Arkadaşlar, sikayetvar.com sitesinde rastladığım ve bana ilginç gelen bir şikayeti aynen aktarıyorum:
( 2003 diğer modellerdeki cbr motosikletlerde devir saatinde rüzgarlıktan dolayı erime başladı. Ve sanırım uzun bir zaman es kaza güneş gören bir yerde motosikletinizi bıraksanız muhtemelen yangın çıkaracaktır.
Benim motosikletimde durum bu. Artık güneş olmayan yerlere park etmeye çalısıyorum. Rüzgarlık optik yapıyor. Honda yetkilerinin umrunda değil. Git mahkemeye ver diyor. Bu ne bicim müşteri ilişkisi ve ne biçim bir firma anlamadım doğrusu.
20 milyara yakın bir paraya motosiklet alıyorsunuz ve eriyor. Ve Honda size "banane" diyor. "
Erkan Bey, "sen kimsin ki bana soruyorsun" deyip tersliyor. Honda almadan önce eriyip erimediğine dikkat edin. )
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 874 Nereden: YZMYR, Alsancak
Tarih: 26.09.2004 - 16:58 Mesaj konusu:
rüzgar camının ancak belirli bir açıdan gelen ışığı odaklaması durumunda oluyorsa artık honda almaya giderken güçlü bir el feneri ile gidiyoruz. not alalım
bence de mahkemeye gitmelisin eğer sen 20 milyar verip de motor alıyorsan sonra eriyorsa bunun üstüne de yetkili şahıstan banane cevabıyla alıyorsan mahkemeye gitmen en doğrusu
Tarih: 26.09.2004 - 18:26 Mesaj konusu:
Yaw walla Honda'yı zaten sevmiyorum,bir de müşterilerine böyle eziyet çektirince daha bi kin besliyorum :!: Devir göstergesinin erimesi ne demek yaa???
Alıntı:
rüzgar camının ancak belirli bir açıdan gelen ışığı odaklaması
Mercek değil ki bu odaklayabilsin...Ön cam mikadan yapılıyor ve söz konusu erime sıcaklıkları çok yüksek...Yani havanın sıcaklığa ile eribiliyorsa Honda'nın alnından öpmek isterim..."Honda" kadar dayanıklı motosiklet yok diyenler....................... :!: :!: :-D _________________ Plakasız,Kırmızı bi R-6..Çakal style..
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 874 Nereden: YZMYR, Alsancak
Tarih: 26.09.2004 - 19:23 Mesaj konusu:
Knight, üstadım mika da odaklar. hatırlarsan ilkokulda mika büyüteçler vardı. hani karıncaları yaktığın o mercekler :md:
erime sıcaklığı konusunda haklısın çünkü motosiklette kullanılan tüm materyallerin yüksek ısı ve darbe ve kimyasal madde mukavemeti olması gerekmekte.
muhtemelen rüzgarlığın bir dönüm noktasından geçen ışık odaklanmıştır. biliyorsun o noktalarda iç/dış bükey mercek durumuna gelebiliyor.
givi fabrikalarında bu tür aksesuarlar üretilirken belirli bir kalınlık, açı ve renk kullanılmaktadır ki odaklanma engellensin/minimuma insin.
hondanın servisinden çok övgü duydum, ancak bu şikayet karşısında takındıkları tavır oldukça ilginç. motosiklet sahibinin olayı polemiğe sokmadan , motoru götürüp servise göstermesi ve değişimini talep etmesi gerekmekte. hatta honda servisinin bunu merkeze bildirmesi gerekir ki araçlar servise çağrılsın. tabi geri çağırma alışkanlığı türkiye de yerleşmediği için bu tür davranışlara maruz kalınabiliyor.
Kayıt: Sep 22, 2003 Mesajlar: 786 Nereden: Braunschweig / Almanya
Tarih: 26.09.2004 - 22:21 Mesaj konusu:
tarpin,
Eminim cok sinir verici olay ama bilmek gereken seyler var !! herseyi orginal mi ? mesele ben sunu biliyorum MRA sirketi zamaninda RR lere cam yapmisti ama kisa bir zaman sonra programdan cikardi :!: cünkü günes altinda devirsaatini eritiyorlardi :!:
Orginal camla bu olmuyordu :!:
MRA sirketi bunun üzerine yaptiklari camlarin optiklerini degistirerek bu sorunu cözdüler ama bunda Hondanin bir sucu yok :!:
Orginal olmayan bazi ürünleri takmadan önce cok iyi tanimak gerek :!: _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
CBR954RR ve Realbiker arkadaşların açıklamaları gayet makul.
Şikayetçi olan arkadaş başka bir açıklama getirmemiş. Biraz önce tekrar baktım, bir gelişme yok. Ama CBR954RR arkadaşın, MRA şirketinin hatalı rüzgarlığı plandan çıkarttığını belirttiğine ve şikayetçi arkadaşın motorunun 2003 model olduğunu söylemesine bakarak rüzgarlığının orijinal olması gerek diye sadece tahminde bulunabiliyorum.
dodomes ve delijapon arkadaşlarım, söz konusu CBR bana ait değil. Ben yıllar önce Honda 125'i çok kullanmama rağmen şimdi boy/kilo/yaş ve 20 küsur yıldan beri sadece otomobil kullandığım için şu an bana uygun en üst motorun Twister olduğuna, site arkadaşlarımın ve özellikle DD teorilerinin gösterdiği yol sayesinde karar verdim.
Kayıt: Sep 22, 2003 Mesajlar: 786 Nereden: Braunschweig / Almanya
Tarih: 28.09.2004 - 21:51 Mesaj konusu:
sinanRR demiş ki:
size hangi honda bayisi bunu söylediyse ismini yazmanı istiyorum belki böylece yabancı siteden hondaya bir mail atabiliriz şikayette bulunuruz
Iyi güzelde dostum eger o rüzgarlik benim tahmin ettiyim gibi yan sanayiden takildiysa Honda'ya hic suc veremeyiz :!: :!:
Honda anca garantiyi kendi ürünlerine vede kendi aksasuarlarina veriyor :!: ayrica baska sirketin hatasini da kabullenmez :!:
Bunu sadece Honda degil hic bir ama Araba ama Motosiklet Sirketleri kabullenmez :!: Heryerde de yazar Garanti sadece orginal parcalarla kabul olur :!: Orginal olmayan bir parca takildiginda garanti biter :!: _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız