selamlar herkese, son günlerde sıkça motor kazaları ve en acısı da ölüm haberleri alıyoruz, bu doğal olarak psikolojimizi etkiliyo ve kendi adıma konuşayım, motora artık her binişimde tedirgin bi şekilde yola çıkıyorum ki bu da kaza riskini artırıyo bence, aşırı dikkat hata olasılığını artırır. önerim şu, bir süre buradan kaza haberi vermeyelim ve biraz kendimize gelelim ya da ben bir süre foruma katılmasammı ne dersiniz?? :hıım
--------
Basliklar anlasilir olsun, edit ettim. DD _________________ herkes delirmi? yaw...
antiochos, Arkadasım iyi diyosunda kaza yapan arkadaslarımızın bizim manevi destegimize oldugunu düsünüyorum.Mesela Turgut arkadasımız için onlarca arkadasımız dua etti ve ben bu duaların cok büyük etkisinin olduguna inanıyorum...
tamam moralimiz bozuluyor,onlar için üzülüyoruz ama hepimiz aynı catının icerisinde yasayan bir aile gibiyiz.Nasıl ki bir arkadasımız yeni motor aldıgında hayırlı olsun deyip onunla aynı duyguları paylasıyorsak,kaza yaptıgındada(Allah korusun) onunla ve ailesi ile acılarını paylasarak bir nebzede olsa hafifletmeye calısmalıyız diye düsünüyorum...
Tarih: 03.06.2006 - 20:02 Mesaj konusu:
MySTeRiouS, katılıyorum kesinlikle acılar paylaşıldıkça azalır ve sevinçler de paylaşıldıkça çoğalırmış, paylaşmak tabiki önemli paylaşmayalım demiyorum ama gerçekten okuduğum her kaza haberi beni ciddi anlamda etkiliyor hele de ölümlü kazalarda, hiç tanımasam bile en yakınlarımdan birini kaybetmiş gibi hissediyorum bu düşüncelerle motora bindiğim için çok tedirgin oluyorum. ki bu herkes için geçerli sanıyorum neyse ya ben bu konuyu açmadım varsayalım nasıl kaldırılabiliyor bilmiyorum ama birileri yapabiliyorsa bu topiki kapatırsa memnun olurum _________________ herkes delirmi? yaw...
Bence paylasılmalı acıda olsa.. Hepimiz kelle koltuktayız zaten acaba biz ne zaman diye strese sokmayalım kendimizi :321: _________________ Hyosung Comet 650 / Gilera Nexus 500
2007 Kırmızı
34 EN 9820
Tarih: 04.06.2006 - 05:38 Mesaj konusu:
Kaza haberleri kesinlikle duyurulmali.
Kaza yapan arkadasimiza destek olmak, acisini paylasmak cok onemli. Ornegin son olumlu kaza olayinda siteden olayin bir taniginin cikmasi durumunda suclunun bulunmasi ve adaletin saglanmasi mumkun olabilecek. Boyle faydalari da var.
Ikincisi kaza bizim daha dikkatli olmamiza yol aciyor. Kazalar hakkinda daha teknik bilgiler ve yorumlar da gecilebilse olaydan daha cok ders cikarma imkanimiz olacak. Nasil bir hata kazaya yol acti, bu hatayi onlemek nasil mumkun olabilir? Bu gibi dersler son derece onemli! Bu haberleri 3. sayfa haberleriymis gibi degerlendirmemek gerekiyor.
Kazalar trafiğin bir gerçeği neyazık ki . kaza haberlerinin duyurulması değil de alt alta " Geçmiş olsun allah beterinden saklasın , Geçmiş olsun allah beterinden saklasın , Beterin beteri var geçmiş olsun Allah beterinden saklasın , Aman dikkat geçmiş olsun " gibi cevaplar çok gereksiz bence aynı şekilde yeni motor alan birisine " Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin . vs vs hep aynı cevaplar gereksiz ve sıkıcı . bir de şu inşallah +Allah +Hayırlısı gibi kelimeler gereksiz ve çok kullanılıyo .
Tarih: 04.06.2006 - 06:56 Mesaj konusu:
Kaza yapana elden gelen yardımı etmek bence çok önemli. Kendi adıma ben olan kazalardan bir çok ders çıkardım kendime ve gerçekten bir çok şeyi artık yapmadığımı fark ettim.
Tedirginlik te elbette kötü kafanın tamamen boş olması gerekir ancak tedirgin olalım arkadaşlarlar... altımdaki can dostum.. onsuz olmayı düşünemiyorum ancak bazen ondan korkmadığımı fark ediyorum ve bu beni daha çok korkutuyor.....
am ne diyeyim siz bana aldırmayın ben :P yim _________________ Mert ?ZUZAR
34 HEE 55
SHADOW
Kazalar trafiğin bir gerçeği neyazık ki . kaza haberlerinin duyurulması değil de alt alta " Geçmiş olsun allah beterinden saklasın , Geçmiş olsun allah beterinden saklasın , Beterin beteri var geçmiş olsun Allah beterinden saklasın , Aman dikkat geçmiş olsun " gibi cevaplar çok gereksiz bence aynı şekilde yeni motor alan birisine " Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin . vs vs hep aynı cevaplar gereksiz ve sıkıcı . bir de şu inşallah +Allah +Hayırlısı gibi kelimeler gereksiz ve çok kullanılıyo .
Sen ne saçmalamışsın bilmiyom ama neyin gereksiz neyinde gerekli olucağını Md senden öğrenecek değil ne demek ya Allah kazadan beladan saklasın demek gereksiz bir lafmı sana arkadaşların bir şey aldığında altında kalırsınmı diyorlar?
Gereksiz olan senin yazdıkların bence saçmalamışsın resmen :2
Bu arada sen saçmalamaya devam et ben yine yazıcam ismimi gereksiz yazan insan olarakta koyabilirsin... :2 _________________
Kayıt: May 03, 2006 Mesajlar: 49 Nereden: Ystanbul / Avrupa
Tarih: 04.06.2006 - 07:57 Mesaj konusu:
Kaza yapmış başından kötü bir olay geçmiş bir insana..elbette iyi dilekler ve geçmiş olsun vs. denir başka ne denirki...hava dan su dan bahsedecek halimiz yok... _________________ Hakan GÜRSU "76"
Asya T-19 "06"
benim şahsi fikrim; bu tür haberlerin paylaşılmasından yana, neden mi? kazalardan hem ders çıkarılması hemde yaralı olan olan arkadaşlara destek olmamız açısından gerekli. nasıl ki bir arkadaşımız yeni aldığı motorun heyecenını paylaşıyorsa... iyi günde olduğu gibi kötü günde paylaşmamız lazım. kan ihtiyacı olur ne bileyim manevi destek açısından bence paylaşılmalı
antiochos, Arkadasım iyi diyosunda kaza yapan arkadaslarımızın bizim manevi destegimize oldugunu düsünüyorum.Mesela Turgut arkadasımız için onlarca arkadasımız dua etti ve ben bu duaların cok büyük etkisinin olduguna inanıyorum...
MySTeRiouS, 'a katılıyorum,hayatın gerçeklerinden kaçmak bize birşey kazandırmaz,başımızı kuma gömmüş öylece pembe motosiklet hayalleri ile nereye kadar "kendimiz" olabiliriz? Turgut abi yada kardeş yaşını bilemediğim MD'li için dua ediyorsam açılan topic sayesindedir.Bence konuyu uzatmaya gerek yok gerçekler kaçınılmazdır. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız