Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - otobüs ile motoru nasıl getirdim..

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

otobüs ile motoru nasıl getirdim..

otobüs ile motoru nasıl getirdim..
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
berya33
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 21.06.2006 - 14:32    Mesaj konusu: otobüs ile motoru nasıl getirdim.. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Uzun zamandır istanbula getiremediğim motorumu nihayet geçtiğimiz günlerde getirdim. Bulunduğu yer (Fethiye) ile İstanbul arası yaklaşık 850 km olunca, binip gelmenin de 2 gün süreceği hesabı ile motoru başka şekilde nasıl getirebilirim araştırmasına girdim. Öncelikle kargo şirketlerine sordum, hepsi de motoru bir kasaya koymak gerektiğini ancak öyle kabul edeceklerini söylediler, üstüne bir de kargo fiyatlarının yüksekliğini dikkate alınca bu seçeneği iptal ettim. Sonrasında nakliye anbarları ile konuştum, ancak kamyonların dolduruş şekillerini gözönüne alınca (santim boşluk kalmamacasına yükleme yapılıyor) bunun içinde kasa gerekeceği ortaya çıktı. Dolayısı ile bundan da vazgeçtim. Esasında aklımda şehirlerlarası otomobil taşıyan alçak dorseli tır söförleri ile konuşmak ta vardı ancak o sırada öyle bir imkan bulamadım. Motorun üstüne binip kendim getirme seçeneğini en sona bırakıp, son bir seçenek olarak otobüs şirketlerine gittim. Sağolsunlar, yazıhaneden bir arkadaş ilgilendi, ertesi gün için İstanbul’a akşamüstü bir araba olduğunu, o arabanın genelde fazla kalabalık olmayacağını söyledi, benden yanımda motoru bağlamak için ip ve üstüne örtmek için battaniye gibi birşeyler olacak şekilde garajda olmamı istedi. Ertesi gün yaklaşık 10 metre sağlam naylon ip ve eski bir battaniye ile birlikte garaja gittim. Bu arada, otobüslerin bagajlarını yaklaşık 130 cm yüksekliğinde ölçmüş olduğum için benim motorun (Kymco 250 cc Grand Dink, yaklaşık 160 kg) ön rüzgarlığını da sökmüştüm. Bu 130 cm Mercedes 403’ler için, bir de onların Travego diye bir modeli daha var galiba onların yüksekliği biraz daha alçak oluyor. Neyse, otobüs geldi, önce kaptan şöfor olmaz dedi, biraz üstüne gittik falan, neyse ikna oldu, bu arada bir bilet parası kadarda bagaj parası istedi. Ona da tamam dedik, zaten öyle bir şey bekliyordum. Motoru yanaştırdık, üç kişi önce ön taraftan kaldırıp içeri koymaya çalıştık. İlk çizik te burada oldu. Motorun km saati gitti bagajın üst tarafındaki profillere sıkıştı, boyasında biraz iz yaptı. Baktık böyle girmeyecek, çıkardık, bu sefer arkadan yanaştırdık Bu seferde arkadaki sisy bar yukarıya sıkıştı, neyse ön tarafını biraz daha kaldırıp, sıkıştığı yerden kurtardık ve motoru tamamen içeriye soktuk. Yanımda getirdiğim battaniyeyi motorun üstüne örtebildiğim kadarı ile örtüp, iple bağlayabildiğim kadarı ile bağladım. Zaten motor ancak sığdığı için, öyle ayak üstüne almak gibi bir imkan da olmadı. Bu arada motoru yerleştirirken arkadan büyük bir çatırdı geldi, ben tamam bir tarafını kırdık diye düşünürken sonradan gördümki yalnızca arka çamurluk bağlantı yerinden esnemiş onun sesiymiş. Sonuç olarak, yaklaşık 15 saat bir yolculuktan ve her mola yerinde inip motorun sağını solunu kontrol ettikten sonra İstanbula indik. Bu sefer otobusteki muavin arkadaşla beraber ikimiz bir şekilde motoru aşağı aldık. Km saatinin üstündeki az bir çizik ile yerinde çıkan arka çamurluk haricinde sapasağlam motor gelmiş oldu. İlk benzincide depoyu fulleyip, rüzgarlığı da yerine taktıktan sonra motoruma kavuşmuş oldum.
Özetle: Otobus bagajları motor nakliyesi için bir seçenek ancak önceden söforler konuşup anlaşın, motorun boyutlarını ölçün, sığacağından emin olun, motorun üzerinde çıkıntı yapan ve sökülebilen aksesuarları, (aynalar, sisy bar, çamurluk, rüzgarlık gibi) sökün, etrafınızda motoru kaldırıp indirirken bir kaç kişi bulundurun, motor da otobüs bagajında diğer eşyalar gibi muamele gördüğünden üzerini sağlam bir şeyle örtün, ve sağlam bir şekilde sabitleyin. Bir de bunları hızlı bir şekilde yapın!! Bu arada 250 cc’den daha büyük motorların hatta bazı 250’liklerin de otobüse sığacağını zannetmiyorum.
Biraz uzun bir anlatım oldu ama, bu da bir tecrübe sizlere anlatayım dedim..Bir de maalesef o kargaşada fotoğraf olayı hiç aklıma gelmedi. Yani hiç foto yok..
Başa dön
berya33 Çevrimdışı berya33 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
devil_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 14:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben ankaradan 600km yere kawasaki zx 6r yi getirmiştim kışın kendimde otobüsün içindeyim otobüs her firene bası şında canım çıkıyodu iyice yerleştirmiştik ama yinede insan rahatsız oluyo Gülümsüyorum
Başa dön
devil_ Çevrimdışı devil_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
acem
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 14:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fotoğrafta olsaymış kaymaklı ekmek kadayıfı olurmuş Gülümsüyorum
paylaştığın için teşekkürler
acem Çevrimdışı acem Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kastore
Üye
Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 14:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende izmirden bi motor getirtmek istiyorum, hemde gitmeden, arkadaşda nasıl olacak deyip duruyor, bu yazıyı forwardlıyim hemen Çok gülüyorum

benim getirtmek istediğim ramzey200QY cross motor.. 130cm biraz zor gibi ama... Üzgünüm
Başa dön
kastore Çevrimdışı kastore Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
flea
Üye
Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 14:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yaw ustad, biraz uzun surdu getirmen, ama başardın yani sonucta... Çok gülüyorum biraz da istanbul caddelerinde surtsun di mi ama ya :3
Başa dön
flea Çevrimdışı flea Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
constantine_502
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bayrampaşa

MesajTarih: 21.06.2006 - 14:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için sağol............... Dil çıkarıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
constantine_502 Çevrimdışı constantine_502 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
berya33
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 14:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

flea demiş ki:
Alıntı:

Yaw ustad, biraz uzun surdu getirmen, ama başardın yani sonucta... biraz da istanbul caddelerinde surtsun di mi ama ya

yav, öyle oldu ama nihayet oldu sonunda.. Bravo
Başa dön
berya33 Çevrimdışı berya33 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ybasaran
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 21.06.2006 - 15:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

helal olsun be kardeşim...kırk yıl kırk saat kulbu kırık kırk küp desem aklıma gelmezdi....gerçi ufak tefek hasar olmuş ama olsun o kadarda canım...18 satlik yolda bişey olmamış ya ona şükür...ama keşke bi fotograf çekebilseydin yaff...saygılar...

Yaptığım Trükiye Turu için Tıkıldayın...
Başa dön
ybasaran Çevrimdışı ybasaran Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
yokum
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 15:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

keşeke dinlene dinlene sen getirseydin
esteban
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ist/kozyata?y

MesajTarih: 21.06.2006 - 15:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

keşeke dinlene dinlene sen getirseydin

Dil çıkarıyorum
Başa dön
esteban Çevrimdışı esteban Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nosscu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: mykonos,moskova,istanbul

MesajTarih: 21.06.2006 - 15:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

iyi bir cesaretin varmış ben olsam herhalde ne oldu neolacak diye bi tutam daha saç beyazlatmıştım.ve motorunun yolculuğu bir iki küçük sıyrıkla atlatmasınada sevindim Çok gülüyorum

hadi yaffrum yii paramı eğledir beni Gülümsüyorum
PERT TEAM,PERT TEAM
Başa dön
nosscu Çevrimdışı nosscu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
esteban
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ist/kozyata?y

MesajTarih: 21.06.2006 - 15:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şöyle servisler olsa mesela değil mi? istanbul-antalya-bodrum-marmaris vs arası tarifeli çalışan motosiklet taşıyan özel yapım kasalı kamyonet gibi taşıtlar. Düşüsnsenize mesela 100 Usd civarı vereceksin, makinanı istediğin yerde alacak bineceksin..Motorum çizildimi büzüldümü merak derdi olmadan.. :efm
Başa dön
esteban Çevrimdışı esteban Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
maksimus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 15:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorcu adam biner motoruna gelir bence...... Dil çıkarıyorum
zikacu
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben istanbuldan ç.kaleye getirtmiş tim bindirirken çizmişlerdi moturu ^2
Başa dön
zikacu Çevrimdışı zikacu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
motokorki
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 21.06.2006 - 19:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

biz yıllardır yaıyoruz bu işi motor sığmayıncada yanına bir bisiklet pompası alıyorsun motorun lastiklerini indiriyorsun.Motorla gideceğin yere varınca ilk lastikçiye gidecek kadar hava basıyorsun.Ukalalık gi
bi olmasın ama sorsaydın söylerdik . ^1
Başa dön
motokorki Çevrimdışı motokorki Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal