Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Nolan ve Xlite kaskların SNELL testi neden yok?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Nolan ve Xlite kaskların SNELL testi neden yok?

Nolan ve Xlite kaskların SNELL testi neden yok?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Aksesuar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 02.06.2006 - 22:23    Mesaj konusu: Nolan ve Xlite kaskların SNELL testi neden yok? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Snell Vakfı'nın iki senelik test sonuçlarını görünce şaşırdım. Ne idüğü belirsiz, adı sanı duyulmamış Çin markalı kaskların bile bazıları Snell Foundation'un güvenlik testlerinden geçmiş, kaliteli kaskların bazı modelleri, Shoei ve Arai'nin (beklediğim gibi) neredeyse tüm tipleri Snell tarafından uygunluk sertifikası almış.

Ancak ne Nolan, ne de kardeş firması X-Lite listelerde yok. Ya güvensiz çıkmışlar ve listeye konmamışlar, ya da bu testi yaptırmamışlar (artık ne hikmetse).

Bu işin aslını astarını bileniniz var mı? Kullandığımız Nolan ve X-Lite'lar dandik kasklar mı? Yoksa üreticisi birşeyler mi gizliyor? Sebep ne?

Snell Vakfının URLsi: http://www.smf.org/

Aynı site içerisindeki test sonuçları => http://www.smf.org/certlist/std_M2005.html

En son XANDROS tarafından 02.06.2006 - 22:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
XANDROS Çevrimdışı XANDROS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 02.06.2006 - 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Orada birçok marka ve modelin ismi yok.

Mesela shoei xr-800, çok pahalı ve xr-1000 den daha iyi bir kask olmasına rağmen listede yok.

agv listesi altında 1 tane kask var.

Sanırım firmalar bu testi önemsemiyor. Yoksa ne shoei ne agv dandik firmalar değil.

nolan n61 testini sen yaptın mete abi, bence 125cc kullanıcıları için yeterli bir kask.

600 lükler içinse zayıf. sana xr-1000 yakışır
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.06.2006 - 22:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alptoker, benzer süratlerde 125cc de, 600cc den de düşsen benzer risk taşıyorsun. Bence 125 kullanıcıları bile paralarını denkleştirip en iyi kask ne ise alabilmeliler. Yani "motorum ufak cc, ucuz malzeme kullansam da olur" zihniyeti olmamalı.
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.06.2006 - 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tabiki sonuçta aynı hızla kafayı vuruyorsun ve 125 cc sürücülerinin genelde şehiriçi kullandığını genellemeye soktum. Özellikle uzun yolda 0-250 cc kullanıcıları büyük makinelere göre daha fazla risk altında. Korumanın eksiği olur da fazlası olmaz. Euro düşsün ve borçları bitirince bir tulum, bir korumasız deri mont bir de sağlam kask alacağım. Evde dursun zararı olmaz. Ben kullanmazsam artçıma veririm.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 02.06.2006 - 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

üzgünüm dostum,hiçbir bilgim yok bu konuda Üzgünüm Çok gülüyorum Çok gülüyorum

(du bakayım mesaj sayım kaç olmuş Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum )
Madd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gehenna

MesajTarih: 03.06.2006 - 02:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

DoT yani Department of Transportation onayı ABD'de satılan kasklarda bulunması zorunlu bir onay, devletçe veriliyor malum. Öte yandan Snell Foundation için aynı şey söylenemez. Snell'in kuruluşu ve çalışmaları DoT'un bu konuda gayet yetersiz olduğu zamanlarda başlamıştır. Vakıf olduğu ve kâr amacı gütmediği için de zamanla saygı kazanmış, onayına gerek olmadığı halde üreticiler ürünlerini Snell testlerine sokmayı kendileri açısından faydalı bulmuşlardır.

Ancak, geçenlerde okuduğum bir makalede bu durumun değişmekte olduğundan bahsediliyordu. Denilene göre artık DoT testleri eskisi gibi yetersiz değilmiş ve sonuçlar da hayli objektif çıkıyormuş.

Buna karşın Snell için aynı şey söylenmiyor. Snell'in sorunu standardlarını her yıl daha da yükseltmiş olmaları, öyle ki belli açılardan absürd sayılabilecek hale geldikleri Snell'in kendi uzmanları tarafından bile kabul ediliyormuş.

Misal, Snell'in kaskların darbe soğurma limitlerini çok fazla yukarı çektiği, bu kapasitedeki bir kaskın G şoklarını ortadan kaldırırken kafatasına hasar verebildiğinden bahsediliyor. Çünkü çok yüksek G değerlerini soğurabilecek kapasitede hazırlanmış kask iç köpüklerinin et ve kemiğe de pek dostça davranmadığından bahsediliyordu.

Uzun lafın kısası, pek çok üretici Snell'in belli açılardan yönünü kaybettiğini ve standardları yüksek tutmaya çalışırken pek çok önemli faktörü gözden kaçırdığını söylüyormuş. Kaldı ki günümüzde onay alacak kalitede kask üreten neredeyse tüm firmaların kendi ar-ge labları mevcut, yani çok eskiden olduğu gibi tasarımda bağımsız bir kuruluşun fikirlerini almaya mecbur değiller.

Tabii tüm bunlar 60'lı yıllardan bugüne bir süreci kapsıyor, yani birkaç senelik bir hikaye değil. Konu üzerine düşünürken bu süreci ve yaşanan değişimleri göze almakta fayda var.

Benim diyeceklerim bu kadar...
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 03.06.2006 - 03:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Madd oldukca etrafli aciklama getirmis sagolsun, ben kisaca ABD de DOT nin mecburi, SNELL in ihtiyari (mecburi olmayan) oldugunu soylemek istiyorum.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 03.06.2006 - 04:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu mecburiyet amerikada üretilen kaskların hepsinemı yoksa sadece amerikada piyasaya sürülen kasklara yönelikmi?yani shoei amerikadaki fabrikasında üretip yurtdışına ihraç ederkende bu onayı almak zorundamı?yoksa sadece amerika pazarına sürülen kasklarmı tabi bu teste??
constantine_502
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bayrampaşa

MesajTarih: 03.06.2006 - 06:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben de aynı XANDROS gibi düşünüyorum.sonuçta kazanın büyüklüğü motorun büyüklüğüne o kadar da bağlı değil
Başa dön
constantine_502 Çevrimdışı constantine_502 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.06.2006 - 07:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

constantine_502 demiş ki:
ben de aynı XANDROS gibi düşünüyorum.sonuçta kazanın büyüklüğü motorun büyüklüğüne o kadar da bağlı değil

cbr 125 veya ybr 125 gibi motorlar ile 200km/h saat hızla kaza yapma imkanı sıfır. Bu yüzden daha süratli çarpmalara maruz kalabilme ihtimaline karşın daha kaliteli kask kullanmalı. Şu andaki nolan vb 100€ luk kasklar 90-100km/h gibi süratlerde yapılacak kazalarda yeterli korumayı sağlıyor.
Başa dön
sedat03
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AFYONKARAHİSAR

MesajTarih: 03.06.2006 - 08:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence de shell gecersız gıbıme gelıyor cunku tum kasklar genelde ıyı olanlar dot onayı alıyor
Başa dön
sedat03 Çevrimdışı sedat03 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Madd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gehenna

MesajTarih: 03.06.2006 - 11:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

conan81 demiş ki:
bu mecburiyet amerikada üretilen kaskların hepsinemı yoksa sadece amerikada piyasaya sürülen kasklara yönelikmi?yani shoei amerikadaki fabrikasında üretip yurtdışına ihraç ederkende bu onayı almak zorundamı?yoksa sadece amerika pazarına sürülen kasklarmı tabi bu teste??

DoT ve Snell sadece ABD'yi bağlayan onaylar Conan. Avrupa'nın, Asya'nın benimsediği başka standardlar var. Ama Donald Baba'nın da altını çizdiği gibi, DoT onayı mecburi. Polis çevirdiğinde kaskında DoT etiketi var mı diye bakıyor. Snell etiketi yasadan ziyade tüketici güvenini bağlıyor...
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.06.2006 - 14:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok teşekkür ederim hepinize.
duende
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: 34 - Kazasker

MesajTarih: 08.06.2006 - 12:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kaskım Nolan olduğu için başlık ilgimi çekti ve Snell'in mecburi olmadığı bilgimi teyid etmiş oldum... bilgilerini paylaşan arkadaşlara ben de teşekkür ederim...

15 A?ustos 1976
Başa dön
duende Çevrimdışı duende Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.06.2006 - 13:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Snell'in mecburi olmadığı bilgimi teyid etmiş oldum...

Evet ama gönül isterdi ki kask üreticileri mecburi olsun ya da olmasın, her güvenlik testini başarı ile geçsinler ve hiç bir şüpheye mahal vermesinler.

Bu arada imzan süper. Gülümsüyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Aksesuar Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.35 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal