Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Çin Malı Neden Kötü?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Çin Malı Neden Kötü?

Çin Malı Neden Kötü?
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 05.06.2006 - 20:23    Mesaj konusu: Çin Malı Neden Kötü? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

:hıım
Çin Malı motosikletlerle kurye işi yapıp, hergün yüzlerce kilometre koşturanlar var... Adamlarla konuşuyorum; nasıl diye soruyorum. Bir çoğu şikayetçi değil. İşi bilenlerin, daha doğrusu eli anahtar tutabilenlerin hiç biri şikayetçi değil! Hatta bol, ucuz ve biribirine uyumlu parça avantajı sebebiyle "Allah Çinlilerden razı olsun" diyenler bile var!

Kuryelerin genel kanısı: Tamam, malzeme kaliteli değil ama asıl sorun zaten bu değil ki diyorlar. Asıl sorun, kötü işçilikmiş! Yani bu motorların montajlarında çok hata yapılıyormuş. Ucuz ve seri üretim yüzünden adamlar montaja yeterli hassasiyeti göstermiyorlar ve hali ile işiniz biraz şansa kalıyor!

Özellikle motoru şase ile bütünleştiren bağlantıların elden geçirilmesi gerekiyormuş. Buralarda bir gevşeklik söz konusu ise vibrasyon şaşeye anormal şekilde yansıyor ve bu titreşim yüzünden diğer aksamlardaki bağlantılar da kolayca gevşeyip kendini salıyormuş!

Bir kurye arkadaş kendi Çin Malı motosikletini aynen şöyle anlatıyor:
"Benim motorum şu anda 70 küsür binde. Motoru kasasında aldım, yani son montajı bile yaptırmadan... Garantiden düşer dediler; istemiyorum sizin garantinizi dedim. Aldım, Çağlayan'daki tamirci bir arkadaşımın dükkanına götürdüm. Orada, motoru da dahil olmak üzere motosikleti en küçük civatasına kadar söküp parçaladık ve sonra yeniden montaj yaptık. Bu işlem 3 günümü aldı ama motorun gözüken gözükmeyen, ellemediğimiz hiç bir yeri kalmadı... Sonra, hiç üzmeden iyi de bir rodaj yaptım... O gün bu gündür üzerindeyim; bu benim ekmek teknem ve beni hiç üzmedi... Servise hiç götürmedim, bakım ve onarımlarını hep kendim yaptım. Şu ana kadar bu motorda değişen parçalar: Bir kez kopan debriyaj teli, bir kez değiştiğim debriyaj balatası ve ikişer kez değiştiğim fren balataları ile ön ve arka lastikleridir."

Buraya kadar her şey çok güzel de şimdi bu Çin Malı motosikletleri alanların bu kurye arkadaşın yaptıklarını aynen yapmaları mümkün mü? Tabiki mümkün değil! O zaman ne yapmak lazım? Bu makineleri almamak lazım. Ha, alıyorsak da şansımıza, kısmetimize razı olmamız lazım :!:

Şimdi düşünüyorum da; mühendisler işin hesabını kitabını yapmış, kalıplarını hazırlamış ve motosikletin parçalarını seri olarak üretmeyi başarmışlar ancak montaj esnasında insan gücü devreye girince böyle problemler çıkıyor! Bu sorun nasıl aşılabilir acaba ?
:hıım
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
topik
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist/anadolu

MesajTarih: 05.06.2006 - 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Bu sorun nasıl aşılabilir acaba

işini seven işinin ehli ustalarla aşılabilir anca Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum sözü geçen kuriye arkadaş gibi şanslı olanlar gemisini yürütüyor yoksa tamirci tamirci geziyorsun.... Öfkeliyim
riko
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: istanbul/Kozyatağı

MesajTarih: 05.06.2006 - 20:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu motorların,Çin'den gemiye parça olarak yüklenip, yolda montajlandığı söyleniyor.
Sonrada yolculuk sonunda gemiden direk bayiye teslim ediliyormuş.Yani herhangi bir test veya son kontroller yapılmadan satılıyor.

MrEnduro'da oğluna Skyteam 200 aldı. Genel olarak motordan memnunlar fakat ilk üç günün sonunda motorun çoğu yeri montaj hatasından dolayı döküldü. Onlarda servise götürüp tüm parçaları ve vidaları yeniden elden geçirttiler, sonrasında bildiğim kadarıyla şimdilik bir problem yok.
Başa dön
riko Çevrimdışı riko Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ecemcan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbulllll

MesajTarih: 05.06.2006 - 20:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ortada ucuz birşey varsa elbet o işte bişi vardır..tamamen olmasa da bişileri hatalı yapılmıştır :!: ben bu kanıdayım wala :efm bence bilinen markalrdan şaşmamak lazım sonuçta canımızı emanet ediyoruz oyuncak deil bu yani Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum ben daha edemiyorum ama neise :2 :2 :2 :hıım
fotograf biraz nameVari olmuş amma:p Gülümsüyorum)
Başa dön
ecemcan Çevrimdışı ecemcan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
beyazpapagan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir-Manisa

MesajTarih: 06.06.2006 - 08:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ecem 2 kere okuttun bize valla Çok gülüyorum
Aslında çin malı kötü diye birşey yok çoğumuz markalı markasız onlarca çin malı kullanıyoruz. Fakat iş motorsiklete gelince değişiyo. Çünkü birçoğumuz canımızı emanet ediyoruz bu makinelere...
Başa dön
beyazpapagan Çevrimdışı beyazpapagan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
supershadow
Üye
Üye

Nereden: 34-SAW

MesajTarih: 06.06.2006 - 08:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

:alkış
du bakali ne olcek???
bende keeway 250 supershadow aldım bugun teslim edicekler bakalım nasıl cıkacak...cok merak ediyorum??? Bravo
Başa dön
supershadow Çevrimdışı supershadow Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SRAD-HAN
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 06.06.2006 - 09:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

izmirde çin malı kulllanan kuryeler olduğunu sanmıyorum yada varsada maddi güçü olmadığı içindir,ama isim vermeden 2-3 tena cza deposunun gecensene 30-40 adet çin makinasını iade ettiğini ve uguru mahkemeye verdiğini biliyorum,aslında çinlilere kızmıyorum ben bu düşük kalitede motor isteyip onları piysaya sokanlara kızıyorum,sen adamlara maliyeti 300$ motor yap dersen adam yapar işte 1senede biter.nekadar ekmek okadar köfte misali..
ama bir gercek var kesinlikle son derece kalıtesiz sadece ucuz die tercih edilen makinalar bunlar,ve ömürlerinin sonlarına geldiler çünkü çin malı ile baslayan bi adam bu makinayı satayımda buyuk bi çinli alayım demiyor ağzı yanıyor bidaha almıyor,eşşek bile bir çukura bikere düşer çünkü(sözüm meclisten dişarı) Çok gülüyorum
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı SRAD-HAN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
HULK
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 06.06.2006 - 09:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Cumoni üstadım servislerin gazabına uğrayacaksın, şimdi herkes Haydarpaşa limanında gemileri beklemeye başlayacak, demonte ambalajlı motorları kapan götürecek... Servisler de havalarını alacak... Zaten şikayet var com adresinde sürekli markaların servis şikayetleri yer alıyor, herkes markaya değil, acemi servise kalay basıyor. Dil çıkarıyorum
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 06.06.2006 - 09:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili supershadow, arkadaşım keeway Çin malı değildir. Macaristan malıdır. Kalite olarak motorlar arasında nerededir onu bilemem ama Çin malı motorlara göre aksamı biraz daha kaliteli gibime geliyor.

KEEWAY INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO LTD
HUNGARY - 2000 Szentendre, Kőzúzó u. 8.
Başa dön
ahtapotusdeniz Çevrimdışı ahtapotusdeniz Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
roadboybrk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bodrum

MesajTarih: 06.06.2006 - 09:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çin malları çıkmasaydı piyasaya japonlar ve diğer kaliteli markalara ne kadar değerli olurdu düşünmek bile istemiyorumm gerçi şimdide değerlide çinliler çıkmasaydı daha bi değerli olurdu
roadboybrk Çevrimdışı roadboybrk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
turkmenaga
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Afyonkarahisar

MesajTarih: 06.06.2006 - 10:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar çin işi japon işi bu işler rekabet yaratır diye düşünüyorum
turkmenaga Çevrimdışı turkmenaga Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
faikkaya3245
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Çanakkkale

MesajTarih: 06.06.2006 - 10:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Bu motorların,Çin'den gemiye parça olarak yüklenip, yolda montajlandığı söyleniyor

bunu bende duymustum vede nasıl monte edıldıgı hakkında bır fıkrım yok

Başa dön
faikkaya3245 Çevrimdışı faikkaya3245 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mrpilot
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Marmara Ereğlisi - TEKİRDAĞ

MesajTarih: 06.06.2006 - 10:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ahtapotusdeniz demiş ki:
Sevgili supershadow, arkadaşım keeway Çin malı değildir. Macaristan malıdır. Kalite olarak motorlar arasında nerededir onu bilemem ama Çin malı motorlara göre aksamı biraz daha kaliteli gibime geliyor.

KEEWAY INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO LTD
HUNGARY - 2000 Szentendre, Kőzúzó u. 8.

Patenti orada olabilir ama seleyi kaldırdığında altında babalar gibi MADE IN CHINA yazıyor Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum

a rh (+)
Başa dön
mrpilot Çevrimdışı mrpilot Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
_CrazYDriveR81_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: "-.81_DüzcE.-"

MesajTarih: 06.06.2006 - 10:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ona bakarsanız yamaha japon ama ybryi çinde üretiyorlan tüm ybrlerin üstünde made in china yazıyo :1
_CrazYDriveR81_ Çevrimdışı _CrazYDriveR81_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
turkmenaga
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Afyonkarahisar

MesajTarih: 06.06.2006 - 11:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

CrazY_DriveR_18, vallaha ben çıkardım o yazıyı benim YBR de yazmıyo Çok gülüyorum
turkmenaga Çevrimdışı turkmenaga Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal