Tarih: 26.05.2006 - 00:09 Mesaj konusu: Kötü Günler Geride Kaldı. Alabildim En Sonunda
Merhaba arkadaşlar.
Hatırlarsınız birtakım nedenlerden dolayı yakın zamanda 600F'im (Canım kızımı) satmış ve sizlerden yeni alacağım motor ile ilgili olarak görüş ve önerilerinizi istemiştim. Sağolun birçok arkadaş önerilerde bulundu SS kullanan biri için eskiyi aratmamaya çok yakın olarak twister yeni adıyla CBF 250'de karar kılarak araştırmalara başladım.
İlk arayışlarım İstanbul içerisinden oldu. Birkaç görüşme sonrasında bulduğum alternatifler içerisindeki motorların ya km'si çok fazla ya modeli 2006 değil yada fiyat olarak istediğim düzeyde değildi.
Genelde sahibinden.com sitesi içerisinde arama yapıyordum.
En sonunda şu anda hala sitede ilanı yayılmakta olan
http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2540863
CBF için anlaşmaya vardım.
Tesadüf motor sahibi tanıdık çıktı nerden mi tabiki www.motordelisi.com da
motorcu17 nickli arakadaşımız Erkan yılmaz'ın satışa çıkardığı motoru satın aldım arkdaşlar Fiyatını sorarsanız 5.650 TL üstelik bu fiyata KAPPA
Top case dahil.
Eee motor Çanakkalede biz İstanbul'dayız Napıcaz bu durumda demek ki Çanakkaleye gidilecek değilmi. Bende daha görmediğim bir motoru (Erkan tamamiyle kefil olmuştu motora bu da benim için yeterliydi) satın almak için düştüm yollara.
Arkadaşlar sanırım bundan sonrası bir gezi raporu şeklinde olacak umarım tat alabilirsiniz.
Önce Hareme geldim Gece 24:00'te kalkacak otobüsüm İstikamet İstanbul - Çanakkale/Çan. Harem otogarında bir gürültü bir kalabalık anlatamam sonradan anladım ki Asker yolcu ediliyor. Oynayanlar ağlayanlar havaya atılanlar İstiklal marşı okuyanlar hepsi bir arada görüldüğü gibi.
Ben de bu coşkuyu bir süre izledikten sonra hareket saatine yakın otobüsün yanında beklemeye devam ettim.
Neyse sonunda saat geldi çattı. Yaklaşık bir saat yolculuk sonrasında Eskihisar'dan feribota bindik.
Sabah 07:00 civarında çan'a vardık.
Seramik Fabrikasında çalışan Erkan gece vardiyasından çıktıktan sonra beni karşılamak için Otogara'da hazır bekliyordu.
[
Önce Kahvaltı yapmak için çay bahçesinde mola verdik. Sabah çayı eşliğinde poğaça.
Ardından motoru iyice bir inceleme fırsatım oldu. Zaten çok yeni olduğu her halinden belli olan motor Erkan'ın dediği kadar kusursuzdu.
Bu arada Benim para transferini gerçekleşmesini beklerken Erkan ile Çan ilçesini bol bol gezme fırsatını yakaladım.
Arkadaşlar Çan ilçesi tam anlamıyla motosiklet İlçesi motor sayısı otomobilden fazla En çok trafikte dolaşan türler ise mobilet, Java ve Ybr.
İlçenin birçok yerinde motosiklet satış mağazaları var. Tabi buna bağlı olarak bir o kadar da tamirci. Ama Çan gerçekten güzel şirin bir ilçe.
Resimde gördüğünüz motor nedir tahmin edebilen varmı.
Söylüyorum 1957 model Jawa. Üstelik haa çalışıyor durumda sahibinin iki motorundan biriymiş. Tarla bahçe dolaşmak için bunu kullanıyormuş.
Aşağıdaki mobilette dikkatinizi çeken birşey varmı.
Evet haklısınız çift motorlu mobilet. Yakıt aldığımz akaryakıt istasyonunda
çalışan birine ait 140 km hız yaptığını söyledi onun yalancısıyım.
Ve vedalaşma vakti. Satış ve sigorta işlemlerini tamaladık artık bir eksiğim kalmamıştı. Hem kendisi hemde arkadaşlarınının İçten konukseverliği ve samimiyetinden dolayı hepinizin huzurunda Motorcu17 yani Erkan YILMAZ'a çok çok teşekkür ediyorum.
Ve hayatımda pek alışık olmadığım manzalar arasında Lapseki üzerinden Avrupa kıtasına geçmek ve istanbula varmak üzere yola koyuldum.
Yorumsuz.............
Lapseki'ye varış. Hediyelik dükkanlardan Çanakkale bibloları aldım.
Keske vaktim olsaydı da Şehitliği gezebilseydim ama kısmet olmadı malesef..
Feribottan birkaç kare daha.
Çanakkale Gelibolu üzerinden gelerek yolu uzatmamın sebebi Geliboluda Kısa dönem askerlik yapan kardeşime süpriz ziyareti yaparak biraz hasret gidermekti. İçeride fotoğraf çekmek yasak olduğu için bende çıkışta kaçamak şekilde çekmeyi başardım. (Kırmızılı olan kardeşimdir.)
Gördüğünüz tank'ın ise ordaki askerlerde yarattığı his pek güzel değilmiş. Çünkü hergün kayıtsız şartsız baştan sona temizlenmesi gerekiyormuş. Saatler süren eziyetin fotoğrafına bakıyorsunuz arkadaşlar.
Ardından tekrar yollara düştüm
Tekirdağ ve sonrasında Silivri'ye geldiğim zaman yemek molası için Silivri Maxi City'e girdim. Nerde yesem diye düşünürken Emine Teyze'nin mutfağı isminde bir restoranda karar kıldım. İyikide orayı seçmişim nedenmi sebebi aşağıda.
Benim aslan dışarıda İstanbul'a götürmek için girişte sabırla beni bekliyordu.
Ve İstanbul en sonunda
Dönüşte Eminönü'nden Feribot ile karşıya geçm. Tam bu sarada 1000RR yanaştı yanıma o anda eski 600F'im geldi gözümün önüne itiraf etmeliyimki epeyce duygusal bir andı. Hani dokunsalar ağlayacaktım. Sahibi arkadaşla sohpet ederek Feribot yolculuğunu tamamladım. Biz motorcular cidden tanışma konusunda çok iyiyiz. Hemen samimi olabiliyoruz bir başka motorcu ile...
Ve yolculuk İstanbul'a gelmemle çok güzel bir şekilde finali buldu. Eve geldiğimde sayacım 420 km. yol yaptığım söylüyor fakat bende yorgunluk namına eser yoktu diyebilirim.
Arkadaşlar işte böyle. Moto hakkında söyleyebileceklerim ise şunlar. Alet 250 CC'lik bildiğiniz üzere yani gitmiyor ağbiiiiiiiii
Ben 600F'imi istiyorum diye bağırasım gelmiyor değil. Ama madem motorumuzu satacaktık bunun böyle olmasıda gayet normaldi neticede. Zamanla bu fikre de alışacağıma inanmak istiyorum. 140 yapabildim maksimum. Üstelik motorun performansına bakacak olursak sürekli yüksek devirde gelmeme rağmen bir depo benzin ile yaklaşık 350 km yol yaptım ki bu bence taş çatlasın 200-220 km yapan SS'lere göre çok iyi bir ölçüt. Yolda bana hiç sorun yaşatmadı. Ancak elinizi gazdan anlık çekmeniz sonucunda yeniden toparlamanız zaman alıyor. Top case kullanmaya başladım. Cep telefonumu bile koymaya yer bulamazken şimdi arkamda bavul ile seyahat ediyorum ki bu özellik çok hoşuma gitti.
Hepsi bu kadar zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
tafa34, yeni motorunu iyi günlerde kullanmanı temenni ederim.
CBF de çok güzel motordur. Ayrıca gördüğüm o ki repsolun yanına da çok yakışmışsın.
Güzel bir gün olmuş. Özellikle çektiğin fotoğraflar o günü bizimde yaşamamızı sağladı.
Ayrıca fotoğraflarda, site kuralları tarafınca belirtilen niteliklere uyduğun için teşekkür ederim.
Çok güzel seçim iyi günlerde oldun biraderim. İyi fotolar _________________ kim demi? gül ya?ar dikenin himayesinde?
dikenin itibary ancak gül sayesinde!
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 2313 Nereden: Toronto-Canada
Tarih: 26.05.2006 - 05:44 Mesaj konusu:
Çok güzel bir anlatım olmuş. Fotoğraflar fazlasıyla yeterli.
Motosiklet ise muhteşem. 0 km.'den tek farkı km sayacında yazan sayı olsa gerek. Galeriden çıkmış haliyle duruyor. Güle güle kullan. _________________ My bikes: 06 Honda CBR1000RR (Silver); 06 Honda SCV100F Beat (Silver); 06 Norco (Green)
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız