Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Asyamotor 200GY2 Aldım Sonunda. O Bir Zonghsen Aslında....

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Asyamotor 200GY2 Aldım Sonunda. O Bir Zonghsen Aslında....

Asyamotor 200GY2 Aldım Sonunda. O Bir Zonghsen Aslında....
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MOTORUM !
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
motobey
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 26.06.2006 - 09:28    Mesaj konusu: Asyamotor 200GY2 Aldım Sonunda. O Bir Zonghsen Aslında.... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet sevgili arkadaşlar,

Çok uzun bir süredir içime gömmüş olduğum motor sevdamı DNA testi için gömdüğüm yerden çıkarmış durumdayım. Uzun bir süre derken abarttığımı sanmayın çünkü on yıldır sadece seyrederek ya da emanet alıp 3-5 km tur atarak dindirdiğim yürek acımı 23/06/2006 tarihi itibari ile tamamen dindirmiş bulunmaktayım. Daha önce 100.000 km gibi bir rakamı motor üstünde devirmiştim ve bu ayrılık çok uzun gelmişti.

Herneyse ben zaten detaylı bir şekilde yeni motorumun hikayesini anlatırken muhtemelen sizi sıkacağım için şimdiden başlamayayım sizi sıkmaya. Çok uzun zamandır motor almak için araştırmadaydım. Herkesin hayalinde ki bir Yamaha’ya, Kawasaki’ye, Honda’ya,, Suzuki’ye maalesef paramız yetişmiyordu çünkü sonuçta devlet memuruyuz ve çapımız belli. Yani kimse kefal gibi atlayıpta “ ağlarsın, yazık etmişsin, vah vah, en iyi Çinli ölü Çinlidir” tarzı abuk ve sabuk şeyler yazmasın. Yoksa çok acaip cevaplar veririm ve forumun maymunu yaparım bu arkadaşları. Çünkü ben daha önce bilgisinden faydalandığım arkadaşlara karşı bir borç bildiğim bilgi paylaşımımı tarafsız gözle yazacağım. Yani “en kral motor bu, hiç sıkıntı vermedi.” tarzı at gözlüğü objektifiyle bakmayacağım. Ne anasından CBR 600 ile doğmuş gibi fanatik Çin düşmanı olacağım ne de ezik bir ruh haliyle Çinlimi öveceğim.

Şimdi gelelim motorumuza. Yaptığım piyasa araştırmalarından sonra aniden karar kıldığım motor aslında pek bilinmeyen bir model. Asyamotor AS200GY.Aşağı da ilgili linki veriyorum.

http://www.asyamotor.com.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=102

Asyamotor’un distribütorlüğünü aldığı Hoajin marka motorların durumu aslında iç açıcı değildi. Sürekli yaşanan problemler topikleri işgal etmiş durumdaydı. Fakat bu markanın getirdiği süper moto serisinin Çinli taklidi aklımı başımdan aldı. Cadde lastikleri ile donatılmış sporcu ruhlu bir enduro. Şehir içinde yola basan dengeli bir motor, şehir dışında ise tutunabildiğiniz sürece size iyi bir off road arkadaşı. Tabii hemen incelemeye aldım bu motoru. Hangi çekik gözlünün tezgahından çıkmış bu canavar derken asıl şoku yaşadım. Bu motor Uzakdoğu’da Zip Star markası ile piyasaya sunuluyordu. Asıl bomba burada. Zip Star = Zongshen

Evet arkadaşlar bu motor bir Hoajin ürünü değil. Zongshen’in bizzat ürettiği bir motor. Merak edenler bu motordan bulup; gidonun hemen altındaki şase plakasındaki Zongshen Company yazısını okuyabilir. Merak edenler içinde aşağıda ki linki vereyim.

http://www.zongshenmotor.com/zongshen/www/en/top2/top2-2detail.jsp?cid=6393&cc=%20LZX200GY-2

Bu beni rahatlattı çünkü Zongshen diğerlerine nazaran daha kaliteli bir marka. Aldığım bilgilere göre üstündeki motor Honda XL 200 modelinden tanıdığımız motorun eski versiyonuna Çinli teknolojisi uygulanması ile elde edilmiş. Nasıl Honda Rebel motoru ile Suzuki GN 125 ve 250 motorları piyasada ki Çinlilerce kullanılıyorsa; bu motorda XL 200 motorunu kullanmış. Yapı olarak. Honda kalitesini mumla aratacağı aşikar ama en azından sağlam ve denenmiş bir motor tekniği var karşımızda. Cevat Kelle misali yaptığım araştırmalar sonucu bu motoru almaya karar verdim çünkü fiyatı da çok uygundu. 2.650 YTL ile en azından süper moto sanılabilecek garip ve ilgi çekici bir motor alacaktım. Üstelik rengi son zamanların hit rengi olan mat siyahtı. Ankara’da Etimesgut’ta ki bayii hariç hiçbir yerde bu motordan bulamadım çünkü kalmamıştı. Etimesgut’ta ki bayii hem yakınımda olduğu için hem de servis hizmetlerini de bünyesinde barındırdığı için oradan almaya karar verdim. Şirketin sahibi Cavit Bey’den biraz bilgi aldıktan sonra motoru inceledim. O da nesi! Sıfır diye satılan motorun kilometre göstergesinin teli kırıktı. Bu nedir dediğimde ustanın test sürüşü için çıktığında telin kırıldığını söylediler ama ben hiçte tatmin olmadım. Test sürüşündeyken km teli kırılan bir motor 1000 km bile dayanmaz dedim kendi kendime. Elinizde başka yok mu dedim. Var ama depoda felan dediler. Bende ertesi gün krediye başvurdum ve hemen kredimi verdiler. Cebimde parayla Cavit Bey’e telefon ettim. Abi yeni bir motor monte edip verirsen paran cebimde dedim ve paranın dayanılmaz hafifliği ile ustamız işe sarılıp aynı gün içinde yeni bir motor hazırladı. Çok ama çok sıkı bir pazarlıktan sonra Cavit bey’in istediği fiyatta anlaştık. (Sadece kıyak olarak ceza savar bir kask koparabildik. O da kafamızdayken alacağı rüzgardan dağılmazsa iyidir) 23/06/2006 tarihinde akşam saat 17:30 gibi gittim bayiye ve parasını ödeyip motoru teslim aldım. Fatura işlemlerim pazartesi günü halledilecek ve aynı gün kısmetse ruhsat ve plaka işlemlerim için başvuracağım.

Şimdi gelelim Karakızımın durumuna. Motoru aldığımda km sayacı 5 km’yi gösteriyordu. Tek marşla çalıştırıp eve doğru yola koyuldum. Henüz yeni motor olduğu için zorlanarak devirlendiğini hissettim. Kuralcı bir insan olduğum için rodajına harfiyen uyacağım ve motorun ilk 1000 km’sinden sonra ona nasıl olması gerektiğini öğreteceğim. Herneyse eve gittik ve motoru inceledim. İlk hata arkadaki gevşek bırakılan sinyallerdi ve sallanıyorlardı. Hemen vidalarını sıktım. Daha sonra düz bir yola çıkarak dengesini test etmek istedim. Hiçbir şart altında 60 km hızı geçmeden uygun devirlerle ve değişken gaz verme yöntemiyle motoru sürmeye başladım. Motor rüzgar sevenleri mest edecek çünkü tüm rüzgarı suratınızda ve göğsünüzde patlatıyor. Olayın heyecanı yatıştıktan sonra motorun özellikle 50 km hızı geçince anormal bir şekilde sarsıldığını hissettim. Oysa ki yol dümdüzdü ve sarsıntıya sebep olacak hiçbir durum yoktu. Sonradan kavradım ki ön tekerde balans denilen hiçbir şey yoktu. Bu sorunu hemen bayiye ilettim ve bana şu an için ustalarının serviste olmadığını ve eğer pazartesi günü motoru götürürsem ön lastiğini hemen değiştireceklerini söylediler. Bu müşteri memnuniyeti hususunda ilk olumlu izlenimimin oluşmasına sebep oldu. Motorun gidişatını test ettikten sonra birde duruşunu test edelim dedik. Arka fren gerçekten çok zayıftı. Arka frenlerin çok zayıf olmasını şimdilik balataların yeni olmasına bağlıyorum ve onun için geçici olarak daha sıkı bir ayar yaptım arka frene. Bu arada arka freni ayarlarken arka fren müşirini ihmal etmeyin çünkü müşire giden teli ve müşirin üstündeki ayarı düzgün yapmazsanız ya fren lambası yanmıyor ya da fren lambası takılıp kalıyor. Ön fren ise tek kaliper olmasına rağmen geniş baskı yüzeyinden dolayı gayet güzel işlevini yerine getiriyor. Ayrıca arka fren lambasını çalıştıran müşirde gayet güzel çalışıyor. Lastikleri resmen cadde lastiği tabir edebileceğimiz cinsten. Tek farkı 90 mm yanak mesafesi. Su ile temas etmedikçe gayet iyi yola basıyor. Üstelik yeni olmasına rağmen. 250 km sonra gerçek performansına kavuşacağına inanıyorum. Bu motorun lambaları bir harika. Ya da bana o eski Jawalar’dan sonra öyle geldi ama yolunuzu görüyorsunuz sonuçta. Sinyal kollarını uzun süre kullanmak istiyorsanız İsviçre’de ki zarafet okullarından birinde uzun süre ders almalısınız çünkü bu Çinliler bu parçaları sanki aynı yerde ve aynı kalitesizlikte üretiyorlar. Selektör düğmesi ise debriyaj sıkarken basabileceğiniz bir konumda değil. Dörtlü flaşör zaten yok. Keşke motor çalıştığında ön farı otomatik devreye sokan sistem bunlarda da olsaydı. Gösterge takımında ise km göstergesi, tripmetre ile sinyal, far ve vites boşu lambalarından başka bir şey yok. Oturağı gayet geniş ve rahat. Uzun boylularda rahat kullanabilir ama fren kolu ile vites koluna erişmeleri biraz sıkıntılı olabilir çünkü uzun bacaklıları pek sevmeyen bir peg yapısı var. Ama gözünüz korkmasın alışınca fark etmeyeceğiniz bir kusuru olarak unutulup gidecektir. Direksiyonu her haliyle yola hakimiyetinizin tam olmasını sağlıyor. Arkadaşlar özellikle söylüyorum bu motor virajları çok seviyor. Ön maşanın rake açısı çok güzel ayarlanmış. Azıcık öne kayarsanız ön teker emrinizde, azıcık arkaya giderseniz arka teker emrinizde. Arka yolcu için düşünülen pegler inanın gözümü korkuttu Her an kırılacakmış gibi duruyor. Bugün 95 kiloluk bir arkadaşla denedik ve sonuç korktuğum gibi olmadı ama hala aklımı kurcalıyor. Bu motorun arkası en az önü kadar keyifli çünkü göz hizanız sürücünün kafa hizasını geçiyor ve yolu seyretme şansına sahipsiniz. Peki bedeli ne? Çok berbat bir rüzgar. Kesinlikle artçıda da kask takmalı yoksa kaza olmasa bile yüz felci geçirmeniz olası. Ön tekerin üstünü süsleyen çamurlukvari nesne ise tam bir rüzgar paratoneri. 100 km’nin üzerindeyken kuvvetli bir rüzgar yemeniz durumunda parasailing yapmanız işten bile değil. Benim için en komiği de “Bu motorun kuyruğu eğri duruyor, istersen bir düzelttir” tarzı yaklaşan otlakçı takımını haklı çıkartacak şekilde kuyruğunu eğri durması çünkü usta aceleyle kuyruğu eğri duracak şekilde monte etmiş ve yarın söküp kendim düzelteceğim. Ayrıca ustamızın aceleye getirip unuttuğu başka bir şeyde akünün tahliye borusunu takmak olmuş çünkü bugün gündüz gözüyle incelediğimde gördüğüm asit lekeleri canımı çok sıktı ama olsun bu da motorumun nazarı olsun diyorum. Başka bir sorunda egzos monte edilirken kolaylık olsun diye parçalar arasına bolca sürülen gres yağının ısıdan dolayı eriyip akması ve arka maşa ile egzosun iç kısmında çok sinir bozucu lekeler bırakması. O lekeleri özel bir sıvı ile temizleyeceğim kısmetse. Motorun üzerinde temel sökme takma işlemlerinizi yapabileceğiniz bir alet çantası sol arka kapağın altına gayet güzel bir şekilde monte edilmiş olarak geliyor. Vidaların çoğunluğunun alyan anahtarla açılabiliyor olması beni üzdü çünkü metal kalitesi belli olan bu makinelerde kullanışlı olmaz diye düşünüyorum. Bu yüzden tüm vidalarını kaliteli olanlarla değiştireceğim. Bu arada motora hava filtresi, buji ve akü bakımı yapmak istiyorsanız sabıra ve ustalığa ihtiyacınız olacak. Hava filtresinin kapağını sökmek ve geriye takmak tam bir ölüm. Ama güzel haberlerimde var. Hava filtresi çok basit. Bildiğimiz o eski banyo süngerlerinden alıp şekle uygun keserseniz bir süngerden iki tane filtre yapabilirsiniz ki bu bir yılda iki kez filtre değiştirme işini 1 YTL ile halletmeniz demektir. Bujiyi sökmek için nerdeyse motorun yarısını sökmeniz gerekli. Keza akü içinde aynı şey gerekli. O yüzden bir kereliğine sağlam akü ile sağlam bir buji takın ve uzun süre sıkıntıdan kurtulun. Motorun yakıt tüketimi için bir şey söylemek mümkün değil çünkü doğru düzgün bir şekilde yol yapamadım henüz ve motor rodaj aşamasında. İnşallah çok yakmaz çünkü bu motor ancak 8 lt benzin alabilen bir depocuğa sahip. Motorun sesi tatminkar. Suzuki DR 350 kullanmış biri olarak sesi bana çok zayıf gelse de pek çoğumuzu tatmin edecektir diye düşünüyorum. Şu an motor çok kısa mesafelerde dahi çok fazla ısınıyor. Henüz 70 km yol yapabildim ruhsat ve plaka yüzünden ama gördüğüm kadarıyla motor çok çabuk ısınıyor. Motorun yeni olmasına bağlıyorum ama motor 100 km deyince hemen yağımı değiştireceğim. Aklım onda kalsın istemiyorum. Debriyaj ise bayanları bile mutlu edecek cinsten. Çok yumuşak ama ayarı zor. Tam kavramayı sağladığınızda vites boşunu bulmak zorlaşıyor. Vites boşunu ayarladığınızda kavramada kaçırma oluşuyor. Baskı balata ile vites hilalleri alışınca nihai debriyaj ayarını yapacağım. Gelelim başka bir sıkıntımıza. Bu motorun zinciri aşırı dozda botoks yaptırmış Ajda Pekkan’ın suratı gibi gergin ve anlamsız duruyor. En gevşek ayardayken bile çok gergin. Millet zincirim uzadı diye şikayet ederken ben inşallah zincirim uzar diye dua ediyorum. Muhafazası plastikten ve ses yapmayacak olması beni sevindiriyor. Yalnız arka maşa ile zincir arasına konan alttan ve üstten maşaya monteli U şekilli plastik koruma parçasının ne kadar işe yaracağını kestirmek zor. Ayrıca maşaya yalama olmuş vidalarla lanetayn bir şekilde monte edilmiş olması da çabası. Korna ise hamile kadınların yanından geçerken çalmamanızı gerektiren cinsten. Arabaya bile taktırabilirsiniz. Kick startı ise motor alışmadan kullanmayın çünkü çok sıkı şu an için. Rodajdan sonra yumuşayacaktır muhtemelen. Bunun haricinde rölanti ayar vidasının kullanımı çok pratik ama Çinlilerin ortak sorunu olan motor soğukken yüksek ayar istemesi bunda da var. Isınınca da motor gereksiz yere bağırıyor. Gaz telini ve debriyaj telini mutlaka yağlayın çünkü tel kendini kasıyor. Bazen gazı bıraksanız bile kendi kendine yavaş yavaş gazı kesiyor benden söylemesi.

Şu anda motor hakkında söyleyebileceklerim bu kadar. Motora alıştıkça sizi bilgilendireceğim. Eralp Ağabeyimiz gibi profesyonelce olmasa bile motor hakkındaki izlenimlerimi size aktaracağım. Bu motor eli anahtar tutan, hafta sonu hanım ya da baba dırdırı dinlemek istemeyen, öğrenmeyi seven, motoruna güzel bir kadına bakarken sahip olduğu detay yakalama yeteneği ve içgüdüsüyle bakabilen ve özellikle farklı olmayı seçenlerin tercih edebileceği ucuz bir motor. Zam yemesi yakındır ve yakında da hit olacaktır. Benim için yılların özlemini bir anda dindirdi. İstediğim motorların tek potada eritilmiş hali benim için. O yüzden eleştirilerden ziyade soruları dikkate alacağım. “ Daha iyisini alaydın Çinliler berbat” diyenlere de banka hesap numaramı yollayacağım ki samimiyetlerini görürüm hiç olmazsa. Haa bu arada henüz rodajda olduğum için herhangi bir CBR 125 ile kapıştırmak nasip olmadı. Şaka bir yana abuk sabuk bir cbr 125 karşılaştırması yapan olursa veya benzeri bir yaklaşıma giren olursa ziyan olmasın diye cevap bile vermem. Çünkü bu tarz olarak bir süper moto ve Çinli bir rakibi yok. Tek rakibi Yamaha XT 125 X. O da zaten dünyanın parası. Şimdilik benden bu kadar. En kısa zamanda fotoları çekip ekleyeceğim. Sıkılmadan okuyan motor dostlarına sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
EmiRRhan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: SAFRANBOLU & ESKİŞEHİR

MesajTarih: 26.06.2006 - 09:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Abi çok uzun yazmışsın açık açık söylicem okuyamadım hepsini Çok gülüyorum Çok gülüyorum

Başa dön
EmiRRhan Çevrimdışı EmiRRhan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
the_kings
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Mersin

MesajTarih: 26.06.2006 - 09:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayırlı uğurlu olsun kazsız belasız surusler Gülümsüyorum
motobey
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.06.2006 - 09:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zaten ihtiyacı olanlar için yazdım, geyik olsun diye değil. Çok gülüyorum
kirtasiyeci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 26.06.2006 - 09:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayırlı olsun ama anladığım kadarıyla plakasız çıkmışsın trafiğe :nono:
Başa dön
kirtasiyeci Çevrimdışı kirtasiyeci Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hadoken
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayırlı olsun güle güle kullan Dil çıkarıyorum
Başa dön
hadoken Çevrimdışı hadoken Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SGOR
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: united states of KONYA

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayırlı olsun kardeş Dil çıkarıyorum

ama bu kadar uzun bir yazıya neden gerekduydun zaten 125 cc olan bir motorun motora binen bir arkadaşın 125 hakkında bilmediği şey yoktur. Gülümsüyorum

darılma Gülümsüyorum

ellerine sağlık
motobey
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sgorahmet kardeşim sen hiç değişmeyecek misin? Senin uslubunla yazmak için bu mesajı bölsem herhalde seninkiler gibi 2000 mesaj çıkartırım. Birde hemşerimsin üstelik. Yazıyı okumadan kefal gibi atlamışsın. Sen yazıyı düzgünce oku ondan sonrada varsa bir sorun yaz. Artık +1000'ciliği bırakmışsın ama üslup aynı. Sende kusura bakma. Öfkeliyim
yolcu07
Üye
Üye

Nereden: antalya/demre

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

helal olsun abi devamını bekliyoruz.sanırım sen bu motoru adam adicen.eğer adam edemezsen kimse almasın.
Başa dön
yolcu07 Çevrimdışı yolcu07 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
motobey
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sağol yolcu07 kardeşim. Umarım adam ederiz. Birazda at sahibine göre kişner demişler. Bakalım hayırlısı.

Kırtasiyeci kardeşim motoru şehrin dışındaki köy yollarında denedim. Araç trafiğine girmedim. Çok kuralcıyımdır. Yoksa hafta sonu iki günde çok rahat 1000 km rodajını devirmiş olurdum. Bravo
21grams
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motobey, Yeni motorun hayırlı olsun.Yazını sonuna kadar okudum,bu motoru alıcak arkadaşları aydınlatacağını düşünüyorum kazasız belasız kullanırsın inşallah.
ahtapotusdeniz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok güzel bir yazı olmuş sonuna kadar okudum. Daha sonra ayrıntılı yazılarını da bekliyorum. Teşekkürler
Başa dön
ahtapotusdeniz Çevrimdışı ahtapotusdeniz Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
caylak1980
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yazı uzundu ama , herzaman bu güzellikte bir yazı bulmak mümkün olmadığı için, sonuna kadar zevkle okudum. ellerine sağlık.
bu arada motorun hayırlı olsun, allah kaza bela vermesin.
umarım ufak tefek sorunlar haricinde başını fazla ağrıtmaz.
iki tekerinin yerden kesilmemesi dileğiyle...
Başa dön
caylak1980 Çevrimdışı caylak1980 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DeLiMiYiZzZ
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 26.06.2006 - 10:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hehe Çok gülüyorum bende hemem hemen okuyum dedim hepsini aMa İmKaNz Be KarDeşim Ama geneDe Bravo HayırLı uGurLu oLsun GüLe GüLe Dil çıkarıyorum KuLLanMan DileĞiyLe Çok gülüyorum
ac-dc
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir/urla

MesajTarih: 26.06.2006 - 11:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben hepsini okudum Alkışlıyorum çok iyi araştırmışsın,bilginden dolayı tebrik ederim.ve motorunuda iyi günlerde kazasız belasız kullan kardeşim,hayırlı olsun. Dil çıkarıyorum
Başa dön
ac-dc Çevrimdışı ac-dc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MOTORUM ! Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.30 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal