazasında parçalandığı için resim çekemedim ama başka makina bulup çekecem hemen. Bu alet bu hızı yapıyorsa bizim de reklamını yapmamız farz oldu
arkadaşlar ne yazsam diye düşünüyorum ama pekte yazıcak bişey kalmamış. biryandan sizi alkışlarken biryandanda saçımı başıı yolmakla meşgulüm. keşke bende gelseydim.
sonraki hafta peşinize takılıcam kısmetse.
:alkış _________________
nekadar ya?ly olursanyz olun birdaha asla olamayaca?ynyz kadar gençsiniz...
erdem22, buyur gel; ortak kararı ilk sana uygularız gruba yeni girenler,bir dahaki akıncı gelene dek yolda Önder imizi bekleyecek haberin olsun, senin scooter ondan hızlı benerkan,
Alıntı:
Arkadaşlar tebrikler, bir gezi bu kadar güzel anlatılır
resimler fazla diye yazı ile sıkmayayım dedim,teveccühünüz için teşekkürler.
Selamlar... _________________ KaWaSaKi KLE 500
Tarih: 09.05.2006 - 03:58 Mesaj konusu:
onlyrider gözüyle geziyi ben de anlatayım bari. Pazar sabahı ilk iş kayınçoyla depoları fullemek oldu.
Sonra dooru buluşma noktasına.
Alkan geç kaldı, uyur vaziyette sesi kısılmış gelen Alkan'ı görüyorsunuz...
Çaylar içildi, gözlemeler götürüldü, kısa sohbet edildi.
Sonra doooru Edirne çıkışındaki Tuzcular toplaşma noktasına sürüldü...
Yola çıkmadan önce Bülent zincirleri yağlarken...
Otoban molalarında...
Malum ara ara freewindi beklememiz gerekiyor. Erdem 80 i geçmiyor. Ha bu arada ben motorları test ettim Vstrom 650 max 200kmh KLE'de 180 kmh yapıyor Arada 19 beygir fark var yani beygir başına 1 kmh fark ediyor...
Ben Alkan'a uydum adam 160 ın altına inmiyor dolayısıyla koptuk gruptan saray çıkışında çektik sağa ekibi bekledik. Alkan'ın motor inceden bir antifiriz attı durunca.
Alkanın radyatör suyu kontrol edildi, anladık ki KLE şevkten biraz su salmış, hiç bi problem yok..
En son gelen kimdi bilin bakalım... Tabiyki freewind
Sonra benzinliğe girdik.
Bir tane de kendi fotorafımı çekeyim bari...
Aykut motgp ye özenip virajı pas geçince kaza tehlikesi atlattı. Olaydan hemen sonra çekilen aşağıdaki fotodaki Aykutun yüz ifadesi olayın şokunu güzel ifade ediyor.
olay yeri inceleme ekipleri vukuat alanını taradı.
Sonunda kıyıköye varıldı restorant önüne demiratlar sıralandı. Yanda 1200 GS ler dururken amcaların gelip benim motoru incelemesi ayrı bir keyif verdi.
Aşağıdaki manzara eşliğinde balıklar götürüldü.
Bülent duruken haddimiz değil ama biraz fotorafçılık konuşturalım ehehhee....
Helvasız kapanış olmaz...
Ben Adnan'ın KLE ile biraz tırmanış yaptım malum benim kızımın mekanı otoban, buralar pek ona göre değil. Akıncıların tepeden fotorafı...
En son çaylar içildi ve İstanbul'a dönüş yolculuğu başladı benim için.
Biraz kaymış olsa da harita ile başlayalım;
Koyu mavi gidiş, diğeri dönüş yolumuz
Onlyrider yanılıyor, otobanda sonuncu ben değildim
Diğer arkadaşlar Aykut'un virajı alamaması hakkında kritik yaparken ben papatyaları suladım Selesever dostlarımız gölgede bizden medet umuyorlar.
Akarsunun denizle birleştiği yerden ufak bir sandal kiralayabilirsiniz, ileride güzel bir mağara olduğunu söylediler.
Balıkçılara hep özenmişimdir, belki emekliliğimde bir sahil kasabasına yerleşip denizlere vururum kendimi...
Diğer fotoğraflar birbirine çok benzediği için eklemedim.
Gelelim ayrıntılara;
Bu yeni motosikletimle yaptığım en uzun gezi oldu. Otobanda çok rahattım ancak Saray'dan itibaren "bilmediğin yolda temkinli ol" diye sürekli dürttü birileri. Hem virajlara alışmak ve teknikleri denemek hem de Istırancaların mükemmel yeşili beni daha da yavaşlattı.
Dönüş yolunda ise yol daha da kötüleşip viraj+mıcır olmaya başlayınca pilim bitti, çevrenin ve gezinin güzelliğine sevineyim mi yoksa yolun durumuna ve ekipteki diğer arkadaşları bekletiyor olmama üzüleyim mi bilemedim. Açıkçası en çok da Teoman'a özür ve teşekkür borçluyum. Sağolsun hiçbir gezide yalnız bırakmadı beni. Olumsuzluklara arada bir yağmurdan ıslanmış yollar ve karanlık eklenince iyice sıkmışım kendimi. Bir an önce eve varmak istiyor, kmleri sayıyordum. Eve vardığımda kolumu kaldıracak halim kalmamıştı. Hala yorgunluğum sürüyor
Kendimi nasıl geliştireceğim bu konularda bilemiyorum ama sanırım bunlar scooterlı geçmişin endişelerinden ya da bisikletle yaptığım kazalardan kalan korkular, bilemiyorum. Scooterdan direk 650 cc enduroya geçmeninde payı olabilir ama her ne ise tecrübe ile orantılı geçecek sanıyorum.
Sonuç olarak gene çok güzel bir geziydi, tüm ekipteki arkadaşlara tekrar teşekkürler. :alkış
Tarih: 09.05.2006 - 15:27 Mesaj konusu:
Sevgili EDİRNE li dostlarım; gezilerinizi buradan sürekli takip etmeye çalışıyorum ve insanın memleketini sizler sayesinde görmesi muhteşem. Kısmet olursa önümüzdeki ay içerisinde bir çayınızı içmeye gelmeyi düşünüyorum.
Paylaşımınız için tşklr :alkış :alkış :alkış _________________ Motorcu işte !!!
Kayıt: Feb 11, 2006 Mesajlar: 38 Nereden: İstanbul-Edirne-Giresun
Tarih: 09.05.2006 - 21:53 Mesaj konusu:
Akıncılara durmak yok
Sevgili kardeşim Önder korkma arkanda Devlet var diyoruz hala kendini yoruyorsun , rahat ol gazı ac biraz DD de her zaman onu demiyormu rahat olun , baktığın yere gidersin diye
Erdem haftaya Öndere eşlik etmek için senide aramızda görmek isteriz
Geziye katılan ,katılamayan ve katılmak isteyen tüm arkadaşlara teşekkürler
Akınlarımızın dahada artması dileğiyle
sağlık ve mutluluklar _________________
Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 3547 Nereden: Bahçesehir/Istanbul
Tarih: 09.05.2006 - 22:02 Mesaj konusu:
güzel bi gezi olmus
onlyrider geçen gün ben senin makina yı otoseverde gördüm bujilerden sorunu vardı yoksa yanılıyormuyum yanılıyosam bağışla _________________ Gilera Runner VXR 200 (pert)
Piaggio Xevo 250
Three little words and a question why. . .
Kayıt: Jun 16, 2005 Mesajlar: 1134 Nereden: frankfurt / almanya
Tarih: 09.05.2006 - 22:14 Mesaj konusu:
bir kere daha bana memleketimi gösterdiniz ne diyeyim ben size.yolunuz hep böyle acik olsun.Bu yaz kirklareliye,edirneye,saroza,kesana hasretle gececek.ofr of of _________________ suyuna,havasina canim kurban topragina...
ne mutlu Türk`üm diyene
T-ROCK-YA varmi daha ötesi??!!..
Tarih: 09.05.2006 - 23:47 Mesaj konusu:
alk22,
yine super bir gezi...ne diyebilirim ki, muhtesem :alkış bu arada twister'im ile calismalarima son surat devam ediyorum, trafigin yogun olmadigi tenha yerlere cikiyorum artik! ama size katilmama icin biraz daha vakit var..
bu arada tanistigimiza memnun oldum..
saygılar... _________________ ***NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE***
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız