Arkadaşlar selamlar aranızda Honda CBF 250 kullananlar vardır. Sorum şu bu motorun başlangıç aşamasındaki biri için avantaj ve dezavantajları nelerdir? Sonuçta o kadar para vercez sonra ah vah demiyelim
Bir yıl sonra sıkılacaksın ve satmayı isteyeceksin ve satacaksın. Tahminen 600 lük veya 750 lik bir makine bakacaksın.
başlangıç motoru olarak gayet yeterli ve sorunsuzdur. Bana göre sıkılmam dersen fiyatı iyidir. Evet sıkılabilirim daha yüksek sürat ararım dersen fiyatı yüksektir.
arkadaşın söylediği doğru eğer yeni başladıysan bence cbr 125 al cbf nin görünüşü nü beğen miyorum ama racing tiplerden hoşlanmıyosan ayrı hatta cbr 250 bile alabilirsin biraz daha hızlı dır ama güzel motor bence cbf den sıkılırsın selamlar
Hayalimdeki motor,Eski komşum özgür ustanın başlangıç motoru olarak tavsiye ettiği motor !! _________________ Gerçekte ya?anylmy? bir tecrübeden sonra a?yzdan dökülen sözler:Ride knowing the unforeseen is always out there. (Umulmadyk olanyn mutlaka orada oldu?unu -sizi bekledi?ini- bilerek sürün)
Tarih: 23.05.2006 - 20:31 Mesaj konusu:
Ben bir yıldır kullanıyorum çok memnunum. ilk motorum. ilk olarak hafif olduğu için hatayı affediyor. manevra kabiliyeti çok yüksek. yeni başlayan biri için gayet seri bir motor bence. Şimdilik sadece şehir içinde kullandım, rahat 120 yapıyor. Ben aleti zorlamadım pek, 120'yi geçmedim, ama 140 yapıyormuş.(ybr 125 kullandım ona göre gayet yeterli) Boyunu bilmiyorum ama sele yüksekliği bana normal geldi. (boyum 1.83), 1.95 lik bi arkadaş bindi, ona biraz ufak oldu. Ama kesinlikle cbr125r 'den daha kaslı, daha oturaklı duruyor. Yakıt tüketimi 100 km 'de ortalama 3.3lt.
En büyük avantajlarından bir honda olması. Şimdiye kadar 5500 km yaptım hiç problem yaşamadım. honda servisi de çok iyi. servis ücretleri de çok yüksek gelmedi bana.
Dezavantajına gelirsek, biraz pahalı bir makina ve piyasadaki en ucuz 250'lik japon makina.
Yeni başlayacaksan, bence en güzel alet. Ben hiç ah vah etmedim. Çok zor aldım ama verdiğim paraya da acımadım. iyi ki almışım diyorum. _________________ Fatih G. Sen
---
Gercekci ol imkansizi iste
Kayıt: May 05, 2004 Mesajlar: 920 Nereden: İstanbul/Bahçeşehir
Tarih: 23.05.2006 - 20:49 Mesaj konusu:
başlangıç motoru için çok güzel bir motor oturuş pozisyonu falan çok rahat uzun yolda pekte yormuyor valla son hızı ne dersen 145 gördüm performans açısından gayet tatmin edici bir motor uzun yıllar kullanabileceğin bir motor _________________ Harun çolakoğlu
CBF 250 Siyah büyüyünce 600RR olcak
Ben bir yıldır kullanıyorum çok memnunum. ilk motorum. ilk olarak hafif olduğu için hatayı affediyor.
Kesinlikle katılıyorum: "Hatayı affediyor"
İlk 500 km içinde yavaş bile olsa girdiğim bir virajda bir anda çukurlarla dolu bir bölüme gelince "Aha, demek ki böyle düşülüyormuş" dediğimde bile bir şey olmadı.
Ha, motora hakim olduktan sonra da otobanda taksiler ve diğer motorlarla kapışmak istiyorsan yetmiyecektir tabi ki. ancak otoban biter bitmez yine yeterli olduğunu göreceksin.. _________________ CBX 250 Twister
Ben de 2005 eylul den beri kullaniyorum motoru. 2000 km oldu ve (nazar degmesin :P) hic bir sikayetim yok. Sehir icinde cok seri ve kullanimi kolay bir motor. Hatta esimde bu motorla kullanmayi ogrendi. Ben tavsiye ederim. Ve benzin tuketimim de dusuk olsun diyorsan gayet uygun bir motor. Ancak biliyorsunki 2. el temiz bir motor bulup almak senin icin cok daha karli olacaktir. Ama motorun rodajinin duzgun yapilmis olmasi da cok onemli. Umarim istedigin gibi bir mototra sahip olursunHerkase kazasiz belasiz surusler...
Tarih: 24.05.2006 - 11:44 Mesaj konusu:
dostum bak ben yeni aldım daha 2006 model ybr mi ama şimdi den sıkıldım çünkü neden insanoğlunun gözü aç her zaman hep bir üst model ister durur şimdi kararını iyi ver ve ona göre al 250 lik le başla ama 500 lük alma bir üstünü al çünkü zaten mutlaka onu alacaksın dır.
saygılar herkese _________________ beyaz atly prensini bekleme, seyise razy ol yoksa ata kalyrsyn !!! turkmenaga@hotmail.com
0 543 411 03 85
Tarih: 24.05.2006 - 19:11 Mesaj konusu:
ben de tum arkadaslarima katiliyorum, ve 1 ay once bir tane 2. el cbx 250 twister aldim, baslangic icin gayet uygun bir motor, ben cok memnunum..ne cok guclu ne de zayıf bir motor, uzun yola bile cıkarsın..ben benimkiyle 2 kisi 130 km/h yaptik, bu hıza hic zorlanmadan cıktı, daha fazla yapabileceginden eminim.. dogru karari verirsin insallah, bol sanslar... _________________ ***NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE***
Kayıt: Aug 10, 2005 Mesajlar: 1567 Nereden: İstanbul - Düzce
Tarih: 24.05.2006 - 20:06 Mesaj konusu:
CBF 250!!! Su ana kadar hic kullanmadim ama hem yeni baslayanlara hemde ileri duzey kullanicilara yonelik cok guzel bir motosiklet. Ne fazla zayif, ne fazla guclu. Ayrica 125 lik motosikletlerden daha kasli oldugu icin uzun yolda, artciyla ve 80km/h den sonraki hizlarda seni fazla yormaz. Sehir ici ve sehir disi kullanimlar icin ideal. Buna birde Honda kalitesini eklersek iste ideal bir formul _________________ Arkadaşlıklar Neden En Az Bir Çıkara Dayalı ???
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız