Tarih: 23.05.2006 - 17:02 Mesaj konusu: Cbr 600 F yakıt
arkadaşlar cbr 600 f almayı planlıyorum.bu motorun ekonomik modda gazlarken ne kadar yakıt tükkettiğini öğrenmek istiyorum.fabrika verileri dışında tabii.ilginize şimdiden teşekkürler.
Tarih: 23.05.2006 - 18:33 Mesaj konusu:
Yalaaan inanmayınız. Ekonomik kullanım konusunda bihabersiniz. Ben 5,5 lt civarında yakıyorum ekonomik kullanırsam. Zorlarsam inat edersem 5 litreye kadar düşer bundan eminim. Otobanda gazladığında ise 200 ün altına hiç inmezsen 9 litreye kadar çıkıyor tüketim. Yani ortalama 6 litre civarında yakıyor. Diğer söylenenler ya hurafe, ya da ekonomik kullanım konusunda arkadaşların epey yol katetmesi gerekiyor. Gerisi hikaye...
Tarih: 23.05.2006 - 18:51 Mesaj konusu:
Söylediğin gibiyse,onlyrider gerçekten rahatladım,motosikletle çok gezen biri olarak ekonomik kullanımda,100 km de 7.5 yakan bir makina,cepte para bırakmaz valla ortalama 6 litreyse çok iyi üstad,tabii bu yakma oranları makinanın modeline göre de değişiyor sanırım
Birde,ekonomik kullanımı nasıl yapıyorsun sen üstad,arabadaki gibi mi yapılıyor yoksa motosikletin farkları var mı,arabada "90" nın üstüne çıkılmaz,karbüratörlü arabalarda"boşa atılır",enjeksiyonlu arabalarda yüksek vitese atılıp gaza basmadan araba kaydırılır,en temel olarakda az gaz verilir,uzun yolda giderken de gaza sürekli basılmaz,ayak arada gazdan çekilir,bunlar benim bildiklerim,bunların dışında motosiklete özgü veya diil başka yöntemler var mı dostum,ekonomik kullanım için,sağol
Tarih: 23.05.2006 - 19:40 Mesaj konusu:
Ayarları mükemmel ve bakımlı bir 600F ile 100km'de ortalama 9lt (7-13lt)yakıyor. Performanslı bir Kadıköy-Sapanca gezisi 3 depo emiyor. Vites aralıkları SS'lere yakın oranda kısa, ara hızlanmalar iyi, 10-12.000 devir aralığında zevk veren bir makine olduğundan uygun açıklıkları yakaladığımda şahsen pek tutamıyorum kendimi. Emin ol sen de tutamazsın
Tarih: 23.05.2006 - 20:05 Mesaj konusu:
korhankursat demiş ki:
...Vites aralıkları SS'lere yakın oranda kısa, ara hızlanmalar iyi, 10-12.000 devir aralığında zevk veren bir makine olduğundan...
Akira yukarıdaki arkadaş gibi kullanırsan yarım saatte bir benzinlik ararsın... Ekonomik kullanımdan kasıt bu motosikletin 5000-7000 devir arasındaki torku insan gibi gitmek için fazlasıyla yeterli olduğudur. 600F 8000 deviri geçtikten sonraysa bir anda bambaşka hırçın ve güçlü makina olur. Ama ben bu gücü sadece gerektiğinde kullanmak için elimin altında tutuyorum. Efendi gibi 120 ile giderken hayvanın biri sıkıştırdığında bir anda 3 vites küçültüp gazı açtığında arabanın aynanda yok oluşunu izlemek keyifli Gel gör ki motoru redline a yakın aralıklarda kullanmak demek deli gibi benzin yakmanın ötesinde hem motora eziyet, hem de üzerindeki sürücüye eziyet. İstanbulda 10-12 bin devirlerde kullanman 5-6 vitesi hemen hiç görmemen anlamına gelir ki bu da parayı benzine yatırmaktır. Ayrıca zırtp pırt hızlanmak aynı şekilde frenlemeyi beraberinde getiri. Yani her türlü zarar anlamına geliyor. Geçenlerde Edirneye akıncıları ziyarete gittim 200 ün altına hemen hiç inmedim otobanda, en düşük gördüğüm rakam 180, en fazla da 256 yı gördüm. bu kadar yüksek süratin bilançosu ise 100 km de 8.8 lt rakamını çıkardı. Bana sorarsan bu kadar sürat için bile çok az yakmış. Dediğim gibi kastırsan tüketim 100 km de 5 litreye kadar rahat düşer. Ama tabiyki elinin altında böyle bir güç varken bu kadar kasmak biraz zor Benim ortalama tüketimim 6 lt civarında geziniyor hep ama bu rakam tamamen sürücüye bağlı...
Kalın sağlıcakla...
Tarih: 23.05.2006 - 20:15 Mesaj konusu:
onlyrider,
Alıntı:
Yalaaan inanmayınız. Ekonomik kullanım konusunda bihabersiniz. Ben 5,5 lt civarında yakıyorum ekonomik kullanırsam. Zorlarsam inat edersem 5 litreye kadar düşer bundan eminim. Otobanda gazladığında ise 200 ün altına hiç inmezsen 9 litreye kadar çıkıyor tüketim. Yani ortalama 6 litre civarında yakıyor. Diğer söylenenler ya hurafe, ya da ekonomik kullanım konusunda arkadaşların epey yol katetmesi gerekiyor. Gerisi hikaye...
kardeş sanırım hurafe kısmı sana ait, 6 adet f war elimin altında herbiri de aynı yakıyor, enjeksiyon sistemli motorlarda zaten herşey hesaplanmış, yani sen saçmalıyor gibisin biraz Bu durmda sen ss makineyi eğimli yollarda yada hızlanıp hızlanıp boşa da atarsın bayağı da ekonomik olur
Tarih: 23.05.2006 - 20:19 Mesaj konusu:
Taro üstat ne yaptın yaw,ben bir tane bulunduramıyorum elimin altında,olan var olmayan var,böyle şeyleri,birden söyleyip kalp krizi,acı,hüzün,şok,ezilmişlik duygusu yaratmayalım kardeşim insanda
En son Akira tarafından 23.05.2006 - 20:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 7 kere değiştirildi
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6139 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 23.05.2006 - 20:34 Mesaj konusu:
6litre civarı bundan asagıya inmez zaten bide su durum var bu tarz bi makina alırken yakıt düşünülmemelidir.zevkin fiyatıda olmaz yakıtıda ben otobana haftabir çıkarım ve nekadar yakar die düşünmeden gaz acarım 145km de 15litre lamba yaktı...
haa makina 1000RR repsol ve aklınıza gelebilcek her modifiye var üstünde bu yakışsa etki eder ama bunun hesabı olmaz yani...zevk için almışım 500bin yaksa yine gazlarım....
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız