Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Viraja girerken nelere dikkat etmeli??

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Viraja girerken nelere dikkat etmeli??

Viraja girerken nelere dikkat etmeli??

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
manugyzc
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 09.06.2006 - 14:44    Mesaj konusu: Viraja girerken nelere dikkat etmeli?? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaslar mtora yeni basladım, honda silverwing 400 aldım, su anda 600 km de falan ama takıldıgım bazı noktalar var, tecrübelerinizi bekliyorum.
Viraja girerken nasıl yon vermeli bunun temel bi kuralı var mıdır, yani mesela kayak yapanlar bilir, donucegin tarafa agırlıgını verirsin, kalca hareketiyle donersin gibi, motorda da bi teorisi vardır diye dusunmekteyim, motora binip aslanlar gibi gidiyorum ama bana bi sürpriz yapmasınsan korkuyorum o sebeple teorisini cözeyim diyorum işin.
Temel eğitin bolumune de baktım ama bulamadım...
Tesekkur ederim simdiden.....[/i]
Başa dön
manugyzc Çevrimdışı manugyzc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
_CrazYDriveR81_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: "-.81_DüzcE.-"

MesajTarih: 09.06.2006 - 14:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

viraja girerken bi keren makinayı yatıracan vede kontrolu kaybetmicen ama seninki scooter fazla yatırmaya gelmez dikkatli ol Dil çıkarıyorum
_CrazYDriveR81_ Çevrimdışı _CrazYDriveR81_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
yokum
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2006 - 15:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım. sitede bunun üstüne yazılmış tonlarca yazı var. bak önce anasayfada eğitimle ilgili DD amcanın yazıları var. oku istersen. ayrıca arama bölümündende araştırabilirsin. siteyi kullan yani. hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim
HeinzBrausewetter
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 09.06.2006 - 15:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sol virajda sola doğru elciği nazikçe ama kararlı bir şekilde it
Sağ virajda sağa doğru elciği nazikçe ama kararlı bir şekilde it

PS:"Ulan nassı ya" dediğini duyar gibiyim evet doğru duydun sol viraj sola,sağ viraj sağa.Sadece dediğimi yap boşver yapınca bak nasıl sırıtıyor olacaksın.Evet oldu bitti işte sana kontra tekniği.

The person you are trying to shoot NOT AVAILABLE,Please try again later.
Başa dön
HeinzBrausewetter Çevrimdışı HeinzBrausewetter Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
maxell
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: IZMIR-Turgutlu

MesajTarih: 09.06.2006 - 19:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet dostum; HeinzBbrausewetter çok doğru söylüyor. Biraz ilginç gibi gelecek sana ama işin en doğru tekniği bu ! Dil çıkarıyorum

Kawasaki ZX-6R
Başa dön
maxell Çevrimdışı maxell Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Lifeislie
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 09.06.2006 - 19:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:
evet dostum; HeinzBbrausewetter çok doğru söylüyor. Biraz ilginç gibi gelecek sana ama işin en doğru tekniği bu !

sonuna kadar katılıyorum..siteyi biraz daha gez DD amcanın yazılarını oku..ve dene uygula..
AtillaPatik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2006 - 21:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

virajın sonunabak önüne deyil o seni hem yatırır
virajdan çıkmana yardımcı olur ve merkezkaç kuvetini kullan
Dil çıkarıyorum
Başa dön
AtillaPatik Çevrimdışı AtillaPatik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
demirsel85
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 09.06.2006 - 22:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ve de birşey eklemek istiyorum virajda girdiğinde motor yatık durumdayken kesinlikle ani fren yapma özellikle önfren :nono: Alkışlıyorum
Başa dön
demirsel85 Çevrimdışı demirsel85 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bora_41
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 09.06.2006 - 22:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim de en çok korktuğum ve dikkat ettiğim nokta arka tekerin kayması.. lastiklere hiç güvenmiyorum... :nono:
Başa dön
bora_41 Çevrimdışı bora_41 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
manugyzc
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 10.06.2006 - 07:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

:P ok arkadaslar saolunuz, bakalım, olacak insallah, du ben bi de DD nin yazılarını okuyim
Başa dön
manugyzc Çevrimdışı manugyzc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Alonso
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: antalya-istanbul

MesajTarih: 10.06.2006 - 07:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım viraja girmeden vitesi ayarlaman lazım virajda katiyen vites teğiştirme Dil çıkarıyorum
Başa dön
Alonso Çevrimdışı Alonso Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Lowflyer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Alanya-Ist

MesajTarih: 10.06.2006 - 07:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

http://donald.hypermart.net/Teori/3KOSEYIDONMESANATI.htm

Tabi ki sadece bu link değil
http://donald.hypermart.net adresinden diğer kısımlarıda okumayı unutma Göz kırpıyorum
Başa dön
Lowflyer Çevrimdışı Lowflyer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nht
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 10.06.2006 - 08:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben de birşey ekleyeyim,virajda hafif gaz vermeyi ve DD amcanın dediği gibi sırıtmayı unutma Çok gülüyorum
aman haaa sakın virajda sollama yapıyım deme,bi arkadaşım denemeye çalıştı ve kolunu kırdı(allahtan bi kırıkla atlattı olayı),motorsa paramparça tabi Üzgünüm
Başa dön
nht Çevrimdışı nht Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
BOZ79
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Göztepe/istanbul

MesajTarih: 10.06.2006 - 09:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayırlı olsun öncelikle Dil çıkarıyorum Eğer kafanda bu tarz sorular varsa mutlaka DD'nin kitabını yut.Bak oku demiyorum yut Göz kırpıyorum Çok faydasını göreceksin.Ayrıca bu forumda bu konuyla ilgili çok yazı var,bana çok faydası oldu sana da faydası olacağını düşünüyorum.Yanlış anlama öğüt değil ama tavsiye istersen,benim düstur edindiğim birşeyi sende uygulayabilirsin:Asla ama asla %100 emin olmadığın bir hareketi yapma.Bu viraja girme hızın da olabilir,dar bir dönüş de olabilir,frenleme de olabilir ya da en basitinden düz yolda bil giderken sürüş hızın ve yoldaki konumlanman da olabilir.Kazasız belasız sürüşler dilerim Dil çıkarıyorum

b rh(+)
Warning: bastard on board !!!
Başa dön
BOZ79 Çevrimdışı BOZ79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal