Tarih: 25.05.2006 - 22:30 Mesaj konusu: Debriyaj sıkılı iken boşa atmadan gitmek
Arkadaşlar cbr 125 te bilindiği üzere 5-6 arası boş olayı yok uzun inişlerde debriyaj sıkılı iken bayır aşağı inmek herhangi bir aksama zarar verirmi.Hali ile boşa da atamıyorum bir kaç kez denedim takır tukur falan sesler geldi...saygılar.yorumlar lütfennn!!! _________________ 1 TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.11 TÜRK İÇİN CİHANI FETHEDERİZ...Özel Harp.
AB RH (+) 0 506 357 7316
Aynı sorun benim ilk motorumdada vardı belirli bir süre sonra yokuşları tırmanırken fark ettimki devir yükseliyor fakat hızda bir değişim olmuyordu sonra bakıma götürdüğümde debriyaj balatalarını değiştirmek zorunda kalmıştım. Zaten adamlar boşa atmayı sakıncalı görmeselerdi orayada bir boş yaparlardı
aksama neden zarar versin ki, zararı sana verir. çok fazla risk almış olursun. KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR. _________________ TIRTIL
2003 F 650GS
Kar?yyaka YZMYR
abi naptınız yaa :S:S: debriyajın ömrü ile ne alaka yaa debriyaj boşta iken niye yesin ki ???????
arkadaşlar biliyosanız bi açıklama getirin bilmiyosanız sallamayın ya:S
Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 3547 Nereden: Bahçesehir/Istanbul
Tarih: 26.05.2006 - 22:23 Mesaj konusu:
yavuz364 bu sallanan bişey deilki
bence dene bi istersen balataları sıyırınca anlatırsın bize
sen nasıl bir açıklama getirdin bunu anlamadım biliyorsan sen getir baskalarının dediini saçma bunlar yanlıs bunlar deyip olmaz dorusunu göster bize _________________ Gilera Runner VXR 200 (pert)
Piaggio Xevo 250
Three little words and a question why. . .
Tarih: 26.05.2006 - 22:23 Mesaj konusu:
Motorda giderken hiç boşa atma ihtiyacı hissetmedim. özellikle hızlansın diyede boşa atıp kontrolsüz gitmek istemem. Bazen sıkışık trafikte 1 fazla geliyor ozaman biraz gaz verip sonra debriyaja basıp biraz öle yol alıyorum..
banistercaq
debriyaj denen şey benim bildiğim (arabalarda ve hemen hemen herşeyde öle) basıldığı zman sürtünmesiz şekilde iki tabaka (çok tabakalılar var konuyu karıştırmamak için kabaca anlatıyom) olur. bıraktığınız zamanda ikisinin arasındaki yüksek sürtünmeden motorun gücü geçer;
eğer motorsikletlerde farklı ise veya böle değilse bilen birisi açıklarsa bende sevinirim ama bilmeyipte ağızdan ağıza geçen şeyleri pek sevmiyorm ben :$ herşeyin bi açıklaması olmalı, biler kişiler bunları açıklayabilir daha fazla konuşmamıza gerek yok sanırım :$
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5508 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 26.05.2006 - 22:30 Mesaj konusu:
yavuz364 demiş ki:
abi naptınız yaa :S:S: debriyajın ömrü ile ne alaka yaa debriyaj boşta iken niye yesin ki ???????
arkadaşlar biliyosanız bi açıklama getirin bilmiyosanız sallamayın ya:S
Arkadaş boşa atamadığı için,motor viteste iken debriyaj basılı olarak kullanmaktan bahsetmiş. Bu durum balatalara zarar verir.
Yokuş aşağı debriyajla veya boşta inmektense,motor freni ile inmek daha güvenlidir. Eğer bunu benzin ekonomisi için yapıyorsan,gaz vermeden viteste,motor freni ile inerken,boşta gitmekten daha az benzin harcarsın. _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız