Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti.
Mustafa Reşit Arnık adlı vatandaş, Karayolları Genel Müdürlüğünün 1 Temmuz 2004 tarihli köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açmıştı.
Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti.
İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilmesinin mümkün olmadığına işaret etti.
Mahkeme, motosikletlerin otomobiller ile aks aralığı 3.20 metreden küçük kamyon, kamyonet ve minibüs sınıfına dahil edilmesine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığını vurguladı.
aha da. :3 :3 :3 bu sevindirici bir durum feyk olması da imkansız gibi gözüküyor haberin. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Tarih: 20.06.2006 - 17:02 Mesaj konusu:
"Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti."
Guzel bir gelisme ancak "iptal etti" de sonra ne karar verildi belli degil, ortada bir sey yok henuz gordugum kadariyla.
yok artik daha neler bedavada olmaz yani:) keske olsa tabide hemen 6. sinif tasit derler iste %50 indiriler fiyati 1. sinifa gore vs vs gibi bisey olur herhalde
Bence de kısa vadede pek bir şey değişmez gibi gözüküyor.. Burası Türkiye.. Burada kanunlar o kadar muğlaktır ki, bu gibi durumlarda devlet lehine yorumlanır hep..
Vatandaş mı ?
Gebersin vatandaş. :P
Litresi 2 dolara benzin alsın da gezsin..
Yahuu fert başına düşen geliri 30 bin dolar olan ülkelerde bile petrol fiyatı bizim ülkedekinin dörtte biri düzeyinde.. :P
Tüm araç kullananları kutluyorum.
Devlete durmadan vergi verdikleri için.. En başta kendimi kutluyorum..
Evet arkadaşlar akşam yolda haberleri dinlerken duydum inanılmaz birşey özellikle bizlerin her konuda sömürüldüğü bir zamanda köprüden ücretsiz geçmek çok keyifli olucak.
Tarih: 20.06.2006 - 20:33 Mesaj konusu:
waaaaayyyy beeeahhh bu motosiklet alemine girdim gireli ilk defa yüzüm güldü motor aliim dedim ötv aldı basını gitti kask aliim dedim euro 1600 den 2000 e çıktı sağolsun dewlet ilk defa yüzümü güldürdü..
Tarih: 20.06.2006 - 20:46 Mesaj konusu:
Aslında köprüden motorsikletle geçenlere 1ytl para verilse trafik sıkışıklığı falan kalmaz ortada ama bu seferde inadına günde 10 kere geçer herkes mesela ben sabahtan akşama kadar gider gelirim hatta köprüde piknik bile yaparım
Gerçi ben zaten para vermiyorum tabiki parasında değilim ama inanın zoruna gidiyor insanın bizlere sadece bir mantıklı cevap versinler ne diye araçlarla aynı parayı verecekmişim vermiyorum işte oh olsun siz ancak bundan anlarsınız.
Bir millet düşününki topyekün vergi kaçırıyor niye ?Buna mecbur bırakıyorlarda ondan.
Hak verilmez alınır hoca misali.
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3973 Nereden: Balmumcu, Istanbul
Tarih: 20.06.2006 - 20:54 Mesaj konusu:
Ben olacakları söyleyeyim şimdi size. Eğerki motosikletler bedavaya geçerse (ki geçmez) araba geçiş ücretlerini 2 katına çıkarırlar. Hiç devletin halkı sömürüsü azalır mı? Bir yerden azaltır, diğer yandan bindirir. O zaman burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmazdı.
Hiç inanıyor musunuz siz bedava olacağına? Şu imansız memlekette bir tek hava, bedava. Yakında ondan da vergi alacaklar da bizim haberimiz yok, bakmayın. _________________ R1 Hedef
Tarih: 21.06.2006 - 11:27 Mesaj konusu:
Arkadaşlar iptal edilen köprü geçiş ücreti değil, geçiş ücretine yapılan zamdır, :!: lütfen ayrıntıya dikkat edelim, ücretsiz geçme sözkonusu olamaz :!: ayrıca bu kararın uygulanabilir olması için kesinleşmesi lazım ki, bu da mümkün görünmüyor çünkü Karayolları kararı temyiz edecektir _________________ GSXR 1000 K6 en mavisinden
www.istanbulracingteam.org
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız