Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - YBR'de 1. ve 2. vites arasından başka boş varmı?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

YBR'de 1. ve 2. vites arasından başka boş varmı?

YBR'de 1. ve 2. vites arasından başka boş varmı?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 13.05.2006 - 14:48    Mesaj konusu: YBR'de 1. ve 2. vites arasından başka boş varmı? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Soru gayet açık. Bazen 3'ten 4'e atarken vites boşa geçiyor. Bu seri kullanımlarda geldi başıma, normal ve sakin bir kullanımda karşılaşmadım. Daha öncelerde duymuştum böyle bir muhabbet. 1 ve 2. vitesten başka vitesler arasında da boş oluyormuş bazı motorlarda. Acep Ybr de de varmı. Bu arada YBR 2006 model...

Arbeit Macht Frei

En son On7_li tarafından 13.05.2006 - 15:30 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
On7_li Çevrimdışı On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
cbrracingteam
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: tokat

MesajTarih: 13.05.2006 - 14:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yok kardeş o eski javalarda oluyo bildiğim kadarıyla bence sen bi servise git
cbrracingteam Çevrimdışı cbrracingteam Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Akira
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 13.05.2006 - 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

YBR de "boş vites" sadece 1 ile 2 arasında on7_li,söylediğin gibi 3 ten 4 e geçerken,vites birden boşa geçiyorsa bu tehlikeli bir durum,hızlanman gereken bir yerde seni yavaşlatıp Allah korusun kaza yapmana sebep olabilir,bu şekilde kullanma bence dostum,bir an önce servise götür Dil çıkarıyorum
Başa dön
Akira Çevrimdışı Akira Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.05.2006 - 15:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motorun acemisiyim yani ilk motorum ve henüz 1000km yaptım. Belki bi yerde yanlış yapıyorda olabilirim. Bundan sonra dikkat edicem, eğer durum aynen devam ederse servise götürücem.

Arbeit Macht Frei
Başa dön
zirdeli17
Üye
Üye

MesajTarih: 13.05.2006 - 16:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

usta bendede ybr var o lay neden oluyor biliyormusun vites tam geçmiyorbostaymıs gibi bagırıyor bidana debrija basıp çektinmi geçiyor vites dilileri tama oturmadıgından kaynaklanıyor
Başa dön
zirdeli17 Çevrimdışı zirdeli17 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.05.2006 - 16:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zirdeli17 demiş ki:
usta bendede ybr var o lay neden oluyor biliyormusun vites tam geçmiyorbostaymıs gibi bagırıyor bidana debrija basıp çektinmi geçiyor vites dilileri tama oturmadıgından kaynaklanıyor

Normal mi yani bu durum yoksa zamanla düzelirmi. Yada çok önemli değilmi???

Arbeit Macht Frei
Başa dön
burnout_54
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: SAKARYA

MesajTarih: 13.05.2006 - 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynı sorun ilk 500 de bende de oldu.ama düşük devirlerde attığım zamanlarda.devirleri biraz zorlayınca hiç olmuyodu.bi süre sonra geçti kendinden.ama yine de bi servise git istersen.
Başa dön
burnout_54 Çevrimdışı burnout_54 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mertmertmert
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 13.05.2006 - 17:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence bu büyük bi problem.....
hemen servise gitmelisin Üzgünüm
seco2019
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Balykesir

MesajTarih: 13.05.2006 - 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence çok yumuşak geçiriyorsan onmdandır vites pedalını tam kaldırmazsan boşa düşer ve bu çoğu motosiklette vardır
Başa dön
seco2019 Çevrimdışı seco2019 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alperodabasi
Üye
Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 13.05.2006 - 23:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok önemli bir problem olduğunu düşünmüyorum açıkcası, ben şu an 10 bin km deyim bu olay yaklaşık 4-5 kere başıma geldi. Ama normal sürüşte böyle bişey olmuyor sadece düşük devirlerde vites atarsan olur.
Başa dön
alperodabasi Çevrimdışı alperodabasi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Ibrahim
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: malatya MERKEZ

MesajTarih: 14.05.2006 - 21:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardes gercektende anormal 2 bos niye olsun ki bence hemen bir sevise git motorun garantisi bitmeden
Başa dön
Ibrahim Çevrimdışı Ibrahim Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
barisb77
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34

MesajTarih: 14.05.2006 - 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim ybr'de hiç başıma gelmedi. bencede servise göstermelisin hem hiçbirşey olmasa bile için rahat olur.
Ixon
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 15.05.2006 - 11:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kilometrem : 11.700

ybrde sadece 1-2 arasındadır boş.
Senin Sorununun 3den 4 e atarken boşa düşmesi değilde,belli bir devir sonrası 3e geri dönmesi olduğunu farz ederek cevaplıyorum.

( ki 3-4 sonrası boş,çok abes birşey ve kesin arkasında ciddi bir sorun vardır,ihmal etme)

bende seri kullanımda 2'den 3e geçerken 2 defa 2ye geri
ve bir iki defada 4'den 5 e geçerken tekrar 4 e düşme şeklinde olmuştu

Bu olay seri kullanımda olur , ve genelde motor devirlenirken 8-9 bine gelince tak diye ilk vitese düşer.

düşük devirdeki durum farklı,vites geçmez farkedersin ve tekrar atarsın.

Normalmi yoksa Anormalmi den ziyade,çok çok tehlikeli bir durumdur.

Sert bir virajda başına gelirse,sonu kötü biter.

1) Vitese Nazik davranma,sert bir şekilde geçir.
Bazen vites geçmiş gibi gözüksede,seri bir şekilde devirlenirsen,vites kayabilir.

2) Bende 2sindede yağ değiştirme zamanını eğer biraz geçirirsem olmuştu bu olay.

Km 1000 ise ilk bakım zamanın gelmiş zaten, bu bakımdan sonra,anormal bir durum yoksa,vitesleri normal değiştirdiğin zaman böyle bir şeyin olmadığını göreceksin.

Ayrıca şahsi gözlememim,sol ayağının konumuda önemli,yumuşak geçirince vitesi,farkında olmadan yaptığın en ufak bir dokunma vitesi değiştiriyor,ve sen kendiliğinden olduğunu sanıyorsun.
Başa dön
Ixon Çevrimdışı Ixon Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hedowich
Üye
Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 15.05.2006 - 11:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benm ybr 360km ye yaklaştı 3-4 arasında böyle bir şey olmadı henüz ama 1-2 arasında bazen sapıtıyor bgn servisten geliyorum arka fren ötüyordu ona götürmüştüm ilk 1000km ye kadar böyle şeyler olabilir dediler Üzgünüm
Başa dön
hedowich Çevrimdışı hedowich Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Promet
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Edirne

MesajTarih: 26.05.2006 - 01:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşın sorunu belli Gülümsüyorum 3 ve 4. vites arasında ani vites değiştiriyor olacakki vites pedalını yükseltirken yada düşürken gerekli basıncı uygulayamıyor. Aynı sorun pek çok motorcu arkadaşında başına geldi benim çevremde ve bendede zaman zaman oluyor Gülümsüyorum benim motorumda vites göstergesi var vites tam geçmeyince ekranda birşey gözükmüyor, her vites arasında ve vites büyültme yada küçültme fark etmiyor vites pedalına tam basmadan yada tam kaldırmadan debriyajı bırakınca vites dişlileri kenetlenmeden motor boştaymış gibi çalışıyor Dil çıkarıyorum

Şahsen ben dalgınlıkla hep yapıyorum Gülümsüyorum
Başa dön
Promet Çevrimdışı Promet Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal