Tarih: 13.05.2006 - 14:48 Mesaj konusu: YBR'de 1. ve 2. vites arasından başka boş varmı?
Soru gayet açık. Bazen 3'ten 4'e atarken vites boşa geçiyor. Bu seri kullanımlarda geldi başıma, normal ve sakin bir kullanımda karşılaşmadım. Daha öncelerde duymuştum böyle bir muhabbet. 1 ve 2. vitesten başka vitesler arasında da boş oluyormuş bazı motorlarda. Acep Ybr de de varmı. Bu arada YBR 2006 model... _________________
Arbeit Macht Frei
En son On7_li tarafından 13.05.2006 - 15:30 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 13.05.2006 - 15:12 Mesaj konusu:
YBR de "boş vites" sadece 1 ile 2 arasında on7_li,söylediğin gibi 3 ten 4 e geçerken,vites birden boşa geçiyorsa bu tehlikeli bir durum,hızlanman gereken bir yerde seni yavaşlatıp Allah korusun kaza yapmana sebep olabilir,bu şekilde kullanma bence dostum,bir an önce servise götür
Tarih: 13.05.2006 - 15:28 Mesaj konusu:
Motorun acemisiyim yani ilk motorum ve henüz 1000km yaptım. Belki bi yerde yanlış yapıyorda olabilirim. Bundan sonra dikkat edicem, eğer durum aynen devam ederse servise götürücem. _________________
usta bendede ybr var o lay neden oluyor biliyormusun vites tam geçmiyorbostaymıs gibi bagırıyor bidana debrija basıp çektinmi geçiyor vites dilileri tama oturmadıgından kaynaklanıyor
Tarih: 13.05.2006 - 16:39 Mesaj konusu:
zirdeli17 demiş ki:
usta bendede ybr var o lay neden oluyor biliyormusun vites tam geçmiyorbostaymıs gibi bagırıyor bidana debrija basıp çektinmi geçiyor vites dilileri tama oturmadıgından kaynaklanıyor
Normal mi yani bu durum yoksa zamanla düzelirmi. Yada çok önemli değilmi??? _________________
Tarih: 13.05.2006 - 17:21 Mesaj konusu:
aynı sorun ilk 500 de bende de oldu.ama düşük devirlerde attığım zamanlarda.devirleri biraz zorlayınca hiç olmuyodu.bi süre sonra geçti kendinden.ama yine de bi servise git istersen.
çok önemli bir problem olduğunu düşünmüyorum açıkcası, ben şu an 10 bin km deyim bu olay yaklaşık 4-5 kere başıma geldi. Ama normal sürüşte böyle bişey olmuyor sadece düşük devirlerde vites atarsan olur.
Tarih: 14.05.2006 - 21:10 Mesaj konusu:
kardes gercektende anormal 2 bos niye olsun ki bence hemen bir sevise git motorun garantisi bitmeden _________________ HER iYiNiN iCiNDE BiR KOTU:
HER KOTUNUN iCiNDE BiR iYi
mutlaka vaardir!!!!
Tarih: 15.05.2006 - 11:25 Mesaj konusu:
kilometrem : 11.700
ybrde sadece 1-2 arasındadır boş.
Senin Sorununun 3den 4 e atarken boşa düşmesi değilde,belli bir devir sonrası 3e geri dönmesi olduğunu farz ederek cevaplıyorum.
( ki 3-4 sonrası boş,çok abes birşey ve kesin arkasında ciddi bir sorun vardır,ihmal etme)
bende seri kullanımda 2'den 3e geçerken 2 defa 2ye geri
ve bir iki defada 4'den 5 e geçerken tekrar 4 e düşme şeklinde olmuştu
Bu olay seri kullanımda olur , ve genelde motor devirlenirken 8-9 bine gelince tak diye ilk vitese düşer.
düşük devirdeki durum farklı,vites geçmez farkedersin ve tekrar atarsın.
Normalmi yoksa Anormalmi den ziyade,çok çok tehlikeli bir durumdur.
Sert bir virajda başına gelirse,sonu kötü biter.
1) Vitese Nazik davranma,sert bir şekilde geçir.
Bazen vites geçmiş gibi gözüksede,seri bir şekilde devirlenirsen,vites kayabilir.
2) Bende 2sindede yağ değiştirme zamanını eğer biraz geçirirsem olmuştu bu olay.
Km 1000 ise ilk bakım zamanın gelmiş zaten, bu bakımdan sonra,anormal bir durum yoksa,vitesleri normal değiştirdiğin zaman böyle bir şeyin olmadığını göreceksin.
Ayrıca şahsi gözlememim,sol ayağının konumuda önemli,yumuşak geçirince vitesi,farkında olmadan yaptığın en ufak bir dokunma vitesi değiştiriyor,ve sen kendiliğinden olduğunu sanıyorsun. _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
benm ybr 360km ye yaklaştı 3-4 arasında böyle bir şey olmadı henüz ama 1-2 arasında bazen sapıtıyor bgn servisten geliyorum arka fren ötüyordu ona götürmüştüm ilk 1000km ye kadar böyle şeyler olabilir dediler
Arkadaşın sorunu belli 3 ve 4. vites arasında ani vites değiştiriyor olacakki vites pedalını yükseltirken yada düşürken gerekli basıncı uygulayamıyor. Aynı sorun pek çok motorcu arkadaşında başına geldi benim çevremde ve bendede zaman zaman oluyor benim motorumda vites göstergesi var vites tam geçmeyince ekranda birşey gözükmüyor, her vites arasında ve vites büyültme yada küçültme fark etmiyor vites pedalına tam basmadan yada tam kaldırmadan debriyajı bırakınca vites dişlileri kenetlenmeden motor boştaymış gibi çalışıyor
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız