Kayıt: Jan 06, 2006 Mesajlar: 113 Nereden: CEHENNEMYN DYBYNDEN
Tarih: 30.05.2006 - 11:30 Mesaj konusu:
ryangt demiş ki:
yakışıklı kardeşim..kızlar kalp krizi geçirmesin diye kasklı resimlerini koydun dimi
hem senin makine hem sen bir arada olunca site çökerdi Allah korusun... iyiki kaskla poz vermişsin :alkış
bi bayan olarak motosikletin gündüz görünen hali tercihimdir.
gece bu motosikleti trafikte düşünmek bile istemiyorum .maksim gazinosunun ışıklandırma sistemini geçmiş valla
tabiki arkadaşım bu benim nacizane fikrim zevk meselesi sonuçta bu tür şeyler. _________________ sensizken senle oldum, içimdeki acıyı duydum, bedenime zehir oldun,dönüş varmı bilmez oldum,keşkeler çektim durdum,kurtar beni sensizlikten çok yoruldum(barış biraz gayret et:S)
Tarih: 30.05.2006 - 11:31 Mesaj konusu:
yaaa süperrr olmuşşşşşşşşşş bayıldımmm :P
onun sesi nasıldır acaba... ya hasta oldum desem..... :P :P :chu:
kaça maloldu sorması ayıp :chu: ve ne kadar sürede yaptınız.. ???? _________________ g?rd???me sevindim..
Tarih: 30.05.2006 - 11:54 Mesaj konusu:
ryangt, valla sorma kaskı çıkartamıyorum şu karizma yüzünden kızlar hasta oluyor üstüme atlıyor kaza yapıyorum sonra
xenox, bordo ne? R1 mi, neon mu?
mertkoroglu, şimdi onu detaylı bir anlatayım istiyorsan...
Angleların montesi:
Öncelikle Motorunuzun far kısmına göre alacağınız halka boyunu belirliyorsunuz. Mesela Benim 2003 Kasa R1 için 74cm çaplı halkalar yeterli oluyor. Ama 2006 Kawasaki Ninja için büyük geliyor. Hayabusa için ise Bir tane 84 lük Angle yeterli olur. Yani anlayacağınız ölçümü farınıza göre yapıp ona göre halka almanız lazım. Daha sonra aldığınız halkaları monte etmeniz için motorunuzun kafa granajını sökmeniz gerekmekte. Çünkü farı dışarıya çıkartmalısınız. Farı çıkardıktan sonra sıra açmaya ve angleları monte etmeye geliyor. Angleları monte etmek için Farınızın silikonlan kapatılmış olması lazım. R1 de böyle,hayabusada da fakat GSXR 750 de mesela perçinle kapatılmış. Bunun içinde perçinleri kırmanız lazım,yine silikonlada tutturmanız lazım ama elinize yüzünüze bulaştırabilirsiniz,o yüzden anlamayan yapmasın,ustaya götürsün. Silikonlu farlarda ise çok kolay. Farı sıcak bir havayla ısıtıyorsunuz. Saç kurutma makinesi olabilir. Böylelikle ısınan silikon sizin çekmenizle birlikte gevşiyor ve far geçtiği yerden kapakları ayrılıyor. Daha sonra Angle eyeları alıp farın plastik kısmına BEYAZ SLİKONLA tutturuyorsunuz. Bir kaç yerden silikon sıkınki far yanınca ısınıp silikon akmasın. Eğer tek yerden sabitlerseniz Far ısındığında yaydığı sıcaklıkla silikon erir ve en ufak bir kasiste gelen darbe ile anglelarını düşer veya bükülür. Bunun için ya silikonla birkaç yerden sabitleyin,ya da perçinle veya plastik ayakla tutturun. Sıcaktan en az etkilenmesi içinde SİYAH değil BEYAZ SİLİKON kullanmalısınız. Siyah silikonu farın kapaklarını tekrar monte ederken orda kullanıyoruz.Angleları farın ışık yayan ayna tabakasına değil,ışığı engellememsi için plastik tabakasına tutturcaksınız unutmayın. Daha sonra çevrenizdeki bir elektrikçiye gidin ve tesisatını çeksin. Tesisatı ben 4 tane düğme ekleyerek onlara bağlattım. İstediğim zaman yakıp,istediğim zaman kapatıyorum. Neonlar içinde ayrı. O sizin zevkinize ve elektrikçinize kalmış bişey. İsterseniz parkla birlikte parkı açıncada yanabilir. Daha sonra farı yerleştirip kafa granajıda taktıkmı işimiz halloluyor.
Neonların Montesi :
Neonlar genellikle metre halinde satılıyor. E bunuda motora sığdırmak mümkün olmuyor. O zaman ne yapacağız? 5 tane 1 er metrelik neon tüpünü alıyoruz. Öncelikle grenaj içlerine uygulayacağız. Bunun için yan grenajımızın içindeki boşluğu elimizle yokluyoruz ki yerleştirebileceğimiz uygun yer varmı? Neonları her zaman gözükmicek şekilde grenaj içine yerleştiricez. Yani neon değilk sadece ışığı vuracak. Bunun için grenaj içindeki boşluğu ölçüyoruz ve ölçtüğümüz mesafeyi (mesela 20 cm) neon tüpünde işaretliyoruz ve neonun 20 cm ini kesiyoruz. Yalnız burda dikkat edilmesi gerekli hususlar var. Cam tüpü keserken ( testere olabilir) o tüpün içindeki led lambalara dikkat etmemiz lazım. Çünkü bu led lambaları ayırırken bazıları 6 lı 8 li gruplar halinde birbirine bağlı oluyor. Yani birini kopardınmı diğer 8 ide yanmıyor. Bunun için led lambaların arkasındaki devrelere dikkat edin ve 8 li ledin başından ve sonundan kesin ki hepsi yansın. Bunu da yine elektrikçinize danışabilirsiniz. Kestikten sonra tüpün kestiğiniz noktaları haliyle boş kalıyor. Oralarada su girmesini önlemek için yine BEYAZ SİLİKONLA dolduruyoruz ve kuruyunca ortaya 20 cm lik grenaj neonunuz çıkmış oluyor. Bunu grenaj içine yine beyaz slikonla monte edebilirsiniz ama tam HEADERS kafaları orda olduğu için yoğun bir sıcaklık verecektir. O yüzden slikonların akmaması için plastik kelepçeyle desteklemek ve içten bir aparata sabitlemek daha uygun olacaktır. Yan grenajları böyle taktıktan sonra Arka kuyruk altına gecıoruz. Burayada hemen amortısorun onundekı sase kodunun orda boylu boyunca uzatıyoruz. Yani yatay olarak motorun sağında ve solunda arka ayaklıkların bulunduğu yerin arasına yatay sekılde. Burda silikon kullanmamıza gerek kalmıyor. 2 tane plastik kelepçe işimizi görüyor. Onlarıda şasenin etrafından geçirip direk sabitliyorsunuz. 3 neonu taktık. Şimdi ön kafa grenaja gecelım. Hemen radyatorun ustunde buyuk bir boşluk var. Yine aynı sekilde yatay konumda oraya kelepçeyle bağlıyoruz. Yine silikon kullanmıoruz cunku kelepce ıcın musaıt yer var. Ve 5. neonumuzu da motorun en altına eksoz borusunun ıstıkametınde boyuna uzatıyoruz. Aynı şekilde monte ettikten sonra yakıp sokaklara afişe olmaya başlayabilirsiniz. Biraz karışık gibi gözüksede bilen birisi ile daha kolay yapılabilir.
Yaklaşık 2 iki bucuk saat uraşmak gerekiyor. Maliyeti ise şöyle. 1 metrelik ledli neon tüpün tanesi 20 YTL. 5 tane 100 YTL. Bunlar orjinaldir,ledleri fazla ışık verir,yurtdışıdır. Angle lar ise 4 tanesi60-70 YTL civarı. Kafa grenajı siz sökebilirseniz maliyeti yok,söktürecekseniz kolay bi iştir söküp takmasına 20-30 YTL den fazla vermeyin. Elektrikçi tesisatı 50-60 YTL arası çeker,düğme eklerseniz 10-20 YTL oynama yapar. Yani 200-250 YTL maliyeti olur.
Eğer uraşamam ben bunlarla derseniz getirin motoru bana bırakın 2 gün yapıp teslim edeyim. Ama haftasonları yapabilirim,hafta içi çalışıoruz malum Ya da sizi Özkana yönlendiririm o yapar,zaten bu sektörde
haksai, Zaten gündüzki resimlerde kapalı. Gündüz dediğin gibi çok az belli oluyor. Ben zaten gündüz kapatıyuorum,gece açıyorum sadece ya da hafif alacakaranlık olduğunda. Devamlı açıp gezmek sağlıklı değil. Sonuçta elektronik, her an bozulmaya yetkin. Farıda silikonları fazla ısıtmasın diye gündüz açmıyorum,sadece gece yakıyorum. Ama şu ana kadar bir problem olmadı _________________ AteSh ; YZF R1 RiDER
Tarih: 30.05.2006 - 11:55 Mesaj konusu:
Alıntı:
gece bu motosikleti trafikte düşünmek bile istemiyorum
bende her şeyin sade ve özünü severim ama gece çok iyi olmuş bence
motosiklet sadece hava amaçlı dikkat çekmemeli ama bu hem güzel hem emniyet açısından iyi olmuş, gece gerçekten dikkat çeker, trafikte herkes görür seni
benimde böyle motorum olsa bende yaptırırdım
eline sağlık
ağlamak istiyorum abi nasıl yapyın sen bunu yaaaaaaaaaa bende istiyorum motorumaaaaaaaaaaa AYRICA tebrik ederim böyle bişey ancak R1 e yakışırdı zatennnnn..... :alkış
çok güzel olmus bence de süper ya :alkış _________________ kendini nokta gibi hissetti?in anlardabile birde bakarsyn ki anlamly bir cümlenin sonundasyn
Tarih: 30.05.2006 - 12:00 Mesaj konusu:
AteSh, ağbi süper olmuş gerçekten. motor yıldır yıldır yanıyo valla. güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah _________________ cemil ALTUNBA?
YA?:25 YSTANBUL
YSTYKBAL MOBYLYA
bmw 95 model ama k?pek gibi gidiyor kerata
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız