Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ilk sehirlerarası yolculugumda onerilerinizi bekliyorum...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ilk sehirlerarası yolculugumda onerilerinizi bekliyorum...

ilk sehirlerarası yolculugumda onerilerinizi bekliyorum...
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
bulosel
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Edirne/Bursa

MesajTarih: 07.06.2006 - 19:59    Mesaj konusu: ilk sehirlerarası yolculugumda onerilerinizi bekliyorum... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

merhaba arkadaslar,
onumuzdeki pazartesi ya da salı gunu edirneden yola cıkarak balıkesire, oradan da bursaya gecmeyi dusunuyorum..ancak ufak bir problem var sanırım, ben henuz 1 aylık motosiklet surucusuyum, daha once mobylette bile kullanmadım..motorum cbx 250 twister, acaba bunu basarabilir miyim, ne dersiniz? ayrıca balıkesirli arkadaslardan guzergah konusunda yardımlarını bekliyorum...
tesekkurler...
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
TiTaN_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: EDİRNE / Ankara

MesajTarih: 07.06.2006 - 20:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aga valla hız yapmadan 80-90 gibi emniyet şeridine yakın biyerden gidersen bişeycik olmaz ama tırlara dikkat et yanlarından geçerken sallıyolar valla olabildiğince onlardan uzak durr bizde sözde aderzo ben bide hakan arkadaşımız çanakkaleye gidicektik ama evdekiler salmıyolar napalım artık kısmet sana iyi yolculuklar kib arkadaşım Dil çıkarıyorum
bulosel
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.06.2006 - 20:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

TiTaN_, bakalım yaa, acayip kararsız kaldım, ama bisekilde motorumu bursaya goturmem lazım.. Öfkeliyim sagol kardesim...
Madd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gehenna

MesajTarih: 07.06.2006 - 21:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bulosel, gündüz yolculuğu yap, yolu da normal bir vasıta gibi kullan, yani öyle kenarcıktan sakınarak filan gitme. Arada bir mola ver, motora değil sana lazım. 90-100 kilometre arası hız iyidir, baktın arkana çok yaklaşan var paniğe kapılma, hafif gazlayıp arayı aç. Önünü arkanı iyi kolla ve kendini olmadık yerde makasa sokma. Korkacak bir şey yok. Uzun yolda motor kullanmak istanbul içindekinden daha güvenli bence...
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 07.06.2006 - 21:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bulosel, abi 1 ay da çok şey öğrenir insan. kendine güven yani. Madd arkadaşımızın da dediği gibi çok hizlı gitme 90 iyidir yani. hem daha keyifli o hizlarda seyretmek. bir de artçı al arkana bence dikkatin dağılmaz canın da sıkılmaz estire estire gidersiniz. bir sorun çıkcağını sanmam ama herşey sana bağlı çok soğukkanlı olmalısın sana yolda sataşanlar illaki olur sineye çekcen böyle şeyleri. ama dediğim gibi gidersin.
Başa dön
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 07.06.2006 - 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bulosel, motorla kaç km'lik bir tecrüben var?

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
bulosel
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.06.2006 - 23:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ante demiş ki:
bulosel, motorla kaç km'lik bir tecrüben var?

250-300 km kadar... Üzgünüm Üzgünüm Üzgünüm
maxell
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: IZMIR-Turgutlu

MesajTarih: 07.06.2006 - 23:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kardeşim ben sana hemen bildiklerimi aktarayım;
Önce şunu söyliyeyim Sattığım son 3 motoru alan arkadaşların hiçbiri daha önce motor kullanmamıştı. 1.ER-5 Adapazarına gitti 2. ER-5 İzmir e gitti 3. ZX-6R Ki çok acemi arkadaştı. 6 saatde Çanakkaleye gitti. Yani şu var kendine güvenin olsun. Şimdi sana yardımcı olayım. bak şimdi söyliyeceklerimi hafızana kazı. AYRICA BU YAZDIKLARIMI YENİ MOTOSİKLET KULLANMAYA BAŞLAYAN ARKADAŞLAR DA OKURSA FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM. Ve Reşat abinin motosiklet teorileri adlı topiclerinide dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum Dil çıkarıyorum
İşte Dikkat etmeniz gereken konular :!: :!: :!:
1. İlk olarak motorla yola çıkmadan motosikletinin tüm bakımlarını yaptır.
2. Resmi evraklarını kontrol et. Ehliyet Ruhsat. Vizesi. Sigortası.
3. Mümkün olduğu kadar gece yolculuğu yapma. Sabah erken yola çık. Kaskın montun eldivenlerin dizliklerin herzaman takılı olsun
4. bilmediğin yollardan geçerken çok dikkatli ol. Hiçbirşey senin canından daha kıymetli değil sakın aceleci davranma!!!
5.uykusuz alkollü tek bir bira dahi olsa, ve yorgunsan yola çıkma. yolculuk esnasında sadece yola odaklan ve başka konularla kafanı meşgul etme!!!
6. Plan yap. Plansız yola çıkma. yanında küçükde olsa bir el feneri. Köpüklü Lastik şişirme tüpleri var onlardan mutlaka bulundur. bozuk para bulundur otoban için.
7.süratden uzak dur sürat felaketdir. Acemiyim diyorsun kontrolu hep elinde tut kontrolsuz güç güç değildir. Çok doğru bir söz Dil çıkarıyorum
8.bagajını sağlam bağla. yolda uçup gitmesin. Çantan varsa daha güvenli olur.
9.yolda ilerlerken gözlerin yolu radar gibi tarasın. fabrika çıkşlarına. benzinlik çıkışlarına ve sollama yapan arabalara çok dikkat et. Kafanda olabilecek bütün senaryoları canlandır ve önceden önlemini al. buaradan kamyon çıkabilir. bu araba öndeki kamyonu sollayıp önümü kapatabilir gibi vs. vs...
10.motosiklete her bindiğinde birazcık içinde korku olsun çok cesaretli olursan kaza yapma riskin artar.
11. bu kurallara uyarsan yolculuğun kefiyli ve güzel ve güvenli geçer.
yolun açık olsun. Şimmdiden hayırlı yolculuklar.

Kawasaki ZX-6R

En son maxell tarafından 07.06.2006 - 23:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
maxell Çevrimdışı maxell Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 07.06.2006 - 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bulosel, her ne kadar Madd gibi şehirler arası yolların şehir trafiğinden daha güvenli olduğuna inansam da bence biraz erken.... 2000-3000 km'lik bir tecruben olsa tamam diyecegim ama daha onceden mobylette tecrubende yok... Bence iyi düşün... Kendine güveniyorsan çık... Ama aklında en ufak bir soru işareti varsa biraz daha tecrübe kazan ondan sonra yap böyle bir şeyi....
Çıkarsanda
1. her 90-120 km arasında mutlaka 10-15 dakika mola ver.
2. Yanına lastik için köpük al
3. Bot-eldiven-mont-dizlik-kask bunları giymeden düşünme bile.
4. sakın gece yolculuğu yapma. Hava karardığında orada kal... Gece yolculuğu çok ama çok farklıdır çünkü.
5. Gideceğin yöne göre saat belirleyip yola çık. Yani güneş batarken batıya, doğarken doğuya doğru gitme... Güneş direk gözlerinin içine bakar ve 2 metre önünü dahi göremezsin.

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 07.06.2006 - 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

http://www.motordelisi.com/ftopicp-515291-flood.html#515291

Bu mesaji okuyuver lutfen.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
ismail_bilge
Üye
Üye

MesajTarih: 08.06.2006 - 09:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kazasız belasız gıt gel Dil çıkarıyorum
Başa dön
ismail_bilge Çevrimdışı ismail_bilge Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mini_bikeRRs
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YSTANBUL-caDDe

MesajTarih: 08.06.2006 - 09:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

maxell abi süper açıkladın yaaa tebrikler
Başa dön
mini_bikeRRs Çevrimdışı mini_bikeRRs Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Kaptanpoyraz
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ahmetli /MANISA

MesajTarih: 08.06.2006 - 09:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

maxell, kardeşim yazdıklarının sonuna bir de not düşseydin ya, "Dediklerimi yap yaptıklarımı yapma" diye Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Onu_R1_
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: Kocaeli

MesajTarih: 08.06.2006 - 09:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İyi yolculuklar dikkatli ol Dil çıkarıyorum
Başa dön
Onu_R1_ Çevrimdışı Onu_R1_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aderzo
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: EDYRNE

MesajTarih: 08.06.2006 - 09:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

titan_ oğlum biz gidiyoruz cumartesi sabahı edirnden geliboluya oradan çanakkale
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal