600 cclik örneğim 600RR 117 beygir üretirken basit bir matematik hesapla cc başına düşen beygir hesabı yaparsak 1000cc lik makinenin 195 beygirlik güç üretmesi gerekir. Oysa 1000RR 172 beygir. Buna göre sizce 600 lük makinalar daha verimli çalışıyor, daha performanslıdır diyebilir miyiz?
Tarih: 04.07.2006 - 10:54 Mesaj konusu:
DOUBLE_R_750 dostum hayır diyorsun ama neye dayanarak? Ben binlik kullandım o daha iyi gazlıyor mantığıyla cevap veriyorsan tartışacak bişeyim olmaz. Benim sormak istediğim Hacim-beygir gücü arasında böyle matematiksel bir oranlama yapılabilir mi konusuydu. Zira buna göre 600 lükler gerçekten cc başına daha fazla beygir gücü üretiyor.
Kayıt: Dec 18, 2004 Mesajlar: 2367 Nereden: Istanbul/Balıkesir
Tarih: 04.07.2006 - 11:01 Mesaj konusu:
onlyrider demiş ki:
DOUBLE_R_750 dostum hayır diyorsun ama neye dayanarak? Ben binlik kullandım o daha iyi gazlıyor mantığıyla cevap veriyorsan tartışacak bişeyim olmaz. Benim sormak istediğim Hacim-beygir gücü arasında böyle matematiksel bir oranlama yapılabilir mi konusuydu. Zira buna göre 600 lükler gerçekten cc başına daha fazla beygir gücü üretiyor.
haklısın dostum..acaba 600 luklerin daha cok devir cevirmesinden kaynaklanıyo olmasın.??.daha cok devirle hacimden albıldeklerı kadar verimi almaya calısıyolar...ne kadar devir o kadar yıpranma demek!!1000'lıkleride üreticiler zaten gücünü hacminden aldıkları için motorları 12-13 devirde bırakıyorlar!!1000'lık makınada yüksek devir'le 200+hp olurdu ama yıpranması cok olurdu gibime gelıyor..kanaatimce bu yüzden _________________ Yukarıda yazılanlar tamamiyle sanal ürünüdür...
onlyrider,
Şöyle düşünelim bide...20 milyar verip aldığımız bir motorsiklet (600 cc) gercekte yola aktardığı beygir gücü 90 larda filandır belki biraz daha az biraz ama cok azdaha fazla olabilir....Ve bu makina yuksek hızlarda 1000 cc lik bir motora yakın yakıt tüketimi yapıyor....Performans olarak da 1000 liğin lay lay lom diye gittiği zamanlarda yırtınarak eşlik ediyor....
Bu fiyatlara ve bu performanslara karşılık 600 cc ye verdiğin paranın üzerine biraz daha koyup 1000 cc bir makina alındığında bence daha fazla verim daha fazla güç daha daha daha diye gider...
Bide benim bi inandığım şey var ki psikolojik etkileri diye 1000 cc kullanan arkadaşların cogunlukla diyorum hepsi değil dah sakin daah usturuplu kullanım içersinde oldukları....600 cc li cogu insan coğu diyorum hepsi değil araçlarını kullanırken 1000 lik bir makina yada 600 cc başka bir makina görmeye görsün...Bu daha da irdelenir ama insanın karakter ve kişiliğine bağlı diyerek burada sonlandırmak daha ii...
Yani demek istediğim 1000 cc parasına yakın bir para verip gercek anlamda yola 90 küsür aktaran bir makina alacağıma üzerine biraz daha koyup yola 170 beygir krankta denen bir makina yola nerdeyse 150 veya biraz daha fazla bir kuvvet aktarır...Şimdi bu arada ki 40-50 beygirlik bir fark bence fiyat performans acısından tartışılmadan seçilecek olanın 1000 cc olduğu kanaatindeyim....
Bunlar benim fikrim başkaları ne der bilmem ama bence budur....
Dahada yazılmaya kalkılsa neler var neler yetmez saatler....
Bide bişey ekliyim demem o ki 600 lük fiyatına göre az kuvvet üretiyo...Yani 600 cc hacmine göre kıyaslanırsa 1000 liğin hacminde ürettiği beygirin cok aşşağısında kuvvet üretiyo....Anlıyacağın dediğin gibi değil sanırım....Aralarında kıyaslanamyacak bir cc ve beygir orantısı var....
Kıyaslanamaz diyorum cunki normaller 600 cc ve 1000 cc makinaların ürettiği kuvvet kendilerince orantılı....Yani cc başına beygir orantısı yaparsan arada 998-598 hatta 589 da olabilir cc farkına biri 110 beygir civarı iken diğeri 180 beygir civarı üretiyo...Bence normal sence .....Yani 600 cc bir motor 1000 cc bir motora nazaran fazla beygir üretmiyo....CC ve beygir orantılamasında......
herşeye artı olarak birde sınırlama olduğunu unutma ....Daha fazla adam ne yapacak yani 200 küsürmü yapacak makinayı normal olarak düşünürsen....Adamlar yavaş ve sınırlar cizerek gidiyolar gelişimde....
Ona bakarsan gp dede adam 998 cc ama 240 beygir ürettiriyo....Yani anlıyacağın o kadar ufak değil 600 cc 1000 e göre daha fazla beygir cc orantısında diye....
SAYGILAR.......... GARİBAN MOTORCU.......... _________________ TC'de en derin modifikasyonlara imza atan adam...
LEGENDS ARE NOT DIE...
En son DOUBLE_R_750 tarafından 04.07.2006 - 11:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
motorbikerdodo,
Bak bi düşün yazdıklarımı okudunmu...Sence ne güzel dimi 125 lik makina 33 beygir...EEE ne kadar o 125 lik makina haberin varmı.....Neden CBR125 R o kadar güç üretmiyo hiç düşündün mü....
Ürettirilmeye kalkılırsa ürettirirler de sen alıp binebilecek misin derler adama..... _________________ TC'de en derin modifikasyonlara imza atan adam...
LEGENDS ARE NOT DIE...
600 cclik örneğim 600RR 117 beygir üretirken basit bir matematik hesapla cc başına düşen beygir hesabı yaparsak 1000cc lik makinenin 195 beygirlik güç üretmesi gerekir. Oysa 1000RR 172 beygir. Buna göre sizce 600 lük makinalar daha verimli çalışıyor, daha performanslıdır diyebilir miyiz?
haklısın ve cevabı da zaten kendin vermişsin düşük cc ler daha fazla devir çevirebildiği için bence de daha verimlidirler.
Arabalardada bu böyledir. 1.6cc vtı honda 160 bg.(8000 ddk) 8.3cc viper 500 bg(3000-4000 ddk). Hesap hep böyle olmuştur.
bide şu var 600 cc tek silindirli bi motor en fazla kaç devir çevirebilir. Tek silindirli en yüksek cc kaçdır... ve kaç devir çevirebilir. ??? _________________ Osman & Gökçe & MertGazi (Geldi)11-06-2008
onlyrider,
Yani dediğim boyle bir oranlama yapılmaz .....Yapılırsada sadece hacim ve beygir katılmaz işin içine....Bence hepsinin orantısı ii ...Boyle bir oran yapıldımı tork olayıda girer işe ....EEEE torku ne yapıcaz.....Tork da var işin içinde....
Yahu arkadaşlar boyle bi oranlama yapılamaz diyorum hala haklısın diyosunuz yaaa....Yahu tork nerde diyorum motor torkla da yuruyo diyorum.....O diyorum Bu diyorum Şu diyorum hala boyle bir oranlama yapılabilir ve haklısın diyosunuz......
Sakın topic sahibine kılım diye bişey cıkarmayın yok öyle bişey...
Ama işin doğrusu budur..... _________________ TC'de en derin modifikasyonlara imza atan adam...
LEGENDS ARE NOT DIE...
Kayıt: May 09, 2006 Mesajlar: 305 Nereden: Balykesir G@Zi internet cafe adnan menderes 0266 224 49 12...
Tarih: 04.07.2006 - 11:48 Mesaj konusu:
DOUBLE_R_750 demiş ki:
onlyrider,
Yani dediğim boyle bir oranlama yapılmaz .....Yapılırsada sadece hacim ve beygir katılmaz işin içine....Bence hepsinin orantısı ii ...Boyle bir oran yapıldımı tork olayıda girer işe ....EEEE torku ne yapıcaz.....Tork da var işin içinde....
Yahu arkadaşlar boyle bi oranlama yapılamaz diyorum hala haklısın diyosunuz yaaa....Yahu tork nerde diyorum motor torkla da yuruyo diyorum.....O diyorum Bu diyorum Şu diyorum hala boyle bir oranlama yapılabilir ve haklısın diyosunuz......
Sakın topic sahibine kılım diye bişey cıkarmayın yok öyle bişey...
Ama işin doğrusu budur.....
Bak soruyla hiç ilgisi yokken sen motorun fiyatını katıyorsun işin içine bide tork dedin elbetteki bunlar da çok önemli kriterler ama soruysa bi ilgisi yok . Ve nerdeyse birçok motor( artaba yada motosiklet motuoru fark etmez) litre başına ürettiği güçle değerlendirilir. helede ss makinalşarda tork 2. plandadır.
tork motorun gücünün tekerlere yansımasıysa bg gücüde üst devirlere tırmanmayı kolaylaştıracağı için motor gücünü sorunsu kullanacaktır( tabi yakıt vs kaygısız)...
yani 600cc makina 1000cc makinadan iyidir yada daha güzeldir yada daha hızlıdır demiyoruz ama daha verimlidir...( cc başına ürettiği güç konusunda ) _________________ Osman & Gökçe & MertGazi (Geldi)11-06-2008
arabaci,
Bakınız yazımımda demişim ki bu olay bu kadar basit bir şekilde oranlanamaz...Üreticilerin 1000 lik leri olması gereken değerlerde yani bizler gibi "Ama baba 600 lük bu kadar üretiyo 1000 bu kadar üretiyo" üretseler motor dunyası karısır....Adamlar km saatlerine bile sınır getirmişler beygirede tabiki...Şimdi durumun boyle olduğu bir yerde tabiki 1000 lik makinanın beygirini olması gerekenden daha az yapıp makinayı asıl yuruten ve ne olduğunu ortaya koyan asıl öğe torku ön plana cıkarmışlar denilebilir....Yani bence bu oranlama yapılmaz manasız kalır bu kadar cok etken de işe katılmadan yapılırsa....
Alıntı:
litre başına ürettiği güçle değerlendirilir. helede ss makinalşarda tork 2. plandadır.
ilk defa senden duydum...Kusuruma bakam cahilliğime ver....
Alıntı:
tork motorun gücünün tekerlere yansımasıysa bg gücüde üst devirlere tırmanmayı kolaylaştıracağı için motor gücünü sorunsu kullanacaktır
yalnış.....Doğrusu ne dersen başka bir topicde helalleşiriz....
Yani demem oki bu oranlama sadece cc ve beygir diye düşünülürse yalnış olur ve bence sonuç da yalnış dır..... _________________ TC'de en derin modifikasyonlara imza atan adam...
LEGENDS ARE NOT DIE...
En son DOUBLE_R_750 tarafından 04.07.2006 - 12:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
ıkı zamanlı ama bır mobılet kadar cabuk yorulup sısıyormu?Sıcakta ne gıbı zorluklar ysatır bır yazarsanız sevınırım gercı konu dısı oldu ama yenı bı topıc acmaktansa hazır bu konuya degınmısken buda aradan cıksın dıye dusundum _________________ Yamaha 535 Virago 98 model
35 AH 9452
Tarih: 04.07.2006 - 12:36 Mesaj konusu:
DOUBLE_R_750 konu cc-bg ilişkisiydi. Sen işin içine fiyat kattın, tork kattın, vs.. Bak sana ilginç bişey söyliyeyim yine matemetikle. 600RR 66 Nm tork üretirken, 1000lik makinanın 110 Nm tork üretmesi beklenir. 1000RR 114,5 Nm tork üretiyor, yani hemen hemen yaklaşık değerler. Bak burada bir doğru oranlama var ama beygir gücünde yok. Hadi bakalım buyur burdan yak... :hıım
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız