Tarih: 10.05.2006 - 20:22 Mesaj konusu: Yatırdık motoru maalesef :(
İş dönüşü avrupadan asya yakası yönünde çevreyolunda köprü ayağına yaklaşmıştım...
güzergahında bu yol olanlar bilir köprüye yaklaştıkça emniyet şeridi daralarak çeyrek emniyet şeridi gibi bir hal alıyor, trafik dur kalk modundaydı, oraya geçiym dedim..
en sağdaki arabaların tam solunda aradaydım,ben de duruyodum, dur kalk sırasında aralarına girdim gidonu tam sağ yaparak, sonra da tam sol yaptım emniyete girecektim ki arabalara bakarken kafamı çevirdiğimde emniyetten gelen bir motor görüntüsü bi anda aklıma geldi, kafamı tekrar sağa çevirdim bir kurye geliyordu hızla, hemen ön freni sıktım sıkıca, hızım bile yoktu sadece hareketliydim ama gidon tam sola kırıkken freni ani sıkınca denge bozuldu ve sola doğru yığıldı motor, zorladım biraz ama gücüm yetmedi ağırlık merkezi çok fazla kaçmıştı, içim kan ağlayarak olabildiğince yavaş bıraktım motoru
KURYE ARKADAŞ BU KISA SÜREDE OLAN OLAYLARI GÖRMESİNE RAĞMEN YOLA DEVAM ETTİ !!!!
hemen arkasından gelen bir motorlu arkadaş hemen durdu, geçmiş olsun diledi, motoru beraber kaldırdık, o moral bozukluğuyla tek başıma kaldırmaya çalışsam hem zorlanacak hem daha zarar verebilecektim motora...
ayağa aldım motoru şöyle bir inceledim, ve korkum o durumda ne kadar olabilirse mutluluğa dönüştü..
ne depoda, ne kuyrukta, ne peglerde, ne elciklerde, ne sinyalde, ne aynada hiçbir şey yoktu, japon ne güzel tasarlamışsa..
haliyle sol ön grenajda çok ufak çizik vardı, o da pastayla rahat gidecek gibi duruyo, yarın halledicem o işi de, tecrübelerime dayanarak sadece toplu iğne başı kadar bir iz kalacağını tahmin ediyorum...
emniyet şeridinde incelemelerimi yaparken olayı görmemiş bir motorcu arkadaş daha durdu, bir yardıma ihtiyacım olup olmadığını sordu, teşekkür ettim ayrıldı...
bu olaydan çıkan dersler
1) hala acemiyim
2) bu işin motorcusu arabacısı yok, İNSAN OLANI var!
3) takoz takmam gerek, hep kafamda ama saolsun Z-moto hala getiremedi şu takozları, takoz olsa o çizikler de olmayacaktı
4) hep emniyet şeridi girişlerine dikkat ediyordum zaten, çok sakat geliyordu, iyi ki bakmışım da motoru yatırmakla kurtardık, eğer dikkat etmesem o kurye bana ortadan çarpacaktı
5) emniyet şeridi olayı kolayımıza gidiyor ama sakat olay işte, misyonu arıza yapan aracın oraya çekip beklemesi aslında, rahatımıza gidiyo giriyoruz, yoksa orası motor şeridi diil
6) düşme sayılmaz gerçi zira ben hep ayaklarımın üstündeydim de şu ilki de yaşadık işte, bir gün mutlaka yaşanacaktı, ama motoru öyle görünce çok içim sızladı, sembolik birşey belki cana gelmesin motor dediğin parayla hükmedebileceğin birşey sonuçta ama öyle yatık haldeki görüntü çok ters iç karartan bir görüntü...
Duran 2 arkadaş foruma yazıyorlarsa eğer buradan da teşekkür ediyorum..
öyle yatık haldeki görüntü çok ters iç karartan bir görüntü...
Bu psikolojini çok iyi anlıyorum er6f,insan üstüne titrediği motosikletini öyle yerde görünce gerçekten çok üzülüyor,ama neyseki sonuçta ne sana,ne de makinana birşey olmamış;geçmiş olsun
En son Akira tarafından 10.05.2006 - 21:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 3547 Nereden: Bahçesehir/Istanbul
Tarih: 10.05.2006 - 21:31 Mesaj konusu:
ucuz atlatmıssın gerçekten iş motorculukta deil insan olmakta nasıl durmaz ya _________________ Gilera Runner VXR 200 (pert)
Piaggio Xevo 250
Three little words and a question why. . .
Dostum Sana bişey olmasın.. Gelmiş geçmiş olsun.. Allah korumuşş .Ama yinede üzülme Maddiyatla olan şeyler geri gelir ama sağlık gittimi gelmez .. Ama nede olsa malda canın yongasıymışş.. _________________ "Atına atla.. yüreginin götürdügü yere git..!!! hadi go!!!!!"
Kardeşim geçmiş olsun,
Emniyet şeridini aynen söylediğin gibi kullanmamak lazım ama aynı şey sağdan koridor olduğunu görüp de duran arabaların sağına doğru yöneldiğinde de olabilirdi.Yani görünmez kaza.. O yüzden duran trafiğin sağındaki koridoru yavaş ve dikkatli kullanmalıyız, yani örnekteki kurye arkadaşın yaptığı gibi değil. Çünkü çarpışmak cok daha ciddi yaralanmalara neden olabilir Allah korusun..
Son bir şey;
Yavaş hızlarda ağırlık merkezini kaydırıp da motoru devireceğini anladığında fazla kasmamak ve maalesef zihnen kabulu zor olsa da motoru bırakıvermek gerekiyor. Çünkü yavaş olmana rağmen istemeden sol bacağını devrilmiş motorun altında bulabilirsin.bkz.dd
Hepimize kazasız sürüşler..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız