arkadaşlar merhaba..13 yıldır motora biniyorum artık hayatımın bir parçası olmaktan çıktı herşeyim oldu..askeri personelim bugün hava kuvvetlerinden bir emir yayınlandı..bütün personele ilaan edildi ve motorsiklete binmemiz tüm türkiyede ve askeri
üslerde yasaklandı..ve yaptırımlarının ağır olacağı yazıyordu..acaba diyorum otomobilde tehlikeli değilmi..neden motorsiklet bu kadar sabikalı!!!artık illallah ettim..neden avrupada insanlar motorsiklete teşvik edilirken bizde yasaklanır!!biz ne zaman ileri ve refah bir toplum olcaz...çok karanlık ben tahmin edemiyorum o günleri sonuçta il gider mersine biz gideriz tersine
Tarih: 18.05.2006 - 23:01 Mesaj konusu:
bu ne saçma ve gereksiz bir karar böyle insanların özgürlüklerinin kilit altına alınmak istendiği bir başka mutant ülke olamaz herhalde :!: _________________ Mesuliyet yükü herşeyden,ölümdende ağırdır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
2 yıl falan önce Aliağa otobüsünde yanımda hava kuvvetleri personelinden birisi oturuyordu, bende elimdeki motosiklet dergisine göz gezdiriyordum. Dergiyi farkedince çantasından motosikletlerin tehlikeli olduğunu anlatan bir poster çıkarıp bana gösterdi. Demek o zamndan böyle birşeyin olacağı belliydi.
İşe bir diğer tarafından bakarsak sonuçta motosikletin tehlike oranı otomobillere göre daha fazla. Ve bana sorarsanız BİR PİLOTUN MOTOSİKLET KAZASI SONUCU HAYATINI KAYBETMESİNİ İSTEMEM VE BEN O PİLOTUN HER ZAMAN SEMALARDA OLDUĞUNU, HER ZAMAN BİZİM İÇİN VAROLDUĞUNU, GURURUMUZ OLDUĞUNU BİLMEK VE GÖRMEK İSTERİM. Söylemek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
Tarih: 18.05.2006 - 23:49 Mesaj konusu:
Alıntı:
Ve bana sorarsanız BİR PİLOTUN MOTOSİKLET KAZASI SONUCU HAYATINI KAYBETMESİNİ İSTEMEM VE BEN O PİLOTUN HER ZAMAN SEMALARDA OLDUĞUNU, HER ZAMAN BİZİM İÇİN VAROLDUĞUNU, GURURUMUZ OLDUĞUNU BİLMEK VE GÖRMEK İSTERİM.
içimizde buna katılmayan yoktur mutlaka..
Ancak 19 Mayısta Ata'nın aşağıdaki sözünü hatırlamakta fayda var diye düsünüyorum,
Saygılarımla,Yusuf
Herkes senin aleyhinde bulunacaktır.
herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır,
fakat sen buna karşı direneceksin.
Önüne sonsuz engellerde yığacaklardır.
Kendini büyük değil,
küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak,
kimseden yardim gelmeyeceğine inanarak
bu engelleri aşacaksın.
Bundan sonra da sana büyük derlerse...
Bunu söyleyenlere güleceksin.
~ Mustafa Kemal Atatürk ~ _________________ VT 750 C SHADOW
Tarih: 19.05.2006 - 00:02 Mesaj konusu:
bence yanlıs bı uygulama genelde pılotlar amerıkan fılmlerındede ızlerız motorsıklete bınmeyı cok severler pekı bu bıldırgenın altında sayın hava kuvetlerımız gerekce bıldırmıslermı? Ve ayrıca emınım kı hava kuvvetlerı komutanlıgı boyle bır karar aldıyosa kesınlıkle mantıklı bır acıklaması vardır :alkış :alkış _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
Kayıt: May 04, 2006 Mesajlar: 3610 Nereden: aşkın olmadığı yerden
Tarih: 19.05.2006 - 00:32 Mesaj konusu:
yahu adam plot diye motorsevdasıdan vazmı geçecek ben motor üstünde ölmeye razıyım.benim için motor özgürlük demek şimsi dostum tehlikeli diye binmicekmi bu nasıl bir mantık anlamadım neyse dostum başa gelen çekilir sana allah sabır versin ne diyim
Bir pilotun hava kuvvetleri için herşeyden daha değerli olduğu değişmez bir gerçek. Ve o pilotun sivil hayatında bütün tehlikelerden uzak olması gerekiyor. Onun için alınan karara saygı duyuyorum. Amacım polemik yaratmak değil sadece alınan kararda hava kuvvetlerinin haklı olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla... _________________
Tarih: 19.05.2006 - 00:54 Mesaj konusu:
Alıntı:
Ve o pilotun sivil hayatında bütün tehlikelerden uzak olması gerekiyor. Onun için alınan karara saygı duyuyorum. Amacım polemik yaratmak değil sadece alınan kararda hava kuvvetlerinin haklı olduğunu düşünüyorum.
Saygı duymanı saygıyla karşılıyorum ancak motosikleti potansiyel tehlike olarak görmemekte fayda var;
Hız bir tutku 9 yıldır özel bir şirkette havacılıkla uğraşıyorum,bir çok pilot arkadaşım,tanıdığım oldu..hepsine hiz tutkusu var ki bu askeri pilotlarda cok daha fazladır, havada yolcu jetiyle 750-800 km hızla gidince yerde 200 az geliyor herhalde hele bir savas uçağının sonic uçuşlar yapabildiğini düsünürsek 1 mach ın üstünde +1200 km / saat o halde arabada kullandırmamak lazım pilotlara.. _________________ VT 750 C SHADOW
Demek istediğim motosikletin tehlike oranının otomobile göre daha fazla olması. Yoksa motosikleti potansiyel tehlike olarak görmüyorum _________________
Tarih: 19.05.2006 - 02:05 Mesaj konusu:
USAF, yani Amerikalılar pilotlarını motordan vazgeçirmeye çalışıyor. Heriflerde o kadar fazla pilot ve o kadar çok motor var ki, kazalar istatistik olarak gözlerine batmaya başlamış. Malum, bizdeki her talimname, her standard o heriflerden alınma. Haliyle arada bir bağlantı varsa hiç şaşırmam... _________________ RESISTANCE IS FUTILE
arkadaşlar merhaba..13 yıldır motora biniyorum artık hayatımın bir parçası olmaktan çıktı herşeyim oldu..askeri personelim bugün hava kuvvetlerinden bir emir yayınlandı..bütün personele ilaan edildi ve motorsiklete binmemiz tüm türkiyede ve askeri
üslerde yasaklandı..ve yaptırımlarının ağır olacağı yazıyordu..acaba diyorum otomobilde tehlikeli değilmi..neden motorsiklet bu kadar sabikalı!!!artık illallah ettim..neden avrupada insanlar motorsiklete teşvik edilirken bizde yasaklanır!!biz ne zaman ileri ve refah bir toplum olcaz...çok karanlık ben tahmin edemiyorum o günleri sonuçta il gider mersine biz gideriz tersine
Askeri uste yasaklarda, sizin ozel hayatiniza nasil karisabilirler anlamadim... Sigara icmeniz serbest mi mesela? Ya alkol??? Bunlar istatistik olarak motosikletten daha tehlikeli degil mi? Tuple dalis, bungee-jumping, yamac parasutu vs. de yasak mi??
Hakikaten alem Mersine
Bu yolla giderken bizim tersine gitmemiz bir acaip oluyor. Uzucu ve manasiz bir karar. Yanlis hesap misali bagdattan donmesini umuyorum.
ben gülerim böyle yasağa ne komik... ben asker olsam akşam eve gittiğimde hemen hayalet süvari hesabı siyah camlı kaskımı eldiven full gard elbise giyer motorum ne olursa olsun( sesli egzosu sevmem ama )sesli egzosuyla şöyle birliğimin yanından bi geçerdimki rutin her gün üstleri şöyle bi paranoya ya sevk ederdim -acaba bu motoru kullanan bizim çocuklardan birimi yoksa ahmetmi mehmetmi ,çok da ses çıkartı acaba durdursam , ya vatandaşın biriyse ya avukatsa hakimse -gibi...... nıııhahahahahahanııııhahahaha
Kayıt: Aug 27, 2005 Mesajlar: 3046 Nereden: Balıkesir/Akçay
Tarih: 19.05.2006 - 06:39 Mesaj konusu:
o zaman milletde ustamın dediği gibi ghost rider gibi gezer simsiyah gece karanlığında ise görmez kimse _________________ ––––•[Çanakkaleli]•–––
canakkaleli1903@hotmail.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız