Tarih: 05.10.2003 - 13:14 Mesaj konusu:
Hele şükür beni anlayan birisi çıktı...Baştan beri söylüyorum,içerik konusunda sizlerinde katkısı olması lazım...Bunu teknik bilgilerin oldugu yazılar,motosiklet ile ilgili püf noktaları,resimler,etkinlik ve gezi duyuruları yaparak destekleyebilirsiniz...Özellikle sitenin eski üyeleri bunu yapabilirler...
Birde ana sayfadaki kısa haberler bölümünede "Haber Ekle" bölümünü kullanarak motosiklet içerikli her türlü haberi eklemelisiniz...Bunu bu güne kadar sağolsun bir tek Donald_Duck yaptı...
Neyse bundan sonra her türlü motosiklet bilgisi degerlendirlip sayfada yer alacak..Bekliyorum. _________________
İngilizce bilenler için net gerçekten süper bir bilgi kaynağı. Şu ana kadar sahip olduğum BMW f650 ve son olarakta XRV 750 Africa twin için 2 adet muhteşem site adresi yolluyorum. Adamlar karşılaştıkları hemen en ufak sorunu bile paylaşıp ucuz güvenli çözüm yolları geliştirmişler .Eğer sormak istediğiniz bir şey varsa zamanım oduğunda bu siteleri kullanarak derdinize derman olmaya çalışırım. Ancak karşılaşılan teknik problemleri bence de tartışmalı ve çözümlerini paylaşmalıyız.
www.atic.org (mailing list den old postings'e girin)
www.f650.com (techical bölümüne girin)
Africa twin el kitabında aynen şöyle yazar; "motosiklet sizi bir makinenin efendisi olmak, ve macera için mücadeleye davet eder.Hiçbir başka aracın yapamadığı şekilde emirlerinize uyar ve rüzgarda seyahat edersiniz. Otomobilin aksine etrafınızda metal bir kafes yoktur. Bir uçak gibi sürüş öncesi dikkatli muayene ve düzenli bakım güvenliğiniz için hayatidir. Ödülünüz özgürlüğünüzdür"
Tarih: 06.10.2003 - 07:34 Mesaj konusu:
Uzaklar siteye hosgeldin seni aramizdda görmek cok güzel(Eger benim bildigim uzaklar san, degilsen de hosgeldin )
tanislim bolumune kendini anlatirsan herkes seni tanimis olur _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
Bazı motor markalarında motorların teknik bakım kitapçıklarının kullanımı sadece yetkili servislere verilmiştir. Bu kitaplarda anlatılan tamir, bakım yöntemleri gerçekten çok açıklayıcı ve herhangi bir kişinin eli biraz olsun alet edavat tutuyorsa yapabilecek şekilde hazırlanmıştır.
Yanlız bu yetkili servislerin ticari kaygılarından dolayı da bu kitapların public olarak dağıtılması veya kullanılması da bu markalar tarafından yasaklanmış ve dışarıya verilmesi önlenmiştir. Bir kaçımızın elinde bulunan kitaplar ise tanıdık vasıtası elde edilmiş kitaplardan ibarettir.
Bunun yanında bazı bakım, tamir işleri için özel yetenekleri olan alet edavata ihtiyaç duyulmaktadır. Bu aletler de (genelde) sadece servislerde bulunduğundan motorların yine servislerde bakılması yorumumu desteklemekteyim.
Ama bunun yanında kaç tane servis elemanın torkmetre kulllanabildiğini de tecrübelerimle gördüm. Hatta çok ünlü bir servisin ustasının da "onlara gerek yok bende ıhhhmetre var, şöyle bir yokladım mı bulurum ne kuvvetle sıkılacağını" dediğini de kendi kulaklarımla duydum.
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 895 Nereden: İzmir, Alsancak
Tarih: 31.12.2003 - 01:22 Mesaj konusu:
birçok marka ve modelin "servis el kitabı" bende mevcut. tüm teknik detayları içeriyor. dosyalar büyük internetten transferi zor olabilir. dileyene cd ile yollarım _________________ Dikkatli, öğrenmeye devam eden motosikletçi gerçek motosikletçidir. Kaza anında karşınızdaki haksız olabilir, siz ise HAKLI ama ÖLÜ!
eh oyle olmasan bu kadar mesaj yazacak zamanı bulamazdın herhalde _________________ Her gun sonunda
Ne ogrendik?
Ne verdik?
Kendimizle gurur duyacak ne yaptik?..
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 895 Nereden: İzmir, Alsancak
Tarih: 31.12.2003 - 11:27 Mesaj konusu:
ben uzun zamandır teknik tercüme yapıyorum. almanca ve ingilizceden. öyle sanıldığı gibi kolay bir şey değil. halen zorlanıyorum. teknik terimleri cümleye doğru oturtmak gerekiyor. birimlerin çevrimleri de özen istiyor. yoksa saçma sapan tercümelerle dolu motosiklet dergilerine döner (motorize, motosiklet, v.b.) siteme bir bilgi koymadan önce üç dört sefer okurum imla hatalarından daha öncelikli olarak teknik doğrulupunu kontrol eder öyle yayınlarım.
motosikletiniz varsa MUTLAKA SERVIS MANUELİ EDİNİN! ben defalarca serviste ustaya bunun doğrusu bu diye uyarıda bulundum adam garip garip baktı, çektim manueli gösterdim. bi ton mazeretle durumu kurtarmaya çalıştı. arkadaşlar motosikletinizi TANIYIN! hayatınızı bilinçsizce deneme yanılma yapılacak bir oyuncak değil.
motosiklet konusunda aklınızdan çıkartmayacağınız bir numaralı kural : motosikletinize bindiğiniz anda herkes her obje sizi öldürmek amacıyla orada bulunuyor. her an ne yapacağı bilinemeyen kişi ve hareket even nesnelerle çevrilisiniz. motosiklet üzerinde daha uzun süre hayatta kalabilmenin bir yolu eğitimlerde verilen SIPDE kuralı: Scan, Identify, Predict, Decide, Execute yani türkçesiyle TATKU : Tara (gözleriniz dansetsin her an her noktadan gelebilecek tehlikeye karşı tarayın, başınız yukarıda gideceğiniz yönü tarayın tarayın tarayın...), Anla (ileride olan biten olayı kavrayın), Tahmin et (muhtemel davranışları tespit edin), Karar ver (mesafe sürat ve konumunuza göre yapmanız gereken kararı verin), Uygula (kararınızı verin ve kesinlikle ikileme düşmeyin, unutmayın ki zamanınız yok denecek kadar az, hayatınız saliselere bağlı. uygulayın) _________________ Dikkatli, öğrenmeye devam eden motosikletçi gerçek motosikletçidir. Kaza anında karşınızdaki haksız olabilir, siz ise HAKLI ama ÖLÜ!
Tarih: 10.01.2004 - 01:36 Mesaj konusu:
Bende Fireblade 2003(Cbr954rr) in Service Manuali var,954 rr in her türlü tamiri, bakimi, parca kodlari her seyi mevcut. Yardima ihtiyaci olana duyrulur. _________________ Gurbetten Selam
Savas Poyraz
www.gurbetmotorculari.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız