Kayıt: Aug 31, 2004 Mesajlar: 563 Nereden: Ahmetli /MANISA
Tarih: 02.06.2006 - 13:16 Mesaj konusu: Türkiyede üretilen ilk motorlar yakında geliyor.
Motosa Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd. Şti. ve Motosan A.Ş ortaklığı ile Manisanın Turgutlu ilçesinde Tamamı türkiyede üretilecek motosiklet fabrikası açılıyor.
İşte haberin örneği;
Turgutlu OSB'ye, Japon patentli motosiklet üretimi yapan Motosa firması 10 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Motosa bu amaçla Turgutlu OSB'den 25 bin 500 metrekarelik yer satın aldı.
İhracat yapacak
Motosa Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd. Şti. ve Motosan A.Ş'nin sahibi Selçuk Aslan, bölgede inşaata hemen başlayacaklarını, 3 yıl içinde 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceklerini belirterek, "İlk motorlarımızı da 7 ay sonra imal etmiş olacağız" dedi.
Japon patentli Modenas ve Tiger marka motosikletleri üreteceklerini söyleyen Aslan, "110, 125 ve 200 cc gücündeki motosikletleri üretip ihraç edeceğiz. Tam kapasiteye geçtiğimizde üretim artacak, yurtdışındaki birçok ülkeye ihracat yapacağız. :alkış
Arkadaşlar bu fabrikayı geçenlerde gezdim. Müthiş hızla bitiriliyor. Ve herkesin kalitesinden memnun olduğu Modenas motorlarını Motosa ismiyle üretecek. Hatta şu anda Modenasın hiç üretmediği YBR tipinde 200cc'lik bir turing modelinin de prototipini görme şansım oldu. Çok güzel bir motor. Umarım bu sayede çinlilerden bir nebze olsun kurtulmuş oluruz. :alkış _________________ Söz Konusu VATAN'sa Gerisi Teferruattır.
Tarih: 02.06.2006 - 13:29 Mesaj konusu:
Alıntı:
Umarım bu sayede çinlilerden bir nebze olsun kurtulmuş oluruz.
Yıllarca Kanuni Dudullu'da üretim yaparken adı sadece Türkçe olduğu için hep horlandı... Keşke İzmir'deki gibi yabancı bir isimle çıksaymış... Bütün motor camiasına hayırlı olsun... En azından parça ve servis problemi yaşanmayacak aletler çıkacak yollara... :alkış _________________
Tarih: 02.06.2006 - 14:11 Mesaj konusu:
Şimdiden hayırlı olsun vatana millete diyoruz da bakalım bunlar motosikletin yüzde kaçını ürete bilecekler? Sonuçta bu da bir montaj fabrikası olacak gibi geliyor bana.
Ya seçilen cc lere ne demeli? Ben olsaydım ve gerçekten Türk Malı modeller üretiyor olsaydım; önce 100 cc.yi geçmeyen (MTV'den muaf tutulacak) modelleri mutlaka üretirdim. Diğer modelleri ise 200 cc ve 400 cc.lik modeller olarak sıralardım.
TR Malı özgün bir marka üretiyorsam, bu markanın genel adını ve model adlarını da titizlikle tespit ederdim. Mesela genel marka adını DEMİRAT ve modellerin adlarını da TAY, AYGIR, KISRAK, BEYGİR, ve hatta KÜHEYLAN, DÜLDÜL, MİDİLLİ, SAFKAN, KIRAT falan gibi tüm at sıfat ve cinslerini kullanarak sıralardım her halde
Yahu bunlar ya bu işi bilmiyorlar ya da ben bir moktan anlamıyorum! Hepsi taklitçi bunların; YUH ULAN... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 02.06.2006 - 14:18 Mesaj konusu:
hayırlı olsun :alkış kaliteli olsun üç kuruş fazla olsun 200cc racing bence patlar 250cc olsa daha iyi olurdu :alkış _________________ motosiklet gezmek içindir,racing EZZZZMEK içindir.
Kayıt: May 18, 2006 Mesajlar: 507 Nereden: EDİRNE / Ankara
Tarih: 02.06.2006 - 14:21 Mesaj konusu:
çok güzel bi haber bugün bizde manisa turgutludan misafirler vardı onlar da aynı şeyi söylediler ne diyelim biütün motor camiasına hayırlı ve uğurlu olsun _________________ 22 NA 371__A RH(+)
Kayıt: Aug 13, 2005 Mesajlar: 4355 Nereden: LEVENT-İSTANBUL
Tarih: 02.06.2006 - 14:24 Mesaj konusu: Re: Türkiyede üretilen ilk motorlar yakında geliyor.
Kaptanpoyraz demiş ki:
Japon patentli Modenas
işte bu haber çok güzel...Modenas benim favori yarıotomatik markam... _________________ Mete Handro Prodikşın ve Bilumum Ekşın A.Ş. Gururla Sunar..."Gerçekler Acıdır..Acıtır.."Gariban Traktörü Massey Ferguson CBF 150 (27100 km de)..Hor Görme Pandayı...
Tarih: 02.06.2006 - 14:25 Mesaj konusu:
kızılderili, 200cc'lik olan racing değil. Turing/enduro karışımı. YBR ye benziyor.
cumoni, Abicim be nerde onlarda o vizyon. Ahhh ah harcanıyorsun buralarda vesselam.
Zaten bu motorcu milletini bir tek sen anlıyorsun. Sende yanlış anlıyorsun :chu: Sevgiler. _________________ Söz Konusu VATAN'sa Gerisi Teferruattır.
Şimdiden hayırlı olsun vatana millete diyoruz da bakalım bunlar motosikletin yüzde kaçını ürete bilecekler? Sonuçta bu da bir montaj fabrikası olacak gibi geliyor bana.
Ya seçilen cc lere ne demeli? Ben olsaydım ve gerçekten Türk Malı modeller üretiyor olsaydım; önce 100 cc.yi geçmeyen (MTV'den muaf tutulacak) modelleri mutlaka üretirdim. Diğer modelleri ise 200 cc ve 400 cc.lik modeller olarak sıralardım.
TR Malı özgün bir marka üretiyorsam, bu markanın genel adını ve model adlarını da titizlikle tespit ederdim. Mesela genel marka adını DEMİRAT ve modellerin adlarını da TAY, AYGIR, KISRAK, BEYGİR, ve hatta KÜHEYLAN, DÜLDÜL, MİDİLLİ, SAFKAN, KIRAT falan gibi tüm at sıfat ve cinslerini kullanarak sıralardım her halde
Yahu bunlar ya bu işi bilmiyorlar ya da ben bir moktan anlamıyorum! Hepsi taklitçi bunların; YUH ULAN...
+1
neden %100 , tasarımıyla motoruyla yapımı üretimi kısacası herşeyiyle türk üretimi motor üretilmiyor ki
yada böyle olmayan motoru neden türk kabul ediyoruz anlamıyorum
Kayıt: Jun 20, 2005 Mesajlar: 70 Nereden: Çanakkale-Yenice 1711
Tarih: 02.06.2006 - 14:40 Mesaj konusu:
Hayırlı olsun...Hiç olmazsa Yerli olmasının avatajı mutlaka olur Zaten bu çin motorlarına KOTA koymalı devlet. Yılda 5000 den fazla Çin makinası girmesin. (ABD bize tekstilde nasıl kota koyuyosa..) Hiç olmazsa verdiğimiz para kaliteli makinalara gider.. Korkuyorum birçok çin makınası yarın yedek parça diye bağıracak... _________________ yalcyn********
*******voyager
Honda NX4 Falcon
Tarih: 02.06.2006 - 15:08 Mesaj konusu:
yozen demiş ki:
Hayırlı olsun...Hiç olmazsa Yerli olmasının avatajı mutlaka olur Zaten bu çin motorlarına KOTA koymalı devlet. Yılda 5000 den fazla Çin makinası girmesin. (ABD bize tekstilde nasıl kota koyuyosa..) Hiç olmazsa verdiğimiz para kaliteli makinalara gider.. Korkuyorum birçok çin makınası yarın yedek parça diye bağıracak...
Zaten bence bu motorların en büyük avantajı yedek parça sorunu olmaması olacak. _________________ Söz Konusu VATAN'sa Gerisi Teferruattır.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız