Sürekli bir yerlerde dikiz aynalı kask, arkayı gösteren kask şudur budur diye sürekli bişeyler çıkıyor.Peki nerde satılır,ne kadardır fiyatı bilen yok mu.Bu konuya burda bi cevap bulalım motor dostları ve arayıp bulamayanlara yardımcı olalım ben şimdiden başladım araştırmalara
Tarih: 11.05.2006 - 13:53 Mesaj konusu: Çalışma prensibi
Kimi zaman aynanın titremesinden, kimi zaman da aynanın dar açıyla arkayı göstermesinden dolayı motosiklette geri görüş her zaman problem olmuştur. Kask üreticisi Reevu tarafından geliştirilen kask, kırılmayan aynalarla arkadan aldığı görüntüyü sürücünün göz hizasına getirerek arkasını görebilmesini sağlıyor.
Çalışma prensibi çok basit olan sistemde, arka kısmından alınan görüntü,
kaskın üst kısmında farklı açılarla yerleştirilmiş kırılmayan aynalarla
sürücünün göz hizasına yansıtılıyor. Böylece yan aynalardan görünmeyen
ölü noktaların da görülebilmesini sağlıyor. İç kısımda vizörün biraz üstüne
gelen görüntü, sürücünün kafasını çevirmeden arkasını tam olarak
görebilmesini sağlıyor. Bu da sürücünün dikkatinin dağılmasını engelliyor.
Kask içerdiği sisteme rağmen başarılı tasarımı ile de güzel görünüyor.
Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 3547 Nereden: Bahçesehir/Istanbul
Tarih: 11.05.2006 - 14:18 Mesaj konusu:
arkada artçı varken artçıyı görmek biraz garip olur gibime gelio ama kız arkadaşlarımız varken çok yararlı (yola bakamayanlar olabilir) _________________ Gilera Runner VXR 200 (pert)
Piaggio Xevo 250
Three little words and a question why. . .
Tarih: 11.05.2006 - 14:49 Mesaj konusu:
Kapkaça karşı da iyiymiş bu arkadan sinsice gelip çantayı alamazlar,bütün hanımlara lazım
Şaka bir yana,bu kaskı bende baya merak ediyorum,avantajları yanında bazı dezavantajları da olabilir mi acaba,bir an dalgınlıkla önünüzdeki görüntülerin hangisinin ön, hangisinin arka olduğunun karışması gibi bir durum olabilir mi ?
Tarih: 11.05.2006 - 15:19 Mesaj konusu:
Alıntı:
Şaka bir yana,bu kaskı bende baya merak ediyorum,avantajları yanında bazı dezavantajları da olabilir mi acaba,bir an dalgınlıkla önünüzdeki görüntülerin hangisinin ön, hangisinin arka olduğunun karışması gibi bir durum olabilir mi ?
ben de onu merak ettim ..
showboy, paylaşım için teşk.
tekno showboy.. nerden buluosun bunları hemen?? _________________ g?rd???me sevindim..
ben dün baktım dedim ya
vizörün üstünde yaklaşık 2cm e 10cm kadar bir alanda görüntü oluşuyor
aynı arabanın ön camından dikiz aynasına bakmak gibi bişey .oranlayın arabanın ön camıyla dikiz aynasını işte aynı oran vizörle ,vizördeki görüntü arasındaki oranla eş
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız