Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - TR DE TEK! Motorda Angle Eye ve Neon ; İşte Karşınızda R1 !

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

TR DE TEK! Motorda Angle Eye ve Neon ; İşte Karşınızda R1 !

TR DE TEK! Motorda Angle Eye ve Neon ; İşte Karşınızda R1 !
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
AteSh
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara,TR

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:13    Mesaj konusu: TR DE TEK! Motorda Angle Eye ve Neon ; İşte Karşınızda R1 ! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla uraştım ama değdi doğrusu. Sizlerle paylaşmak istedim,yorumlarınız? Çok gülüyorum

Angle Eyelar Yanıkken :

Neonlu Resimler :

Anglelar Yanıkken...

Sadece Parklar Yanıkken

Arkadan

Gündüzde Sade Hali Böyle Gülümsüyorum

(Yani Neonlar ve Angle 'lar yanmıyor)

Bi tanede benle resmini koyayım Göz kırpıyorum

Yorumlar ... Gülümsüyorum

En son AteSh tarafından 30.05.2006 - 11:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
AteSh Çevrimdışı AteSh Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yakışıklı kardeşim..kızlar kalp krizi geçirmesin diye kasklı resimlerini koydun dimi Çok gülüyorum

hem senin makine hem sen bir arada olunca site çökerdi Allah korusun... Bravo iyiki kaskla poz vermişsin :alkış
Başa dön
ryangt Çevrimdışı ryangt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
xenox
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben de de bordo var hemen hemen aynısı .yanı ıkıncısı

Son Mesajdan 29 saniye:

Gülümsüyorum
Başa dön
xenox Çevrimdışı xenox Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mertkoroglu
Üye
Üye

Nereden: Isparta

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cok zevkli cok guzel olmus
nasil yapilir kaca malolur
dahadelisi
Üye
Üye

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

super olmus walla ıyı bı karar...ellerıne saglık...
Başa dön
dahadelisi Çevrimdışı dahadelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
RüzGaR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana-Mersin Civarı tüm MD- Mersin MD

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ya abicim olmazmı.Valala süper yapmışsın motoru.Tebrik ederim.gece fazla açma kaza yapan çok olur sana bakacam diye... Çok gülüyorum

:alkış :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış bu alkışlar sana

Mersin MD

Başa dön
RüzGaR Çevrimdışı RüzGaR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
roadboybrk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bodrum

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel görünüyo yaa gerçekte daha heycan werici olduğu kesi tebrikler Gülümsüyorum
roadboybrk Çevrimdışı roadboybrk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
HeavensQueeN
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: CEHENNEMYN DYBYNDEN

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt demiş ki:
yakışıklı kardeşim..kızlar kalp krizi geçirmesin diye kasklı resimlerini koydun dimi Çok gülüyorum

hem senin makine hem sen bir arada olunca site çökerdi Allah korusun... Bravo iyiki kaskla poz vermişsin :alkış

bi bayan olarak motosikletin gündüz görünen hali tercihimdir.Gülümsüyorum
gece bu motosikleti trafikte düşünmek bile istemiyorum .maksim gazinosunun ışıklandırma sistemini geçmiş valla Çok gülüyorum
tabiki arkadaşım bu benim nacizane fikrim zevk meselesi sonuçta bu tür şeyler.
fatos
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: adana mersin

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yaaa süperrr olmuşşşşşşşşşş bayıldımmm :P
onun sesi nasıldır acaba... ya hasta oldum desem..... :P :P :chu:
kaça maloldu sorması ayıp :chu: ve ne kadar sürede yaptınız.. ????
haksai
Üye
Üye

Nereden: MERSYN

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gündüz gezerken kapat bence belli olmuyor ...aküyü eskitmesin Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum güzel olmuşşş.....
Başa dön
haksai Çevrimdışı haksai Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
AteSh
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara,TR

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt, valla sorma kaskı çıkartamıyorum şu karizma yüzünden kızlar hasta oluyor üstüme atlıyor kaza yapıyorum sonra Çok gülüyorum

xenox, bordo ne? R1 mi, neon mu? Gülümsüyorum

mertkoroglu, şimdi onu detaylı bir anlatayım istiyorsan...

Angleların montesi:

Öncelikle Motorunuzun far kısmına göre alacağınız halka boyunu belirliyorsunuz. Mesela Benim 2003 Kasa R1 için 74cm çaplı halkalar yeterli oluyor. Ama 2006 Kawasaki Ninja için büyük geliyor. Hayabusa için ise Bir tane 84 lük Angle yeterli olur. Yani anlayacağınız ölçümü farınıza göre yapıp ona göre halka almanız lazım. Daha sonra aldığınız halkaları monte etmeniz için motorunuzun kafa granajını sökmeniz gerekmekte. Çünkü farı dışarıya çıkartmalısınız. Farı çıkardıktan sonra sıra açmaya ve angleları monte etmeye geliyor. Angleları monte etmek için Farınızın silikonlan kapatılmış olması lazım. R1 de böyle,hayabusada da fakat GSXR 750 de mesela perçinle kapatılmış. Bunun içinde perçinleri kırmanız lazım,yine silikonlada tutturmanız lazım ama elinize yüzünüze bulaştırabilirsiniz,o yüzden anlamayan yapmasın,ustaya götürsün. Silikonlu farlarda ise çok kolay. Farı sıcak bir havayla ısıtıyorsunuz. Saç kurutma makinesi olabilir. Böylelikle ısınan silikon sizin çekmenizle birlikte gevşiyor ve far geçtiği yerden kapakları ayrılıyor. Daha sonra Angle eyeları alıp farın plastik kısmına BEYAZ SLİKONLA tutturuyorsunuz. Bir kaç yerden silikon sıkınki far yanınca ısınıp silikon akmasın. Eğer tek yerden sabitlerseniz Far ısındığında yaydığı sıcaklıkla silikon erir ve en ufak bir kasiste gelen darbe ile anglelarını düşer veya bükülür. Bunun için ya silikonla birkaç yerden sabitleyin,ya da perçinle veya plastik ayakla tutturun. Sıcaktan en az etkilenmesi içinde SİYAH değil BEYAZ SİLİKON kullanmalısınız. Siyah silikonu farın kapaklarını tekrar monte ederken orda kullanıyoruz.Angleları farın ışık yayan ayna tabakasına değil,ışığı engellememsi için plastik tabakasına tutturcaksınız unutmayın. Daha sonra çevrenizdeki bir elektrikçiye gidin ve tesisatını çeksin. Tesisatı ben 4 tane düğme ekleyerek onlara bağlattım. İstediğim zaman yakıp,istediğim zaman kapatıyorum. Neonlar içinde ayrı. O sizin zevkinize ve elektrikçinize kalmış bişey. İsterseniz parkla birlikte parkı açıncada yanabilir. Daha sonra farı yerleştirip kafa granajıda taktıkmı işimiz halloluyor.

Neonların Montesi :

Neonlar genellikle metre halinde satılıyor. E bunuda motora sığdırmak mümkün olmuyor. O zaman ne yapacağız? 5 tane 1 er metrelik neon tüpünü alıyoruz. Öncelikle grenaj içlerine uygulayacağız. Bunun için yan grenajımızın içindeki boşluğu elimizle yokluyoruz ki yerleştirebileceğimiz uygun yer varmı? Neonları her zaman gözükmicek şekilde grenaj içine yerleştiricez. Yani neon değilk sadece ışığı vuracak. Bunun için grenaj içindeki boşluğu ölçüyoruz ve ölçtüğümüz mesafeyi (mesela 20 cm) neon tüpünde işaretliyoruz ve neonun 20 cm ini kesiyoruz. Yalnız burda dikkat edilmesi gerekli hususlar var. Cam tüpü keserken ( testere olabilir) o tüpün içindeki led lambalara dikkat etmemiz lazım. Çünkü bu led lambaları ayırırken bazıları 6 lı 8 li gruplar halinde birbirine bağlı oluyor. Yani birini kopardınmı diğer 8 ide yanmıyor. Bunun için led lambaların arkasındaki devrelere dikkat edin ve 8 li ledin başından ve sonundan kesin ki hepsi yansın. Bunu da yine elektrikçinize danışabilirsiniz. Kestikten sonra tüpün kestiğiniz noktaları haliyle boş kalıyor. Oralarada su girmesini önlemek için yine BEYAZ SİLİKONLA dolduruyoruz ve kuruyunca ortaya 20 cm lik grenaj neonunuz çıkmış oluyor. Bunu grenaj içine yine beyaz slikonla monte edebilirsiniz ama tam HEADERS kafaları orda olduğu için yoğun bir sıcaklık verecektir. O yüzden slikonların akmaması için plastik kelepçeyle desteklemek ve içten bir aparata sabitlemek daha uygun olacaktır. Yan grenajları böyle taktıktan sonra Arka kuyruk altına gecıoruz. Burayada hemen amortısorun onundekı sase kodunun orda boylu boyunca uzatıyoruz. Yani yatay olarak motorun sağında ve solunda arka ayaklıkların bulunduğu yerin arasına yatay sekılde. Burda silikon kullanmamıza gerek kalmıyor. 2 tane plastik kelepçe işimizi görüyor. Onlarıda şasenin etrafından geçirip direk sabitliyorsunuz. 3 neonu taktık. Şimdi ön kafa grenaja gecelım. Hemen radyatorun ustunde buyuk bir boşluk var. Yine aynı sekilde yatay konumda oraya kelepçeyle bağlıyoruz. Yine silikon kullanmıoruz cunku kelepce ıcın musaıt yer var. Ve 5. neonumuzu da motorun en altına eksoz borusunun ıstıkametınde boyuna uzatıyoruz. Aynı şekilde monte ettikten sonra yakıp sokaklara afişe olmaya başlayabilirsiniz. Biraz karışık gibi gözüksede bilen birisi ile daha kolay yapılabilir.

Yaklaşık 2 iki bucuk saat uraşmak gerekiyor. Maliyeti ise şöyle. 1 metrelik ledli neon tüpün tanesi 20 YTL. 5 tane 100 YTL. Bunlar orjinaldir,ledleri fazla ışık verir,yurtdışıdır. Angle lar ise 4 tanesi60-70 YTL civarı. Kafa grenajı siz sökebilirseniz maliyeti yok,söktürecekseniz kolay bi iştir söküp takmasına 20-30 YTL den fazla vermeyin. Elektrikçi tesisatı 50-60 YTL arası çeker,düğme eklerseniz 10-20 YTL oynama yapar. Yani 200-250 YTL maliyeti olur.

Eğer uraşamam ben bunlarla derseniz getirin motoru bana bırakın 2 gün yapıp teslim edeyim. Ama haftasonları yapabilirim,hafta içi çalışıoruz malum Gülümsüyorum Ya da sizi Özkana yönlendiririm o yapar,zaten bu sektörde Göz kırpıyorum

Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:

HeavensQueeN, zevkler ve renkler tartışılmaz Gülümsüyorum

dahadelisi, MasterDaRüzgar, roadboybrk, fatos, saolun arkadaşlar Dil çıkarıyorum

haksai, Zaten gündüzki resimlerde kapalı. Gündüz dediğin gibi çok az belli oluyor. Ben zaten gündüz kapatıyuorum,gece açıyorum sadece ya da hafif alacakaranlık olduğunda. Devamlı açıp gezmek sağlıklı değil. Sonuçta elektronik, her an bozulmaya yetkin. Farıda silikonları fazla ısıtmasın diye gündüz açmıyorum,sadece gece yakıyorum. Ama şu ana kadar bir problem olmadı Gülümsüyorum
kirtasiyeci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

gece bu motosikleti trafikte düşünmek bile istemiyorum

bende her şeyin sade ve özünü severim ama gece çok iyi olmuş bence Dil çıkarıyorum
motosiklet sadece hava amaçlı dikkat çekmemeli ama bu hem güzel hem emniyet açısından iyi olmuş, gece gerçekten dikkat çeker, trafikte herkes görür seni Dil çıkarıyorum
benimde böyle motorum olsa bende yaptırırdım Dil çıkarıyorum
eline sağlık Dil çıkarıyorum
Başa dön
kirtasiyeci Çevrimdışı kirtasiyeci Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Daniki
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Mugla/Fethiye

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ağlıyorum ağlamak istiyorum abi nasıl yapyın sen bunu yaaaaaaaaaa bende istiyorum motorumaaaaaaaaaaa AYRICA tebrik ederim böyle bişey ancak R1 e yakışırdı zatennnnn..... :alkış
Başa dön
Daniki Çevrimdışı Daniki Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
erturkcan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR-BORNOVA

MesajTarih: 30.05.2006 - 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel olmus bence de süper ya Şok oldum :alkış Dil çıkarıyorum

PRESTO GS 200 35 FE 433
Başa dön
erturkcan Çevrimdışı erturkcan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
cemilww
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 30.05.2006 - 12:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

AteSh, ağbi süper olmuş gerçekten. motor yıldır yıldır yanıyo valla. güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah Dil çıkarıyorum
bmw 95 model ama k?pek gibi gidiyor kerata
Başa dön
cemilww Çevrimdışı cemilww Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.30 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal