Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklet ve Başkaları(keyifle okumanızı dilerim)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklet ve Başkaları(keyifle okumanızı dilerim)

Motosiklet ve Başkaları(keyifle okumanızı dilerim)
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
_Zagor_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 06.07.2006 - 23:08    Mesaj konusu: Motosiklet ve Başkaları(keyifle okumanızı dilerim) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yalnızlığımızın araçlarıdır motosikletler.Koca bir dünyanın tek başına sahibi olursun motorunun üzerinde.Yalnız birey güçlü bireydir,bir ve tek olarak var olduğunu hisseder motor üzerindeki erk sahibi.Yalnızlıktır motor dürtüsü biraz,yalnızlık ise ömür boyudur.

Motosiklet grupları bu bireylerin"bir"lerinin toplandığı yerdir.Başkalarını,başka ruhları,kendi benzerlerini arayan bu demir atlıların şövalye birliğidir.Çünkü aslında yalnızlık yaradana özgüdür.

Kayıp ruh kendi eşini arar.Motorcunun gözü o yolun diğer yolcularındadır,motoruna ilk bindiğinin,daha özgürlüğünü ilan ettiğinin haftası başlar bu.Ya o birinin yanına yanaşır,ya bir başka özgür ruh onun yanına.Bir benzinlikte tanırsın ömür boyu dostun olacak adamı,yada bir Dolmabahçe sarayı akşamında,İzmirde bir balkonda sohbette tanırsın ya da kordonda yanına park eder hayatında ne kadar önemli olacağını henüz bilmediğin o benzerin.Ve özgürlük artık birlikte yaşanır,kilometreler birlikte yapılır.Ve hiç unutulmaz o ilk başkaları.

2. dünya savaşında müttefiklerin en başarılı B-17 borbardıman filosu "Hells Angels"'ın ekibi savaş bitip de ordudan ayrıldıktan sonra 17 mart 1943'te "San Bernadino-California"'da "Hells Angels" isimli bir motosiklet grubu kurdular.

Savaşta edindikleri sert askeri tarzı bu gruba yansıtıp,bir miktarda otorite kavramıyla sorunlar yaşayan bu grup Sonny Barger'ın"Cehennem Melekleri" adlı kitabıda resmedildiği şekliyle dünya kültürüne bir motosiklet grubu anlayışı kazıdılar.

MC(Motorcycle Club)diye isimlendirilen ve toplum tarafından motosiklet çetesi diye algılanan bu gruplarınsayısız benzeri türedi zaman içerisinde.

Bir kısmı benzer sertlik ve başkaldırı düzeyindeyken,kimi gruplarda bambaşka amaçlarla bir araya gelmiş motosiklet sürücülerinden oluştuAma klişeleri yerleştiren"Hells Angels" oldu.1960'ların "Hells Angels"'ından beri dünya üzerinde yüzlerce motosiklet grubu kuruldu.her birinin ayrı bir felsefesi,mutto'su,ayrı bir anlayışı oldu.

Ama hepsinin özünde bireysel yalnızlığını tatmış ve o doygunluğa ulaşmış bireylerin kendi benzerlerini,"başkalarını" arama dürtüsü yatıyordu.Toplumdan zaman zaman dışlanan,garipsenen ikiteker üzerindeki"ucube"ler ancak benzerleriyle mutlu oldular çünkü.Yalnızlar bir gruba ait oldular.

Henri Taifel ve john Turner isimli iki sosyolog,sosyal kimlik kavramlarını ortaya 3 boyutuyla atarlar:Kategorizasyon,Teşhis ve karşılaştırma.

Bu formül kişileri önce ortak özelliklerine göre bir grupta tanımlama,daha sonra kendini o grupla özdeşleştirme ve son olarakta başka gruplarla içinde bulunduğu grubu karşılaştırma mantığına dayanır.Hangi gruba ait olduğunu bulma ve o grubun diğerlerinden üstün olduğunu hissetme duygusu.Birlikteliğe iten gizli içgüdüler.

Bir motosikletin üzerine kurularak yalnızlığa yapılan yolculuğu,bir gruba dahil olarak yapılan birlikteliğe yolculuk takip eder.Bu gruplar kimi zaman yüzeysel,kimi zaman da çok derin paylaşımlara doğru gider.

Kimisi yalnızca motosiklet mekaniğini tattışır bu gruplarda,kimileri gezilere gider,kimisi hayat eşini bulur içeride,kimiyse hayat enerjisini aktarıp ailesi yapar bu güruhu.Yalnızlıkla yola çıkan motorcu ne yapıp edip birliktelikte alır soluğu.Bir ağaç gibi tek ve hür olmayı becerselerde her zaman bir orman gibi kardeşçe değildir motorcular.

Yine bir benzeri öldürebilir motorcuyu sadece.Hemen tüm motosiklet grupları iyi niyet ve dostluk duygularıyla kurulsada,kaçınılmaz olarak egoların sahnesi haline gelir zaman içerisinde.

Dışarıdan bakanların sebebini bir türlü anlayamadığı bir iç çekişmeye kurban gidilmesi an meselesidir.Kimi ruhların midesine ne yalnızlık siner doğru dürüst,nede bier arada olabilirler.

Çoğunlukla kalpler kırılır,dostluklar parçalanır,araya mesafeler girer ve o başkaları gerçekten başkaları haline girer.Kimi zaman da bu devinimlerden yeni gruplar türer.

Evrim döngüsü başa sarar durur,kültür kabındaki bakteriler nesiller geçirir.Bazende herşey başlangıca döner;özüne,yalnızlığa.

Güçle güçsüzlük arasında gider geliriz.Yalnızlıkla birliktelik arasında.Kendimizle başkaları arasında.bireysellikle sosyallik.Bir sabah uyanıp İzmit otobanda tek başına gaz açmayla,feribota 30 motorla doluşma arasında.

Motorcu dediğin,iki bilinmiyenli bu garip denklemin hesaplanması hayli zor sonucudur.Yalnızdır ama"başkaları"yla bir arada "başka"sı olmayan başkalarıyla.

Başkaları gibi değildim çocukluktan beri,
Görmedim başkalarının gördüğü gibi.
Ortak bir pınardan almadım tutkularımı,
Aynı kaynaktan almadım kederimi.
Aynı sesle uyandıramadım yüreğimi
sevince
Ve sevdiğim her şeyi...
...yalnız sevdim.

Motoron dergisinden alıntıdır
Yazar:Murat Z.Özbilgi

"Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır"..
Başa dön
_Zagor_ Çevrimdışı _Zagor_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
cihan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: çanakkale

MesajTarih: 07.07.2006 - 06:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum çok güzel bir yazı.
wildwolf
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.07.2006 - 06:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gerçekten çok güzel bi yazı teşekkürler Alkışlıyorum
wildwolf Çevrimdışı wildwolf Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
BOZ79
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Göztepe/istanbul

MesajTarih: 07.07.2006 - 07:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fedoramca, gerçekten çok güzel bir yazı.Paylaştığın için teşekkürler Alkışlıyorum Bu arada yukarıda bahsedilen Sonny Barger'ın "Cehennem Melekleri" adlı kitabı,direkt olarak Hell's Angels ve motorlar-motorcularla mı ilgili yoksa sadece bir bölümünde mi geçiyor?

b rh(+)
Warning: bastard on board !!!
Başa dön
BOZ79 Çevrimdışı BOZ79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DOUBLE_R_750
Moderatör
Moderatör

Nereden: Rize

MesajTarih: 07.07.2006 - 08:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fedoramca, Alkışlıyorum Alkışlıyorum Güzeldi be nerdeyse sonlarda dudaklarım titredi yani....

LEGENDS ARE NOT DIE...
Başa dön
DOUBLE_R_750 Çevrimdışı DOUBLE_R_750 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
FieRyiCe_
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 07.07.2006 - 08:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Paylaşım için teşekkürler Dil çıkarıyorum
Güzel bir yazı olmuş. Yazarında eline ,gönlüne sağlık. Alkışlıyorum Alkışlıyorum
cemSULTAN
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 07.07.2006 - 08:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

harıka bı yazııı... Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum bu tur seylerı sık sık paylasalım arkdaslar dotum paylasımın ıcın saol
clayd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: edirne

MesajTarih: 07.07.2006 - 09:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fedoramca, eline saglik, cok guzel bir yaziydi.
Başa dön
clayd Çevrimdışı clayd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Vulcan_Lionheart
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bagdat caddesi

MesajTarih: 07.07.2006 - 10:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tek kelimeyle harıkaydı resmen gözlerim yaşardı Göz kırpıyorum Dil çıkarıyorum

F.Volkan Mutlu (0RH+) YAMAHA R1
Başa dön
Vulcan_Lionheart Çevrimdışı Vulcan_Lionheart Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
acar-x
Üye
Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 07.07.2006 - 11:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel bi yazıydı teşekürler herkesin bi felsefeyle çıktıgı yollar var paylaştıgın için saol Dil çıkarıyorum
Başa dön
acar-x Çevrimdışı acar-x Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
stress
Üye
Üye

MesajTarih: 07.07.2006 - 13:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hoş bi yazı teşekkürler Alkışlıyorum
Başa dön
stress Çevrimdışı stress Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
namshara
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 07.07.2006 - 14:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gercekten güzel bir yazıydı!tesekkurler!

Gülümsüyorum
Başa dön
namshara Çevrimdışı namshara Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
erosss
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34-59-32

MesajTarih: 07.07.2006 - 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fedoramca, gerçekten güzel bi yazı insanı gerçekten yaşamında anlamlı olup olmadığını sorgulattırıyo.bu sitedeki herkesde yaşamında anlam kazabiliyor çünkü bizde :!: MOTOR TUTKUSU :!: var.
paylaşım için teşekkürler

:3 önce güvenlik :3

motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
Başa dön
erosss Çevrimdışı erosss Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
alonecombatant
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.07.2006 - 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel gerçektende
eline sağlık
Başa dön
alonecombatant Çevrimdışı alonecombatant Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
VOLCANO58
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul / Ümraniye

MesajTarih: 08.07.2006 - 08:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

emeklerine sağlık eyvallah Göz kırpıyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal