Tarih: 21.06.2006 - 14:32 Mesaj konusu: otobüs ile motoru nasıl getirdim..
Uzun zamandır istanbula getiremediğim motorumu nihayet geçtiğimiz günlerde getirdim. Bulunduğu yer (Fethiye) ile İstanbul arası yaklaşık 850 km olunca, binip gelmenin de 2 gün süreceği hesabı ile motoru başka şekilde nasıl getirebilirim araştırmasına girdim. Öncelikle kargo şirketlerine sordum, hepsi de motoru bir kasaya koymak gerektiğini ancak öyle kabul edeceklerini söylediler, üstüne bir de kargo fiyatlarının yüksekliğini dikkate alınca bu seçeneği iptal ettim. Sonrasında nakliye anbarları ile konuştum, ancak kamyonların dolduruş şekillerini gözönüne alınca (santim boşluk kalmamacasına yükleme yapılıyor) bunun içinde kasa gerekeceği ortaya çıktı. Dolayısı ile bundan da vazgeçtim. Esasında aklımda şehirlerlarası otomobil taşıyan alçak dorseli tır söförleri ile konuşmak ta vardı ancak o sırada öyle bir imkan bulamadım. Motorun üstüne binip kendim getirme seçeneğini en sona bırakıp, son bir seçenek olarak otobüs şirketlerine gittim. Sağolsunlar, yazıhaneden bir arkadaş ilgilendi, ertesi gün için İstanbul’a akşamüstü bir araba olduğunu, o arabanın genelde fazla kalabalık olmayacağını söyledi, benden yanımda motoru bağlamak için ip ve üstüne örtmek için battaniye gibi birşeyler olacak şekilde garajda olmamı istedi. Ertesi gün yaklaşık 10 metre sağlam naylon ip ve eski bir battaniye ile birlikte garaja gittim. Bu arada, otobüslerin bagajlarını yaklaşık 130 cm yüksekliğinde ölçmüş olduğum için benim motorun (Kymco 250 cc Grand Dink, yaklaşık 160 kg) ön rüzgarlığını da sökmüştüm. Bu 130 cm Mercedes 403’ler için, bir de onların Travego diye bir modeli daha var galiba onların yüksekliği biraz daha alçak oluyor. Neyse, otobüs geldi, önce kaptan şöfor olmaz dedi, biraz üstüne gittik falan, neyse ikna oldu, bu arada bir bilet parası kadarda bagaj parası istedi. Ona da tamam dedik, zaten öyle bir şey bekliyordum. Motoru yanaştırdık, üç kişi önce ön taraftan kaldırıp içeri koymaya çalıştık. İlk çizik te burada oldu. Motorun km saati gitti bagajın üst tarafındaki profillere sıkıştı, boyasında biraz iz yaptı. Baktık böyle girmeyecek, çıkardık, bu sefer arkadan yanaştırdık Bu seferde arkadaki sisy bar yukarıya sıkıştı, neyse ön tarafını biraz daha kaldırıp, sıkıştığı yerden kurtardık ve motoru tamamen içeriye soktuk. Yanımda getirdiğim battaniyeyi motorun üstüne örtebildiğim kadarı ile örtüp, iple bağlayabildiğim kadarı ile bağladım. Zaten motor ancak sığdığı için, öyle ayak üstüne almak gibi bir imkan da olmadı. Bu arada motoru yerleştirirken arkadan büyük bir çatırdı geldi, ben tamam bir tarafını kırdık diye düşünürken sonradan gördümki yalnızca arka çamurluk bağlantı yerinden esnemiş onun sesiymiş. Sonuç olarak, yaklaşık 15 saat bir yolculuktan ve her mola yerinde inip motorun sağını solunu kontrol ettikten sonra İstanbula indik. Bu sefer otobusteki muavin arkadaşla beraber ikimiz bir şekilde motoru aşağı aldık. Km saatinin üstündeki az bir çizik ile yerinde çıkan arka çamurluk haricinde sapasağlam motor gelmiş oldu. İlk benzincide depoyu fulleyip, rüzgarlığı da yerine taktıktan sonra motoruma kavuşmuş oldum.
Özetle: Otobus bagajları motor nakliyesi için bir seçenek ancak önceden söforler konuşup anlaşın, motorun boyutlarını ölçün, sığacağından emin olun, motorun üzerinde çıkıntı yapan ve sökülebilen aksesuarları, (aynalar, sisy bar, çamurluk, rüzgarlık gibi) sökün, etrafınızda motoru kaldırıp indirirken bir kaç kişi bulundurun, motor da otobüs bagajında diğer eşyalar gibi muamele gördüğünden üzerini sağlam bir şeyle örtün, ve sağlam bir şekilde sabitleyin. Bir de bunları hızlı bir şekilde yapın!! Bu arada 250 cc’den daha büyük motorların hatta bazı 250’liklerin de otobüse sığacağını zannetmiyorum.
Biraz uzun bir anlatım oldu ama, bu da bir tecrübe sizlere anlatayım dedim..Bir de maalesef o kargaşada fotoğraf olayı hiç aklıma gelmedi. Yani hiç foto yok..
ben ankaradan 600km yere kawasaki zx 6r yi getirmiştim kışın kendimde otobüsün içindeyim otobüs her firene bası şında canım çıkıyodu iyice yerleştirmiştik ama yinede insan rahatsız oluyo
helal olsun be kardeşim...kırk yıl kırk saat kulbu kırık kırk küp desem aklıma gelmezdi....gerçi ufak tefek hasar olmuş ama olsun o kadarda canım...18 satlik yolda bişey olmamış ya ona şükür...ama keşke bi fotograf çekebilseydin yaff...saygılar... _________________ Motorum İçin Tıklayın...
http://www.motordelisi.com/ftopic-50368-days0-orderasc-0.html
Kayıt: Feb 13, 2005 Mesajlar: 2581 Nereden: mykonos,moskova,istanbul
Tarih: 21.06.2006 - 15:34 Mesaj konusu:
iyi bir cesaretin varmış ben olsam herhalde ne oldu neolacak diye bi tutam daha saç beyazlatmıştım.ve motorunun yolculuğu bir iki küçük sıyrıkla atlatmasınada sevindim _________________
hadi yaffrum yii paramı eğledir beni
PERT TEAM,PERT TEAM
Tarih: 21.06.2006 - 15:39 Mesaj konusu:
şöyle servisler olsa mesela değil mi? istanbul-antalya-bodrum-marmaris vs arası tarifeli çalışan motosiklet taşıyan özel yapım kasalı kamyonet gibi taşıtlar. Düşüsnsenize mesela 100 Usd civarı vereceksin, makinanı istediğin yerde alacak bineceksin..Motorum çizildimi büzüldümü merak derdi olmadan.. :efm
biz yıllardır yaıyoruz bu işi motor sığmayıncada yanına bir bisiklet pompası alıyorsun motorun lastiklerini indiriyorsun.Motorla gideceğin yere varınca ilk lastikçiye gidecek kadar hava basıyorsun.Ukalalık gi
bi olmasın ama sorsaydın söylerdik . ^1
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız