Tarih: 05.06.2006 - 20:23 Mesaj konusu: Çin Malı Neden Kötü?
:hıım
Çin Malı motosikletlerle kurye işi yapıp, hergün yüzlerce kilometre koşturanlar var... Adamlarla konuşuyorum; nasıl diye soruyorum. Bir çoğu şikayetçi değil. İşi bilenlerin, daha doğrusu eli anahtar tutabilenlerin hiç biri şikayetçi değil! Hatta bol, ucuz ve biribirine uyumlu parça avantajı sebebiyle "Allah Çinlilerden razı olsun" diyenler bile var!
Kuryelerin genel kanısı: Tamam, malzeme kaliteli değil ama asıl sorun zaten bu değil ki diyorlar. Asıl sorun, kötü işçilikmiş! Yani bu motorların montajlarında çok hata yapılıyormuş. Ucuz ve seri üretim yüzünden adamlar montaja yeterli hassasiyeti göstermiyorlar ve hali ile işiniz biraz şansa kalıyor!
Özellikle motoru şase ile bütünleştiren bağlantıların elden geçirilmesi gerekiyormuş. Buralarda bir gevşeklik söz konusu ise vibrasyon şaşeye anormal şekilde yansıyor ve bu titreşim yüzünden diğer aksamlardaki bağlantılar da kolayca gevşeyip kendini salıyormuş!
Bir kurye arkadaş kendi Çin Malı motosikletini aynen şöyle anlatıyor:
"Benim motorum şu anda 70 küsür binde. Motoru kasasında aldım, yani son montajı bile yaptırmadan... Garantiden düşer dediler; istemiyorum sizin garantinizi dedim. Aldım, Çağlayan'daki tamirci bir arkadaşımın dükkanına götürdüm. Orada, motoru da dahil olmak üzere motosikleti en küçük civatasına kadar söküp parçaladık ve sonra yeniden montaj yaptık. Bu işlem 3 günümü aldı ama motorun gözüken gözükmeyen, ellemediğimiz hiç bir yeri kalmadı... Sonra, hiç üzmeden iyi de bir rodaj yaptım... O gün bu gündür üzerindeyim; bu benim ekmek teknem ve beni hiç üzmedi... Servise hiç götürmedim, bakım ve onarımlarını hep kendim yaptım. Şu ana kadar bu motorda değişen parçalar: Bir kez kopan debriyaj teli, bir kez değiştiğim debriyaj balatası ve ikişer kez değiştiğim fren balataları ile ön ve arka lastikleridir."
Buraya kadar her şey çok güzel de şimdi bu Çin Malı motosikletleri alanların bu kurye arkadaşın yaptıklarını aynen yapmaları mümkün mü? Tabiki mümkün değil! O zaman ne yapmak lazım? Bu makineleri almamak lazım. Ha, alıyorsak da şansımıza, kısmetimize razı olmamız lazım :!:
Şimdi düşünüyorum da; mühendisler işin hesabını kitabını yapmış, kalıplarını hazırlamış ve motosikletin parçalarını seri olarak üretmeyi başarmışlar ancak montaj esnasında insan gücü devreye girince böyle problemler çıkıyor! Bu sorun nasıl aşılabilir acaba
:hıım _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 05.06.2006 - 20:37 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bu sorun nasıl aşılabilir acaba
işini seven işinin ehli ustalarla aşılabilir anca sözü geçen kuriye arkadaş gibi şanslı olanlar gemisini yürütüyor yoksa tamirci tamirci geziyorsun.... _________________ Always Innovate , Never Imitate
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5508 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 05.06.2006 - 20:46 Mesaj konusu:
Bu motorların,Çin'den gemiye parça olarak yüklenip, yolda montajlandığı söyleniyor.
Sonrada yolculuk sonunda gemiden direk bayiye teslim ediliyormuş.Yani herhangi bir test veya son kontroller yapılmadan satılıyor.
MrEnduro'da oğluna Skyteam 200 aldı. Genel olarak motordan memnunlar fakat ilk üç günün sonunda motorun çoğu yeri montaj hatasından dolayı döküldü. Onlarda servise götürüp tüm parçaları ve vidaları yeniden elden geçirttiler, sonrasında bildiğim kadarıyla şimdilik bir problem yok. _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Tarih: 05.06.2006 - 20:55 Mesaj konusu:
ortada ucuz birşey varsa elbet o işte bişi vardır..tamamen olmasa da bişileri hatalı yapılmıştır :!: ben bu kanıdayım wala :efm bence bilinen markalrdan şaşmamak lazım sonuçta canımızı emanet ediyoruz oyuncak deil bu yani ben daha edemiyorum ama neise :2 :2 :2 :hıım _________________ ***__speed angel__***
*born to race*
HERSEY yolunda gitti ve bir GSRımız oldu..hemde cok güzel bir kız o))
fotograf biraz nameVari olmuş amma:p )
Tarih: 06.06.2006 - 08:43 Mesaj konusu:
ecem 2 kere okuttun bize valla
Aslında çin malı kötü diye birşey yok çoğumuz markalı markasız onlarca çin malı kullanıyoruz. Fakat iş motorsiklete gelince değişiyo. Çünkü birçoğumuz canımızı emanet ediyoruz bu makinelere...
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 06.06.2006 - 09:07 Mesaj konusu:
izmirde çin malı kulllanan kuryeler olduğunu sanmıyorum yada varsada maddi güçü olmadığı içindir,ama isim vermeden 2-3 tena cza deposunun gecensene 30-40 adet çin makinasını iade ettiğini ve uguru mahkemeye verdiğini biliyorum,aslında çinlilere kızmıyorum ben bu düşük kalitede motor isteyip onları piysaya sokanlara kızıyorum,sen adamlara maliyeti 300$ motor yap dersen adam yapar işte 1senede biter.nekadar ekmek okadar köfte misali..
ama bir gercek var kesinlikle son derece kalıtesiz sadece ucuz die tercih edilen makinalar bunlar,ve ömürlerinin sonlarına geldiler çünkü çin malı ile baslayan bi adam bu makinayı satayımda buyuk bi çinli alayım demiyor ağzı yanıyor bidaha almıyor,eşşek bile bir çukura bikere düşer çünkü(sözüm meclisten dişarı)
Tarih: 06.06.2006 - 09:11 Mesaj konusu:
Cumoni üstadım servislerin gazabına uğrayacaksın, şimdi herkes Haydarpaşa limanında gemileri beklemeye başlayacak, demonte ambalajlı motorları kapan götürecek... Servisler de havalarını alacak... Zaten şikayet var com adresinde sürekli markaların servis şikayetleri yer alıyor, herkes markaya değil, acemi servise kalay basıyor. _________________
Sevgili supershadow, arkadaşım keeway Çin malı değildir. Macaristan malıdır. Kalite olarak motorlar arasında nerededir onu bilemem ama Çin malı motorlara göre aksamı biraz daha kaliteli gibime geliyor.
KEEWAY INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO LTD
HUNGARY - 2000 Szentendre, Kőzúzó u. 8.
çin malları çıkmasaydı piyasaya japonlar ve diğer kaliteli markalara ne kadar değerli olurdu düşünmek bile istemiyorumm gerçi şimdide değerlide çinliler çıkmasaydı daha bi değerli olurdu _________________ cBr 125r
buR@k
Tarih: 06.06.2006 - 10:37 Mesaj konusu:
arkadaşlar çin işi japon işi bu işler rekabet yaratır diye düşünüyorum _________________ beyaz atly prensini bekleme, seyise razy ol yoksa ata kalyrsyn !!! turkmenaga@hotmail.com
0 543 411 03 85
Tarih: 06.06.2006 - 10:47 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bu motorların,Çin'den gemiye parça olarak yüklenip, yolda montajlandığı söyleniyor
bunu bende duymustum vede nasıl monte edıldıgı hakkında bır fıkrım yok _________________ Dünyada bulundu?un müddetçe keder ve üzüntülerin gelip çatmasyny garip
görme. Çünkü dünya, vasfyna layyk olanlary ve tabiatynyn gere?ini ortaya
koyacaktyr.
Kayıt: Jun 23, 2005 Mesajlar: 597 Nereden: Marmara Ereğlisi - TEKİRDAĞ
Tarih: 06.06.2006 - 10:50 Mesaj konusu:
ahtapotusdeniz demiş ki:
Sevgili supershadow, arkadaşım keeway Çin malı değildir. Macaristan malıdır. Kalite olarak motorlar arasında nerededir onu bilemem ama Çin malı motorlara göre aksamı biraz daha kaliteli gibime geliyor.
KEEWAY INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO LTD
HUNGARY - 2000 Szentendre, Kőzúzó u. 8.
Patenti orada olabilir ama seleyi kaldırdığında altında babalar gibi MADE IN CHINA yazıyor _________________
a rh (+)
Kayıt: Dec 03, 2005 Mesajlar: 2220 Nereden: "-.81_DüzcE.-"
Tarih: 06.06.2006 - 10:59 Mesaj konusu:
ona bakarsanız yamaha japon ama ybryi çinde üretiyorlan tüm ybrlerin üstünde made in china yazıyo :1 _________________ "-.crazy team.-" -ѕєякαикαяαуєℓ-
0 ян(+) 81 вf 657
Tarih: 06.06.2006 - 11:05 Mesaj konusu:
CrazY_DriveR_18, vallaha ben çıkardım o yazıyı benim YBR de yazmıyo _________________ beyaz atly prensini bekleme, seyise razy ol yoksa ata kalyrsyn !!! turkmenaga@hotmail.com
0 543 411 03 85
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız