merhaba benim de bir müşterim çinden motosiklet ithal ediyor, geçen hafta limana gittiğimde asya motorun battığı ve limanda 60 konteyner malının beklediğini duymuştum
bilmiyorum ama tonla para kazanıyolar 300 $'a getirip 1000 $'a çakıyolar.
bi deli gene kuyuya taş attı bakalım sonu nolcak.
Türkiyede 3 getirip 10 a çakmayan varmı buna Honda , yamaha suzuki de dahil,hem onlar Üretici onlarada oran 3e 20 dir.bu arada tahminime göre dökülen olacak daha.Döviz böyle giderse..
Tarih: 06.07.2006 - 13:57 Mesaj konusu:
Arkadaşlar bir malın üretim maliyeti ile satış fiyatı arasında ortalama 10 kat fark vardır. Grenaj plastik üzerine boya, veya direksiyon amortisörü boru içinde yağ. Burada önemli olan ar-ge ye yatırılan paradır ve karşılığında aldığınız teknolojidir. yeni modeli geiştirmek için harcadığınız miktarı satacağınız motor adedine bölerseniz,muhtemelen hammadde maliyetinden fazlasına mal olur. Ne kadar çok satarsanız, o kadar maliyetinizin düşme sebebi de budur.
En son alptoker tarafından 06.07.2006 - 14:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Bende yeni duyuyorum ama olurmu olur burası Türkiye çünki,yanlız şunu umuyorum battı diye parça yada servis sıkıntısı çıkmaz umarım büyük problem yaratır diye düşünüyorum
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız